Reklámok

Variance – tagfelvétel és szabályzat

Üdv neked kalandor!

 

JELENLEG BÁR SOK TAGUNK VAN, DE SAJNOS NINCS AKTÍV VEZETŐSÉG, ÍGY NEM IGEN VAN ÉRTELME ÚJ TAGOKAT FELVENNI!
Aki idetévedt annak a Ministry of Death Hun [MoD] guild-et ajánlom, a guild listán megtalálható az elérhetőségük!

Bemutatkozó:

A Variance[VAR] Guild Wars 2 guild bemutatkozóját olvashatod. Az elmúlt évek során a guild talán a legnagyobb magyar Guild Wars 2-es guild-é nőtte ki magát. Célunk a jó hangulat, barátságos, segítőkész, összetartó társaság kialakítása. Kifejezetten fontos hogy jól érezzük magunkat, hiszen mindenki azért jön ide hogy jól szórakozzon.
Veteránok és kezdők egyaránt megtalálhatóak nálunk. Bár kifejezetten se WvW, se Raider , se PvP guild nem vagyunk de azért bármit csinálsz nálunk találhatsz hozzá társakat. Ha csak néha beszélgetnél, társaságra vágysz akkor is szívesen látunk.
Alapvetően a szervezd magad elvet valljuk, azaz nincs központi szervezés, bármire szeretnél csapatot próbálkozz a guild chat-en! Ezen felül, néha, főleg hétvégéken azért tartunk szervezett közös programokat: guild mission, meta event-ezés, map-ozás, HeroPoint/Mastery-zás, fractal, dungeon, kezdők tanítása (fractal, dungeon), közös WvW/Eotm, JP-zés, achi-zás és hasonlók.
Kötelező reprezentálás nincs, így akár másik guild-ekben is lehetsz tag, de azért nálunk is legyél aktív.
A Guild Hall-unk maximális szintű, sokat fordítottunk a dekorációkra is, nagyon jól néz ki a Guild Hall-unk, büszkék vagyunk hogy közösen sikerült ezt összehoznunk, hogy sokan adtunk kisebb adományokat (“adót”, ami egy átlagos aktív játékosnak nem megterhelő) és így nem pár önkéntesnek kellett több ezer gold-ot erre költeni. A rendszeres támogatók szabadon építkezhetnek, dekorálhatnak a GH-ban és aktivitásuk függvényében (achi változás alapú aktivitás mérésünk van) rangokat is léphetnek a guild-ben, WvW-n elfoglalhatnak(camp, tower, keep) és fejleszthetnek(tactic, improvement) a guild nevében, használhatják a guild bankot(dye, siege blueprint, food). Sőt, a rendkívül bőkezű támogatók a Dicsőségfalunkra is felkerülhetnek a Guild Hall-unkban.
Guild Mission-öket rendszeresen csináljuk.

 

Tagfelvétel:

Jelentkezni lehet a következő account-oknál (ha nem vagyunk online írj levelet, free2play-ként hívj party-ba): Kozzy.5974, Vekerur.6250, Fener.9615, Hollo Csete.4610, Cyricjumala.4075
Discord-on, TS-en, Facebook-on nincs tagfelvétel, csak a játékban!

 

Kommunikácós oldalaink(nem itt kell jelentkezni, hanem a játékban):

 

Szabályzat:

Megfelelő viselkedés:

 • Mindenki szeret normális közegben, hangulatban játszani. Vannak dolgok amiket nem szeretnénk elviselni a társaságunkban ezért szabályellenesnek tekintjük.
 • Szeretnénk büszkék is lenni a tagjainkra, hogy amikor más magyar vagy nemzetközi emberekkel játszunk ne a rossz viselkedés formák jussnak eszükbe az embereknek rólunk.
 • Ha valaki valami szabályellenes dolgot követ el és egy Mentor figyelmeztetésre abbahagyja az illető, akkor el van felejtve, akkor lesz vétség, ha az sem segít.
  Súlyos vétség esetén akár azonnali kizárást is kaphat az illető a guild-ből.
 • Nem vétség ugyan, de az elmulasztása nem illendő: a játékba belépve köszöntsd guild társaidat, igazán nem kerül sokba!
 • Folyamatos sértegetés (oltás, anyázás, flame, személyeskedés): Egy-egy beszólás oké, de ha valaki már bepörög, és csak mondja, mondja, akkor az nem oké. Mindegy, hogy ki a “hibás”, mindenki vétséget követ el, aki nem állítja le magát. Ez alá tartozik a különböző forró témák elővétele is: politika, vallás, idegengyűlölet, homoszexualitás. Szabad ezeket felhozni és beszélni róla, csak nem ajánlott, mert pillanatok alatt el tud szabadulni a pokol. Ha áll a bál egy kényes téma miatt, akkor ezek a rendteremtő szabályok vonatkoznak mindenkire és mindenre.
 • Folyamatos káromkodás: Nem vagyunk finomkodó vénkisasszonyok, de nagyon fárasztó tud lenni, ha valakiből ez dől állandóan.
 • Guild chat és TS szobában való viselkedés: Mindegy, hogy kérdésekkel, panaszkodással, élete csak őt érdeklő részleteivel vagy poénkodással nyomja tele valamelyik közös csatornákat. Az, hogy valaki beszédes, az önmagában nem baj (ha jó poénjai vannak, akkor meg pláne nem), de ha az agyára megy a többi jelenlevőnek, akkor igen. Nem vétség, de nem illő TS-en a másik szavába vágni.
 • Saját TS név: Aki feljön TS-re, az írja át a nevét a TeamSpeak Userről. Ha nem írod át, akkor első körben figyelmeztetünk, majd eltávolítunk a szobából.
 • Lejmolás, lenyúlás: Kérni lehet (konkrét holmit, egyszer-egyszer), kéregetni tilos. Ide tartozik a visszaélés az önkéntesen felajánlott, illetve a guild bankba berakott holmikkal is (olyat visz el, amire nincsen saját magának szüksége, és pénzzé teszi).
 • “Ez nem az a játék, hanem egy másik”: Nem kívánunk folyamatosan arról regényeket olvasni/hallgatni, hogy más játékokban mi hogy van/volt, illetve azokkal összehasonlítva milyen a GW2. Szabad más játékokat felhozni, csak ne azon rugózzon az illető egyfolytában.
 • Obszcén, sértő karakternevek: Ilyen téren “kreatív” karakterneveket nem kívánunk a guild-en belül látni
 • Noob-ozás: A guilden belül tilos noob-ozni (chat, TS, stb.).
 • Dungeon/fractal/raid-ben guild-es vagy guild-en kívüli személy kirúgása csak az elején szabad, ha az illető nem viselkedik megfelelően. A vége előtt tilos kirakni bárkit is. Vagy az elején kirakjátok vagy bírjátok ki.
 • Csak angolul a /map chaten: A guild tagjai vállalják, hogy csakis angolul szólalnak meg a /map chaten, ezzel is hozzájárulva egy jó szerverközösség megalakulásához.
 • Guild küldetés elindítása: A guild küldetéseket nem szabad elindítani. Aki ezt mégis megteszi az vétséget követ el, ha nem állapítható meg, hogy ki indította el sokan vannak a pont körül), minden ott lévő vétséget követ el.
 • Inaktivitás: Azt a játékost, aki 2 hónapig nem lép be a játékba, kirakhatjuk a guild-ből (csak ha pl. helyhiány miatt szükségesnek érezzük), amennyiben nem szólt előtte valamelyik vezetőnek a távolmaradásról. Természetesen, ha később visszatér a játékba, gond nélkül visszakerülhet a guild-be.

Adó:

 • A guild adót nem kötelező fizetni, de előnyőkkel jár annak aki fizeti.
 • Aki támogatja vele a guild-et az léphet rangokat, építkezhet és dekorálhat a Guild Hall-ban és a Guild Arénában, használhatja (limitáltan kivehet) a guild bank 2. rekeszéből pl. kajákat, ostromgép terveket(blueprint), bármit elfoglalhat és fejleszthet WvW-n a guild nevében.
 • Csak az lehet aktív, teljes jogú tag (nem Retired) aki fizeti rendszeresen a havi guild adót.
 • A guild adó jelenleg havonta 5 gold. Ez az érték változhat. A havi 5 gold nem nagy összeg, kb 30 perc alatt kifarmolható, ennyivel aki picit is aktívabban játszik könnyen tudja támogatni a guild-jét. Ha már csak bemész a Guild Hall-ba és kiszeded az összes ércet, fát, növényt már kerestél a Guild-en napi 0,5goldot, így az 5 gold adód kb 10 nap alatt konkrétan vissza is térül, az egyéb előnyökről nem is beszélve.
 • Az adót leginkább a Guild Hall fejlesztésre és a dekorációkra fordítjuk, illetve az esetleges versenyeken az önkéntes felajánlásokon kívűl ebből is oszhatunk ki nyereményeket.
 • Csak az aktív tagok használhatják érdemben a Guild Hall-t (építkezés, aréna).
 • A Guild Hall-ban az arénán kívűli építkezés jogát(Architect rang) külön ideiglenesen kérni kell a Mentoroktól (csak aktív tagoknak).
 • A közös dekoráló eseményeken is csak aktív, adó fizető tagok vehetnek részt.
 • Az adózási naplót (ki mikor mennyit fizetett) meg lehet tekinteni itt : tinyurl.com/gw2var aktivitás fül.
 • A rendkívűli, adón felüli támogatók neve rákerül a Guild Hall-ban a Dicsőségfalra. Az adót havonta a Guild bank 1. rekeszébe kell tenni deposit gombbal.

Reprezentálás:

Nem kötelező csak minket képviselni, más guild-ben is lehetsz tag, de úgy gondoljuk hogy csak akkor van értelme hogy itt is tag legyél ha valamilyen téren aktív vagy ebben a guild-ben is.
Ha más guild-ben is tag vagy a következők min. egyikének teljesülnie kell különben nincs értelme hogy itt is tag legyél:

 • a játékidőd min. 50%-ban minket képviselsz(szóval mehetsz WvW-zni, PvE raid-elni, együtt játszani más guild-ekkel és képviselheted akkor őket, de utána jó lenne ha visszaváltanál majd ránk is)
 • aktív vagy guild chat-en (segítesz másoknak, beszélgetsz másokkal)
 • aktív vagy a közös játszásban (vannak emberekek itt akikkel rendszeresen együttjátszol)
 • jársz Guild Misson-re vagy egyéb szervezett guild eseményekre
 • rendszeresen fizeted a guild adót.

Ha ezek a feltételek közül egyiket se tudod vállalni akkor jobb ha csak a másik guild-edben vagy tag és nálunk nem.

Aki nem fizet adót annak kötelező csak minket reprezentálni, kivételes esetekben megbeszélhető hogy Allied rangot kap (ha más téren aktív/hasznos a guild-ben)

Az adófizető tagok bármit reprezentálhatnak.

 

Guild Hall használat:

 • Minden tagunk, a Retired-ek is (akik nem fizetnek adót) használhatják a Guild Hall alap szolgáltatásait: naponta kiszedhető érc/fa/növény, repair, árusok, guild bank 1. rekesze, guild aréna.
 • Azonban a további dolgokhoz, pl. dekorálás, építkezés, aréna építkezés, guild bank 2. rekeszének használatához csak az aktív, teljes jogú, adó fizető tagoknak biztosítunk hozzáférést.
 • A Guild Hall-ban az arénán kívűli építkezés jogát(Architect rang) külön ideiglenesen kérni kell a Mentoroktól (csak aktív, teljes jogú tagoknak).
 • Mivel a fejlesztés költségekkel jár amit a guild adóból fedezünk azok akik nem fizetnek adót (pl. Retired rang) sehol sem építkezhetnek a Guild Hall-unkban.
 • A dekorációhoz külön ideiglenes rangot, az Architect-et adjuk. Ahhoz hogy tudj lerakni dolgokat az arénán kívülre is ezt a rangot kell kérned egy Mentortól. Mivel a Guild Hall nagyon nagy alapterületü, ha mindenki bármikor szabadon lerakhatna bármit lehetetlen lenne elleőrizni ki mit hova rakott. A visszaéléseket is így próbájuk elkerülni.

Rangok:
A guild-ben az aktív, teljes jogú tagok, akik rendszeresen adót fizetnek léphetnek rangokat is (és vissza is eshetnek) az aktivitásuk alapján. Ezt a következőképpen figyeljük: Achievement Points-ok figyelése alapján két hetes időközönkénti rögzítéssel, csak rendszeres adófizetőknek:

 • -Aki 2 hét alatt nem ér el +60 AP változást visszaesik 1 Rangot (14 nap alatt min. 6 daily vagy egyéb Achi-k)
 • -Aki elér +60 AP változást de +120 AP-t nem ér el az tartja a jelenlegi Rangját
 • -Aki elér +120 vagy több AP változást az előrelép 1 Rangot (14 nap alatt 12 daily vagy egyéb Achi-k)

Mivel a daily-k AP-je limitált a játékban (15k) ezért bizonyos AP feletti tagok már lehet hogy nem tudnak Daily-ből AP-t szerezni. Ezért 25k AP felett aki egy képpel bizonyítja hogy nem jár már neki Daily AP annak AP változás engedmény jár a 2 heti limitből. Azaz ők AP változástól függetlenül ha rendszeresen fizetnek Legend rankot kapnak.

A jelenlegi tagsági Rangok:

 • Retired – kevésbé aktív tag vagy esetleg kezdőbb játékos, aki nem fizeti az adót. Kötelező minket reprezentálnia. Retired-ből fellépni Recruit-ba az adó befizetésével lehet.
 • Recruit – adófizető, aktív rang1. Nem kötelező a Variance-ot reprezentálni. Használhatja a guild bank 1. rekeszét, jöhet dekorálni a Guild Hall-ba. Nagyobb aktivitás esetén léphet Soldier-re
 • Soldier – adófizető, aktív rang2. Nem kötelező a Variance-ot reprezentálni. Használhatja a guild bank 1. rekeszét, jöhet dekorálni a Guild Hall-ba. Nagyobb aktivitás esetén léphet Knight-ra, kevés esetén vissza Recruit-ra
 • Knight – adófizető, aktív rang3. Nem kötelező a Variance-ot reprezentálni. Hozzáfér a Guild Bank 2. rekeszéhez is, napi 1 cuccot szabad kivenni. Elfoglalhat bármit WvW-n a Guild nevében.Nagyobb aktivitás esetén léphet Legend-re, kevés esetén vissza Soldier-re
 • Legend – adófizető, aktív rang4. Nem kötelező a Variance-ot reprezentálni. Hozzáfér a Guild Bank 2. rekeszéhez is, napi 2 cuccot szabad kivenni. Elfoglalhat bármit WvW-n a Guild nevében. Kis aktivitás esetén visszaléphet Knight-ra
 • Deserter – olyan aktívan játszó tag akinek kötelező minket reprezentálnia, mert a játékbeli aktivitása ellenére mégse támogat a havi 5 gold “adóval”. Kivételt jelentenek a kezdőbb játékosok, 1500 Achi Point alatt (ők Retired)
 • Allied – olyan tag akinek nem kell reprezentálni, se adót fizetni, mert más “hasznos” tevékenysége miatt maradhat tag a guild-ben, azaz valamilyen szempontból itt is aktív. Ezt a rangot csak megbeszélés alapján lehet kapni
 • Architect – ideiglenes rang, csak ezzel lehet építkezni a Guild Hall-ban az arénán kívűlre, kérni kell a Mentoroktól. Csak Recruit+
 • Mentor – a guild irányítói és a vezető segítői
 • Leader – a guild vezetője

 

Guild bank:
Berakni a guild bankba bárki tud, kivenni csak a megfelelő Rangokkal. A bank tartalmának ellopása, üzletcélú használata azonnali kizárást von maga után. Guild Bankba önkéntes alapon is lehet pénzt berakni (az adón felül). A bankban összegyűlt pénz elsődlegesen a guild kiadásokra, fejlesztésekre megy, de hasznos lehet WvW-n fejlesztésekhez, Food/Nourishment vásárlásra is illetőleg versenyek nyereményeként.

 • 1. rekesz: Recruit vagy magasabb ranggal lehet kivenni. Gyűjtő jellegű, egymás segítésére. Amit beraksz azért teszed, mert neked nem kell és úgy gondolod, másnak hasznos lenne. Hasznos tárgyakat rakjatok bele. Ez a tároló nem saját tárolásra van. Ha mégis arra használod, vállalnod kell, hogy valaki kivehet valamit. Becsület kassza jellegű, ha rendszeresen kiveszel, rakj is vissza. Ide olyan hasznosabb, de nem túl értékes dolgokat rakhattok amik nektek nem igazán kellenek, viszont másnak, pl. egy kezdőbbnek jól jöhet. A nem kellő Dye-okat (színeket) is ide szoktuk rakni, hátha valami másnak kell. Ha lehet ne szemeteljétek tele mindenféle kacattal. Az adót is ebbe a rekeszbe kell rakni (deposit gomb)
 • 2. rekesz: Knight vagy magasabb ranggal lehet kivenni. Ide mindenféle potion-ök, food-ok, blueprint-ek kerülnek, amik jól jöhetnek a játék során. Napi limit van, hogy ne hogy valaki túl sokat kivegyen egyszerre, így ami fogyogat azt pótoljuk (leginkább guild bank pénzből). Ha beraktok akkor ide azért már értékesebb, közepesen jobb fajta kajákat csak, ne kacatot.
 • 3. rekesz: Innen csak Mentorok vehetnek ki, ide várjuk a közös játékok, versenyek során kiosztott önkéntesen felajánlott nyereményeket. Ha lehet értékesebb dolgokat rakjatok csak ide, pl. min. 3 gold értékben. Olyan dolgok jöhetnek amik általában véve hasznosak vagy szerinted jól néz ki vagy csak simán “jópofa”. Pl. jobb fajta sigil/rune, valami jobb fegyver/armor skin, mini, dye, infusion, tonic..stb.

Guild Misson:
Bárki jöhet a guild-ből, de nem kötelező ott lenni. Jó móka, jutalom is van, ha épp ráérsz gyere bátran. Jelenleg az összes küldetést megcsináljuk egymás után hetente egyszer.
Az időpont: Szombat 16:00! Nagyjából 1 (max 1,5) órát vesz igénybe az összes küldetés, nem nehezek, hamar bele lehet jönni, ha valamit nem tudsz kérdezz bátran.
Ami ajánlott: nézz utána milyen fix helszínek vannak, próbáld azoknak a waypoint-jait megszerezni, illetve gyere olyan karakterrel akinek megvan.
TS kötelező (legalább hallgatni gyere fel) a Guild Misson alatt.

Egyéb közös programok:
A szervezd magad elvet valljuk, azaz legtöbbször nincs központi szervezés, bármire szeretnél csapatot próbálkozz a guild chat-en!
Ezen felül, néha, főleg hétvégéken azért tartunk szervezett közös programokat, map-ozás, HeroPoint-ozás, Mastery, fractal, dungeon, kezdők tanítása (fractal, dungeon), közös WvW/Eotm, JP-zés és hasonlók.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: