Reklámok

Chat

Chat oldal szabályok:

 • Bármiről kérdezhetsz, amire szerinted itt bárki is tud választ adni.
 • Ha van valami öttleted, információd, de nem passzol egyik témához sem, akkor azt szintén itt megoszthatod.
 • Lehetőség szerint ne gázoljunk bele senkinek a lelki világába egy-egy butább kérdés miatt.

.

Reklámok
 1. Shantey
 2. 2017. február 21. - 04:13

  Mivel van annyi goldom mint egy rakás és nincs igazán mire költenem, felmerült bennem a kérdés hogy adhatok-e belőle HoT kulcsért cserébe. Ezt lehet vagy nem kéne? :D

  • 2017. február 28. - 06:53

   1000g mondjuk reális, nem? :)

   • kozzy83
    2017. február 28. - 09:21

    Gold Seller-es árakat nézve, kb 2000gold ér annyit mint amennyibe a HoT kieg kerül.

   • Rertez
    2017. február 28. - 13:07

    Ha hivatalos áron nézzük, 1k gold kb. 4k gem, ami a gem card árával számolva nagyjából megfelel a HoT árának. Nyilván ott a feketepiac, amivel azért számolni kell, mert ha valakit érdekel az ajánlatod, annak ez gyakorlatilag feketén vett gold.

    Ha viszont valaki vett korábban 50%-os áron HoT-ot, hogy majd bizniszel vele, annak az 1k gold oké lehet. Ha teljes áron veszi, az már nem annyira jó neki, mert annyiért legálisan is kapna 1k goldot.

   • gwfan21
    2017. február 28. - 13:30

    Ráadásul mennyire bízol meg abban aki elad/vesz. Ha jól tudom heti 500g a küldhető gold limit. Ki bízik meg benned annyira, hogy 500g után odaadja a kódot, vagy fordítva kiben bízol meg annyira, hogy nem tűnik el a pénzeddel. Ha meg tp-n veszel valami semmit érő cuccot ennyiért akkor meg adóznod is kell és még több arany.

   • nazgrath
    2017. február 28. - 14:25

    ahogy neztem ebay-en ecto a fizetoeszkoz gold helyett, arra nincs limit, de jah, tax-al szamolni kell.

   • 2017. február 28. - 15:16

    Nekem is úgy jött ki a matek, hogy így megéri, főleg 50%-osan véve. Most lecsekkoltam, 5937 gemből jön ki 1000Gold, az 3db 2000-res GEMCARD, G2A-n az 21,000 forint lenne.
    Fél áron megéri a Deluxe akkor :) $50 = ~15k HUF

    Azért ha van valaki itt ismert arc aki felfogja hogy a netes hírnevünket nem jó ötlet elcseszni akár ezer goldoért, akkor mindkettőnknek megérte. Szerintem nem fekete gold, mert kölcsönösen ajándékozás :D

    Ha 500g limit van, akár küldhetek mellé ectot, vagy skineket amikkel lehet tőzsdézni és még több arany is kijöhet a végén belőle. ;)

    Ni Hao! Amúgy goldselleres árak mindig olcsók lesznek, de abban van tényleges kockázat is mert azokat az accokat, régiót, IP-t és MAC-et elvileg trackelik. Gondolom az alkalmankénti vevőket nem bántják. Elég sok olyan arcot ismertem régen akik lazán bevásárolnak mindent, mert egyszerűbb egy paypal utalás mint grindelés, no meg akkor egyből van csilivili ethernity és egyéb kacatok.

 3. Shantey
  2017. február 26. - 19:40

  Hamarosan kész az új site, de már elérhetőek a dps benchmark eredmények. Have fun. :)

 4. Nortonor
  2017. február 28. - 22:06

  Sziasztok!
  Megvásároltam a Heart of Thorns kiegészítőt és ha minden igaz kellett, hogy kapjak egy Max-Level Boost-ot. Néztem a levelezést és az inventory-mat is, de nem találom az itemet. Elnéztem valamit és máshol vagy máshogy kell beaktiválni? (a kis sárkány miniature-t pl megkaptam ami az SMS hitelesítés mellé járt)

  • Rertez
   2017. február 28. - 22:37

   Régen volt, de nekem ez úgy jött, hogy kaptam egy ún. Shared Inventory Slot-ot, amit a Starter Backpack fölött mutatott. Ez egy olyan slot, amit minden karakterem megosztva lát, tehát amit abba rakok, az elérhető minden karakternél. Abban a slotban volt egy Level-80 Boost nevű cucc (piros kristály arany szárnyakkal az ikonjában). Nálad a screenshotot nézve nincs ilyen shared slot sem. Lehet, hogy az új vásárlók máshogy kapják már, esetleg bankban is megnézhetnéd, hátha. Az inventory menüben (I és fogaskerék ikon az ablak jobb felső sarkában) nálam van olyan opció, hogy “Sepparate shared bag”. Ha látsz olyat, esetleg ki- és bekapcsolással próbálkozhatnál. Egyértelműen a shared slotot nem látod, ezért az 80 boost item is hiányzik nálad.

   • Nortonor
    2017. február 28. - 22:56

    Embed shared bag van csak, de az is inaktív.

  • kozzy83
   2017. február 28. - 22:49

   A lvl80 booster egy hiba miatt ideiglenesen ki van kapcsolva. Bár ettől még lehet meg kellene lennie valahol csak gondolom elhasználni nem lehet.
   https://forum-en.guildwars2.com/forum/info/news/Level-80-boost-item-temporarily-disabled

   • Nortonor
    2017. február 28. - 22:58

    Köszönöm, lehet hogy ez lesz a gond. Követem a topicot aztán meglátom mi lesz ha újra elérhető a funkció.

   • Rertez
    2017. február 28. - 23:01

    Úgy hallottam, hogy a friss free account-ok kaptak ilyet valamikor szombaton. Elképzelhető, hogy ez hiba volt, ezért kikapcsolták gyorsan a boost-ot, amíg megoldják a problémát. Állítólag egyeseknek friss free accounttal a Revenant is elérhető volt az első karakterkészítésnél.

  • kozzy83
   2017. február 28. - 23:24

   Amúgy én erősen ajánlom hogy ne nyomd majd el, mert ahogy látom 11-es karaktered van még csak, szerintem nem szabad 80-as csinálod, semmit nem nyersz kb vele, csak átugrod a játéknak azt a részét ami megtanít dolgokra. Itt a világ felfedezése is endgame, a map-ok 100%-olása, közben élvezetes ahogy egyre erősebb lesz a karaktered, egyre jobb build-eket tudsz csinálni, egyre jobb cuccokat szerezni. 80-on ez megszűnik (legalábbis elég könnyen megszerezhetőek a jobb cuccok), ott már inkább csak kinézetről, skin-ekről szól az egész. Szóval sok kezdő játékos melletti tapasztalattal mondom hogy nem érdemes kezdőként első karakternek elnyomni, inkább tartsd meg egy alt karakternek későbbre.

   • Nortonor
    2017. március 1. - 00:05

    Nem nyomom el, én is így gondolom ahogy írtad, jó is az, ha az első karival végigjárom az utat a 80-as szintig aztán majd egy alt-ra elnyomom, csak feltűnt, hogy nem kaptam róla semmi értesítést és az inventoryban sincs.

   • Rertez
    2017. március 1. - 00:39

    Helyes. :)
    Itt a világ tele van kis történetekkel, amik az adott zónához és a lakóihoz kapcsolódnak. Minden térképnek megvannak a sajátosságai, amit akkor is észre fogsz venni, ha nem szeretsz olvasgatni, de nyitott szemmel jársz. A játék nem fogja rád erőltetni, hogy mit csinálj, de arra sem fog megtanítani, hogy neked mi tetszik benne.

    Mindenki máshogy szeret fejlődni, játszani, és a tapasztalatszerzésre több módot, játékstílust is támogat ez a játék PvE-ben. Ezekben a tartalmakban és stílusokban könnyű elveszni, mert sok olyan dolog is elterelheti feleslegesen a figyelmed, ami esetleg neked nem fog tetszeni. Ha valami nem tetszik benne, azt tedd félre későbbre, és menj tovább, keress valami más, neked érdekesebb dolgot! Pl. a szívek (Renown Hearts) eredetileg csak azért kerültek a térképekre, hogy legyen valami támpont a hagyományos quest-ekhez szokott játékosoknak. Ezeket a szíveket én a mai napig nem töltöttem fel, mert helyette inkább folyamatosan mozgásban voltam, így vadásztam a térképen körülöttem felbukkanó dinamikus eventeket. Mivel nem akartam Legendary-t craftolni, a 100%-os térképteljesítést a szívek miatt elhalasztottam, mert azok egyszerűen nem érdekeltek, számomra unalmasak voltak. Egy darabig eltartott, mire rájöttem, hogy nekem a fejlődés során mi az érdekesebb, és végül csak barangoltam, figyeltem a térképen felbukkanó eseményekre (a karaktered is beszél hozzád, ha valami van a közelében), néha követtem más játékosokat, beszálltam azokba az eventekbe, amiket ők is csináltak, aztán leléptem egy másik irányba, közben gyűjtögettem, craftoltam. Ha valami unalmasnak tűnt, azonnal otthagytam. Olyan 30-as szinttől már egész érdekes eventekre is bukkanhat az ember, ha nem ragad le sokáig egy helyen. Egyes események gyakrabban, mások meg egész ritkán indulnak be, szóval néha érdemes körülnézni olyan helyeken is, ahol már jártál korábban, de ez akár 80-as szinten is ráér.

    Az a lényeg, hogy ne erőltess magadra semmit. Csináld mindig azt, ami szórakoztatónak tűnik számodra!

    A boost meg valóban ráér később. Egyébként a boost használható arra is, hogy kipróbálj valamit 80-as szinten PvE-ben. Amikor elhasználod, írja, hogy hogy lehet visszavonni, ha az adott karakter esetleg nem tetszik. Véglegesítés előtt is figyelmeztet.

   • Nortonor
    2017. március 1. - 10:45

    Ezek a dinamikus random eventek egyébként nagyon tetszenek a játékban és látszik, hogy sok más játékost is vonz, szinte mindig van ott rajtam kívül még vagy 3-4 játékos ahol felvillan.

    Még egy-két kérdés (aztán lehet lesz még pár). Vannak ezek a tanulható szakmák, mint pl Jeweler, Chef, Tailor stb. Ezekből mennyi a maximálisan kitanulható? Illetve később tudom őket cserélgetni ha felvettem egyet és nem tetszik?
    Mennyire érdemes ezeket kimaxolni?

    Az account bound itemek ugye elvileg szabadon küldözgethetők az altoknak. Egyelőre ugyan egy karakterre koncentrálok csak, de később talán jól jöhet. Szóval a kérdés ezzel kapcsolatban, hogy tudom ezt megtenni?

   • Rertez
    2017. március 1. - 11:13

    Crafting szakmák közül kettő lehet egyszerre aktív, de mind megtanulható egy karakteren. Ha kettőnél többet tanulsz, akkor nem felejti el a karakter azt, amit félreteszel egy új miatt. Szóval nem kell újratanulni semmit, ha átváltasz róla egy másik szakma miatt.

    Ascended crafting miatt érdemes a megfelelő páncél/fegyver gyártására koncentrálni, de pl. a Chef is jó, mert magadnak gyárthatsz buff kajákat 80-ra. Ascended fegyver, páncél átadható altnak még akkor is, ha már használtad.

    Átadni bankon keresztül tudsz cuccokat másik karakternek. A tokenek, pénz pedig megosztva van eleve az összes karakter között.

    Olyan 30-40 fölött nyugodtan kipróbálhatod a WvW-t is. Nem fogja senki leharapni a fejed, ha nem 80-as karakterrel elkezdesz ismerkedni ezzel a játékmóddal is és ott is fejlődsz valamennyit. Ha oda is benéznél kisebb karakterrel, azt felskálázza 80-ra (hiányozni fog persze egy csomó dolog, de lehet vele boldogulni, ha már fel tudod mérni a lehetőségeket), de főleg az elején legyen rajtad a szintedhez képest a lehető legtöbb, elsősorban védelmet biztosító stat minden létező slotban, meg pakolj be inkább olyan képességeket, amikkel könnyebben lelépsz, ha elkapnának vagy kergetnek. Meg figyeld a chat-et, meg hogy mit csinálnak a többiek. De csak ha ráérsz, mert oda nem elég 1-2 óra az elején, ha ki akarod ismerni térképeket, a mozgalmasabb időszakokat, meg a szervered közösségét úgy általában. Egy idő után rájössz, hogy ezt a játékmódot elég szervezetten játsszák, és ki tudsz fogni egy nagyon jó állandó közösséget is, akik között külön HC és casual csapatok is játszanak.

   • Nortonor
    2017. március 1. - 18:02

    Köszönöm a segítségetek. Közben a boost item is megérkezett, ma belépéskor ez fogadott:

    Majd még jelentkezem, ha további kérdéseim lesznek. Addig is jó játékot nektek! :)

   • Rertez
    2017. március 1. - 22:48

    Jó játékot! A következő kérdést majd kezdd új hozzászólásban, mert itt a válaszokkal már jól összezsugorodott hely! Meg javaslom a Variance guild-et, hogy csatlakozz hozzájuk is. Egyszerre öt guild tagja lehetsz és a guild chat-re vonatkozóan is ennek megfelelő beállítások találsz a guild panelen, ha jól emlékszem.

 5. Shantey
  2017. március 7. - 19:25

  Elkészült az új qT site és bár pár apróságot még fixálnak, szerintem remek munkát végeztek a srácok. Check!

  http://qtfy.eu/

 6. Shantey
 7. Shantey
  2017. március 13. - 21:36

  Engi maineknek jó hír, egy kitet használva is szuper dps érhető el. Reddit poszt és részletek a leírásban.

 8. Shantey
  2017. március 16. - 07:59

 9. Bikuci
  2017. március 17. - 13:15

  Szuper GW2 kiegészítők: http://www.welovefine.com

 10. Shantey
  2017. március 21. - 07:26

  GW2 kártyajáték. Ha minden jól megy lesz interneten játszható formában is, mert páran lelkesen elvállalták a feladatot. Check!

 11. Klenk Zsolt
  2017. március 24. - 17:40

  Kezdőként elfogadtam egy meghívót egy olyan guildbe, ahol angolul beszélnek. Sajnos nem értem és jogosan mérges a vezérük. Hogyan tudok kilépni a guildből? És ha már itt tartunk, miként vehetek fel kapcsolatot magyar guilddel?

  • kozzy83
   2017. március 25. - 09:59

   Kilépés: guild panel (g betű), a guild neve mellett amiből ki akarsz lépni ne legyen bepipálva, utána kattints rá hogy az legyen kijelölve (csík) majd bal alul elvileg lesz ilyesmi gomb hogy “Leave Guild”.

   Magyar guild-ek listája: itt ezen a weboldalon a jobb felső sarokban van olyan hogy Magyar guild-ek. Ott több guild is fel van sorolva mindenféle adatokkal, köztük az elérhetőségekkel. Onnan keres egy szimpatikusat és keresd fel az elérhetőségnél megadott emberek valamelyikét.

 12. Klenk Zsolt
  2017. március 25. - 12:29

  Szuper vagy. Köszönöm szépen a segítséget.

 13. Flashgun Best
  2017. március 29. - 17:24

  Sziasztok!Nemrég kezdtem egy engineert,egész jo.Egyideig a normál irányitás ment,de egy idö után megbolondult,pl a w betü lenyomásával sokszor visszafele fut a karakter,ez játékban picit idegesitö,ha tudtok adni valami jo tippet a megoldásra,irjátok le légyszives,köszönöm :(

  • Rertez
   2017. március 29. - 21:25

   Ez érdekes. Ilyenről nem hallottam. Megfordul, és úgy fut vissza, vagy hátrál, mintha S-et nyomnál?

   Esetleg Esc – Options – Control Options – Restore Defaults (utána be kell újra állítani, ha valamit máshogy szeretnél az alapbeállításhoz képest)
   Van a Control Options részben egy About Face gomb, ami 180 fokos fordulatot eredményez.

   Szerintem akkor fordulhat meg a karaktered, ha
   – futás közben hátrafordítod a kamerát, közben rányomsz egyszerre a jobb-bal egérgombra (ez normális, de ha túl érzékeny az egered, szándékod ellenére is előfordulhat)
   – benyomod az “About Face” gombot (ez alapból nincs beállítva elvileg)
   – valamelyik képességed elnyomása eredményezi a karakter megfordulását (ha ez van, az bug lehet)
   – esetleg valami shift, alt, control módosító megnyomása okozza (elvileg nem lehet gond, ha nem állítottál be valamilyen trükkös billentyűkombinációt valami másra)
   – megőrült a billentyűzeted vagy az egered (ha USB-s, akkor esetleg másik portban is tesztelhetnéd)
   – ha van tartalék billentyűzet, akkor érdemes kipróbálni, hogy azzal is előjön-e a probléma
   – esetleg ha támogatja a macrókat a billenytűzet vagy az egér, ellenőrizhetnéd, hogy nincs-e valami macro, ami ilyesmit okozhat

   Egyébként ha nem olyan gamer billentyűzeted van, ami képes 4-nél több gomb egyidejű megnyomását megfelelően kezelni (anti-ghosting), akkor előfordulhat, hogy produkálhat érdekes dolgokat a billentyűzet a harc hevében, ha túl sok gombot tartasz nyomva. Ez teljesen modellfüggő, hogy a vezérlő chip hogy oldja meg, ha túl sok gombot nyomsz egyszerre.

  • Rertez
   2017. március 29. - 21:33

   Még valami beugrott. Fear és Taunt képesség is megfordíthat, ha az ellenfeled tud olyat. :)

 14. Pupák
  2017. március 31. - 13:29

  Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy a legendary fegyverek átadhatók karakterek közt? Vagy kell hozzá valami, hogy átadjam? Vagy csak simán elegendő, ha beteszem a bankba a másikkal meg kiveszem. Illetve hogy a statot újra lehet rajtuk választani?

  • kozzy83
   2017. március 31. - 14:49

   Igen, account-os, azaz át lehet adni a bankodon keresztül. A második kérdésre is igen a válasz, combat-on kívül bármikor tudsz az összes (HoT-os is) stat kombinációból választani.

  • Rertez
   2017. március 31. - 18:00

   Sőt még az Ascended cuccokat is átadhatod másik karakternek használat után is.

   • nazgrath
    2017. április 3. - 10:31

    Kulonlegessegkent, a Machined fegyok is atadhatok egyik karitol masiknak hasznalat utan, fuggetlenul attol h exotic az osszes. Talan ezek az egyetlen exo cuccok amik ilyenek.(wiki alapjan irom, szemelyesen meg nem probaltam)

  • Pupák
   2017. április 3. - 14:22

   Köszönöm a válaszokat. :)

 15. Shantey
  2017. április 4. - 18:35

 16. gwfan21
  2017. április 23. - 13:07

  Kicsit szét van csúszva az oldal.

  • kozzy83
   2017. április 23. - 20:09

   Igen, sajnos a “content-div” valamiért nagyobb lett mint kellene így nem fér ki oldalra a “side-div”, de fogalmam sincs miért. Sajnos azzal a szerkesztői jogosultsággal amivel én rendelkezem nem tudok semmi ilyesmihez hozzáférni hogy javítsak, változtassak.

   • gwfan21
    2017. április 24. - 11:51

    Valaki biztos játszadozott és kitörölt egy max-ot. :D

 17. nedvedicious
  2017. április 28. - 15:26

  Sziasztok!
  Lenne egy kérdésem:
  Haver évek óta nem tolja már és megadta az accountját, hogy vigyek róla amit csak akarok.
  Ugye anet nem fogja valami illegál kereskedelemnek gondolni, ha átpostázok minden zsét az én accomra?

  • gwfan21
   2017. április 29. - 00:55

   Próba szerencse. Ha nem túl nagy az összeg, meg nem mindent egyszerre tolsz át nem hiszem belekötnek.

 18. nedvedicious
  2017. április 29. - 08:51

  4000 gold. Szerinted kb mennyit küldjek egyszerre?

  • kozzy83
   2017. április 29. - 09:16

   Akár levélben akár guildbank-on keresztül küldöd át heti 500gold a limit. (küldeni/berakni többet is lehet, kivenni nem).
   Amúgy pár száz goldot tuti nem néznek illegálisnak, de a 4000gold akár feltűnhet nekik. Javaslom hogy levélben küld el heti 500 goldonként, minden levélbe írd bele pl, hogy “free gift to my friend” és screenshot-old le hogy legyen bizonyítékod hogy honnan és “miért” jött a pénz.

  • gwfan21
   2017. április 29. - 12:15

   Támogatom az ötletet, plusz haverod azért legyen később is elérhető ha igazolni kell a dolgot. Főleg azért, hogy ne kössenek bele account lopásba vagy multi acc-ba. Bár azt nem tudom itt mennyire figyelik. Viszont a legnagyobb kérdés, hogy nekem miért nincsenek ilyen haverjaim? Vagy csórók vagy nem hagyták abba. :D

   • Rertez
    2017. április 29. - 13:50

    Egyszerű a megoldás. Adj fel hirdetést, hogy olyan goldban gazdag játékosok barátságát keresed, akik a közeljövőben tervezik abbahagyni a játékot, és nincs már szükségük a pénzre! :)

   • nedvedicious
    2017. április 29. - 14:33

    a multi acc az mi? és miért illegális?
    Igazából egy goldseller hacker is beleírhatja a leveleibe, hogy free gift to my friend, nem? vagy egy acclopó bárki :D Szóval nem igazán értem, hogy ez miért védene :P

   • Rertez
    2017. április 29. - 15:20

    Szerintem tök mindegy, hogy mit teszel. Ha ban-t kapna a két account valami gyanús jel miatt, akkor goldot adó nyomhat egy ticketet, amiben leírja, hogy valóban ő adta neked a goldot ugyanarról az IP-ről, és nem te loptad meg.

    Ha hetente szedegeted le a goldot, ahogy Kozzy írta, valószínűleg nem triggerelsz semmilyen automatikusan működő, lopások azonosítását szolgáló eszközt.

    Azt hiszem, az nem oké egyedül, hogy te logolsz be a haver accjával, de ezt nem kell feltétlenül az orrukra kötni. MMO-kban általában tiltott az acc átruházása, hogy ezzel is korlátozzák pl. a használt accokkal és az azokon megszerzett eredményekkel történő kereskedést. A haverod a te gépedről is használhatja az accot, meg amúgy is ajándékba adta, és nem valós pénzért vetted meg tőle, hogy illegálisan juss így goldhoz.

   • gwfan21
    2017. április 29. - 22:47

    Persze, hogy beleírhatja, ezért legyen később is elérhető a haverod. Ha esetleg baj van tud ő is ticketet küldeni, ahogy Rertez írta.

    Rertez: Már meg is történt a hirdetés feladása. :D

  • Rertez
   2017. április 29. - 15:34

   Egyébként én ezt csinálnám: Ticket a supportnak, hogy xy account tulaja közeli barátom, és szeretnék tőle elfogadni 4k gold ajándékot, de nem szeretném, ha ez triggerelne bármilyen feltételezett biztonsági automatizmust. Ugye elfogadhatom az ajándékot? Ezúton nyilatkozom, hogy nem pénzért veszem, nem goldseller, hanem nekem adja ingyen.

   Support válaszol, hogy mi van.

   Elmenteném a support ticketet, ha esetleg mégis kötözködnének.
   Így megspórolnék heteket, ha azt mondják, hogy oké a dolog.

  • Rertez
   2017. április 29. - 17:37

   Ahogy látom, pontosan az lehet a helyzet, amit Kozzy írt, és a játék eleve úgy is korlátozza a gold küldését és fogadását. Két éve vezették be, és valószínűleg nem nagyon piszkálták azóta:
   https://forum-en.guildwars2.com/forum/game/gw2/Gold-Transfer-Changes

 19. nedvedicious
  2017. április 29. - 23:19

  Kösz kozzy, gw2fan, rertez a tippeket. Szerintem szépen lassan átutalgatom 400 goldonként :-) Írok levélbe free gift szöveget… és nem lesz semmi baj.

 20. Eszem
  2017. május 1. - 19:41

  Nem tűnik légből kapottnak. Kíváncsi vagyok. Főleg, ha igaz amit ír, hogy a kieg után 3 hónappal már indulna is az s04.

  • gwfan21
   2017. május 1. - 21:10

   Érdekesnek találom és vannak benne nagyon jó dolgok, de furának tartom azt a részt, hogy Kralkatorrikra fog koncentrálni a kieg Jormag helyett (bár ha tényleg olyan gyorsan jön s4 akkor nem szóltam), mivel arra már megindultak Brahamék 2 epizóddal ezelőtt. Mindenesetre megint az lesz szerintem, hogy vannak benne eltalált infók (főleg holnapi epizóddal kapcsolatban), mint a múltkori ilyen esetnél, de nagyobb része nem valósul meg.

   • gwfan21
    2017. május 1. - 21:59

    Plusz 1-2 dolog eléggé szemet szúr. Pl “mursaat and unseen ones” (a kettő ugyanaz…)

   • Rertez
    2017. május 1. - 23:21

    Igen, de ha jól látom, mindkét említett Mastery Mursaat-specifikus is a leírás alapján, szóval ez nem annyira ellentmondásos. Ha elolvasod, az Unseen Mastery-vel bizonyos one-hit Mursaat képességeket lehet túlélni.

    Egyébként tényleg érdekes a post…

   • gwfan21
    2017. május 2. - 02:24

    Jó, de ha így nézed a chakok elleni képességek is Nuhoch mastery-k és nem chak mastery-k. Szóval az “és” miatt simán az jön le, hogy az “unseen one” faj segít mursaat-ok elleni képességeket kifejleszteni. Márpedig egy tesztelőnek illene tudnia, hogy a 2 megnevezés egy fajt takar.

    Persze ez lehet csak szőrszálhasogatás a részemről. Minden esetre továbbra is fenntartom, hogy holnapi dolgokból elég sok be fog jönni, de a többinek igen kis része csak. (Remélem tévedek, vannak benne jó dolgok.)

  • kozzy83
   2017. május 1. - 22:46

   Holnap kiderül mennyire igaz, ha megállja a helyét akkor kirakom várható infóként.

   • XInagent
    2017. május 2. - 11:02

    Csak ne felejts el rárakni egy 3 méteres spoiler alertet :)

    Szintén spoiler pár kép a kövi kiegről (elit specek/mapok és egyéb):

   • gwfan21
    2017. május 2. - 12:22

    Ismét pár ellentmondás, pl revenant új spec. Mapok tuti rossz helyen vannak elhelyezve, viszont túl kidolgozottak a kamuhoz, vagy nagyon unatkozott valaki legendary mace behozatala óta, hogy meghamisítson csomó dolgot akkori infók alapján. Mindezt azért, hogy felnyomja a sawgill mushroom árát feltűnés nélkül a többi infóba bugyolálva és eladja a felhalmozott több tízezer darabját. :D

   • XInagent
    2017. május 2. - 12:35

    Palawa Jokko elvilég él (mármint előhalott) tehát az ő erejét nehezen tudná a mistből kiszedni a revenant. Szóval az a rész a szövegben elég gyanús.

    Illetve mondták már hogy fél másodperc nekik egy recepben kicserélni alapanyagot és ha látják, hogy ilyesmi történik simán kicserélhetik.

   • gwfan21
    2017. május 2. - 13:36

    Az oké, hogy kicserélik. Múltkor is kicserélték, amikor ilyen eset történt. Viszont! Attól még az ára a gombának felment 13 copperről 2 silverig tegnap és még ma is 1,5 s. Manipulációnak tökéletes, ha rengeteg van nálad és el akarod adni.

 21. Nurak
  2017. május 7. - 18:43

  Sziasztok!
  Játék elindítással lenne problémám, hátha ti tudtok rá választ. A helyzet az, hogy telepítettem, beloggoltam, minden jó, de ha rányomok a playre akkor semmi… nem indul.
  Kipróbáltam már mindent(repair, driver újrarak, directx…). Valaki véletlenül nem futott bele ebbe a problémába? egyenlőre neten sem találtam használható megoldást.
  Géppel nem lehet baj szerintem: i5-6600k, gtx1070, 16gb ram
  Megköszönném ha valaki tudna segíteni.

  • kozzy83
   2017. május 7. - 20:40

   Amiket én kipróbálnék még:
   -tűzfal kikapcsolása
   -antivírus kikapcsolása
   -futtatás rendszergazdaként
   -windowed módban indítás: a parancsikont változtasd meg, a ‘…\gw2.exe’ után írd azt hogy -windowed

  • Rertez
   2017. május 8. - 09:33

   Szürke a Play gomb vagy zöld? Ha szürke, akkor elvileg írja a bal oldali részben, hogy kell-e valamit tenned indítás előtt. Ha a Play fölé viszed az egeret, akkor nyíl helyett kéz lesz a pointer? Kattintásra megnyílik valami, aztán bezárul, vagy semmi?

  • Nurak
   2017. május 8. - 18:43

   Sziasztok!
   kozzy83: egyik sem vált be, alapból rendszergazdaként futott, de így sem jó.
   Rertez: a Play zöld, ráviszem az egeret akkor kéz van ott( nem tudom hogy ez számít e). Feladatkezelőben is nézem mi van ha rányomok a Playre, de mintha a bezárás gombra kattintanék, egyszerűen bezárja, ugyanez auto-play-nél is.
   Lehet hogy a 64-es verzió nem jó? megpróbálom újra lehúzni..
   Vagy a win10 nem tetszik neki? (win10 pro legújabb frissítéssel)

   • Rertez
    2017. május 8. - 21:04

    Szia! A GW2-nek DirectX 9 kell. Nem használok Win10-et, de már a Vista és a Win7 sem tartalmazta, és külön kellett letölteni. Lehet, hogy nálad is az hiányzik. Ha nem raktad fel külön a dx9-et, akkor biztosan.

    Elvileg ezt fel lehet rakni Win10-re, legalábbis Win10 felhasználók szerint ez felmegy, és ezután a DX9 játékok elindulnak náluk:
    http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=8109

    Ha van DX9-ed, és úgy sem indul, akkor töltsd le a legfrissebb GW2 telepítőt és próbáld meg újra letölteni vele a teljes játékot! Egyéb megoldás egyelőre nem jut eszembe, meg a fórumokon sem lettem okosabb én sem.

   • Kozmo
    2017. május 9. - 06:24

    Szia,
    Lehet jogosultsági probléma…, Lehet spamban landolt egy leveled ahol magát a számítógépet kell engedélyezni, hogy hozzáférhess a játékhoz. Csak tipp.

   • nazgrath
    2017. május 9. - 09:31

    Ha ez nem a te topic-od Reddit-en, akkor egy probat meger, az arcnak ranezesre hasonlo problemaja van/volt:

   • Nurak
    2017. május 9. - 18:55

    nazgrath: a topic segített, MSI afterburnert kikapcsoltam.. és láss csodát simán fut
    Köszönöm mindenkinek!!!!

 22. Rertez
  2017. május 12. - 00:19

  Találtam egy érdekesnek ígérkező egyórás amatőr interjút Colinnal, aki ugye a HoT indulása körül kapott egy számára nagyon kedvező állásajánlatot az Amazon Game Studios-tól, amit el is fogadott. Ha valakit érdekel, akkor itt találja (most kezdtem bele, még én sem hallgattam végig):

  • nazgrath
   2017. május 12. - 09:57

   Nem neztem meg, csak eszembe jutott errol hogy pont tegnap hallottam hogy az Amazon egyszerre 3 jatekon dolgozik, kivancsi leszek mit sikerul osszehozniuk. Ha jol remlik lesz valami open world mmo is, a tobbi meg gondolom valami moba, overwatch/paladins vagy CCG lesz, mivel most mindenki ezeket lovagolja meg. Jah meg a ‘sandbox survival’ tipusu n+1 -edik jatek.

  • nazgrath
   2017. május 12. - 12:19

   Ilyen hatterrel(Mythic,DaoC), mar latom honnan jott jopar elem gw2-be.
   Amugy jokis interju, az latszik h Colin nem a kamerak elott tolti az idejet, de szerencsere a kezdes utan mar belejott.

   • Rertez
    2017. május 12. - 20:23

    A GW2 Manifesto videó története tetszett, mert ebben a beszélgetésben merte először elárulni, hogy valójában hogy kerültek ők a videóba. Gyakorlatilag a folyosóról vadászták az embereket hozzá, mert az eredetileg tervezett szereplők nem voltak ott, és le kellett forgatni a filmet határidőre. Jon Petersről meg a felvételen derült ki, hogy teljesen alkalmatlan kamera előtti szereplésre, mert leblokkol a lámpaláztól. :D

 23. Shantey
 24. 2017. június 1. - 09:14

  És mikor lesz végre Shining Blade Glider skiiiin a GemStore-ban?
  Tudom hülye kérdés, de ugye nem kell a backpack változatát viselni ahhoz hogy a glider skint is használhassuk? Csak mert se videón, se playerben nem láttam még úgy hogy más backpack volt rajta…

 25. Shantey
  • 2017. június 1. - 19:22

   Aha.. Oké, de ingame tényleg zéró közeli utalást kapunk arról mihez mit kéne elérni.. legalábbis nem találom. No meg hogy ha bizonyos skint szeretnénk akkor olyat is kellhet játszani amit nem akarunk vagy kevésbé tudunk… általánosságban.
   + most tudtam meg hogy a Guild Hall építgetés ha igényesen akarja a játékos, akkor pár legendary árát bizony rá kell költeni… Casual játék ez így, vagy hova tegyem? Itt azért vannak gondok most már.

   • [Bee]
    2017. június 1. - 21:07

    GH dekorálás nem egyszemélyes móka (finanszírozása sem, meg maga dekorálás sem)… láttad egyáltalán mekkorák a guild hall-ok? :)

   • nazgrath
    2017. június 2. - 10:54

    valaki vegul vett HoT-ot? (:

   • Shantey
    2017. június 2. - 18:55

    Nincs semmi gond Royal, csak úgy látszik megártott a sok Candy crush. ;D

   • 2017. június 2. - 19:50

    Na… :D
    @ [Bee]: Igen, tudom mekkorák. Nem nagy és mind2 ami van az kusza… és bár nagyobb mint GW2-ben, mégse valami nagy mutatvány.
    @ nazgrath: Goldot attam, volt aki arányosan cserébe megadta ;) Mindketten örülünk.
    @ Shantey: Te meg szopogatsd a Candy Cornjaimat amit csak hülyeségből gyűjtök :D

   • [Bee]
    2017. június 4. - 16:29

    @Royal Predator, akkor nem igazán jártad be a GH-kat. Rohadt nagy mindkettő, bár jobban a Gilded Hollow-t ismerem. Ami a mérete miatt hiányzik, az a több wp. Sokan körbe sem járják, mert azt hiszik annyi az egész ahány wp van. Közel sem. Több szintes; ahol vizet látsz, az az feletti rész mind bejárható és dekorálható is (nem a levegőben, a barlangos részekben).

 26. [Bee]
 27. gwfan21
  2017. július 10. - 15:34

  “Hey, guess who’s the new Director of Design at @ArenaNet? – I’ll be studio level, shepherding teams and growing people.”

  Nem tudom mennyiben fogja befolyásolni a játékot, de Jason VandenBerghe az Ubisoft Montreal kreatív igazgatója (Red Steel 2, Ghost Recon: Future Soldier, Far Cry 3, For Honor) az ArenaNethez igazol.

 28. Nagy Csaba
  2017. július 10. - 17:11

  Sziasztok.lv 80 lettem új játékos vagyok nem free. Az xp csíkot ismételten 100%ra húztam, de nem tudom hogy kell szintet ugrani .Noob kérdés , de itt vagyok most leragadva .

  • Nagy Csaba
   2017. július 10. - 23:29

   Megoldottam thy

   • gwfan21
    2017. július 10. - 23:55

    Leírhatnád, mert szerintem te vagy az első akinek sikerült 80 után még szintet ugrania.

 29. Shantey
  2017. július 12. - 19:10
 30. hunvarlan
  2017. július 13. - 20:26

  Sziasztok amint rányomok a launcherben a play gombra az eltűnik de a játék nem indul el de már újra le is szedtem a nagy részét de szintén ez a baj tudtok segíteni?

  • Rertez
   2017. július 13. - 23:17

   Itt feljebb valakinek az okozott ilyet Win10 alatt, hogy futott az MSI Afterburner. Ha fut, kapcsold ki! DirectX 9 is kell, ha még nem raktad fel.

 31. hunvarlan
  2017. július 14. - 03:02

  Hát köszönöm szépen ez volt a probléma!!!

 32. Shantey
 33. Rertez
  2017. július 27. - 16:34

  https://www.guildwars2.com/en/news/a-message-from-the-game-director/

  Két jó hír. :)
  Egyrészt az utolsó bekezdés alapján úgy tűnik, sínen van a kiegészítő, várhatóan tudják tartani a tervezett tempót, másrészt hivatalosan is Mike Zadorojny a feje a következő kiegészítőnek, ami szerintem nagyon jó hír.

 34. Shantey
  2017. augusztus 2. - 20:16

  Consumable és utility nerf. Ennek eredményeképp 20% condi duration helyett most ~6.6% jár a kajákból. gg wp

  https://forum-en.guildwars2.com/forum/game/gw2/Upcoming-Stat-Changes-in-the-Q3-Balance-Update

 35. Shantey
  2017. augusztus 3. - 06:05
 36. Shantey
  • Rertez
   2017. augusztus 4. - 07:32

   Ööö, hát azt hiszem, hogy akadt egy kis dolgom. Ha jól emlékszem, craftolt ascended armort használok, de ez akkor nekem nagyon kell. Most jól meglepődtem.

  • Rertez
   2017. augusztus 4. - 07:41

   A második bejelentéssel kapcsolatban meg nem is az a legfontosabb, hogy napokon belül lesz WvW gliding, meg ezek a territory dolgok, hanem hogy piszkosul jól tudnak titkot tartani, és mindent tényleg csak akkor jelentenek be, amikor teljesen kész van. Nyilván voltak korábban szándékos kiszivárogtatások, de azért a fontos dolgokat nem verik túl korán nagy dobra. Bármikor bejelenthetnek olyan dolgokat, amikre rövidtávon nem is számítunk, ahogy a mellékelt linkek is ezt bizonyítják. Azért a gliding miatt lesz majd sírás. :) Rövidtávon biztosan…

  • Eszem
   2017. augusztus 4. - 09:03

   Hát nem tudom, ez a wvw glideing nem nyerte meg a tetszésemet. Még akkor se, ha csak saját birtokolt területen belül lehet csak.

   Kép EB területfelosztásáról: https://dviw3bl0enbyw.cloudfront.net/uploads/forum_attachment/file/241169/EBG.PNG

 37. Shantey
  2017. augusztus 4. - 18:54

  Amikor a fejlesztők azt mondták, hogy az új zónák nagyok lesznek, akkor a fene se gondolta, hogy ennyire. Check.

 38. Rertez
  2017. augusztus 6. - 15:17

  A PoF kiegészítőben megjelenik a Barrier mechanika játékosokra és mobokra egyaránt..
  – Ez egy HP-hez hasonlóan számszerűsített, felkerülése után folyamatosan magától is csökkenő védőpajzs, ami a pillanatnyi HP fölött védi a játékost vagy mobot, és a pirossal jelzett HP tetején sárgával jelenik meg, valamint az értéke számmal is megjelenik a HP értéke fölött. Tooltip mutatja a pillanatnyi maximum értékét is az egeret a HP fölé tartva.
  – A pillanatnyi maximum értékét a Vitality stat befolyásolja, valamint a Barriert adó skillek hatékonyságára a Healing Power hat. A Barriert fogadó tehát a Vitality függvényében maximált értékig kaphat, a Barrier forrása pedig a Healing Power-rel skálázódik.
  – Core specializációk is kapnak Barrier mechanikát, nem csak a kieggel érkezők.
  – A Barriert közvetlenül a várható nagyobb sebzések előtt célszerű felpakolni. Ha túl korán kapod, akkor idő előtt csökkenve veszít a hatékonyságából, ha későn kapod, akkor nyilván nem fog fel semmit, aztán elfogy magától. Ezzel optimálisan csökkenthető a bekapott sebzés, ami egyébként a HP-t érintené.

  Nagyjából ennyi a lényeg.

  • Rertez
   2017. augusztus 6. - 15:28

   Ja, Kozzy, az ilyeneket nyugodtan copy/paste-elheted postba, ha az segít. Ha találok valami érdekeset, úgyis betolom ide, meg szerintem szokás szerint Shantey meg mások is. :) Sok hasonló hír várható még, szóval osszátok be az energiáitokat a kiegészítővel való játékra is! Senkitől sem várható el, hogy játék helyett egymaga írogassa azonnal a híreket, főleg ha beindul a PR gépezet. Nem vállalhatok semmit, csak azt hogy ide besegítek, ha találok valamit.

   • Kozzy
    2017. augusztus 7. - 08:09

    Hát..én is láttam ezt a videót, de olyan sok újdonságot nem mondott ez a WP videó, már a bejelentés napján ezt írtam ki az aznapi cikkbe, így gondoltam nem rakok ki erről külön cikket.:

    “új mechanika: barrier, avagy védőpajzs. A HP érték felett jelenik meg és ha van ilyen pajzsunk akkor ez fogy a HP helyett (sárga szám a felfogott bejövő sebzés). Folyamatosan csökken miután rákerül a célpontra. A max értékét a vitality szabja meg, az kezdőértékét (ami felkerül) a kasztoló healingpower-je szabja meg, azaz ezzel fokozható.”

    Amúgy én úgy gondolom ez a mechanika leginkább csak WvW-n lesz jól használható, hogy felrakod a melee squad-ra a barrier-eket mielőtt az összecsapás megtörténik. PvE-re nem hiszem hogy meta mechanika lesz, ahhoz sajnos túl hamar leesik magától és nem tudod gyorsan visszarakni, arról nem is beszélve hogy elég sok life force is azért kell hozzá. (mert kb csak a Scourge tud ally-kra aoe-ben felrakni sűrűbben barrier-.t). Az ilyen pajzs mechanikák csak akkor tudnak healer-szerű support-ként jól működni ha a pajzs hosszabb időtartamú, kisebb cooldown-ja van, azaz kb folyton fent tudod tartani és ez ebben az esetben nem megvalósítható. Raid-re meg még amúgy sincs sok esélye a druid-ot leváltani hiszen a druid-nak rettenetesen sok support-ja is van a heal mellé (Gotl, Goe, Spotter, Spirits). Pont ezért nem tudta a revenant healer se helyetesíteni a druid-ot raid-ben, mert amúgy a revenant healer is elég jó, szóval szerintem a Scourge se fog bekerülni.

   • Shantey
    2017. augusztus 8. - 20:35

    Amint a druid buffok 10 fősek lesznek látok benne potenciált, hogy legalább pugok hasznosítani tudják majd.

 39. 2017. augusztus 8. - 15:05

  Nektek elérhető a guild wars 2 weboldala és be tudtok jelentkezni a játékba?

  • Kozzy
   2017. augusztus 8. - 15:17

   Most 15 óra fele nagyon sok ember kapott egy Disconnect-et és nem lehet utána vissza belépni, szóval nyugi, nem nálad van a hiba. Jelenleg minden NCsoft szerver félig halott, WildStar, Blade&Soul..stb NCsoft játékokban is. Türelmesen várd ki amíg helyrehozzák a dolgot és akkor majd be tudsz lépni.

   • 2017. augusztus 8. - 15:30

    Köszönöm!

 40. Murgara
  2017. augusztus 8. - 19:34

  UPDATE: Ma reggel volt egy áramkimaradás Frankfurt adatközpontunkban, ami a kapcsolódási problémák kezdeti oka volt néhány játékosunk számára. Az Adatközpont jelenleg dolgozik a teljes erő visszaszerzésén és a felmerülő berendezések problémáinak javításán. Továbbra is frissítjük, ahogy a dolgok haladnak. ArenaNet

  • 2017. augusztus 8. - 19:46

   Köszi! :) Én is épp most olvastam ezt a twitteren.

 41. Shantey
  2017. augusztus 8. - 20:33
  • 2017. augusztus 8. - 20:52

   Sok igazság van benne szerintem.

  • Rertez
   2017. augusztus 9. - 02:05

   Teljesen egyetértek mindennel, de ezzel így nyilvánvalóan egy gond van: a gatyájuk rámenne, ha ezt mind teljesítenék. Kihagyhatnának egy évet, aztán dolgozhatnának ilyesmiken. Rizikós, drága? Igen? Van rá pénz? Nincs.

   A GW2-vel tudjátok mi a legnagyobb gond, amin a legkönnyebben lehetne segíteni, és nem kellene dollármilliókat költeni rá?
   Kevés értelmes cucc van a Gem Store-ban. Ha goldból veszed a gemet, azzal is pénzt keresel nekik, mert a gemet valaki pénzért veszi. Egy rakás pénzt kereshetnének a Gem Store-ral, ha nem csak kb. évente egyszer kerülne bele valami érdekfeszítő, hanem havonta legalább kétszer. A bohócsipka, meg az flitteres atomkapa nem ér. Nem ilyenekre gondolok, hanem badass cuccokra, sok-sok skinre. Őszintén szólva még személyes bundle-t is el tudnék képzelni játékon belül egyedileg a játékosra szabva. Megnézi, hogy mi nincs neked, mire lehet szükséged, pl. van-e elég bank slotod vagy fullon vagy mindig, összerakja pár csomagban a szükséges dolgokat, ad rájuk kedvezményes árat. Vagy te rakhatnál össze magadnak csomagokat. Sokkal nagyobb választék kellene, és egy jobb, használhatóbb Gem Store. Furcsa ilyet játékostól hallani, de szerintem ez az igazság.

   A marketingről és annak hatékonyságáról pár gondolatot, ha szabadna:
   Az igazán nagy, piacvezető játékok marketing-költségvetése elképesztően nagy, többszöröse a fejlesztési költségeknek. Már nem 2006 vagy mi van. Dollár százmilliókkal meg milliárdokkal lehet játékot eladni vagy bízol a vakszerencsében, hogy tízezerből a te terméked húzzák ki a lottón. Garantáltan nem fogják. Szóbeszéd alapján már kevesen vesznek játékot, mert a pofámba raknak reklámmal hetente olyan cuccokat, amik miatt a szóbeszéd alapján jóra már nem marad se figyelem, se idő. Ebben a zajban meg sem hallod.

   Érdemes megnézni, hogy a nagy nyugati kiadók éves pénzügyi jelentéseiben micsoda összegek vannak, amiket marketingre költöttek. Nagyonnagyondurva!

   Közismert extrém példa, mindenki ismeri, de azt talán nem, hogy nagyságrendileg mennyibe került a móka, mert azt hisszük, hogy csináltak egy shootert, aztán jól megszedték magukat és alig került nekik semmibese, hazamentek a nagy pénzzel:
   KING -> MLG -> Overwatch (Project Titan kb. 40 milliós buktája után lett bármi áron sikerjáték, MMO-ból kapirgált shooter)
   ATVI (Activision-Blizzard) megvette a KING-et, hogy havi (tessék megkapaszkodni, megyünk a világűrbe rakétával!) átlag négyszázötvenmillió aktív felhasználóval (MAU) többet tudhasson a hálózatában, és ezzel a világ legnagyobb játékos hálózata legyen (addig “csak” 70 millió volt a MAU). Csak ez a buli 5,9 milliárd dollárral indult, annyiba került a King.com kétezer alkalmazottal meg az egész Candy Crush hóbelevanccal (eddig azt hittem, ez hóbelebanc, de kijavított ez a majom spellcheck :). Csak ez az apróság a GW2 átlagos éves árbevételének hányszorosa? 50? Ez csak a kezdet, itt még nem állunk meg, mert játékot kell eladni, kell még pénzt is költeni.
   Miért vették meg King-et? Marketingcéllal. Ők mondták az éves jelentésükben, meg a Fortune magazinban, nem az ujjamból szoptam. Ezt a havi 450+ millió aktív mobiljátékost arra akarták felhasználni, hogy hirdethessék nekik a saját játékaikat, pl. a frissen kiadott Overwatch-ot. A kabáthoz gombot is vettek, a veszteséges MLG-t szőröstül-bőröstül az utolsó jack dugóig stúdióval, emberrel, mindennel, meg mindenki ismeri már az MLG nevet. Na őket meg minek vették meg? Marketing. Bejön a játékos gyerek (ha lehet, ázsiai, és ott nagyot is szakított az OW) a King-től az Overwatch-ba, esports álmok villódznak ezerrel, MLG élőben közvetíti, a Brazzers gyártja hozzá a “nem hivatalos” pornót (anyunak nem mondjuk meg, hogy mi csináltattuk, meg mi kapjuk a jogdíjakat), meg váratlanul a földből kinőnek ingyen az Overwatch hősök illegális CG pornójelenetei is (a legkeresettebb pornó tartalmak voltak sokáig – haverom mondta, meg újságban olvastam, én ezeket nem ismerem, le van tiltva a gépemen XD), a pornóoldalakról is behívtak mindenkit játszani, miután megnézte Widowmakert meg a többi CG csajt a jobb kezével, meg hízik közben az egész network, mint a kisgömböc, mert megmondták, hogy az Overwatch és vele maga az igazi esports a kicsit távoli jövő 2021-re, és ha valaki nem hiszi el, annak több pénzért mondják meg hogy mi van, és akkor végre elhiszi. Tavaly szinte már a reggeli merevedést is az Overwatchra fogták, hogy az az oka. Ha kell, másodpercben kiszámolva jön az arcodba a Trónok Harca közepén az USA tévében meg a mozikban, meg a neten mindenhol, hogy végtelen másodperc összjátékidővel kilencmillió (már 30+ vagy mennyi) makákó ingyen kipróbálhatta a világ ezer országából nyolc nap alatt (eredetileg kevesebbre tervezték, de nagyobb számok kellettek, mert a világ pénzét ráköltötték) és mostantól ez a kedvenc korszakalkotó játékuk egymilliárd évig, és már csak te maradsz ki belőle bibibí, mert ez aztán fizetős ám, nem LoL, nem DOTA2, nem csóringernek való, komoly, színes játék, liga-izé. De te is meg tudnád tanulni a lehetetlent, mert neked csináltuk, ha van pénzed rá, és csak gombócokat kell lőni nagy dobozokra gyorsan. Ha vannak barátaid, hozhatod őket is. Ha nincsenek, akkor meg adunk helyettük ellenségeket. A még nemlétező ligába nem jutsz be, mert húszmillió csapatonként a beugró dollárban (tényleg annyi), tízszer annyi mint a LoL-ban, és annyi apádnak sincs, csak az NFL-es haveromnak, akinek a gyerekének intéztem az egyetemet, meg elsimíttattam egy húzósabb kokóbotrányt, meg az OCC-sek csináltak neki egy egyedi choppert ízlésesen Mick Jagger hónaljszőrével díszítve.

   Ami játék az Overwatch környékén jelent meg, és nem költöttek a marketingjére dollár százmilliókat, az mind megfulladt, megdöglött, eltűnt, vége. Akinek volt esze, az nem adott ki semmit 2016. május környékén, de inkább úgy 2016. őszig. Merjen bárki drága kampányba vagy fejlesztésbe kezdeni ezek után a nagy kiadók árnyékában, meg úgy egyáltalán. Kellemes gyomorideget minden bátor vállalkozónak, befektetőnek!
   Mennyibe került ez az egész? Hány milliárdot költöttünk? Veszítettünk egy év alatt kb. havi 150 millió aktív játékost (a King annyit bukott). Nem hasít az MLG sem, pedig jó kis COD is megy rajta 3k egyidejű nézőszámmal. Twitch-en ugyanattól a kiadótól a F2P Heroes 2.0 patch lenyomta az Overwatch-ot. Míííííndegy! Az Overwatch olyan sikeres, hogy egymilliárd dollár árbevétele volt az első évében. Világsiker, világrekord! Kit érdekel, mennyit költöttek a hirdetésére?
   Mennyibe került a fejlesztés? A fentiekhez mérten valószínűleg csak fillérekbe.

   Így kell manapság játékot eladni, és nem úgy hogy kétévente szerényen kérsz 50 vagy 30 dollerzt a Sanyitól egy kiegészítőért, mert egyébként mindent ingyen kap. Nem is kéred. Küldesz neki egy mailt, hogy megveheti, ha akarja, de amúgy nem kell ám megvenni, mert anélkül is lehet játszani.

   Vagy inkább úgy hogy berakod a cicát a WoW-ba méltányos áron 30 dolerzért (ennyibe kerül a GW2 PoF), amit a júzer megvesz hatvanért. Hogyan? Egy token 20 ajró. Megveszi goldból a srác, és kap 13 ajrót a shopban a tokenért. Két tokenből nem kap cicát, mert az csak 26, nem 30. 3 token kell. Az 60 ajró árbevétel, jónapot kívánok, köszönjük a vásárlást! Mindenki boldog. Az előfizetést is megkapod havi 20 ajróból 13 helyett így, mert egy token egy hónap.

   Így kell pénzt keresni. Jó éjszakát!
   Egyébként tényleg egyetértek a reddit posttal.

   • bgaborr
    2017. augusztus 9. - 21:41

    nem ertettem a felét, de kiraly volt xD

  • 2017. augusztus 9. - 13:47

   Nagyon jókat mond a csóka szerintem :)

 42. nikolettapaletta
  2017. augusztus 8. - 21:53
 43. Shantey
  2017. augusztus 10. - 05:44

  A legújabb patch során erősítettek a confusion és torment alap sebzésén, így a bleed szintjére hozva, de csökkentették a bónusz sebzéseket kompenzálás képen.

  “Confusion: Base damage has been increased to match bleed’s base damage; skill-activation damage has been reduced to compensate for this. This change only applies to PvE.

  Torment: Base damage has been increased to match bleed’s base damage; movement damage has been reduced to compensate for this. This change only applies to PvE.”

 44. Bikuci
  2017. augusztus 10. - 14:01

  Hátassal lassabb, mint nélküle:(

  • Poyal Rredator
   2017. augusztus 10. - 14:49

   ?

  • Shantey
   2017. augusztus 10. - 20:12

   Warriornak és thiefnek lehet. Mindenki más csak előnyt élvez. :D

 45. Shantey
 46. [Bee]
  2017. augusztus 16. - 08:23
 47. erasmus
  2017. augusztus 16. - 09:30

  Úgy egy két hete újra elkezdtem játszogatni, nézegettem az accomat a gw2 efficiency oldalon és észrevettem, hogy tegnapról mára 2000 gold értéket vesztett az accom, 26k ról 24k-re esett, valaminek nagyon leesett az ára amit felhalmoztam :).

 48. Bikuci
  2017. augusztus 23. - 13:39

  Kéne egy szavazás, hogy ki a kedvenc magyar commandered wvw-n, illetve össze lehetne szedni őket.

  • Kozzy
   2017. augusztus 25. - 09:07

   Hát..hogy őszinte legyek szerintem szinte alig van valaki magyar aki szokott pug raid-et vezetni WvW-n. Páran olyanok vannak akik szoktak guild-es WvW raid-eket vezetni, de én úgy tudom hogy ők nem nagyon vezetnek open raid-eket. Szóval szerintem ez a lista max 1-2 fős lenne, arról meg felesleges bármiféle szavazást tartani. (guild raid-es commander-ekről meg nem tartunk szavazást hiszen kb csak az adott guild tagjai ismerik).

 49. Kozzy
  2017. augusztus 25. - 09:16

  08.26-09.02-ig nem igen leszek elérhető(nyaralás), szóval ha van valami fontos hír, érdekesség és nem raktam ki akkor esetleg ide chat-re meg lehet majd osztani. Addig is jó játékot mindenkinek!

  • 2017. augusztus 25. - 15:04

   Látom már elég sokan elküldtek “melegeb éghajlatra” és engedelmeskedsz :D :D
   Jó utat!

  • Rertez
   2017. augusztus 25. - 15:54

   Jó nyaralást!

 50. Gorrhun
  2017. augusztus 26. - 13:50

  Helló. Magyar játékosok melyik szerveren játszanak?

  • Rertez
   2017. augusztus 26. - 14:24

   Pl. Piken Square, de a szerver csak WvW-n számít, mert PvE-ben megaszerverek vannak, amik pl. azt is figyelembe veszik, hogy kik játszanak a barátlistádon, meg milyen guild-ek tagja vagy. Party-ban és squad-ban jobb click a tagra és ha ugyanazon a térképen vagy, kérheted hogy tegyen ugyanarra a szerverre, amit egyébként általában automatikusan meg is tesz mindenféle kérés nélkül. A guild-ek sem függnek szervertől, és automatikusan megpróbálja a tagokat ugyanarra a szerverre rakni a rendszer. Egyedül WvW-n nem vált szervert, mivel az egész játékmód lényege, hogy három szerver harcol egymás ellen.

   • Gorrhun
    2017. augusztus 26. - 16:04

    https://account.arena.net/login?redirect_uri=%2Foverview regisztráltam és töltöttem le. Tehát innen is feltudom venni a magyar játékosokkal a kapcsolatot?

   • Rertez
    2017. augusztus 26. - 16:39

    Ha free accounttal vagy és egyetlen kiegészítőt sem aktiváltál, addig csak olyanokkal tudsz levelezni meg /w üzenettel beszélni, akikkel kölcsönösen barátok vagytok. Ő is felvett a barátlistára, meg te is őt. Van egy trükk, hogy party-ba meg tudod hívni, és /p-vel tudsz beszélni azokkal is, akik nem barátok. Lehetőleg ne akkor csinálj ilyet, ha Fractals-ban, raid-ben vagy pvp meccs közepén van az illető. Free játékosként kicsit macerás a dolog, de megoldható. Ha megvettél egy kiegészítőt, akkor nincsenek ilyen korlátozások.

    Egyszerre 5 guild tagja is lehetsz és akár mindegyikkel tudsz beszélni is.

    https://guildwars2.hu/guildek/
    Itt találsz infókat, hogy kiket kereshetsz, kiket érdemes barátlistára tenni, meg általában milyen guild-ek jelentkeztek ezen az oldalon.

   • Gorrhun
    2017. augusztus 26. - 16:46

    Köszönöm szépen a segítségedet :) Szép napot

Comment pages
 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: