Chat

Chat oldal szabályok:

 • Bármiről kérdezhetsz, amire szerinted itt bárki is tud választ adni.
 • Ha van valami öttleted, információd, de nem passzol egyik témához sem, akkor azt szintén itt megoszthatod.
 • Lehetőség szerint ne gázoljunk bele senkinek a lelki világába egy-egy butább kérdés miatt.

.

Advertisements
 1. Shantey
 2. 2017. február 21. - 04:13

  Mivel van annyi goldom mint egy rakás és nincs igazán mire költenem, felmerült bennem a kérdés hogy adhatok-e belőle HoT kulcsért cserébe. Ezt lehet vagy nem kéne? :D

  • 2017. február 28. - 06:53

   1000g mondjuk reális, nem? :)

   • kozzy83
    2017. február 28. - 09:21

    Gold Seller-es árakat nézve, kb 2000gold ér annyit mint amennyibe a HoT kieg kerül.

   • Rertez
    2017. február 28. - 13:07

    Ha hivatalos áron nézzük, 1k gold kb. 4k gem, ami a gem card árával számolva nagyjából megfelel a HoT árának. Nyilván ott a feketepiac, amivel azért számolni kell, mert ha valakit érdekel az ajánlatod, annak ez gyakorlatilag feketén vett gold.

    Ha viszont valaki vett korábban 50%-os áron HoT-ot, hogy majd bizniszel vele, annak az 1k gold oké lehet. Ha teljes áron veszi, az már nem annyira jó neki, mert annyiért legálisan is kapna 1k goldot.

   • gwfan21
    2017. február 28. - 13:30

    Ráadásul mennyire bízol meg abban aki elad/vesz. Ha jól tudom heti 500g a küldhető gold limit. Ki bízik meg benned annyira, hogy 500g után odaadja a kódot, vagy fordítva kiben bízol meg annyira, hogy nem tűnik el a pénzeddel. Ha meg tp-n veszel valami semmit érő cuccot ennyiért akkor meg adóznod is kell és még több arany.

   • nazgrath
    2017. február 28. - 14:25

    ahogy neztem ebay-en ecto a fizetoeszkoz gold helyett, arra nincs limit, de jah, tax-al szamolni kell.

   • 2017. február 28. - 15:16

    Nekem is úgy jött ki a matek, hogy így megéri, főleg 50%-osan véve. Most lecsekkoltam, 5937 gemből jön ki 1000Gold, az 3db 2000-res GEMCARD, G2A-n az 21,000 forint lenne.
    Fél áron megéri a Deluxe akkor :) $50 = ~15k HUF

    Azért ha van valaki itt ismert arc aki felfogja hogy a netes hírnevünket nem jó ötlet elcseszni akár ezer goldoért, akkor mindkettőnknek megérte. Szerintem nem fekete gold, mert kölcsönösen ajándékozás :D

    Ha 500g limit van, akár küldhetek mellé ectot, vagy skineket amikkel lehet tőzsdézni és még több arany is kijöhet a végén belőle. ;)

    Ni Hao! Amúgy goldselleres árak mindig olcsók lesznek, de abban van tényleges kockázat is mert azokat az accokat, régiót, IP-t és MAC-et elvileg trackelik. Gondolom az alkalmankénti vevőket nem bántják. Elég sok olyan arcot ismertem régen akik lazán bevásárolnak mindent, mert egyszerűbb egy paypal utalás mint grindelés, no meg akkor egyből van csilivili ethernity és egyéb kacatok.

 3. Shantey
  2017. február 26. - 19:40

  Hamarosan kész az új site, de már elérhetőek a dps benchmark eredmények. Have fun. :)

 4. Nortonor
  2017. február 28. - 22:06

  Sziasztok!
  Megvásároltam a Heart of Thorns kiegészítőt és ha minden igaz kellett, hogy kapjak egy Max-Level Boost-ot. Néztem a levelezést és az inventory-mat is, de nem találom az itemet. Elnéztem valamit és máshol vagy máshogy kell beaktiválni? (a kis sárkány miniature-t pl megkaptam ami az SMS hitelesítés mellé járt)

  • Rertez
   2017. február 28. - 22:37

   Régen volt, de nekem ez úgy jött, hogy kaptam egy ún. Shared Inventory Slot-ot, amit a Starter Backpack fölött mutatott. Ez egy olyan slot, amit minden karakterem megosztva lát, tehát amit abba rakok, az elérhető minden karakternél. Abban a slotban volt egy Level-80 Boost nevű cucc (piros kristály arany szárnyakkal az ikonjában). Nálad a screenshotot nézve nincs ilyen shared slot sem. Lehet, hogy az új vásárlók máshogy kapják már, esetleg bankban is megnézhetnéd, hátha. Az inventory menüben (I és fogaskerék ikon az ablak jobb felső sarkában) nálam van olyan opció, hogy “Sepparate shared bag”. Ha látsz olyat, esetleg ki- és bekapcsolással próbálkozhatnál. Egyértelműen a shared slotot nem látod, ezért az 80 boost item is hiányzik nálad.

   • Nortonor
    2017. február 28. - 22:56

    Embed shared bag van csak, de az is inaktív.

  • kozzy83
   2017. február 28. - 22:49

   A lvl80 booster egy hiba miatt ideiglenesen ki van kapcsolva. Bár ettől még lehet meg kellene lennie valahol csak gondolom elhasználni nem lehet.
   https://forum-en.guildwars2.com/forum/info/news/Level-80-boost-item-temporarily-disabled

   • Nortonor
    2017. február 28. - 22:58

    Köszönöm, lehet hogy ez lesz a gond. Követem a topicot aztán meglátom mi lesz ha újra elérhető a funkció.

   • Rertez
    2017. február 28. - 23:01

    Úgy hallottam, hogy a friss free account-ok kaptak ilyet valamikor szombaton. Elképzelhető, hogy ez hiba volt, ezért kikapcsolták gyorsan a boost-ot, amíg megoldják a problémát. Állítólag egyeseknek friss free accounttal a Revenant is elérhető volt az első karakterkészítésnél.

  • kozzy83
   2017. február 28. - 23:24

   Amúgy én erősen ajánlom hogy ne nyomd majd el, mert ahogy látom 11-es karaktered van még csak, szerintem nem szabad 80-as csinálod, semmit nem nyersz kb vele, csak átugrod a játéknak azt a részét ami megtanít dolgokra. Itt a világ felfedezése is endgame, a map-ok 100%-olása, közben élvezetes ahogy egyre erősebb lesz a karaktered, egyre jobb build-eket tudsz csinálni, egyre jobb cuccokat szerezni. 80-on ez megszűnik (legalábbis elég könnyen megszerezhetőek a jobb cuccok), ott már inkább csak kinézetről, skin-ekről szól az egész. Szóval sok kezdő játékos melletti tapasztalattal mondom hogy nem érdemes kezdőként első karakternek elnyomni, inkább tartsd meg egy alt karakternek későbbre.

   • Nortonor
    2017. március 1. - 00:05

    Nem nyomom el, én is így gondolom ahogy írtad, jó is az, ha az első karival végigjárom az utat a 80-as szintig aztán majd egy alt-ra elnyomom, csak feltűnt, hogy nem kaptam róla semmi értesítést és az inventoryban sincs.

   • Rertez
    2017. március 1. - 00:39

    Helyes. :)
    Itt a világ tele van kis történetekkel, amik az adott zónához és a lakóihoz kapcsolódnak. Minden térképnek megvannak a sajátosságai, amit akkor is észre fogsz venni, ha nem szeretsz olvasgatni, de nyitott szemmel jársz. A játék nem fogja rád erőltetni, hogy mit csinálj, de arra sem fog megtanítani, hogy neked mi tetszik benne.

    Mindenki máshogy szeret fejlődni, játszani, és a tapasztalatszerzésre több módot, játékstílust is támogat ez a játék PvE-ben. Ezekben a tartalmakban és stílusokban könnyű elveszni, mert sok olyan dolog is elterelheti feleslegesen a figyelmed, ami esetleg neked nem fog tetszeni. Ha valami nem tetszik benne, azt tedd félre későbbre, és menj tovább, keress valami más, neked érdekesebb dolgot! Pl. a szívek (Renown Hearts) eredetileg csak azért kerültek a térképekre, hogy legyen valami támpont a hagyományos quest-ekhez szokott játékosoknak. Ezeket a szíveket én a mai napig nem töltöttem fel, mert helyette inkább folyamatosan mozgásban voltam, így vadásztam a térképen körülöttem felbukkanó dinamikus eventeket. Mivel nem akartam Legendary-t craftolni, a 100%-os térképteljesítést a szívek miatt elhalasztottam, mert azok egyszerűen nem érdekeltek, számomra unalmasak voltak. Egy darabig eltartott, mire rájöttem, hogy nekem a fejlődés során mi az érdekesebb, és végül csak barangoltam, figyeltem a térképen felbukkanó eseményekre (a karaktered is beszél hozzád, ha valami van a közelében), néha követtem más játékosokat, beszálltam azokba az eventekbe, amiket ők is csináltak, aztán leléptem egy másik irányba, közben gyűjtögettem, craftoltam. Ha valami unalmasnak tűnt, azonnal otthagytam. Olyan 30-as szinttől már egész érdekes eventekre is bukkanhat az ember, ha nem ragad le sokáig egy helyen. Egyes események gyakrabban, mások meg egész ritkán indulnak be, szóval néha érdemes körülnézni olyan helyeken is, ahol már jártál korábban, de ez akár 80-as szinten is ráér.

    Az a lényeg, hogy ne erőltess magadra semmit. Csináld mindig azt, ami szórakoztatónak tűnik számodra!

    A boost meg valóban ráér később. Egyébként a boost használható arra is, hogy kipróbálj valamit 80-as szinten PvE-ben. Amikor elhasználod, írja, hogy hogy lehet visszavonni, ha az adott karakter esetleg nem tetszik. Véglegesítés előtt is figyelmeztet.

   • Nortonor
    2017. március 1. - 10:45

    Ezek a dinamikus random eventek egyébként nagyon tetszenek a játékban és látszik, hogy sok más játékost is vonz, szinte mindig van ott rajtam kívül még vagy 3-4 játékos ahol felvillan.

    Még egy-két kérdés (aztán lehet lesz még pár). Vannak ezek a tanulható szakmák, mint pl Jeweler, Chef, Tailor stb. Ezekből mennyi a maximálisan kitanulható? Illetve később tudom őket cserélgetni ha felvettem egyet és nem tetszik?
    Mennyire érdemes ezeket kimaxolni?

    Az account bound itemek ugye elvileg szabadon küldözgethetők az altoknak. Egyelőre ugyan egy karakterre koncentrálok csak, de később talán jól jöhet. Szóval a kérdés ezzel kapcsolatban, hogy tudom ezt megtenni?

   • Rertez
    2017. március 1. - 11:13

    Crafting szakmák közül kettő lehet egyszerre aktív, de mind megtanulható egy karakteren. Ha kettőnél többet tanulsz, akkor nem felejti el a karakter azt, amit félreteszel egy új miatt. Szóval nem kell újratanulni semmit, ha átváltasz róla egy másik szakma miatt.

    Ascended crafting miatt érdemes a megfelelő páncél/fegyver gyártására koncentrálni, de pl. a Chef is jó, mert magadnak gyárthatsz buff kajákat 80-ra. Ascended fegyver, páncél átadható altnak még akkor is, ha már használtad.

    Átadni bankon keresztül tudsz cuccokat másik karakternek. A tokenek, pénz pedig megosztva van eleve az összes karakter között.

    Olyan 30-40 fölött nyugodtan kipróbálhatod a WvW-t is. Nem fogja senki leharapni a fejed, ha nem 80-as karakterrel elkezdesz ismerkedni ezzel a játékmóddal is és ott is fejlődsz valamennyit. Ha oda is benéznél kisebb karakterrel, azt felskálázza 80-ra (hiányozni fog persze egy csomó dolog, de lehet vele boldogulni, ha már fel tudod mérni a lehetőségeket), de főleg az elején legyen rajtad a szintedhez képest a lehető legtöbb, elsősorban védelmet biztosító stat minden létező slotban, meg pakolj be inkább olyan képességeket, amikkel könnyebben lelépsz, ha elkapnának vagy kergetnek. Meg figyeld a chat-et, meg hogy mit csinálnak a többiek. De csak ha ráérsz, mert oda nem elég 1-2 óra az elején, ha ki akarod ismerni térképeket, a mozgalmasabb időszakokat, meg a szervered közösségét úgy általában. Egy idő után rájössz, hogy ezt a játékmódot elég szervezetten játsszák, és ki tudsz fogni egy nagyon jó állandó közösséget is, akik között külön HC és casual csapatok is játszanak.

   • Nortonor
    2017. március 1. - 18:02

    Köszönöm a segítségetek. Közben a boost item is megérkezett, ma belépéskor ez fogadott:

    Majd még jelentkezem, ha további kérdéseim lesznek. Addig is jó játékot nektek! :)

   • Rertez
    2017. március 1. - 22:48

    Jó játékot! A következő kérdést majd kezdd új hozzászólásban, mert itt a válaszokkal már jól összezsugorodott hely! Meg javaslom a Variance guild-et, hogy csatlakozz hozzájuk is. Egyszerre öt guild tagja lehetsz és a guild chat-re vonatkozóan is ennek megfelelő beállítások találsz a guild panelen, ha jól emlékszem.

 5. Shantey
  2017. március 7. - 19:25

  Elkészült az új qT site és bár pár apróságot még fixálnak, szerintem remek munkát végeztek a srácok. Check!

  http://qtfy.eu/

 6. Shantey
 7. Shantey
  2017. március 13. - 21:36

  Engi maineknek jó hír, egy kitet használva is szuper dps érhető el. Reddit poszt és részletek a leírásban.

 8. Shantey
  2017. március 16. - 07:59

 9. Bikuci
  2017. március 17. - 13:15

  Szuper GW2 kiegészítők: http://www.welovefine.com

 10. Shantey
  2017. március 21. - 07:26

  GW2 kártyajáték. Ha minden jól megy lesz interneten játszható formában is, mert páran lelkesen elvállalták a feladatot. Check!

 11. Klenk Zsolt
  2017. március 24. - 17:40

  Kezdőként elfogadtam egy meghívót egy olyan guildbe, ahol angolul beszélnek. Sajnos nem értem és jogosan mérges a vezérük. Hogyan tudok kilépni a guildből? És ha már itt tartunk, miként vehetek fel kapcsolatot magyar guilddel?

  • kozzy83
   2017. március 25. - 09:59

   Kilépés: guild panel (g betű), a guild neve mellett amiből ki akarsz lépni ne legyen bepipálva, utána kattints rá hogy az legyen kijelölve (csík) majd bal alul elvileg lesz ilyesmi gomb hogy “Leave Guild”.

   Magyar guild-ek listája: itt ezen a weboldalon a jobb felső sarokban van olyan hogy Magyar guild-ek. Ott több guild is fel van sorolva mindenféle adatokkal, köztük az elérhetőségekkel. Onnan keres egy szimpatikusat és keresd fel az elérhetőségnél megadott emberek valamelyikét.

 12. Klenk Zsolt
  2017. március 25. - 12:29

  Szuper vagy. Köszönöm szépen a segítséget.

 13. Flashgun Best
  2017. március 29. - 17:24

  Sziasztok!Nemrég kezdtem egy engineert,egész jo.Egyideig a normál irányitás ment,de egy idö után megbolondult,pl a w betü lenyomásával sokszor visszafele fut a karakter,ez játékban picit idegesitö,ha tudtok adni valami jo tippet a megoldásra,irjátok le légyszives,köszönöm :(

  • Rertez
   2017. március 29. - 21:25

   Ez érdekes. Ilyenről nem hallottam. Megfordul, és úgy fut vissza, vagy hátrál, mintha S-et nyomnál?

   Esetleg Esc – Options – Control Options – Restore Defaults (utána be kell újra állítani, ha valamit máshogy szeretnél az alapbeállításhoz képest)
   Van a Control Options részben egy About Face gomb, ami 180 fokos fordulatot eredményez.

   Szerintem akkor fordulhat meg a karaktered, ha
   – futás közben hátrafordítod a kamerát, közben rányomsz egyszerre a jobb-bal egérgombra (ez normális, de ha túl érzékeny az egered, szándékod ellenére is előfordulhat)
   – benyomod az “About Face” gombot (ez alapból nincs beállítva elvileg)
   – valamelyik képességed elnyomása eredményezi a karakter megfordulását (ha ez van, az bug lehet)
   – esetleg valami shift, alt, control módosító megnyomása okozza (elvileg nem lehet gond, ha nem állítottál be valamilyen trükkös billentyűkombinációt valami másra)
   – megőrült a billentyűzeted vagy az egered (ha USB-s, akkor esetleg másik portban is tesztelhetnéd)
   – ha van tartalék billentyűzet, akkor érdemes kipróbálni, hogy azzal is előjön-e a probléma
   – esetleg ha támogatja a macrókat a billenytűzet vagy az egér, ellenőrizhetnéd, hogy nincs-e valami macro, ami ilyesmit okozhat

   Egyébként ha nem olyan gamer billentyűzeted van, ami képes 4-nél több gomb egyidejű megnyomását megfelelően kezelni (anti-ghosting), akkor előfordulhat, hogy produkálhat érdekes dolgokat a billentyűzet a harc hevében, ha túl sok gombot tartasz nyomva. Ez teljesen modellfüggő, hogy a vezérlő chip hogy oldja meg, ha túl sok gombot nyomsz egyszerre.

  • Rertez
   2017. március 29. - 21:33

   Még valami beugrott. Fear és Taunt képesség is megfordíthat, ha az ellenfeled tud olyat. :)

 14. Pupák
  2017. március 31. - 13:29

  Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy a legendary fegyverek átadhatók karakterek közt? Vagy kell hozzá valami, hogy átadjam? Vagy csak simán elegendő, ha beteszem a bankba a másikkal meg kiveszem. Illetve hogy a statot újra lehet rajtuk választani?

  • kozzy83
   2017. március 31. - 14:49

   Igen, account-os, azaz át lehet adni a bankodon keresztül. A második kérdésre is igen a válasz, combat-on kívül bármikor tudsz az összes (HoT-os is) stat kombinációból választani.

  • Rertez
   2017. március 31. - 18:00

   Sőt még az Ascended cuccokat is átadhatod másik karakternek használat után is.

   • nazgrath
    2017. április 3. - 10:31

    Kulonlegessegkent, a Machined fegyok is atadhatok egyik karitol masiknak hasznalat utan, fuggetlenul attol h exotic az osszes. Talan ezek az egyetlen exo cuccok amik ilyenek.(wiki alapjan irom, szemelyesen meg nem probaltam)

  • Pupák
   2017. április 3. - 14:22

   Köszönöm a válaszokat. :)

 15. Shantey
  2017. április 4. - 18:35

 16. gwfan21
  2017. április 23. - 13:07

  Kicsit szét van csúszva az oldal.

  • kozzy83
   2017. április 23. - 20:09

   Igen, sajnos a “content-div” valamiért nagyobb lett mint kellene így nem fér ki oldalra a “side-div”, de fogalmam sincs miért. Sajnos azzal a szerkesztői jogosultsággal amivel én rendelkezem nem tudok semmi ilyesmihez hozzáférni hogy javítsak, változtassak.

   • gwfan21
    2017. április 24. - 11:51

    Valaki biztos játszadozott és kitörölt egy max-ot. :D

Comment pages
1 3 4 5
 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: