Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Balance patch érkezik jövő héten

Balance patch érkezik jövő héten

2019. április 21. Hozzászólás Go to comments

Jövő héten jön ismét egy nagyobb balance patch. A nemsokára bekövetkező balance patch célja részben az hogy az elite spec-ek ne csak simán egy erősebb, fejlettebb verziója legyen az adott core profession-nek ami tud ugyan úgy mindent mint az alap csak még mást is és jobban. A cél az hogy minden spec, a core, a HoT elite spec, a PoF elite spec valamiben jobb legyen mint a többi, legyen benne valami új, de veszítsen is el valamit a meglévő dolgaiból. Így ha kiválasztasz egy spec-et (legyen az akár a core profession) akkor az valamit nyer az adott profession többi spec-hez képest, de valamit veszít is.

Ezen felül némi aura átnevezés (Fire Shield -> Fire Aura, Chaos Shield -> Chaos Aura) és változtatás (Dark field-ben a Leap finisher ezentúl 5sec Dark Aura-t  rak ami a bejövő condi dmg-et 20%-al csökkenti és sebződésre torment-et rak) lesz, illetve ezentúl azok a field-ek amik destroy-olták a projectile-okat azok block-olni fogják (Elementalist: Swirling Winds ,Engineer: Launch Wall,Guardian: Deflecting Shot, Refraction, Sanctuary, Shield of the Avenger,  Zealot’s Defense, Mesmer: Illusionary Warden, Necromancer: Corrosive Poison Cloud, Revenant: Inspiring Reinforcement, Thief: Sniper’s Cover, Smoke Screen, Concealed Defeat, Warrior: Winds of Disenchantment)

 

Csak amiket észrevettem fontosabb változtatások:

 

Elementalist: dagger (water) healing skill-ek erősítése, fire attus dagger autoattack ezentúl pierce támadás azaz jó close range aoe.

 

Engineer: Blunderbluss (rifle3) range 700-ról 900-ra növelve és ezentúl fixen 3 stack bleeding-et rak dea duration-je attól függ mennyire volt közel a célpont, közelre 9sec legtávolabbra csak 3sec. Ezentúl a Gyro-kat lehet víz alatt is használni.

 

Guardian: hammer autoattack chain picit gyorsabb de kevesebbet sebez, összességében pici dps erősítés van rajta. Mace autoattack picit erősítve dps-ben, gyengítve heal-ben. Mace2 skill symbol sebzése erősítve. Zealot Fire (torch1) ammo rendszert használ ezentúl. Szárazföldön a Spirit weapon-ök területre kijelölhető aoe sebzést csinálnak. Shield of Avenger (spirit shield) gyengítve. Zealot Defense (sword2) 50% erősítve PvE-ben. Right-Hand Strength trait ezentúl nem fix +15% crit chance egykezes fegyverekre hanem +80 precision és még +80 ha egykezes fegyver van bent.

 

Mesmer: Magic Bullet (pistol2) 2sec helyett 2,5sec stun. Counter Blade (sword4) 1sec helyett 2sec Daze. Illusionary Counter (scepter2) ezentúl 8sec cd-s minden módban. Confusing Imagaes (scepter3) fizikai sebzése gyegítve PvP-n és WvW-n. Signet of Illusions cd-je most pont akkor kezdődik mint amikor a Shatter skill-eké. Mantra of Disctraction 1s helyett 1,5sec Daze. Confounding Suggetions trait ezentúl nem növeli a stun+daze-ek időtartamát hanem helyette az Diversion (f3) skill daze-jét stun-ra cseréli. Blinding Dissipation trait ezentúl nem rak blind-ot bármelyik shatter skill után hanem ezentúl csak a Cry of Frustration-t (f2) bővíti blind-al. (~Ez a változtatás lehet jelentősen változtat a shatter-ező condi mirage-on). A Master of Manipulations (chaos minor trait) ezentúl a manipulation skill-ek után kapott mirror (reflect) helyett 3s superspeed-et ad. Ha a manipulation a szövetségesekre is hatott akkor ők is megkapják a superspeed-et. Mass Invisibility (elite) 5sec helyett 6sec és 90sec cd helyett 60sec cd. Evasive Miror trait ezentúl (sikeres dodge utáni 2sec projectile reflect) 1,5sec cd helyett 10sec cd-vel megy PvP-n és WvW-n.

 

Necromancer: Crimson Tide (trident1) ezentúl 2% lifefore-t is ad. Locus Swarm (warhorn5) ezentúl gyorsabban pulzál (0,5sec helyett 1sec) és fele annyi ideig tart és sima sebzés helyett life siphon-t csinál (azaz gyógyít is). Reapers Touch (focus4) újra dolgozva, átnevezve Soul Grasp-re, ami ezentúl 2x elnyomható rak Vulnerability-t és ad lifeforce-t mint eddig viszont nem ad regen-t a szövetségeseknek hanem csak a necro-nak life steal-el. Death Spiral (gs3) 12sec cd helyett 10sec cd, az alapsebzése növelve 28%-al PvE-ben (6% WvW és PvP) viszont nem ad bónusz sebzést 50% HP-s célpontokra. Grasping Darkness (gs5) 750 range-ről 900-ra növelve. Soul Eater (Reaper Major2 trait) ezentúl nem csökkenti a greatsword skill-ek cd-jét viszont minden fegyvernél ad +10% sebzést és a sebzést 5%-át heal-ként ha 300 range-ben belül van a célpont

 

Ranger: Druid elite spec használata esetén a pet-ek 20% kevesebb stattal rendelkeznek (azaz gyengébbek). A Glyph of Empowerment megszűnik. (~ez mondjuk érzékelhető dps kiesés lehet raid-eken). Glyph of Unity ezentúl nem elite skill hanem sima utility skill (a Glyph of Empowerment helyett) és 6sec helyett 8sec-en át tart. A Glyph of Rejuvenation (heal glyph) erősítve mindkét formban, Avatar formon kívül az eddiginél 50%-al jobb party heal, Avater formban pedig az eddiginél 50%-al jobb self heal. Glyph of Alignment nem crippl-et és poison-t rak ezentúl hanem 1,5sec Immoblize-t és 3stack Bleeding-et 8sec-en át. Új elite skill: Glyph of Stars: avater formon kívül gyógyít, megakadályozza hogy condi-k kerüljekek a szövetségesekre és leszed condi-kat. Avatar formban pedig szintén gyógyít, boon-okat ad és megakadályozza hogy a downed szövetségesek HP-t veszítsenek amíg revive alatt vannak. Pack Alpha (beastmaster minor) trait ezentúl a pet-ek condi dmg statját is növeli. Poison Master (Wilderness Survival major) trait ezentúl nem pet csere esetén ad poison-t a következő támadáshoz hanem pet skill után.

 

Revenant: a core Revenant kap egy saját új F2 skill-t (ami nyilván Herald vagy Renegade elite spec használata esetén nem használható mert ott van saját): Ancient Echo: +25 energy-t ad és valamit az épp használt Legend alapján: Assasin:2stack Unblockable effekt 5sec-re, Centaur: 3sec Alacrity, Dwarf: 3sec Rite of the Great Dward (elite) effekt, Demon: 3 sec Resistance. A Ventaris Tablet (Ventari heal skill) ezentúl piros effekttel jelenik meg az ellenfeleknek és a Ventaris Will (aktív heal skill) base heal-je 25%-al csökentve a healing skálázódása meg 18%-al csökkentve. Drop the Hammer (hammer5) ezentúl mutat piros kört az ellenfelek számára. A staff autoattack-től elvéve a Healing Orbs, másképp lehet őket lerakni. A Healing Orbs-ok ezentúl többet gyógyítanak, jobban láthatóak, ha valaki felszedi őket akkor 5 főt gyógyítanak a közelében (120 radius), akkor is felszedhetőek ha aki felszedi full HP-n van (így a többieket attól még gyógyítja). Punishing Sweep (staff2) átnevezve Menders Rebuke-ké és mást is csinál (nincs többé 2. chain és Daze), ezentúl melee range-ben sebez aztán gyógyít, ha sikeresen megsebzett valakit akkor 50%-al többet gyógyít. Warding Rift (staff3) block-olja a bejövő sebzéseket és utána előre fele Blind-ot rak ezentúl 3 helyett 5 célpontra és a sebzése 100%-al növelve. Renewing Wave (staff4) ezentúl ha sikeresen leszed 1 condit akkor letesz egy Healing Orb-ot a célpont körül. A Salvation traitline-on több trait változás: az első 2 Minor trait megszűnt. 1. új Minor trait: Healers Gift: dodge után lerak 1 Healing Orb-ot. 2. új Minor trait: Life Attument: +120 healing power és a healingpower 7%-a Concentration-ként. Nourishing Roots 1. major trait megszűnt, helyette új trait: Vital Blessing ami a Healing Orb-ok hatásaként ad 2sec Vigor-t is. Tranquil Benediction (4. major trait) és az Eluding Nullification (5. major trait) megszűnt, helyettük új major trait-ek: 4. major trait: Word of Censure: Healing Orb-ot csinál ha Blind, Immobilize vagy egyébb CC-vel hatunk az ellenfelekre (akár egyszerre többet is csinál ha egyszerre több célpontot érintünk). 5. új major trait: Resilient Spirit: combat-ban minden 3sec-ben Barrier-t rak a revenantra a boon-októl függő mértékben. Natural Abundance és Momentary Pacification grandmaster trait-ek megszűntek, helyettük új grandmaster trait-ek: Generous Abudance: a Centaur legend skill-ek 3 orb-os csinálnak, a többi legend-é 1-et. Unyielding Devotion (új grandmaster trait): 15% bejövő sebzés csökkentés 2sec-re saját magad heal-elése esetén, szövetséges heal-elése esetén 5sec-re.

 

Thief: A Repeater (pistol3) 4 initiative helyett csak 2-be kerül. Staff autoattack (Daredevil) első 2 chain-je 6%-al gyengítve. Physical Supremacy (Daredevil minor) trait ezentúl a Steal-t 1200-ról 600 range-esre csökkenti és unblockable (block-olhatatlanná) teszi. Marauders Resilence új trait: a power 7%-át megadja vitality-ként és minden 360 range-nél közelebbi célponttól a bejövő sebzését 10% csökkenti. Havos Mastery (Daredevil major) trait átneveződött Havoc Specialist-té és master tier-be került és ezentúl nem fix  +7% sebzést ad 360 range-en belül hanem minden elhasznált endurance bar után +5% sebzést ad. Staff Master (Daredevil major) trait ezentúl nem ad +sebzést a hiányzó endurance után hanem +120 power-t ad és további 120-at ha staff-ot használsz. Az Escaping Absolution (Daredevil major) trait egybe olvadt a Driven Fortitude-dal (daredevil minor trait) és az új neve Escaping Fortitude lesz ami sikeres dodge után gyógyít és leszed 1 condit. Weakening Strikes (daredevil major) trait ezentúl nem crit után tesz Weakness-t hanem sikeres dodge utána következő támadás rak 3sec Weakness-t, ez lehet akár aoe weakness is ha a támadás aoe, illetve a trait Weakness-el rendelkező célpontokra +7% sebzést ad és 10%-al kevesebb bejövő sebzést kapnak tőlük.

 

 

Warrior: Berserker elite spec-nél ezentúl F1 egyben a Berserker módba lépés is (ha nem vagy abban), azaz régi F2 lesz az új F1, azaz a régi core F1 skill-ek nem elérhetőek Berserker elite spec-ben (se SpellBreaker-ben). A Berserker módba lépés ezentúl nem instant, van casting time és sebzést és Burning-et okoz a warrior közelében és a Berserker módba lépés nem rage skill-nek hanem lvl3 burst skill-nek számít. A Decapitate (berserker axe burst) ezentúl 1 célpontot sebez, nem leap-el viszont messzire hat, sikeres találat esetén rögtön újrapörög és hat rá a quickness és slow. Arc Divider (berserker gs burst) ezentúl 3x pörgésben sebez egyre nagyobb területben, viszont nincs bónusz sebzés alacsonyabb HP-s célpontok ellen. A Rage skill-ek nem adnak alapban ezentúl adrenalint, helyette a Berserker mód idejét hosszabbítják. Wild Blow (rage skill) nem ad adrenalint, nem szed le condit, helyette ha betalál akkor 3sec-el hosszabbítja a Berserker módot és Fury-t ad. Sundering Leap ezentúl nem ad adrenalint, de ha betalál 5sec-el hosszabbítja a Berserker módot. Outrage (rage skill) ezentúl nem ad adrenalint, de 1sec-el hosszabbítja a Berserker módot, ha sikeresen kiszed stun-ból akkor még 5sec-el. Blood Reckoning (heal skill) ezentúl csak a berserker módos primal burst skill-eket reset-eli és 2sec-el hosszabbítja a Berserker módot. HeadBut: az eddigiek mellett 2sec-el hosszabbítja a Berserker módot. Dead or Alive trait az eddigek mellett 10% növeli a bejövő heal-eket. Bloody Roar trait ezentúl nem taunt-ol, viszont 10% helyett 20% sebzés bónuszt ad. Az Eternal Champion trait ezentúl nem ad stability-t Berserker módba lépéskor, helyette 300 toughness-t ad. A Savage Instince trait ezentúl nem szed le 2 condit Berserker módba lépéskor, helyette 1sec teljes sebzés ellenállást ad. (~ez gondolom minden fajta, fizikai+condi sebzést 1sec-át kivéd). Fatal Frenzy trait ezentúl nem ad Fury-t, se Swiftness-t se Quickness-t Berserker módba lépéskor, helyette Berserker mód alatt 300-al csökkenti a toughness-t, 300 növeli a power-t és 300-al növeli a condi dmg-et. Always Angry trait átdolgozva és átnevezve: Burst of Aggression: 3sec Quickness-t és 3sec Superspeed-et ad Berserker módba lépéskor. Smash Brawlers trait ezentúl nem csökkenti se a berserker mód se a primal burst skill-ek cooldown-ját, helyette 5sec-el növeli a berserker mód idejét.

 

Forrás: https://en-forum.guildwars2.com/discussion/74076/balance-changes-upcoming

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: