Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Patch 03.05

Patch 03.05

2019. március 6. Hozzászólás Go to comments

Megérkezett az új patch. Bocsánat hogy aznap nem írtam semmit, picit fáradt voltam és én is belemerültem a próbálgatásokba. Új WvW mount, új WvW lobby map, profession balance, új BL fegyverszett a főbb tartalmak.

Általános:

 • Domain of Istan: gyengítették az event-eken spawn-oló champion-ök számát, ezentúl az addigi max 25-höz képest már csak max 5 jön event-enként. Ezzel még jobban gyengítették az Istan gold farmot. Végre elértük azt a szintet hogy nem lehet jóval jobban farmolni itt mint máshol. (~igen, az a véleményem hogy ha lehet ne legyenek ilyen map-ok, ahol kiugróan jobb a farmolás mint bárhol máshol).
 • a Bloodstone Crystal node-okból a Blood Ruby-k esélye megnövelve (~érdekes így ennyi hónap után..)
 • a Content Guide-nál el lehet rejteni azokat az ismételhető szíveket és HeroPoint-okat amiket már megcsinált az ember
 • azok a rune-ok amit “all stat”-ot adtak ezentúl concentration-t és expertise-t is adnak

 

Profession:

 • a változás listát most nem részletezem, majd lehet kiragadok pár dolgot, addig nézzétek meg a régi betekintő cikknél vagy az eredeti patch notes-ban.

 

WvW:

Új mount: Warclaw:

 • PoF kiegészítő kell hozzá
 • WvW-n lehet csak megszerezni (illetve részben EotM-en is), de bárhol ahol mount használható ezt is lehet használni, azaz PvE-ben is. Viszont a képességei csak WvW-n lesznek (skill2 és skill3 gondolom) és lassabb is mint pl. a raptor vagy jackal, szóval nem lesz igazán effektív PvE-ben használni (és speckó gyorsító/ugró képessége sincs mint a raptor-nak vagy jackal-nek)
 • lesznek hozzá skin-ek GemStore-ban. Datamine-ból már lehet is tudni mik lesznek az első skin-ek: [&AgGtXwEAAA==] Assault Warclaw Skin
  [&AgHPXwEAAA==] Branded Warclaw Skin
  [&AgHcXwEAAA==] Embermane Warclaw Skin
  [&AgG4XwEAAA==] Outrider Warclaw Skin
  [&AgHRXwEAAA==] Vanguard Warclaw Skin
 • a PvE mount mastery-k nem hatnak rá (pl. endurance töltés)
 • Edge of the Mists-ben is lehet majd használni
 • WvW-n combat-on kívül bármikor és bárhol fel lehet szállni rá (ahol elfér persze), szóval akár ellenséges WvW zónában is fel lehet rá szállni (ellentétben ugye a glide használattal)
 • kb a griff szárazföldi sebességével tud futni saját területen WvW-n és PvE-ben viszont belassul ellenséges területen WvW-n
 • ha lesebzik a mount-od akkor leesel róla és rövid időre knockdown leszel
 • ha túl magasról leesel vele nem csak a mount tűnik el, te is meghalsz
 • 126 WvW mastery point-al lehet majd fejleszteni
 • 12k HP-ja van és immune a CC-kre (ez azért elég durva, eddig egyik mount-nak se volt ennyi HP-ja)
 • Stealth-elhető külső forrásból
 • 3 endurance bar-ja van (PvE-ben 2 van), ebből tud a evade-elni
 • 3 képessége van (skill) WvW-n. A skill-eket WvW mastery point-okkal lehet megszerezni és fejleszteni
 • skill 1: dismount (leszállsz a mount-ról), 2k sebzés és 4 stack bleeding 10 target-re, megfelelő WvW mastery-vel finish-eli a downed-eket
 • skill 2 (60sec cooldown): 5000 range-en belül megjelöli a minimap-on az ellenségeket (WvW). Stealth-eseket nem jelöli be.
 • skill 3: átvált siege módba hogy a kapukon sebezhessen (WvW). Innen kezdve minden egyes sebzés a kapuba 2000-t sebez és 1 supply-ba kerül. Maximum egyszerre 3 mount sebezhet 1 kaput. (szóval a 3 mount együtt se sebez annyit a kapuba mint 1 flame ram)
 • a megszerzéséhez nem kell semmi WvW rank, rank1-től is lehet már, csak egy collection-t kell megcsinálni, ami pedig ebből áll: 1 WvW mastery point elköltése a mount-ra (ezzel kell kezdni hogy unlock-olódjon a collection), 1 keep elfoglalás, 1 tower elfoglalás, 1 camp elfoglalás (az EotM-es nem jó csak a WvW-s), 1 viszonylag sűrűn eső loot kell guard-okból (10% dropp esély), kell venni 1 item-et 50 skirmish ticket-ért, kell venni 1 item-et 250 badge-ért, végig kell csinálni 1 új WvW rewardtrack-et (amit akár lehet daily potikkal végignyomni, 80 kell a full track-hez) és a végén 8gold-ért megvenni a mount-ot. Szóval a leghosszabb része hogy egy teljes WvW rewardtrack-et végig kell csinálni, amúgy nagyon egyszerű lesz megszerezni.
 • a mount megszerzése után van pár extra achievement is amiket a mount-tal kell megcsinálni. Útmutató itt.

Sajnos első nap elég sok hiba volt, pl. rengeteg plussz WarScrore-t adott az 1. skill ha volt borderland bloodlust, be lehet ragadni mount-on ülve, de saját skill-eket használva (és nem lehet interact-olni). Ráadásul több helyen is be lehet ugrálni vele ellenséges erődökbe anélkül hogy levernéd a kapukat, falakat.

Ezen felül is nagyon erősnek érzem a mount-ot, remélem gyengíteni fogják. Amíg a glide tulajdonképp csak minimális taktikai előny, pl. elmenekülni egy elfoglalt várból vagy ki glide-olni a lent lévő ellenségre (ami tulajdonképp nem nagy előny a kiugráshoz képest ha alacsony a fal), addig a mount-ok nagyon aktívan belefolynak a harci részbe is. Az a 2000 sebzés + 4 stack Bleeding mondjuk 40 főnél már rengeteg sebzés, az instant finish-ről nem is beszélve. És mivel 12K HP-juk van és CC immune-ok 3 evade-el simán be lehet rongyolni az ellenséges zerg közepébe vele. A tapasztalatom az volt hogy akiknek több mount-ja van vagy akik mount-tal támadnak biztos nyernek, a mount-ok kiszedik a csapat felét elég gyorsan, ráadásul végleg, nincs felélesztés (mert ugye az utolsó pár ellenfél mount instant finish-eli a downed-eket). Sajnos azt kell mondjam jelen formájában elveszi a játékmódból azt hogy a profession képességeit használva küzdjünk és jelentősen csökkenti a harcok hosszát és rettentően sokat számít melyik csapatnak van több mount-ja és kik támadnak vele előbb (és hogy vannak-e valakik akik tartogatják a mount-jukat hogy jól időzítve pl. 8-10 ellenfelet is finish-eljenek vele). Nagyon hasznos amúgy, utolérni valakit (szerintem túlságosan is erős, nagyon könnyű vele utolérni vele valakit akinek nincs mount-ja), vagy felzárkózni a messzebb lévő csapatunkhoz (ez a része ami a legjobban tetszik nekem). Az is baj hogy akinek ezentúl WvW-ben nincs mount-ja (azaz pl. PoF kiegje) az halott kb, mind roaming-ban könnyen megölik mert a mount-osok pikk-pakk utolérik, mind zerg-ben lemarad hiszen a commander-ek ezentúl off-combat mount-on fogják vezetni a csapatot hogy hamarabb odaérjenek a célpontokhoz, akinek nincs az meg lemarad és levadásszák az ellenfél roamer-ek. Összességében jelen formájában rendkívül erősnek és túlzásnak tartom, remélem picit újragondolják. (~én pl. ellenséges területen még egy picit belassítanám és az 1. skill-t 5 target-esre tenném, 1k sebzésre bleeding nélkül helyette mondjuk cripple-el, fejlesztve meg nem instant finish-t kellene hogy adjon hanem pl. valami boon-t, pl. stability-t).

Frissítve: megérkezett a nerf. Az első mount skill-t 10 target-esről 3-ra csökkentették és a 2k sebzést is 1500-ra csökkentették. Így talán már elfogadható lesz ez a skill. Most már csak azt kellene javítani hogy sok helyen ne lehessen be ugrálni a mount-tal az ellenséges bázisokra.

 

GemStore:

 • új Armistice Bastion Pass 1000 gem. Új all-in-one exkluzív hely, ez most a WvW-zőknek kedvez. Lehet látni a WvW map-ok állását és a team chat-et is és használni is. Ezen felül van benne egy aréna is, ahol lehet csapatokat alkotni (mint GH-ban) és harcolni, még hozzá a WvW build-del és a skill-ek WvW verziójával. Bár az aréna nem túl nagy, de kisebb Guild Vs Guild csatákat akár lehet menni benne. Ha minden igaz viszont nem csak a te szerveredről és a matchup-odról vannak ott emberek, hanem bárki aki megvette. Ha megtelik ugyan úgy új instance-ot hoz létre mint a mega-server-eknél. Viszont elég szomorúnak tartom hogy egy ilyen funkciót ami sehol máshol még nincs Gem vásárláshoz kötik.
 • új BL fegyverszett: Defiant Glass 1 BL ticket-ért. Képek, Videó.

 

Black Lion Chest frissítés:

 • a Battle-Hardened Kit az új garantált tárgy
 • új Etherbound Backpack Combo Glider uncommon dropp-ként
 • az Exalted Shoulders bent maradt uncommon dropp-ként
 • visszatért a Cavalier és Dreamthistle BL fegyverszett uncommon és rare dropp-ként

 

Black Lion Statuette árusok listája frissítve:

 • új armor skin-ek
 • Fallen Balthazar Package, Envoy Scythe Staff Skin, Hounds of Balthazar Mail Carrier
 • Black Wings Glider Combo, White Wings Glider Combo, Dragon Emblem Balloon, Pact Airship Balloon, Ram Balloon, Red Lantern

 

 

Forrás: https://en-forum.guildwars2.com/discussion/comment/850145/

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Még nincs hozzászólás.
 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: