Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > RMT szabályozások

RMT szabályozások

2018. november 1. Hozzászólás Go to comments

Kiadtak egy új közleményt, ami leír sok mindent hogy kell kezelni és hogy ArenaNet (a játék fejlesztő cég) hogyan kezeli a gold vásárlással kapcsolatos dolgokat. Ezek nem új dolgok, ezek eddig is így voltak, de most össze lettek szedve.
Lehet nincs mindenki tisztában vele, ezért most lefordítottam a lényegét, illetve hozzátettem ezt-azt.

RMT = Real Money Traders = Gold Seller : olyan cégek/személyek akik arra szakosodtak hogy igazi pénzért (pl. Forintért) adnak el neked játékbeli pénzt azaz gold-ot vagy tárgyakat, pl. legendary-kat. Olcsóbb hozzájutást biztosítanak mint amit a játék kínál.

Az esetek többségében a gold seller-ek vagyona (gold, tárgyak) lopott account-okból és lopott bankkártyával vett gem-ből váltott gold-ból tevődik össze, ez a játék szabályzatába ütközik, ami miatt tilos tőlük vásárolni, ban jár érte!

Az account-okat és a bankkártyák adatait a legtöbbször azért tudják ellopni mert:

  • nincs bekapcsolva a jelszó megjegyzés a játékbelépésekor vagy a weboldalra lépéskor és mindig beírogatod. Ez alapvetően nem lenne nagy baj, de előfordulhat hogy ha a géped nem jól védett vírusok ellen akkor felkerülhet egy keylogger program a gépedre, ami figyeli milyen gombokat ütsz le, pl. amikor beírod a jelszavad a játékhoz vagy a weboldalhoz és elküldi a hacker-nek aminek a birtokában ő el tudja lopni az account-od. Ajánlott megjegyeztetni a jelszót és mindig friss vírusvédelmet használni a gépeden.
  • nincs elég jó jelszó az account-on. Ajánlott egyedi jelszót használni, olyat amit sehol máshol nem használsz. Használj kis és nagy betűket is és számokat is. Ne tegyél semmi személyes infót a jelszóba, ne legyen pl. köze a nevedhez vagy a születési évedhez/korodhoz. Minél hosszabb a jelszó annál jobb, használj minimum 8-10 karakter hosszú vagy hosszabb jelszavakat!
  • nincs másodlagos védelem az account-on. Kapcsold be az account-odon az ingyenes SMS authentikátort, annak a használatával gyakorlatilag 0-ra csökken az account lopás esélye. A lényege annyi hogy a rendszer figyeli honnan lépsz be a játékba (IP, földrajzi régió) és ha olyan helyről ahonnan eddig még nem akkor belépés előtt küld neked egy számsort SMS-ben amit be kell írnod a belépéshez. Így ha esetleg valaki meg is szerzi a jelszavad és megpróbál belépni a rendszer látni fogja hogy új helyről próbált valaki belépni és kérni fogja neki az SMS-ben küldött számot. De mivel ez a te telefonszámodra érkezik ő nem tud belépeni. Te pedig észreveszed hogy nem te próbáltál belépni, valaki megszerezte a jelszavad és ezért meg kell változtatnod.
  • kapnak átverő email-t vagy játékbeli levelet a játékosok. A legtöbbször az szokott lenni hogy azt írják valami probléma van az account-oddal (figyelmeztetés vagy ban..stb) és kérnek hogy lépj be xy weboldalon az account-oddal hogy megoldják. Ilyenkor persze az írt weboldal adatlopó hamis oldal, ahol te megadod a belépési adataid ők meg ellopják az account-od. Az adatlopó hamis oldalak sokszor az eredetihez hasonló címen és hasonló kinézettel verik át az embereket. A játékbeli hivatalos leveleknél mindig ott van az ArenaNet-es logó, illetve ha másik normális játékos küldte oda van írva hogy “sent by another player”. A jelszavad meg soha senki nem fogja kérni még hivatalos fejlesztők sem, soha semmilyen körülmények között ne írd be sehova a játékon és a hivatalos weboldalon kívül.
  • olyan weboldalakat keresnek fel az emberek amik szándékosan adatlopás céljából készültek. Pl. belépsz egy gold seller oldalra, ígérnek neked xy gold-ot, cserébe kérik hogy add meg az account vagy a bankkártya adataidat. Sose ess ebbe a csapdába. Az account jelszavad soha ne add meg ilyen oldalakon! Ha az oldal gyanús a bankkártya adataid se add meg mert azokkal visszaélve sokkal több pénzt is levehetnek róla mint amennyit írnak!
  • súlyos dolog az is ha az account-od belépési adataid megosztottad mással is, mert ha ő nem figyel a fenti szempontokra eléggé ő miatta is ellophatják az account-od. Ne oszd meg senkivel a belépési adatait ha nem bízol benne maximálisan! Amúgy halkan megjegyzem hogy ArenaNet hozzáállása az hogy egy account-nak egy tulajdonosa lehet csak és nem szabad megosztani több személy között. (nyilván itt arra kell gondolni hogy különböző gépen, különböző helyen többen használják az account-ot).

Ha az account-od ellopták akkor lépj kapcsolatba a support-tal, írj meg mindent, ha pár adat megadásával tudod bizonyítani hogy te vagy az eredeti tulajdonos vissza fogod kapni, bár ha lepucolták az account-od nincs rá garancia hogy visszakapod az elveszett cuccaid.

ArenaNet folyamatosan ban-olja a gold seller account-okat, de mivel többen vesznek tőlük gold-ot ezért van pénzük folyton új account-ot venni. Szóval ha te is veszel tőlük tulajdonképp őket támogatod!

Ezen felül azt is mindig nyomon követik hogy a gold seller kiknek küldik el a gold-ot/tárgyakat és azok az account-ok is ban-olva leszenek!

Ismeretlen feladótól vagy akiben nem bíztok soha ne fogadjatok el levélben gold-ot vagy tárgyakat, mert ban-olhatnak RMT miatt. Sose tudhatod hogy nem-e gold seller account küldte-e. Mert pl. lehet olyan hogy valaki rendelet gold-ot a te account-od adta meg címnek azért hogy kibabráljon veled. Azaz van egy haragosod aki szándékosan ban-oltatni akar téged. Pár dollárért vesz goldot a te account-odra, a gold seller így neked fogja küldeni a levelet benne a gold-dal vagy a cuccokkal, ArenaNet észreveszi hogy gold seller-től vettél és ban-t kapsz, pedig te nem rendeltél semmit, de ezt nem tudod bizonyítani. Ismeretlen feladótól kapott gold vagy item-eket report-oljátok (+screenshot) és rögtön mindenestül küldjétek vissza.

A félig-meddig ismert emberektől jövő gold-dal vagy item-mel is vigyázni kell, még pedig azért mert ha ő korábban vett már gold-ot akkor tulajdonképp te is abból a “piszkos” pénzből kapsz ami szintén ban gyanús lehet. Szóval olyan embertől fogadjatok el csak gold-ot, kölcsönt, nagyobb értékű (pl. >100gold) item-eket akikről biztosan tudjátok hogy soha nem vett még gold-ot gold seller-ektől.

Ha az account-od ban-olták RMT(gold seller-rel való kereskedés) miatt és tényleg tettél ilyet akkor felesleges írnod a support-nak, nem fognak segíteni, mert szabályt szegtél.
Ha ártatlan vagy mert te nem vettél semmit akkor próbálj írni. De próbálj visszaemlékezni kaptál-e valami “ajándékot” a játékban mostanában valakitől, akár ismeretlen küldött neked gold-ot, item-et. Ha igen, és elfogadtad azaz nem küldted vissza és a küldő egy gold seller hálózat account-ja volt akkor sajnos “bűnös” vagy és nem fognak segíteni, mivel nem tudod bebizonyítani hogy nem te rendelted azt a gold-ot, cuccot. Ismeretlentől soha ne fogadd el a levélben kapott gold-ot vagy item-et! Report-old az esetet és küld vissza a feladónak rögtön a levelet!

 

Összegezve: ne vegyetek gold seller-ektől mert azért ban jár, csak az elfogadható ha hivatalos forrásokból veszel gem-et majd azt gold-ra váltod. Figyeljetek nagyon az account-otok biztonságára és arra hogy kitől mit fogadtok el!

 

Forrás: https://help.guildwars2.com/hc/en-us/articles/360011560933

 

 

 

 

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
  1. 2018. november 2. - 20:45

    Veszett fejsze nyele…

  1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: