Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Patch 10.02

Patch 10.02

2018. október 2. Hozzászólás Go to comments
 • Új Novelty kategória: Tonics, azaz végre be lehet ide rakni a tonic-okat is (csak az endless verziókat). Összessen kb 80 endless tonic-ot lehet berakni ide (azaz nem lehet minden fajta endless-t berakni)
 • frissített  Jahai Bluffs map, hogy a középen eddig felfedezhetetlen részt is fel lehet fedezni
 • a Sun’s Refuge Portal Scroll már berakható a Season 4 Portal Tome-ba

 

Profession változtatások nagy vonalakban:

 • guardian: egykezes sword autoattack gyengítés, DragonHunter erősítés (F1 +dmg%)
 • engineer: condi erősítés
 • mesmer:
  Signet of Inspiration trait-elhető a Blurred Inscriptions trait-el (amit áthelyeztek inspiration ágra): 5 helyett 10 target-re, azaz így raid-en elég lenne 1 chrono is, de sajnos nem így van a következő változtatás miatt továbbra is kell szerintem 2 chrono raid-re:
  Illusionary Inspiration trait megváltoztatva, a phantasm-ok ezentúl nem procc-oltatják a (lesser) Signet of Inspiration-t, azaz jóval nehezebb lesz fenntartani a perma quickness-t és alacrity-t egy chrono-nak egy 5 fős party-n, lehet 5 főnél, pl. fractal-ban TimeWarp-olni kell, sőt lehet raid-en is (akkor viszont a dps-eknek kell több cc-t hozni az egyes erre igényes boss-okra).
  Raid-en a 2 chrono 10 fősre trait-ezett SoI-val továbbra is elvileg fenn tudja tartani a perma quickness-t és alacrity-t (kivéve ha sok a mozgás vagy szét kell válni).

frissítés folyamatban..

 

Black Lion Trading Company:

 • új Black Lion Expedition Contract 1000 gem-ért. Bekerül a Home Instance-odba. Minden nap az választhatsz egy darab LS2 (SilverWastes, Dry Top) vagy  LS3 (Bloodstone Fen, Ember Bay, Bitterfrost Frontier, Lake Doric, Draconis Mons, Siren’s Landing) zónát ahonnan kapsz a map-ra jellemző matit (currency-t), növényt, ércet, fát és egyéb kisebb véletlenszerű dogokat.
 • új Night Watch Stool 400 gem-ért a Toy kategóriában (ez egy szék, amit be lehet rakni a Novelty-khez is): https://www.youtube.com/watch?v=H32V-7gBRhw
 • az Unbound Magic Gathering Tools vissztért 2700 gem-ért
 • Devil Horns, Wizard’s Hat, Furrocious Cat Ears, Bunny Ears visszatért a GemStore-ba

 

Úgy néz ki nem javítják az előző patch-ben készíthető Requiem armor collection-hez szükséges Sigil of Nullification-t. Sajnos 25 ilyen kell egy szetthez és mivel limitált a szerezhetősége (random exotic-on van és lvl64-en kapod jutalomnak), nincs receptje se,  kevés van belőle a piacon és ezért nagyon magas lett az ára (illetve azért mert több szemfüles felvásárolt több ezer darabot pár silver-ért a patch után gyorsan és most visszarakta kb 500-szoros áron). Jelenleg több mint 300 gold kirakni egy  szettet.

Forrás: https://en-forum.guildwars2.com/discussion/56766/game-update-notes-october-2-2018

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Csillagom
  2018. október 3. - 12:56

  Nightwatch Stool – 400 gems ez igen végreeee , már úgy kellett mint éhezőnek a falat kenyér , mint sivatagba a vízesés :’D imádom mikor az anetes “csajok” tényleg dolgoznak valamin ami nem ilyen totális useless f*szság. Szóval azért poént félretéve szeretem ha a játékban van minden féle jópofa dolog , csak az a baj , hogy most fejből tudnék 10 dolgot felsorolni ami fontosabb lenne , és dolgozhattak volna azon is , ahelyett , hogy ezt a sz*rságot animálják …

  • Csillagom
   2018. október 3. - 12:57

   Sorry vmiért beakadt az első kommentem és azt hittem nem ment el, de ez annyira kiakasztott , hogy le kellett írjam :’D

 2. Ten15
  2018. október 4. - 09:48

  Nem értem miért “rágódsz” ezen a Nightwatch Stool-on? :) Vicces, elfért, nem hiszem, hogy 2-3 napnál több munka volt benne.
  Szerinted a patch jó lett? A balansz része? Amire az egész be lett harangozva… Oké, tudom, hogy nem lehet olyat csinálni, amitől mindenki boldog, de ez a mostani a szokásosabbnál is fostosabb. Ócska marketing húzás.
  Egy kis nerf a Deadeye-nak, mert a sok szerencsétlen sír a fórumon. Nem kellene túl komolyan venni. Véletlenül belefutsz? Padlóztat? Respawn és irány a “bosszú”. :) Jó Ludas Matyi módjára 3x.
  Magas elo-n kb. nincs rifle deadeye, alacsonyabb tier-ben aratnak, de ez van, amikor egy alapvetően PVE-s ember vagy “kazuár” jön, mert szezon van és “farmolni köll”… vagy WVW-n, amikor telesírja a csetet a Gift of Battle után és milyen nehéz, mert a szemét OP DE lepuffantja. Egyébként a nerf nem jó szó rá… Akit egy lövésből leszedett egy DE, azt ezután is le fogja, mert kb. csak lassították. Trickery trait line, aztán csókolom.
  Mirage… top tierben eddig sem volt sok EM traites, sőt kb. másmilyen sem hisz 2-3 emberről beszélünk. WVW-n is inkább a klónfosók voltak idegesítőek, de nem a sok illúzió miatt, hanem az ehhez társuló mobilitás okoz a frusztrációt. Ismerek olyat, akinek a makróival tényleg idegesítő.
  Persze a warrior, ami eddig is elég szolid volt, most még inkább az… :D
  A többi elég vegyes képet mutat, illetve az engin kívül a PVP tapasztalaton kevesebb azokkal, nem kommentálnám.
  Ebből is látszik, hogy nem igazán játsszák a játékukat, hanem csak a fórumkönnyek és az arrafelé nagyon divatos, de kétségkívül hasznos, viszont kissé steril statisztikák alapján nyesegetnek. Így mondhatják egyrészt azt, hogy figyelembe veszik a játékosok visszajelzését, másrészt, hogy nem esnek át a ló túloldalára, hisz lesik a matekot is.

  • Csillagom
   2018. október 4. - 14:17

   Tegyék össze a 2-3 napokat :D :’D:D:’D és dolgozzanak értelmes dolgokon. Persze tudom az “értelmes” dolog elég relatív de konkrétan nem tudom milyen haszna van játékélmény szempontjából ha marha király székeken tudok ülni a játékban :’DDDD ezek annyira useless értelmetlen baromságok. Ennél még a mass keményvonalas cosmetical ruhadömping is jobb , azt vhol el tudom fogadni , bár szerintem ezek ömlesztése sokszor a játék játszástechnikai részének elhanyagolásával jár. De tudom tudom… kell a pénz meg ezért veszik a gemet stb , bele se mennék abba a teóriámba , hogy szerintem előbb utóbb rá kell jönniük a fejlesztőknek az mmo-t jövedelmezően fenntartani csak havidíjasan lehet. Én simán kicsengetném a havidíjat is, ha látnám tesznek bele olyan contentet ami kedvemre tesz csak zárójelbe jegyzem meg: ( hogy ez nekem a pvp és ahhoz nem nyúltak hozzá lényegesen már időtlen idők óta.) Nem is nyilatkoznék a balansz-ról mert nem pvp-ztem az előző ranked széria óta , de ami késik nem múlik minden szériában kiküzdöm magam platina végébe aztán majd mondok véleményt. Most még a sztorit se fejeztem be :’D

   • Shantey
    2018. október 7. - 13:05

    Semmilyen haszna nincs játékélmény szempontjából. A sok casual megveszi oszt hello. Azzal foglalkoznak, amiből jön a pénz. Akik meg szeretik az ilyen mütyüröket vagy csak szimplán gyűjtenek mindenféle skint, azok úgyis megveszik és ha tényleg minimális belefektetett munka van, akkor mocsok sokat kaszálnak kvázi a semmivel. Az hogy pár hangoskodónak nem tetszik meg pont nem érdekli a fejlesztőket a zseton számolgatása közben. :)

    A havidíj meg nem oldana meg semmit, attól nem lenne kevésbé töketlen és inkompetens a management főleg, hogy Seattle-ben mindenki szippantja el a friss tehetségeket (lásd pl Amazon). Aki teheti dobbant onnan, a többi meg eltengődik, mert jól mutat az önéletrajzban.

    Hogy nyúlnának hozzá lényegesen a PvP-hez? Ott a balance, mi kell még?

    Platina vége … cuki. :) Annyira halott a PvP szcéna, hogy erőlködés nélkül jutsz top 100-ba, ha tolod kb napi szinten azt az 1-2 meccset.

   • Csillagom
    2018. október 8. - 09:12

    A havidíj pont azt oldaná meg , hogy nem kéne tömeg gyártani a haszontalan itemeket és lehetne… és itt jön be a kérdésed , hogy mi kell a pvp-hez? Új mapok új játékmódok , pvp-vel kiszedhető dolgok hogy megérje játszani, esetleg gvg? 2v2? talán 10v10? kicsit fárasztó már lassan 3 éve ugyan azon a mapokon játszunk ugyan abba a módba :’D elkeserít hogy ezzel szemben öntik a haszontalan tartalmat meg lootbox okat :P Ez a “cuki” dolog meg nevetséges amit írtál, nagyon nehéz a ranked , kb egyet előre kettőt vissza haladsz. Akkor valószínűleg te nem pvp-zel mert ha játszanál tudnád mennyire megerőltető haladni, és azt is tudnád , hogy a top 100 ba bekerülni nem lehet olyan könnyen mert a pvp leaderboards-ra csak bizonyos játékszám után kerülsz fel ( most nem tudom mennyi 200 vagy 250? ) ez nagyon sok és ezt nem lehet napi 1-2 meccsel elérni ahogy gondolod. Nem lehetetlen elérni de jónak kell lenni és nem szabad feladni mert nagyon körülményes, pont azért mert a balanszot is előszeretettel k*rják el feláldozva a uselessdömpingoltárán. Valamire vagy fordítasz időt vagy nem , ahogy Ten15 előttem is leírta a mostani például nagyon s*ar lett.

 3. Ten15
  2018. október 8. - 09:55

  Szerintem is kicsit fellengzősre sikerült ez a PVP nyilatkozat. Amennyiben nem vagy rendszeres tournament megszállott HC, napi egy-két meccsel soha nem jutsz top 100-ba. ;) Oké, újra van duó platinában, de függ a szerencsétől is… és ha már megcsömörlöttél párszor a zuhanó (főleg szellemi) színvonaltól, az AFK-tól,vagy egyszerűen eleged volt a repetitív, évek óta változatlan tartalmaktól és kihagytál egy-két szezont, hogy csak élvezd a toxikusság hiányát az unranked meccseken, akkor “halott szcéna” ide vagy oda, esélytelen. Azért van még 60-80 igazán jó játékos.

  • Shantey
   2018. október 10. - 09:08

   A napi 1-2 meccse nyilván nem reális, nem kell ezt meglovagolni, de amondó vagyok, hogy 60-65% winrate mellett nem olyan nehéz az.

   • Csillagom
    2018. október 11. - 09:27

    Bárcsak 60-65% os winrate-em lenne :’DDDDDDDDDDDD sokan mit meg nem adnának érte… Most mondtuk el , hogy nagyon nehéz :D ahogy Carlos Mencia mondaná : ” Hát ember hát kérlek hát értsd már meg :D:D ember… nehéz ”

   • Csillagom
    2018. október 11. - 09:32

    Shantey ha neked ilyen könnyen megy, szeretnék veled duózni , vegyük már fel egymást gw-n :D mindig is 1x lege akartam lenni csináljuk már meg. A duó partnerem 2 szezon óta nem játszik neki sikerült összehozni a lege bage et nekem még nem :( beugorhatnál helyette. Mehet discord meg minden .

 4. Csillagom
  2018. október 8. - 14:35

  Ha szerencséd van , a 10 osztályozó mérkőzésen bekerülsz mondjuk platinába bár ehhez nagyon nagy mák kell mert , nekem kb 1-2x sikerült eddig így indítani általában arany végébe dob be ha a felét megnyered. NA aztán kezdődik a boldogság :D:D:D akarom mondani az agyvérzés ahogy bölcs előttem szóló Ten15 is megemlített azért nem éppen móka és kacagás :’D van itt minden AFK , low-noob , van aki bejön írogatni :D de a sok hülye mellet van nagyon sok jó játékos, ma megnéztem a pvp listákat, azért sokan játszanak még, minden hiba ellenére. Mindig örül a szívem amikor látok egy másik platina bage es játékost , mert tudom mennyit szenvedett :’D tudom munka volt benne de ez igaz az aranyra is azok sem rossz játékosok csak néha kicsit pechesebbek. Vmelyik nap láttam /m be valaki írta hogy régi álma volt bekerülni az arany ligába és most sikerült ezért nagyon örül és abszolút meg tudom érteni . Itt egy reddit poszt is nézd:

  Itt mondja a kollégánk , hogy írt egy posztot régebben redditen , tanácsokért pvp-hez és most végre elérte a célját a platinát. El lehet vegetálgatni paltinába is pl ha csak akkor játszol amikor már decay-t kapsz és azt dolgozod vissza , úgy egy picit könnyebb . De aki szeret pvpzni az nem napi 1-2 játszik és úgy azért már nem csak szerencse kell. Minden tiszteletem a még pvpzőknek , rossz hogy tudom , kis ráfordítással mennyivel lehetne sokkal jobb a játék még a wownál is ! (ott is játszom és pvpzek most már sokszor többet mint gw-t )

  Ja meg még 1 dolog visszatérve a havidíjra , abból fizethetnének rendes fizetést az alkalmazottaknak és nem csábítanák át őket máshova :D Amúgy még mindig látom a fejlesztőkben , hogy szeretik a játékot szívvel csinálják csak most kicsit úgy tűnik takarékra álltak át… :D Emlékszem amikor még próbálkoztak a pvp-vel Esportról volt szó meg új játékmód is volt bent sokáig!

  • Ten15
   2018. október 9. - 10:15

   Egy ideje már csak WVW-re járok, PVP szezont utoljára karácsony tájékán nyomtam végig. Talán a 9-es volt. A 10-11-be belekezdtem, oszt jónapot. Ha nulláról kezded és nincs szerencséd, akkor 5-6 nyert meccsel is kiköthetsz bronzban. Aztán kezdődik az igazi orosz rulett. Ha jó mérkőzéseket szeretne az ember, akkor kb. nem szabad “leállni”. Inkább a toxikus, elitista duma, mint kilátástalan szaladgálás. Az előbbi egyik fülemen be a másikon ki… Hidegen hagy mások e-pénisze, meg úgy a “liga” is. Napi 5-6 unranked bőven elég. Persze, ha lenne egy jó csapat, akkor a hangulatért megérné 3-4 duo queue páros. Aztán amennyi játékos van, még jó eséllyel össze is kerülünk, vagy így, vagy úgy, mindkettő élvezetes szituáció lenne…
   WVW-n nincs ekkora gáz, van elég hely, ellenségkép, kell más? :) A balansz se olyan rossz, mint egyesek napi szinten a fórumon siratják. Ha tudod mit csinálsz, akkor minden erős. Ha épp jó a zerg összetétele, akkor scourgefosó pirateship meta se olyan elviselhetetlen.

   A havidíj szép meg jó, de annak a modellnek leáldozott. Az emberek nem akarnak fizetni. Az az európaiak számára is vonzó kb. két folyamatosan működő, fizetős játék speciális eset. Egyrészt mindkettő “jókor volt jó helyen” és szép elemzéseket lehetne írni arról, hogy miért maradtak fenn ilyen formában. Ma már ez nem működne. Ahhoz, hogy egy e-sport üzemképes maradjon 15-20 fizetett ember kellene (devek, állandó promók, néhány fix kommentátor, néhány mod ill. teszter, profi balansz csapat) de akkor még nem beszéltünk a fejlesztésről.

  • Gandarel
   2018. október 12. - 21:11

   Platinum az új silver :/ Ha van 2 kezed meg elég szabadidőd akkor el fogsz jutni oda. Match quality egy katasztrófa, látom kommentekből hogy nem csak én menekülök tőle WvW-re, sokkal élvezetesebb.

   Az a szép, hogy már reward sincs érte :D Bocs, van reward potion..

   Optimista gondolat: Anet dolgozik egy PvP játékon, azért hagyja így lezülleni azt GW2-ben. (nem mintha képesek lennének azt jól megcsinálni)

   Realista: hivatalosan van 1 dev aki dolgozik PvP-n meg WvW, de igazából ő is csak a fórumot nézi.

   all is vain

   FeelsBadMan

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: