Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Magyar WvW ranglista

Magyar WvW ranglista

2018. augusztus 1. Hozzászólás Go to comments

Pár napja jött az ötletem hogy lehetne csinálni egy a WvW-ző magyarokat nyilvántartó és több szempontból rangsoroló, statisztikázó oldalt. Gyorsan össze is dobtam, most béta fázisban van, de elvileg teljesen működőképes. A kinézetét nem ér cikizni, abban nagyon amatőr vagyok. Kérlek titeket segítsetek tesztelni és próbáljátok ki!

Az oldal itt érhető el:

http://gw2hun.000webhostapp.com

Illetve a guildwars2.hu-ra is be fogom rakni egy menüpontnak.
Nézzük miket tud:

 • a GW2 account-od API-key-jének segítségével működik, így kérdez le statisztikákat az account-odról, mint pl. a WvW rankod. Az API-key csak statisztikák lekérdezésére használható, semmiféle hack-elést nem lehet a segítségével végezni, szóval az account-otok ugyanolyan biztonságban van ha ezt megadjátok.
 • nyilvántartja a jelenleg épp futó WvW hét (péntek 20:00-péntek 20:00, óraátállítástól függően ugye eltérhet épp) statisztikáit (Current Week)
 • nyilvántartja az előző, lezárult hét statisztikáit, így azokat is vissza lehet nézni (Previous Week)
 • van teljes account lista, amin kb minden adat szerepel egyszerre
 • A listákat rendezni is lehet bármelyik szempont alapján ha az oszlop fejléc feliratára kattintotok (többször kattintva csökkenő és növekvő sorrend között vált)
 • Az egyes emberek saját statisztikáit külön is meg lehet nézni ha a névre kattintotok
 • Az egyes statisztikák leírása ott van tooltip-ként (ott kell tartani picit a kurzort) az oszlopok fejlécében
 • minden héten az új reset-kor a lezárt hétre véletlenszerűen kisorsol egy olyan MoD guild tag account-ot ami legalább 1 rankot lépett az adott héten. Ezt az esetleges jutalmazás céljából teszi meg. Azaz pl. lehet olyat csinálni hogy minden héten mindenki berak guild bankba 3-5 unidentified dye-t amit a Skirmish chest-ből vesz ki. Ebből 1 hét alatt akár 50-100 is összegyűlhet, amit ennek a kisorsolt személynek lehet eljuttatni. A kisorsolt account a Previous Week oldalon látszik sárgával kiemelve. Ezért minden MoD-os ha beregisztrál ha lehet minden héten a saját belátása szerint kb 3-5 unidentified dye-t (skirmish chest-ből lehet kivenni) rakjon be a guildbank-ba jutalomalapnak.
 • Az oldal 10 percenként frissíti az adatokat (sajnos ahogy észrevettem nem minden 10 perces frissítés sikeres, szóval lehetnek csúszások az account-ok frissítésében)

 

Nézzük a statisztikákat amiket figyel:
Frissítve a kills és ppk-ratio, captured, defended, dolyak, repaired, wvw-age, death, kill-death-ratio statisztikákkal!

 • rank: a jelenlegi WvW szint
 • age: a játszott órák száma a játékban (minden játékidő benne van, nem csak a WvW-zés)
 • skirmish tickets: a jelenleg birtokolt Skirmish ticket-ek száma
 • kills: az eddig megölt játékosok száma WvW-n
 • deaths: az eddigi halálok száma WvW-n. Becsült (de elég pontosan) érték és csak a regisztrációtól kezdve számolódik.
 • captured: elfoglalt bázisok (camp,tower,keep,sm) száma
 • defended: megvédett bázisok (camp,tower,keep,sm) száma
 • dolyak: elkisért + megölt dolyak-ok száma
 • repaired: javításra költött supply mennyisége
 • wvw age: becsült érték, WvW-n lejátszott órák száma (regisztrációtól számolódik csak)
 • last online: mikor volt utoljára online az account (10 perces eltérések lehetnek)
 • gained rank: a jelenlegi WvW héten eddig lépett WvW szintek száma
 • gained skirmish tickets: a jelenlegi WvW héten eddig szerzett Skirmish ticket-et száma (elvileg gondoltam arra az esetre is ha valaki költ belőle menetközben, akkor is elvileg jó értéket fog mutatni)
 • gained age: a jelenlegi WvW héten eddig játszott órák száma (minden játékidő benne van, nem csak a WvW-zés)
 • gained kills: a jelenlegi WvW héten eddig megölt játékosok száma
 • gained deaths: a jelenlegi WvW héten a halálozások száma WvW-n (becsült érték, de elég pontos)
 • gained captured: a jelenlegi héten elfoglalt bázisok (camp,tower,keep,sm) száma
 • gained defended: a jelenlegi héten megvédett bázisok (camp,tower,keep,sm) száma
 • gained dolyak: a jelenlegi héten elkisért + megölt dolyak-ok száma
 • gained repaired: a jelenlegi héten javításra költött supply mennyisége
 • gained wvw age: becsült érték, a héten WvW-n lejátszott órák száma (regisztrációtól számolódik csak)
 • pip farmer ratio: egy olyan számított érték ami valamennyire jellemzi hogy mennyire csak a pip-ekre hajtott az adott ember. Minél nagyobb az értéke annál inkább pip farmer az account a héten. A számítása: 100 * a héten szerzett Skirmish ticket-ek / (a héten lépett WvW szintek száma + 1).
 • activity: egy olyan számított érték ami valamennyire jellemzi ki mennyire aktív WvW-s, azaz össz játékidejében mennyit tölt WvW-zéssel. Minnél nagyobb az értéke annál többet WvW-zett az account a héten. A számítása: 100 * a héten lépett WvW szintek száma / (a héten játszott összórák száma + 1).
 • ppk ratio: egy olyan számított érték ami valamennyire jellemzi ki mennyire öl sok játékost WvW-n, azaz csatázik sokat. Minnél nagyobb az értéke annál többet foglalkozott az account a héten játékos öléssel a bázis foglalgatás helyett. Ha alacsony az értéke akkor leginkább bázisok foglalgatásával foglalkozott az account. A számítása: a héten megölt játékosok száma / (a héten lépett WvW szintek száma + 1).
 • kill death ratio: egy olyan számított érték ami jellemzi ki mennyire sokat öl a saját halálaihoz képest. A számítása: a héten WvW-n megölt játékosok száma / (a héten a WvW elhalálozások száma + 1).
 • Az elözőleg írt adatok (gained rank, gained skirmish tickets, gained age, gained kills, pip farmer ratio, activity, ppk ratio) a “last” előtaggal ellátva az előző, már lezárt hetet jelentik

“Regisztrálni” nagyon egyszerűen úgy lehet hogy megnézed az API-key-ed itt:

https://account.arena.net/login

Ez az eredeti, hivatalos ArenaNet oldal, bátran be lehet írni a belépési adataid. (Természetesen az ilyesmi beírásával óvatosnak kell lenni, csak a hivatalos oldalon adjátok meg az adatokat sehol másol és biztosnak kell lenni hogy nincs valami adatlopó vagy keylogger kártevő kémprogram fent a gépeden).
Bejelentkezés (a játék belépési adatait kell beírni) után az Application fülre kell kattintani.
Ha még nincs key-ed, akkor generálni kell egyet. Az account (wvw rank-hoz), wallet (skirmish ticket-hez) és a progression (wvw kill achievement-hez) és a characters (deahts) jogokat kell megadni a teljes működéshez (szóval kb mindent meglehet).
Utána az általam csinált oldalon a New Account-nál be kell illeszteni (c+c, c+v) és ennyi.
Az oldal onnan kezdve mindent automatikusan csinál.

Frissítve: az oldal bárkit enged regisztrálni, viszont a hét zárásakor csak a MoD-os guild tagok között sorsol jutalomra.

Account-ot levenni a listáról csak én tudok, ha valaki ilyet szeretne akkor keressen meg a játékban! (Kozzy.5974).

 

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Habala
  2018. augusztus 1. - 20:28

  Ennek mi értelme? Még egy ok az online farokméregetésre? “Odanézz én több szintet léptem a héten te nooob”..stb

  • Kozzy
   2018. augusztus 1. - 23:34

   Ugyanaz az értelme mint bármelyik ranglistának…ezzel a felfogással semmilyen ranglistának nincs értelme mert mind “farokméregetés”…márpedig millió neves online ranglista van a világban. Csak van aki ezt ranglistának hívja és van aki “online farokméregetésnek”…

   Amúgy alapvető később arra lesz használható hogy amikor majd jön az Alliance rendszer WvW-re és majd együtt WvW-znek a magyarok akkor lehet látni ki WvW-zik rendszeresen és ki az aki nem és nem maradhat a csapat tagja. Ugyanis az Alliance rendszer bevezetésénél nem lehet majd ilyen olyan guild-ekkel WvW-zni akik 4-500-an vannak de csak 20-30 WvW-zik rendszeresen. Hiszen ha egy 400 fős guild-et WvW-sként használunk akkor lehet már csak egy 100 főssel állhatunk majd össze szövetségbe mert minket 400 főnek számol a rendszer, holott csak 20-30 WvW-zik ebből. Ezért majd külön jóval kisebb WvW guild-et kell csinálni (már most is ott a Magyar WvW szövetség csak nem igen használja senki) amiben szigorúan csak azok maradhatnak tagok akik rendszeresen WvW-znek.

   • Habala
    2018. augusztus 1. - 23:58

    Nem támogatok semmilyen ranglistát, de ez az én bajom. A 2. bekezdésnek van értelme, erre voltam kíváncsi.

  • nephotep
   2018. augusztus 2. - 09:28

   neked miért fáj ha valaki tesz a közösségért valamit? mutass fel valami jobbat és utána szóljál be

   • Habala
    2018. augusztus 2. - 10:57

    te nekem ne mond meg mit csináljak :DD

 2. nephotep
  2018. augusztus 2. - 09:26

  ez egy remek ötlet Kozzy! bár a ranglista talán nem a legmegfelelőbb szó erre, inkább csak statisztikáknak mondanám. mivel ez szinte csak a wvwben eltöltött idő alapján számol dolgokat így nem rangsorol senkit, max aktivitást mér.

  kicsit bővíthetnéd még esetleg, az apiból az achievmentek alapján ki lehetne szedni a killek, foglalások, védések, doly kísérgetések számát is, engem érdekelne! (bár mivan akkor ha valakinek már maxos…)

  • Kozzy
   2018. augusztus 2. - 10:27

   Még tegnap este lefekvés előtt kibővítettem a kill-ek figyelésével, illetve beraktam a ppk statisztikát ami azt mondja meg hogy egy szintlépésed alatt átlagosan mennyi kill-ed volt, azaz minnél nagyobb ez a szám annál többet csatázik az illető, ha kisebb akkor sokat foglalgat. A többi WvW achi számlálot (camp, tower, keep..stb) szerintem nem fogom figyelni, ez elég (meg azok már több embernek maxosak).
   Igen, sajnos aki max rankos vagy max kill-je van annak nem tud mit számolni, de szerencsére ez a közösség pici részét érinti még csak :)

   Amitől picit még félek mert nem tudtam tesztelni hogy a WvW hét zárásakor (reset-kor) rendesen fog-e működni minden és lezárja-e a hetet és újat kezd. Illetve már azt is megcsináltam hogy a lezárt hétre kisorsol jutalmazás céljából egy olyan account-ot ami legalább 1 szintet lépett. Remélem mindent jól csináltam és nincs benne hiba, de ez pénteken kiderül :)

 3. Ten15
  2018. augusztus 3. - 22:20

  Nem igazán voltam tagja magyar guildnek, kb. 1 hónap után mentem az egyetlenből és nem is tervezem, hogy leszek, bár ki tudja. De legalább 10 hasonló cipőben járó embert ismerek, akik közt ügyes HC-k is vannak. Így több nemzetközi guild-es magyar játékos kizártok, míg én a pl. MoD-dal szinte nem is találkoztam… Igaz, kezdetektől a Deson vagyok.

  • Kozzy
   2018. augusztus 3. - 23:28

   Igen, többen is jelezték hogy jobb lenne ha mindenki tudna regisztrálni, elsőre ki is kapcsoltam a MoD guild ellenörzést, de aztán végig gondoltam és visszaraktam, ezért:
   Azért van bent a MoD-os ellenőrzés mert minden lezárt héten kisorsol valakit akinek jutalmat adunk és mivel mi MoD-osok gyűjtjük a jutalmat nem lenne igazságos ha olyan kapná aki nem szállt be a gyűjtésbe.
   Szóval alternatív megoldásként azt tudom javasolni hogy akkor is lehet a MoD-ba csatlakozni ha nem WvW-zel velünk, így a jutalom adományozásba is be lehet szállni. Van 5 guild slot a játékban, aki nem tud egyet se erre a célra szánni annak nincs sajnos egyéb ötletem.

   • Kozzy
    2018. augusztus 4. - 15:50

    Nepho-nak volt egy jó ötlete megoldásra, így azt alkalmaztam: bárki regisztrálhat már, viszont sorsolni csak MoD guild tagok között sorsol. (a MoD guild-be ki-belépéseket is figyeli).
    Újdonság még annyi hogy most már a WvW-s halálokat is számolja (igazából csak becsüli, de sztem egész pontosan), ez miatt már a karakterekhez is kell hozzáférést adni az api key generálásnál.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: