Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > GW2 Scrolling Combat Text

GW2 Scrolling Combat Text

2018. július 20. Hozzászólás Go to comments

Aki játszott már több MMO-val ismerős lesz a cím. Vannak MMO-k ahol ez alapban van, máshol addon (felhasználók által írt bővítés a játékhoz) formájában érhető el. GW2-ben nincs alapban ilyen opció. A Scrolling Combat Text lényege hogy vizuálisan tovább és jobban láthatóvá és látványossá teszi azokat a számokat amiket a combat log-ban láthatunk, pl. az általunk sebzett értékek, a bekapott sebzések, a gyógyítások..stb. Ezek a számok ezentúl jól láthatóan, szép effektekkel akár megtarkítva jelennek meg. Van aki ezt szereti látni, van aki nem mert ugye azért a belátható világ egy részét egy picit “kitakarja”, így lehet hogy nehezebb észrevenni dolgokat, illetve gyengébb gépeken akár a játékbeli FPS-t is csökkentheti. A lehetőség most adott mert GW2-hez is elkészült egy ilyen bővítés, ki lehet próbálni. Ugye eredetileg a GW2 nem igen támogatja az addon-ok készítését, de van pár amit engedélyeztek és nem ütközik a használata semmilyen szabályba. Ilyen pl. az ArcDPS program is amivel a saját és a csapatunk többi tagjának a DPS-ét (átlagos másodpercenkénti sebzés) lehet látni. Illetve ilyen ez a Scrolling Combat Text addon is. Fontos megemlíteni hogy a működéshez az ArcDPS addon-t is fel kell rakni. A program sok beállítással rendelkezik és elég jól testreszabható.

Itt láthattok egy videót hogy is néz ki ez GW2-ben:

 

Letölteni itt lehet a programot: https://github.com/Artenuvielle/GW2-SCT/releases

 

Frissítve: Aki esetleg eddig nem ismerte az ArcDPS programot annak pár szó róla:

Az ArcDPS addon hivatalosan is azon a listán van amit engedélyeztek használni. Bár hack-ként működik és tulajdonképp annak is számít, saját felelősségre szabad használni.
Hack alatt azt kell érteni hogy becsempészi magát a futó GW2 játék által használt memóriába és onnan kiolvas adatokat amik alapján dolgozik. Ezt amúgy nem lenne szabad csinálni, se betörni más program memóriaterületére, se visszafejteni programokat a működésük megértéséhez. Amúgy a GW2 visszafejtése, a működésének megértése és a belső struktúráinak felfedezése igen professzionális tudást igényel.
Ami miatt tartózkodhatnak egyes emberek a használatától hogy az ArcDPS nem nyílt forráskódú, azaz nem nyilvános hogy pontosan hogy működik és miket csinál. Ez miatt kb senki se venné észre ha titokban pl. a játékhoz a belépési adatainkat gyűjtené (email/jelszó), vagy GemStore-os vásárlás esetén a bankkártya adatainkat.
De remélhetőleg ilyesmitől félnünk nem kell, a program már jó ideje létezik és senki nem jelentett hasonlót.
ArenaNet meg hivatalosan is engedélyezte a program használatát, addig amíg a használata csak a combat log statisztikákra irányul és nem ad előnyt a felhasználói részére. 
Amúgy különösebb gép erőforrást nem vesz el, azaz én úgy vettem észre hogy nem igen lassítja a játékot.
A programnak elég sok beállítása van és elég sok mindent képes megmutatni a harcokról. Megmondja mennyi volt a dps-e az egyes játékosoknak (csak ha party-ban vagy squad-ban van veled), meg tudja mutatni hogy az adott játékos sebzése milyen skill-ekből tevődött össze, milyen boon-jai voltak milyen uptime-al. Amit tudni érdemes hogy a saját dps-ed pontosan számolja, viszont a többiekét a környezetedben csak becsüli (ezért van az hogy adott esetben nem mindenkinek ugyanazt az eredményt mutatja), de jelenleg ezt nagyon pontosan csinálja (~sztem kb 95%+).
Amire még képes a program az a build templates funkció (ezt külön kell hozzá letölteni és felrakni). Ennek az a lényege hogy el tudsz menteni vele build-eket, amik a trait-eket, skill-eket és a felszerelésed is tartalmazza. Ezután egy-egy kattintással tudsz váltani az egyes build-ek között, a program magától visszaállítja a megfelelő trait-eket, skill-eket és még a felszereléseid is, sőt akár a legendary-jaidon is statot vált.

Az ArcDPS képes kimenteni az általa összeszedett harci statisztikákat egy fájlba. Erre jelenleg több más program is épül,  ha ezt a fájlt feltöltjük az egyes weboldalakra akkor azok értelmezik azt és weben, bárki által megnézhető statisztikákat lehet nézni (bejövő dps, kimenő dps, boon-ok, sőt akár raid boss specifikus adatok, ki hányszor mit vétett el).
Sőt, az egyes oldalak ugye ilyen feltöltött log-okból a legjobbakat is szűrni tudják (pl. leggyorsabb kill-ek) és ebből ranglistát (leaderboard) készítenek. 
Ilyen oldalak pl. https://dps.report/  és a https://www.gw2raidar.com/leaderboards

 
Innen tölthető le (a legalján van a download, rákattintás után elég csak a d3d9.dll-t leszedni):
https://www.deltaconnected.com/arcdps/
Felrakni úgy kell hogy a d3d9.dll fájlt guildwars2 mappádon (ahova fel lett telepítve) belül be kell másolni a bin64 mappába. (azaz csak a játék 64 bites verziójával használható!). Amire figyelni kell hogy minden játékbeli patch után frissíteni kell az ArcDPS-t is, mert különben crash-t okozhat a játékban.

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Ridikmc
  2018. július 21. - 07:09

  És a dps metert honnan tudom leszedni és miként tudom felrakni? Arról tudnátok írni pár szót?

  • Kozzy
   2018. július 21. - 08:58

   Persze, bocsi, arról szerintem régebben volt már egy cikk, azért nem írtam most. Frissítettem a cikket pár infóval az alján a bővebben tag után.

 2. Ridikmc
  2018. július 22. - 11:51

  Köszi szépen, részletes és érthető 😁

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: