Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > 04.12 – Ban hullám: 1500+ account fel lett függesztve

04.12 – Ban hullám: 1500+ account fel lett függesztve

2018. április 14. Hozzászólás Go to comments

A mai napon ArenaNet bejelentette hogy 1583+ account-ot ban-oltak a játékból mert olyan programokat használtak amikkel megszegték a szabályokat és esetlegesen előnyöket szereztek a játékban, azaz csaltak.
Ezek az account-ok nem kaptak végleges ban-t, hanem “csak” 6 hónaposat. Ezekkel a felfüggesztésekkel kapcsolatban ArenaNet semmiféle reklamációt nem fogad el, minden ban 6 hónapig érvényben marad!
Ezúton figyelmeztet ArenaNet mindenkit még egyszer hogy a játékkal kapcsolatos külső programokat fokozott óvatossággal használjunk mert egyes programokért ban jár!

Hogy picit nyugtassák az aggódókat később kiadták a listát is milyen programok miatt ban-oltak:

 • CheatEngine
 • Nabster
 • GW2MHRexe
 • UNF
 • MMOMINION

Ezen a programok nagy része bot-ozásra és pl. single-player és akár multiplayer játékokhoz csalásokra használható. (nem tudom GW2-ben is használhatóak-e ~Kozzy)

Szóval aki csak Taco-t, ArcDPS-t használ az megnyugodhat, egyik használatáért se jár ban!

Időközben nagyon népszerű lett Reddit-en egy beszélgetés ahol arra derült fény hogy ArenaNet mennyire nem professzionális módot választott a csalók kiszűrésére. Egyszerűen csak beraktak mindenki tudta nélkül (ami amúgy nagyon nem szép dolog, bár törvényes) a kliensbe egy olyan programkódot ami a háttérben folyamatosan ellenőriz minden futó folyamatot a gépünkön és ezeket nevét elküldi ArenaNet-nek. Ott azokat kielemezték és ez alapján döntöttek valószínűleg az egyes ban-okról. Bár elvileg ezzel a törvényt nem szegi meg, de igen csak az emberek privát szférájának tekinthető mik futnak a gépén. Ha helyileg lett volna kielemezve az eredmény és csak annyit küldenek ArenaNet-nek hogy xy account gyanús az talán más, de így minden felhasználó minden futtatott programjáról listát kapott ArenaNet. A felhasználók tájékoztatása nélkül ilyet csinálni szerintem nagyon nem illendő dolog. Másrészt a folyamatos scan-elés a játékélményből is visszavehet a sok fájl olvasás miatt, főleg a gyengébb gépeken. Bár a módszert több nagyobb cég is alkalmazza anti-cheat-re, azaz csaló programok kiszűrésére, ez a módszer koránt se tekinthető biztosnak és rengeteg hibás eredményt is hozhat. Pl. most a GW2 esetén is sokan panaszkodtak hogy más, pl. single player játékokban csalnak ugyan a fenti programok egyikével és ha azt elfelejtették bezárni és úgy indították a GW2-t már is ban-t kaptak. El kell ismerni a módszer valóban nagyon nem professzionális, mert azt már nem elemzik ki hogy az adott cheat-ek kapcsolatban állnak-e a GW2-vel. A kérdéses, a háttérben a folyamatokat ellenőrző programkódot amúgy már kb több mint 2 hete kiszedték a kliensből (kb csak 03.06-03.27 között volt bent).

Forrás: https://en-forum.guildwars2.com/discussion/36050/game-accounts-suspended-april-12-2018

https://en-forum.guildwars2.com/discussion/comment/476255/#Comment_476255

 

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Dupree
  2018. április 14. - 11:35

  Nem professzionális de szerintem mindenki megérdemli bant aki ilyet használ az meg nem kifogás hogy egy másik játékban csalok de ebben még eszébe se jutott.

 2. Rertez
  2018. április 14. - 15:49

  Ja, aki igazán “professzionálisan” intézi az ilyesmit, az pl. fizet cégeknek, hogy készítsenek a játékaihoz olyan népszerű addonokat, amikkel nem csak a cheat programok futását logolják a háttérben, hanem arról is gyűjtenek adatokat, hogy a felhasználó milyen egyéb játékokat futtat. Ilyenek például a legnépszerűbb Hearthstone addonok, de egy csomó launcher is figyeli és távoli adatbázisba küldi, hogy milyen programokat futtatsz a háttérben. Valaki ezt bevallja, valaki meg nem. A kiadók sok pénzt fizetnek az ilyen adatokért, és mivel rendszerint harmadik fél gyűjti be azokat, a felhasználók sem mutogathatnak rájuk, hogy sunyi módon elemzik a fogyasztói szokásaikat.

 3. 2018. április 16. - 06:24

  De még mindig nincs “Cheat” opció a reportban hogy pukkadjanak meg :D

 4. Csillagom
  2018. április 17. - 11:25

  JÉZUUUUUUSOOOOM amerikai cégek adatot bányásznak netán vizsgálják a háttérben futó programokat, választást befolyásolnak??????? MICSODAAAAAAAAAAA???? NA NEEE EZT MÁR NEM HISZEM EL ! ( KAPPA ) Teljesen fel vagyok háborodva ! Remélem vki beperli őket és Zuckerberg mellé ülnek a bíróságon :’D

  • Shantey
   2018. április 19. - 15:12

   Az a baj, hogy a felhasználói feltételekkel ezt mindenki elfogadta, így senkinek egy szava nem lehet velük szemben.

   • Kozzy
    2018. április 19. - 19:07

    Szerintem nem. Pont ez benne az egyik lényeg. Anno amikor még telepítetted a játékot és netán elolvastad ezt nem volt benne semmi olyasmi hogy a gépeden futó alkalmazások listája folyamatosan el lesz küldve Anet-nek. Nem tudom hogy mostanában valamikor frissítették-e ezt, de hogy nem szóltak a frissítésről azt biztos. Ha változtatsz az adat-kezelési szabályaidon akkor erről illik tájékoztatni a meglévő felhasználóidat is mert ők nem fogják nap mint nap maguktól elolvasni hogy változtak-e a feltételek.
    Alapvetően nem zavart engem a dolog, csak az hogy mindezt mindenfajta bejelentés, figyelmeztetés nélkül tették, csak úgy sunyiban. A reddit-es topic is igen népszerű volt, Anet mégis lapított, 0 Anet-es hozzászólás érkezett a témáról mert nem tudtak volna ezen mit szépíteni.

   • Csillagom
    2018. április 20. - 08:32

    Ja ja Kozzy jól mondja ha bejelentették volna a változtatást tuti kap vmi visszhangot . Valaki biztos észreveszi és már hamarabb kirobban a botrány ! Én nem láttam sehol se , pedig nézem a redditet is, valakinek biztos feltűnt volna !

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: