Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Nagy Mesmer és Alacrity változások következnek

Nagy Mesmer és Alacrity változások következnek

2018. február 2. Hozzászólás Go to comments

Várhatóan 02.06-án jövő balance patch-el jönnek ezek a változások amikről most kaptunk némi tájékoztatót. Én csak próbáltam a lényeget röviden összeszedni.

Nézzük elsőnek miket írnak az Alacrity változásokról:

 • az Alacrity is boon lesz ezentúl (eddig kivétel volt és nem volt az)
 • 33%-ról 25%-ra gyengítik (eredetileg régen 66%-volt, arról vették vissza 33%-ra, most meg 25%-ra)
 • több skill is fog kapni Alacrity adást

 

A Mesmer változtatások:

 • nagy phantasm változtatások: egyszerűsítve: minden phantasm csak egyszer támad majd és utána eltűnik és egy clone-t idéz majd maga helyett. Továbbra is lehet target-elni és sebezni a phantasm-okat amíg élnek. A clone típusa a mesmer aktuális fegyvertől függ majd és ott jelenik majd meg ahol a phantasm eltűnt/meghalt. Ezen phantasm változtatások miatt nagyon sok, főként phantasm-os trait és skill át lett dolgozva.
 • az Alacrity és a phantasm változtatások tükrében nem bírná megtartani a Chrono azt az Alacrity szintet mint eddig ezért ezen a téren is kap némi változtatást. Pl. Shield2 skill (Tides of Time) ezentúl nem ad Quickness-t hanem Alacrity-t. Lesz egy trait ami erősíti a kimenő Alacrity-t (amit mások kapnak) viszont gyengíti a mesmernek a saját bejövő Alacrity-jét.
 • ha minden jól megy akkor a Chrono-k továbbra is képesek lesznek kb azt az Alacrity uptime szintet tartani mint eddig (azaz kb perma szintet, főleg mivel most boon lesz, a plussz boon duration build-el).

 

Forrás: https://en-forum.guildwars2.com/discussion/26687/shattering-the-status-quo

https://en-forum.guildwars2.com/discussion/26685/alacrity-time-for-a-change

 

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Csillagom
  2018. február 2. - 12:47

  Már nagyon ideje lenne a változtatásnak, bár ez a mostani nem tudom , hogy a legjobb irány. Ha valóban lesz 2v2 turnament , ezt a balance káoszt még előtte el kell rendezni. Mert most kaotikus a helyzet, nem csak a mesmerek miatt, bár a mesmernél nagyon szembetűnő.

 2. Ten15
  2018. február 5. - 12:06

  Mesmer a main-em és aki erre jár tudja, hogy PVP orientált vagyok. Amit itt ömlengenek az borzasztó.
  Mike egy fogalmatlan pöcs, ami még nem lenne baj, de ez a látszólag PVE hellokitty balance-team hatványozottan az. Az ilyen “rework patch-ek” helyett elgondolkoznék azon, hogy miért halt ki az SPVP, az E-Sport, miért távoztak a kompetitív játékosok, miért van az, hogy power reaper-ből “átgírezett” condi scourge-el kb. 20 másodperc egy WvW camp vagy 1-3-ban aratok csupán pár kattintással, legfeljebb abban kell megerőltetnem magam, hogy merre futok és néha a sorrend változik.

  Ez a szörnyen “izgalmas” nerf megint csak egy olcsó reagálás kettő 300+ hozzászólást megélt topikra, ahol sírnak az emberek. Ez nem egy átgondolt és tesztelt egyensúlyi változtatás. A thief és a mesmer az ilyenek rendszeres célpontjai. Meg mostanában a scourge. Sírni egyszerűbb, mint tanulni és gyakorolni egy kicsit. Értem én, hogy ez casual játék, de nem kéne ezt a “sírunk, aztán egyszerűbb lesz minden” attitűdöt erőltetni. Safplace is lesz? Ez társadalmi betegség, tanárként is látom, hogy a diák érdektelen és nem szeretne megdolgozni a sikerért. Oké, ez egy játék, nem kell túlspirázni a megdolgozni témát, de legalább egy kicsit jusson tovább az ember az 1-es (nálam 4-es) nyomogatásánál, meg a metabattle szekvenciáknál.

  PVP környezetben, főleg a WvW-n az alaricity eddig sem tarthatott pár másodpercnél tovább, szinte lehetetlen volt fenntartani, teljesen retardált húzás volt boon-osítani. Most még kevesebb lett és leszedhető… Arra hivatkozni, hogy boon duration-os cuccokkal most is fenntartható lesz fantasztikus! Remek, hogy szeretnének változatos build-eket! :D Csak én érzek ebben ellentmondást? Ebben a condi-cancer metában is szerettem a power mesmert, az a pár másodperc alaricity adta a chrono-nak azt a pluszt, amivel be lehetett fejezni nagy biztonsággal a burst-öt. Ment nélküle is egyébként, de jól el volt ez így találva. Teljesen balanszos. Ráadásul one trick pony, jól kellett helyezkedni, időzíteni, mert bár mindig volt a burst-on kívül 1-2 húzásom, de az előbbi a só meg a bors.

  Fantazmák… a power buildeknél amúgy sem éltek egy támadásnál tovább. Ez szerintem inkább mirage buildeknek szól, de ezzel a condi chrono-t rúgják seggbe. Átgondolt…

  Általában az élvezd a játékot és evolúció híve vagyok, azaz alkalmazkodj vagy meghalsz és nem is lenne ellenemre pár változás, de ezek?

  Na mindegy meglátjuk és alkalmazkodunk.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: