Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Nagy WvW változtatások következnek

Nagy WvW változtatások következnek

2018. február 1. Hozzászólás Go to comments

Bár még csak tervben van és még nem tudják mikorra lesznek kész, várhatóan sok hónap múlva, mert azt mondják ez elég nagy fejlesztés és ehhez sok idő kell.

A változtatások céljai:

 • izgalmasabb, kiegyensúlyozottabb meccsek
 • (aktív) népesség ingadozások jobb kezelése
 • könnyebb együtt játszás a guild tagokkal

Az eddigi (azaz a jelenlegi) rendszer sok szempontból nem volt erre alkalmas.

Elég nagy változtatásokat találtak ki, nézzük őket:

 • nem lesznek ezentúl fix szerverek, 8 hetente letörlik őket és újakat csinálnak, amikre a rendszer majd automatikusan besorolja a játékosokat több szempont alapján (guild, játékidő, játszott napszak, nyelv..), illetve specifikus esetben lesz lehetőség esetleg váltani is.
 • ezek a szerverek 8 héten át fognak egymás ellen játszani, minden héten ugye úgy mint eddig újra sorsolt/kiszámított ellenfél ellen.
 • ezentúl akkor a karakter készítésnél a world select-nél nem lehet majd szervert választani, a friss account-oknak se, se az eddigi transzfer sem fog létezni, csak EU-NA(North America) opció lesz
 • a 8 hetes időszakokat amíg ezek a szerverek “élni” fognak seasion-nek fogják ezentúl nevezni
 • ezentúl lesznek rejtett statisztikák minden játékosokról, pl. : mennyit WvW-zik, mikor (azaz a nap melyik szakaszában) WvW-zik, mennyit commander-kedik, mennyit és mekkora squad-ban van..stb. A részletek, hogy miket figyeljenek még kidolgozás alatt vannak. Ezek a statisztikák alapján könnyebb lesz a játékosoknak szervert találni és kiegyensúlyozni a szervereket
 • minden guild meghatározhatja magáról hogy a használt nyelvét (EN,DE,FR,SP) illetve hogy WvW guild-e vagy sem, ha igen akkor a rendszer a guild tagjait megpróbálja majd mind egy szerverre rakni. (~Ez amúgy szerintem hülyeség, ennek automatikusan detektáltnak kellene lennie a guild wvw tevékenysége alapján, pl. elfoglalt objektumok, kill-ek száma alapján, hiszen a PvE guild-ek is mind WvW guild-nek fogják magukat mondani hogy az a néhány WvW-ző tagjuk egyforma szerverre kerüljön és tudjanak együtt játszani)
 • minden játékos meghatározhat 1 guild-et az 5-jéből (ennyit guild-ben lehetsz ugye tag max) hogy melyiket vegye fő WvW guild-jének és az a guild alapján fogja őt is berakni valamelyik szerverre.
 • lesznek szövetségek a guild-ek között, azaz Alliance-ok. A rendszer a szövetséges guild-eket megpróbálja egy szerverre rakni.  Minden Alliance-ban lesz egy fő guild, aki létrehozza a szövetséget. Az ő guild-jük nyelve számít majd nyelvként, illetve ők tudnak behívni és kirúgni a szövetségükbe a guild-eket. Minden guild egy Alliance-ban lehet csak benne, a létrehozó guild meghatározhat 1-5 másik guild-et (számít a létszám) akikkel szeretnének szövetkezni, azaz ugyanarra a szerverre kerülni. Az Alliance-ok össz játékos létszáma limitált, jelenleg úgy tervezik hogy kb 500 és 1000 között lesz a max létszám. Azaz pl. lehet szövetséges 4-5 kisebb guild is, de pl. nagy guild-ből csak 2.
 • az új szerverek létrehozása és a játékosok szerverekkel való automatikus párosítása 8 hetente a seasion-ök végén, reset-kor, ugyanúgy mint eddig péntek 19:00-kor lesz (Magyar idő szerint, szóval az óraátállítástól függően ez vagy 19 vagy 20 óra).
 • ha valaki esetleg majd nem arra a szerverre került amire szeretett volna akkor lesz lehetősége váltani. A részletek (pl. hogy lesz-e Gem költsége) még nem ismertek. Ha a szerver populációja ahova menni szeretnél a max játékos limitjének 90%-a felett van akkor csak akkor enged majd átmenni ha van olyan WvW guild-ed amit arra a szerverre rakott a rendszer.
 • a 8 hetes season alatt az első 7 hétben lesz lehetőség állítani a játékosoknak a fő WvW guild-jükön, illetve a guild leader-eknek a szövetségeseken (Alliance). Az utolsó, 8. héten ezeken változtatni már nem lehet. A változtatások majd a következő season-ben lépnek érvénybe.
 • úgy néz ki hogy nem kapunk új borderland-et egyhamar, egyenlőre semmit nem tudni annak a fejlesztéséről
 • lehet lesz egy Alliance chat is (hasonló mint map vagy team chat), amiben a szövetséges guild-ek tudnak egymással kommunikálni.
 • nem lesz változtatva a borderland-enkénti max játékosszám, azaz továbbra is ~100 körül lesz 1-1 border, ennyien férnek be egyszerre a többieknek sorba kell állni
 • nem lesz rangsor az Alliance-ok teljesítményére
 • a rendszer kifejlesztéséhez még sok hónap fog kelleni, illetve ha kész is lesz az átállást is szeretnék gördülékenyen megejteni, így akár több héten át is lebonyolítani. Szóval..ne egyhamar számítsunk erre a fejlesztésre.
 • jelenleg még a legtöbb dolog csak terv szinten van meg, így nyitottak a véleményekre, ötletekre, javaslatokra

 

Ami nekem (~Kozzy) picit unszimpatikus ebben a rendszerben:

 • nem lesz fixebb kialakult nagyobb szerver közösség mert 8 hetente változik hogy kikkel játszol majd együtt. Egyetlen fixebb közösség az lesz amit Alliance-ot csinálnak az emberek, de ennek a létszáma ugye limitált.
 • 8 hetes season-ök alatt nem lehet majd értelmes szerver ranglistát fenntartani, hiszen az csak 8 meccset jelent, utána reset-elnek a szerverek és akár merőben más emberek és guild-ek kerülnek össze 1-1 szerverre.
 • nem lesz fix szervere az embereknek, nem lesz loyalitás, azaz hűség, hogy az emberek nem ragaszkodnak majd a szerverükhöz és nem próbálnak önzetlenül (pl. amikért nem jár egyéni jutalom vagy sok wxp: scouting-azaz kémkedés, doly kisérés, bázis tier fejlesztések, drágább tactic-ok) sokat megtenni érte hogy jobb legyen pl. a ranglistán. Eleve kb semmit se fog érni a 8 hetente reset-elő ranglista így sokkal kevesebb jelentősége lesz 1-1 győzelemnek vagy vereségnek.

Forrás: https://en-forum.guildwars2.com/discussion/26547/world-restructuring

 

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. 2018. február 2. - 14:41

  szuper hogy végre foglalkoznak vele és hogy kikommunikálják. kíváncsi vagyok mi lesz a vége, amit eddig olvastam alaposan felforgatja majd az állóvizet.

  remélem minden magyar játékos összefog és csinálunk egy magyar wvw guildet ahol együtt tudunk majd játszani szervertől függetlenül.

 2. szajhavész
  2018. február 3. - 02:49

  Ugy érzem a gyökereim ellen intéz támadást a háttérhatalom. Kényszeráttelepitésekkel az emberek identitását akarja elvenni az erőltetett globalizmussal. A hazaszerető patrióták a világban bojongó hontalanok lesznek.
  Nemzeti érzelmű pikenesként kétszer olyan értékesnek tartom a gandara és fsp killeket. Hát mihez határozzam meg most magam?

  Ég veled hazám szent Pikens quare

 3. Ten15
  2018. február 5. - 12:11

  A Desolation kerítést épít! Stop Soros! :D

  • ana
   2018. február 6. - 12:32

   és tényleg, amiről eddig azt hihettünk, hogy nem valóság, egyszerűen a kitaláció műve, most valósággá válik, hiába kaptunk rengeteg levelet, plakátot és számtalan figyelmeztetést, ez az információ mindenkit sokkolt, senki sem gondolta volna, hogy egyszer eljő majd e dicsőítetlen nap és a mindennapi helyek ahol megfordultunk már nem lesz sosem a régi, homogén társadalmunkat összekeverik és vegyítik olyanokkal, akivel nem akartuk volna együtt élni…. R.I.P.

  • szajhavész
   2018. február 7. - 15:37

   Ez felháboritó! Álitsuk meg Anetet.

 4. Ten15
  2018. február 6. - 14:23

  Az zavar leginkább, hogy mindig volt egy mag. Az elmúlt 6 évben, felléptem és névről tudtam kikkel érdemes elmenni egy kis roamingra, kik azok a commiek, akiknek fekszik a stílusa, kik azok, akik nem hagyják ott a hátamat és akár túlerő ellen is biztos jót harcolunk, még ha spártai lesz is a vége. Így is jöttek mentek az emberek persze, de a szerver összekovácsolta a közösséget. Ez a fajta összetartó erő megszűnik. A többit Kozzy leírta.

  Oké, hogy ki tudja mikor és mennyi valósul meg ebből maszlagból, de elég vízválasztónak tűnik a WvW szempontjából. Új térképek, új mechanizmusok és szerverösszevonások kellettek volna, nem több. Korábban már írtam. Megaerődök epikus ostrommal, több hadtestes csaták, lépcsős foglalások, fellegvárak, mega-karavánok megvédése, volt a redditen egy nagyon jó ötletelős fórum, de ezek a retardáltak semmit sem akartak onnan átvenni, csak a “nagyszerű” elgondolásaikat hangoztatják… Nagyon gáz. Bekerülni a viziunah-zombik közé vagy a rivercartos káposztákhoz. Jajj! :D

  Sz*r irányba megyünk…

  Talán csak egy pozitívum jöhet ki belőle, hogy tényleg lesz “guild” wars, mert más nem marad.

 5. 2018. február 7. - 17:43

  nem igazán értem ezt az ellenállást amit több játékostol is hallok/olvasok az uj rendszerrel kapcsolatban
  1/ nagyon általánosan fogalmaztak, valojában még nemtudjuk mi lesz nem érdemes eltemetni még. ird meg a feedback forumra az aggodalmaidat, pont ezért osztották meg ilyen korán ezt az információt hogy legyen beszélgetés róla.
  2/ ha ismerős arcokkal akarsz játszani akkor abba az allianceba kell csatlakozni ahol ők is lesznek. ugy látom a nagyobb szerverek már kezdik megszervezni a szövetségeket, hogy a játékosok továbbra is együtt maradjanak. csak egy olyan guildben kell benne lenni ami tagja a szövetségenek és ott lesznek az ismerős kommik és roaming pajtások.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: