Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Karácsonyi játék – Mentsük meg a Karácsonyt!

Karácsonyi játék – Mentsük meg a Karácsonyt!

2017. december 23. Hozzászólás Go to comments
 • Idén egy egyszerű, de szerintem mókás játékot fogunk játszani Karácsony alkalmából. Remélem lesz azért pár ember aki részt vesz.
 • A játék lényege hogy én elkezdek egy mesét és nektek kell hozzászólásokkal folytatni!
 • Ami picit különleges benne és mókássá teszi hogy mindenkinek a történet folytatásos hozzászólása után meg kell adnia 3 szót aminek szerepelnie kell a következő ember hozzászólásában. Amint látni fogjátok azért a 3 szóból érdemes minimum egynek passzolnia a mese világába, de a másik kettő esetleg lehet elég eltérő hogy különleges és mókás legyen a mese, de azért ne adjatok lehetetlen feladatot a másiknak!
 • A hozzászólás hosszúsága minimum 3 mondat maximum legyen kb 15.
 • A hozzászólást úgy kell megírni hogy ne az előző hozzászóló “válasz” feliratára kattintsatok, hanem alul új hozzászólást írjatok.
 • Aki szeméremsértő, durván illemtelen, trágár és nagyon nem oda illő dolgokat ír annak törölni fogom a hozzászólását!
 • Ez miatt a szabály az hogy csak akkor szabad folytatni a történetet ha én odaírtam válaszként hogy elfogadom a hozzászólást! Igyekszem majd sűrűn figyelni.
 • Minden hozzászóló, aki folytatja a történetet meglepetés jutalomban részesül, ezért a hozzászólás végén ne felejtsétek el oda írni a játékbeli account nevetek! (pl. pisti.1234).

Elnézést kérek mindenkitől hogy ez a Karácsonyi történet amerikai típusú, azaz Télapó a főszereplő és nem a Jézuska, de azt hiszem a játékosok körében nem nagy bűn ezt meglépni hiszen hozzászoktunk.

 

Segítség, bajban a Karácsony!

Hamarosan itt a Karácsony, ennek megfelelően gőzerővel megy a készülődés az északi sarkon. Az ajándékok nagy része már kész is a szorgos manóknak köszönhetően. Télapó is már kész a listájával, pontosan tudja ki mire vágyik és hogy megérdemli-e. Ma is, mint minden este Télapó a szokásos körútjára indult a pajtába hogy megetesse hűséges barátait, a rénszarvasokat.
Amikor odaért egy szemvillanás alatt a jókedvét pánik hangulat váltotta fel, ugyanis eltűnt a szánja! Sajnos ez nem akármilyen szán, egyedi volt és különleges varázserővel bírt, enélkül lehetetlen az ajándékokat kézbesíteni.
Enélkül hogy fogom kiszállítani a sok ajándékot? -Gondolta magában a Télapó.
Meg kell találnunk és meg kell mentenünk a Karácsonyt!
Körbenézett az istállóban és még valamit észrevett: 9 rénszarvasából csak 8 volt a helyén..

A 3 szó aminek szerepelnie kell a folytatásban:  Rudolf, hóvihar, betonkeverő

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Nekrooo
  2017. december 19. - 10:14

  A levegő hirtelen a szokásosnál is fagyos lett, csak a hóvihar csapkodta az istálló öreg ajtaját. A tragédiáról csak egy betonkeverő és egy frissen lebetonozott gödör árulkodott, melyből egy pirosan villogó orr kandikált ki. Rudolf volt az, a mikulás legkedvesebb rénszarvasa.

  Szükséges szavak: Ajándék, tégla, hajfesték
  Nekrooo.1869

  • Kozzy
   2017. december 19. - 10:25

   Válasz elfogadva, mehet a játék tovább! Amúgy kimaradt az account neved, kérlek írd meg nekem majd a játékban! (Kozzy.5974)
   Black.4513-sajnos a hozzászólásod későn érkezett, megelőztek, ezért töröltem. Kérlek írd újra a hozzászólást az új történetet folytatva. Bocsi!

   • nazgrath
    2017. december 19. - 10:43

    :( hat beeloztek, oda a sok muveszi mondanivalom (:

   • blackhun2
    2017. december 19. - 10:49

    Nem igazán értem mi történt, én már a folytatást írtam, de rendben, akkor majd később becsatlakozom egy új részlettel. ^^

   • Nekrooo
    2017. december 19. - 10:51

    Rendben, megírom délután, fejből nem tudom

 2. blackhun2
  2017. december 19. - 11:04

  A Télapó gyorsan hámba fogta megmaradt rénszarvasait, és a csapdába esett Rudolfhoz futott. Benyúlt a gödörbe, áthúzott egy kötelet a pórul járt jószág alatt, és szorosan megkötötte. A kötél másik végét a szarvasok hámjához rögzítette, ő maga egy kiálló tégla segítségével vetette meg lábát, és elkezdték kihúzni a kis kedvencet. Mikor végre sikerrel jártak, a Télapó egy meleg takarót terített a didergő, piros orrú állatra. Ez az idei első ajándék, mondta kedvesen, miközben Rudolfra mosolygott.
  Vajon baleset volt, vagy belökték a szerencsétlent? – Gondolkodott.
  Ekkor a vihar szelétől, zörögve gurult be az istállóba egy hajfesték doboza.

  Szükséges szavak: Kandalló, szalag, faág

  (Black.4513) (Ha továbbra sem passzol és én értek félre valamit, töröld nyugodtan. :) )

  • Kozzy
   2017. december 19. - 11:08

   Válasz elfogadva, mehet a játék tovább! Amúgy igazad volt, valóban jó volt az első válaszod is, csak én voltam béna és nem találtam meg mind 3 szót benne. Bocsi. De most minden oké!

 3. Csillagom
  2017. december 19. - 11:44

  A Mikulás ügyet sem vetett a hajfestékes dobozra, a szél fújt már ennél sokkal furcsább dolgokat is feléjük. Például használ teszkósszatyrot, FAÁGAT és falábat, de még guminőt is szép csomagoló SZALAGGAL. A mai nap is sok munkával telt estére a télapó el is fáradt már csak arra vágyott , hogy begyújtson a KANDALLÓJÁBA és fellogoljon Gw-re egy kis móka reményében. Be is lépett accuntjára (Santaquaggan78) már épp készült belépni egy partyba mikor ki crash elt a játék , de nem csügget gondolta magába jól ismeri az Arénanetet tudja hol vannak a listáján a virgács meg a szén már bekészítve várta a kézbesítés napját. Azonban a helyzet rosszabb volt mint gondolta relog után kapott egy dc-t majd az internete is megszakadt , szomorúan vette észre , hogy valaki átvágta a netkábelt a házuk mögött. De mégis ki tenne ilyet a Mikulással tanakodott?

  Leho.7469 ( Kövihez szükséges szavak: daily, achievement,rosszakaró

  • Kozzy
   2017. december 19. - 11:47

   Válasz elfogadva, mehet a játék tovább!

 4. nazgrath
  2017. december 19. - 13:53

  Körbe-körbe tekintgetett és egyszer csak aprócska lábnyomokra lett figyelmes a tiszta, friss hóban.
  Elkezdte követni és ahogy egyre frissebbek lettek a nyomok, úgy egyre inkább mintha halk beszédet hallott volna a közelből.
  Megdörzsölte a fagyos hidegtől vörös füleit, hogy biztos legyen benne, hogy nem csak a képzelete űz csúf tréfát vele.
  Ahogy a hang erősödött, már apró alakok körvonalai is kirajzolódtak elötte.
  Mintha gyermekek lennének, de úgy tűnt mintha törékeny kis testüket sose érte volna napfény.
  És akkor érte az igazi felismerés, amikor tisztán meghallotta őket…koboldnyelven beszéltek.
  – “LMAO” – csiripelte az egyik
  – “XD” – kuncogott a másik serényen

  “Na már csak ez hiányzott” – roskadt össze gondolatban a Télapó rosszakarói láttán.
  “Nem elég a szán, Rudolf, de a daily achievementekből is már csak egy lépés hiányzott.” – kezdett egyre haragosabbá válni magában

  Nagy levegőt vett és előlépett az ágak közül, meglepve ezzel az apró gonosztevőket, hogy kérdőre vonja őket az este történéseinek kapcsán.

  (3 új szó: csengő, Krampusz, kacsa)
  (ID-mat nemtudom fejbol)

  • Kozzy
   2017. december 19. - 14:10

   Válasz elfogadva, mehet tovább a játék! Majd írd meg esetleg ingame levélben az ID-d.

 5. Fuji
  2017. december 20. - 20:52

  A koboldok egymásra néztek, majd félve loptak pillantásokat a Mikulás haragos tekintetéről. Csak egy rozoga pajta ajtajára akasztott csengő hangja törte meg a téli homály csendjét.
  Végül csak az egyik mert megszólalni: – mi csak azt tettük, amit a Krampusz mondott – hamis mosollyal, ravasz, fakózöld arca szélén.
  Nem messze, a város szélén éppen nagy ünnepséget tartanak – gondolta a Mikulás – ott biztosan megtalálom azt a hitvány Krampuszt! Egy szót sem szólt a koboldokhoz. Hátat fordított és eltűnt a kavargó hófúvásban.
  Ahogy a város kapujához közeledett, már érezni lehetett az ünnepi hangulatot, amit egy kacsa hazahúzó, sült illata tett vidámmá.

  (3 új szó: szíjtárcsa, vakolat, körinterpoláció )
  (ID: Zhix.1023)

  • Kozzy
   2017. december 20. - 21:04

   Válasz elfogadva, mehet a játék tovább.

 6. 2017. december 21. - 16:15

  A kavalkádban szinte mozdulni sem lehetett. Egymást érték az ünneplők hátára csatolt ezerszínű szíjtárcsák, melyeken aprócska szélcsengők lengedeztek az őrült hófúvásban. A városban híresen hírhedt szabómesterek dolgoztak, kiknek formabontó ötleteik voltak a divat terén. A legújabb igények szerint készítették csodás kelméiket, a körinterpoláció egyszerű mechanikáját alkalmazva pedig képesek voltak olyan terülőmintákat is tervezni, melyeket eladhatták a környező városok ezermestereinek. Sőt, a minták alapján a bátrabbak örökmozgó tapétát is készítettek, melyeket egy speciális vakolattal kellett beburkolni épségük megóvása érdekében. A télapót azonban nem tudták elbűvölni ezek az avantgárd törekvések. Meg kellett találnia a krampuszt. Amilyen gyorsan csak lehetett.

  (Új szavak: fényesség, lehetőség, meglepetés)
  Barintos.4750

  • Kozzy
   2017. december 21. - 16:21

   Válasz elfogadva, mehet a játék tovább!

 7. Gio
  2017. december 21. - 21:55

  A Télapó hozzálátott, hogy átvágja magát a nyüzsgő tömegen. Ez nem bizonyult könnyű feladatnak, hiszen az óriási tömeg telis tele volt az ünneplő gyermekekkel és szüleikkel.
  – Oh, remélem idén tényleg boldog lesz a karácsony és megkapom a Mikulástól a Wintersday skines griffemet! – kiáltotta egy fiú miközben egy mézeskalács skrittet rágcsált.
  – Azt persze – gondolta a Télapó, miközben félretolta nyestbőr gem store-os kesztyűjével a fiúcskát -, az Arenanet RNG karácsonykor sem kegyes…
  Miközben maga mögött hagyott jó néhány családot, egy nagy fényességre lett figyelmes. A vásár túloldalán egy Snowball Mayhem arénát pillantott meg, a spawn ponton felhúzott jégkastély tetején pedig a Krampuszt magát. A Télapót meglepetésként érte a látvány, de azonnal meglátta a lehetőséget: F1-el talán “rásteal-elhet” a gyanútlan Krampuszra!

  Új szavak: retaliation, forralt bor, hógolyó
  Gio.4512

  • Kozzy
   2017. december 22. - 13:25

   Bocsi a kései reakcióért, természetesen a válasz elfogadva, mehet a játék tovább!

 8. elohomora
  2017. december 23. - 01:11

  Santa Claudia, azaz a Télanyó hamis félmosollyal figyelte kristálygömbjén keresztül a jelenetet. A Krampusz nagyon is jól hozta a megbeszélt, rosszfiú figurát, ami egyébként egy jó vastag év végi bónuszt fog neki a konyhára hozni.
  Több mint száz éve, ugyanezen a szent napon mondták ki a boldogító igent Lappföldön Clausszal a manók asszisztálásával, de ezt férje valahogy mindig elfelejti. A világ kölykei fontosabbnak bizonyulnak az öregnek, mint a saját házassága – de szerencsére Claudia nem az a fajta nő volt, aki ezt szó nélkül tudná hagyni. Szeme sarkából mégegyszer a vaskos “RETALIATION” feliratú mappára pillantott, s gonoszkás mosollyal a börgéje után nyúlt. A hópihékkel díszített kerámia még mindig meleg volt, jóérzéssel töltötte meg asszony kihülő félben lévő lelkét.
  – Najó, mégegy utolsó pillantás. – mondta magának a nő, s forralt borral teli poharát lerakva maga elé húzta az óriási mappát. A lapok mindegyike kézzel írott volt – évek munkájának precíz gyümölcse: A Tökéletes Terv. A tökéletes terv még pedig arra, hogy férjét meggátolja az ajándékok kiszállításában, s egyszer az életben végre együtt tölthessék ezt a gyönyörű napot. Tervének már csak gondolata is boldogsággal töltötte el a nőt, de sajnos muszáj volt elszakadnia ábrándjaitól: egy hógolyó ugyanis épen abban a pillanatban repült be a szoba nyitott ablakán, s a felcsapott mappa kellős közepén landolt. A tintával írott szavak azonnal olvadásba kezdtek; az asszony idegesen rántotta elő hímzett zsebkendőjét, hogy a havat lesöpörje, de már késő volt: a legfelső pár lapon sikeresen átitta magát az olvadó hó, magával sodorván a könnyen befolyásolható természetű tintát is.
  – NEM MEGMONDTAM, HOGY NE ITT JÁTSSZATOK! – rikácsolt Claudia az ablakból, mire a bűnösök csak kacagva elrohantak. A nő azzal nyugtatta magát, hogy a Krampusz egy elég megbízható alak – főleg ha pénzről van szó – így biztosan teljesíteni fogja A Tökéletes Terv ráeső részét.

  új szavak: Télanyó, fegyverek, Krampusz
  Helloise.5102

  • Kozzy
   2017. december 23. - 09:39

   Válasz elfogadva, mehet tovább a játék!

 9. Kozzy
  2017. december 24. - 11:39

  Eközben Télapónak sikerült meglepnie a Krampuszt. Télapó sejtette hogy valaki más állhat a dolgok hátterében, mert ugyan a Krampusz képes elvetemült dolgokat csinálni, de esze az sok nincs hogy ilyen szabotázst kitaláljon.
  Ekkor a Krampuszra nézett és bevetette az Őszinteség varázslatát: ilyenkor bárki aki a szemébe nézett csak is az igazat mondta, még a Krampusz is.
  Így derült fény Télanyó és a Tökéletes terv részleteire.
  Sajnos Télanyó kezdett nagyon kiábrándulni a Karácsonyból, hiszen sose tölthette ezt a számukra is különleges napot Télapóval, így a terveiben még olyan merész ötletek is voltak hogy fegyvereket adjon a Krampusznak és követőinek és úgy akadályozzák meg az idei ajándék szállítást.
  Télapónak egy könnycsepp gördült végig az arcán. Szerette Télanyót és tudta hogy ő is viszont szereti, de a sok száz év alatt felgyülemlett érzés most felülkerekedett Télanyó szívében.
  Meg kellett oldani a helyzet!
  Télapó elengedte a Krampuszt, hiszen a világnak szüksége van a Krampuszra is az egyensúly fennmaradásához.
  Ezután rögvest haza indult, Télanyóhoz.
  Télanyó, aki közben a kristálygömbjein az egész jelenetet végignézte, elszégyellte magát önzősége miatt. Tényleg képes lett volna szövetkezni a Krampusszal és elrontani a Karácsonyt?
  Abban a pillanatban mikor Télapó hazaért Télanyó rögtön a nyakába borult és pityeregve vallott be mindent, köztük azt is hogy hová rejtették el a szánt is.
  Ránézett párjára és a lehető legőszintébben kért bocsánatot, remélve hogy párja meg bír bocsátani.
  Télapónak nem kellett sokat gondolkoznia.
  Igen, Télanyó ugyan elég önző volt és nagyon rossz módszert választott megoldásnak, de Télapó szíve szeretettel és megbocsátással is tele volt, pont a párjának ne tudna megbocsátani? Pont Karácsonykor?
  Ekkor ugrott be Télapónak a tökéletes megoldás…

  Télapó széles mosollyal Télanyóra nézett és ezt mondta:
  Idén lenne kedved velem jönni hogy együtt szállítsuk ki az ajándékokat és utána együtt töltsük az éjszakát?

  VÉGE (azaz több hozzászólást nem fogadok el!)

  BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
  (Az játékban való részvételért járó jutalmakat levélben majd kiküldöm!)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: