Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Új Path of Fire-os elite spec-ek véleményezése

Új Path of Fire-os elite spec-ek véleményezése

2017. augusztus 19. Hozzászólás Go to comments

Nos…én gyorsan kipróbáltam minden új elite spec-et a demo-ban, bár még csak rövidebb ideig, de megosztom az első benyomásom az adott elite spec-ekről. Utána a hozzászólásokban bárki elmondhatja a tapasztalatait.

Frissítve: érdekes megnézni a mi szavazásunk eredményét, gyakorlatilag nagyon hasonló eredmény jött ki mint a jóval nagyobb reddit-es szavazásnál.

 

Guardian-Firebrand:  condi dps build, support skill-ekkel támogatva, ami kb mindenhol (PvP/PvE/WvW) használható lesz. WvW-n F2 és F3 Tome skill-ek formájában nagyon erős support is tud lenni.  Tud adni sok: heal-t, regen-t, condi leszedést,  reflect-et, aegis(block)-t, stability-t, sőt némi quickess-t is (jelenleg elvileg bugos és kb 1 stability-s skill után perma quickness-t is tud adni 1 hibás cooldown nélküli trait miatt). Bár pl. az F3 cooldown-ja elég nagy, szóval kb ritkábban tud hirtelen sok support skill-t nyomni, ami leginkább WvW-n hasznos.

Revenant-Renegade: condi dps build, méghozzá olyan amit össze lehet építeni az eddigi Mallyx-os condi build-el, a shortbow skill-es is jónak tűnnek, így összességében az eddiginél is erősebb condi dps build-et lehet majd belőle csinálni.

Warrior-Spellbreaker: kizárólagos 1v1 PvP build (amúgy power dps), kb minden skill-je és trait-je a boon lopással és a cc-zéssel kapcsolatos. 1v1 PvP-re bizony elég erős lesz ha valaki jól kitanulja. Openworld PvE esetleg még használható mert minden cc (interrupt) után kap quickness-t, márpedig elég sűrűn tud interrupt-olni, azaz quickness-t adni magának. De ugye boss-okon ezt nem lehet, azaz nem lesz fractal/raid PvE build.

Engineer-Holosmith: power dps build, elég poén amikor átváltozik, a sword skill-ek Photon Forge mód nélkül is elég erősnek tűnnek, márpedig ha tényleg így van akkor nem lesz szükség az eddigi bonyolultabb engi rotákra, lehet elég lesz szinte végig sword-ban maradni és nem kell sok egyéb kit-et használni. Amíg meg Photon Forge aktív brutál dps-t tud tolni.

Ranger-Soulbeast: condi dps build, a dagger skill-ek elég jók, válthatják pl. az axe-ot a condi build-ben, van pár trait is ami jó, szóval az eddigi condi ranger build-et fogja váltani, viszont a beast mode skill-ek és a stance-ek leginkább csak PvP-n és WvW-n lesznek hasznosak.

Thief-Deadeye: power dps build, nagyon erős 1v1 PvP build, a lényege hogy messziről(1500 range) tud hirtelen nagyon sokat sebezni (sniper build). Van több skill-je is amivel menekülni tud, stealth, teleportálás (2 is van), még ha felfedezik(revealed) azt is le tudja szedni magáról és újra stealth-be menni. A sok sebzéshez viszont rögzített helyen kell lennie, mert riffle5-el le kell térdelnie (kneel) hogy többet tudjon sebezni. Bár hatalmas sebzést tud nyomni  a jól elnyomott riffle4-el (mark, autoattack amíg lesz sok malice, riffle5, riffle4, riffle4), akár kétszer egymás után is  25-30.000 sebzést is ki tud tolni (might-tól függően). Ez akár 50-60ezer sebzés is lehet pár másodperc alatt ami elvileg PvE-re is jó, de ez csak burst dmg, azaz hosszabb időre nézve nem tudom mekkora átlagot tudna fenntartani ebből, azaz kétséges hogy PvE dps-nek mennyire lesz használható, mert pl. az is erősen korlátozza hogy nem mozoghat sűrűn harc közben. Ezen okok miatt szerintem nem lesz jól használható PvE dps-nek. Viszont PvP-n és WvW-n tuti sokan fogják utálni, főleg ha WvW-n lekap glide-olás közben :P

Elementalist-Weaver: elég összetett spec, én úgy láttam akár power akár condi dps-nek is használható, sok új skill-je is van, PvP-n és WvW-n is biztos hasznos lesz, bár nem a tempest-nél megszokott support szerepben, mert a weaver inkább dps. Nem tudom mennyire lesz jó dps-e, de aki megtanul vele jól játszani szinte mindenhol fogja tudni használni (PvE, PvP, WvW).

Mesmer-Mirage: condi dps build, bár nekem nagyon úgy tűnt hogy igazán jó csak 1v1 PvP-ben lesz, PvE-ben nem tudom lesz-e elég jó dps-e, de a condi mesmer 1 traitline-ját valószínűleg érdemes lesz rá lecserélni (PvE condi dps-ként). Szerintem PvP-n és WvW-n 1v1-ben elég jó lesz.

Necromancer-Scourge: condi és/vagy support build, nekem kétségeim voltak a korábbi videók alapján a barrier support kapcsán, de a demo-ban meggyőzött, igen is van értelme és helye és lehet elég jól használni. Bár dps-ként nem lesz szerintem jól használható, bár ilyen fél condi dps fél support build-eket el tudok képzelni, de a support része elég hasznos, sok barrier-t tud adni a csapattagoknak, elég sűrűn is, ráadásul van több lehetősége might-ot is adni a többieknek. WvW-n rettentően hasznosnak gondolom, nagyobb csaták előtt 15+ezres barrier-eket felnyomatni a melee társaidra hogy úgy rohanjanak előre, ráadásul WvW-n a lifeforce utánpótlás is jól megy, hiszen azért a barrier-ekhez elég sok lifeforce kell, de WvW-n ez ugye nem gond mert minden közeli ellenfél halálából is kapsz. PvE-n dps-nek szerintem nem, viszont support-nak elképzelhető hogy használható lesz.

 

 

Nos..ti fogtok main karit váltani? A hozzászólásokban jöhetnek a véleményezések.
Itt az ideje egy újabb szavazásnak is..
Nektek melyik új elite spec tetszett a legjobban? (ugyan ez a szavazás reddit-en, azaz nemzetközi táborral: https://strawpoll.com/6k45px96)

 

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Ten15
  2017. augusztus 19. - 10:21

  Csak hármat próbáltam ki, abból is az időm 90%-át a mesmer tette ki. Ezt használom mindkét pvp elfoglaltságra, így erre koncentráltam. Megnéztem még a holo-t, meg a deadeye-t, de inkább csak azért, mert az előbbi gyakori második karim, az utóbbi ellen harcolva meg érdekelt, hogy mivel lehet megfogni. A többivel harcolgattam, meg beszélgettünk a srácokkal mi jó és mi nem, így kb. összefoglaló jellegűen:

  Még mindig túl sok a kondi! Ha olvasgat egy kicsit is az ember a fórumokon, márpedig a Anet biztosan megteszi, akkor azért elég gyorsan lejön, hogy nagyon sokat kezdik unni ezt a “condi-cancer” metát. Erre előreláthatólag még több ilyen jön! Nem tudom melyik elite lesz alkalmas esetleg power-re, de kb. amit Kozzy leírt, azt osztom. 2-3 power a többin marad a kondi elnézve a traitline-okat. Értem én, hogy szerették volna megvalósítani a vélhetőleg nagy ötletbörzén születettt elképzeléseiket, de valahol figyelhettek volna arra, hogy balanszban maradjanak a nagy kondi rákfenében!

  A sebzésskála nem igazán lett jól belőve, némelyik build-nél irgalmatlan eredmények jöttek ki, tízezres sebzések, 2x feltolható 10 másodperces 20-as stack torment+confusion, meg 1 vs 3-ban 3-4(!) másodpercig tartó barrier! Még ezekkel a korlátozott runákkal és sigilekkel is. A demo WVW-n csak röhögtünk, főleg, amikor precursor esett egy srácnak! Ezt igazán kivehették volna! Lélekölő! :D

  Mirage: erősnek érzem, de kb. talán a revenant és a necro volt az, aminél arra jutottunk, hogy nincs annyi kraft bennük, mint a többiben. Az egyetlen “visszatérő” probléma a mobilitás, amit azért a chrono passzívan megoldott. A mirage-nál kellhet majd rúna vagy fókusz, így lemondásokkal, kompromisszummal fog járni, ha egy kicsit gyorsulni szeretnénk. Persze elég sok az ugrálás és teleport, akár 3-4 ilyen skillel is lehet nyargalni, de ezt akkor a sebzés+hasznosság oltárán áldozzuk fel. Döntések-döntések…
  Bár még mindenki kutyaütő volt tegnap, az első kísérletekben 1 vs 1-ben nagyon decens. Megfelelő kombóval 10 torment + confusion simán feltolható, bleedinggel karöltve… de ahogy írtam bizonyos körülmények közt 2×20-20 is! 1300-1500 Condi Damage-gel brutál szívás, de nyilván egy jó trailblazer build (kajákkal+chaos t-line-nal) simán elérheti akár az 1700-1800-at is. Na most futni 20 torment-tel és bármilyen skillt használni 20-as confusionnal? Mindjárt -2/3-ad health bar. Nyilván ezek “steril” és kombó körülmények közt születtek, de ettől függetlenül nem lesz gyenge roaming-ra. Kevesebb a láthatatlanság, de rengeteg a shadow-stepes, mirage cloak-os skill, ergó még nem daredevil szint, de továbbra is (még) kiváló(bb) repozícionáló kaszt lesz. Aztán mixeltem PU-val is, boon-os rúnákkal, úgy a damage output alacsonyabb, de PU+mirage cloak+shadow step… aki érteni fog hozzá annak ez így 1 az 1-ben Houdini. Ha bajba kerülsz két másodperc és kint is vagy. Idegesítő lesz, az biztos… Ahogy a PU condi-roamer eddig is. Power lehetőséget nem sokat nézek ki belőle. Van egy-két skill, de nem tudom, hogy a trait line alapján ki lehet-e hozni belőle valami értelmesen vagy érdemes-e egyáltalán? Kicsit sajnálom, hogy az ígéret ellenére továbbra is maradtak a kondi vonalnál, de vicces, fluff-os lett a “délibáb”, nem mellékesen PVP-ben bizonyos szerepkörökre használható. Nem hiszem, hogy lecserélem rá a chrono-t az eddigi tesztek alapján, de, hogy fogok csinálni egy másodikat érte, az biztos.

  • Rertez
   2017. augusztus 19. - 11:16

   A condi őrülethez annyit tennék hozzá, amit korábban is pedzegettem, hogy a mostani consumables condi duration nerf időzítése sem volt véletlen, bár csak PvE és WvW szempontból volt értelme. Már abból lehetett sejteni, hogy azzal is az új condi heavy specekre készülnek, és a consumable nerf csak egy kis darabja volt az egésznek. Az ilyesmi mindig intő jel főleg egy kiegészítő előtt. Egyelőre nem bíznék abban, hogy különösen hatékony power build-eket fogunk látni a közeljövőben.

  • szajhavész
   2017. augusztus 19. - 19:04

   Hogy tudlak elérni ingame? További konzultáció vegett…

   • szajhavész
    2017. augusztus 19. - 19:05

    Marmint Ten15 kollégát

 2. Brock Samson
  2017. augusztus 19. - 17:28

  Holosmith condi buildet sem zarnam ki a felhozatalbol. Az uj spec nem hemzseg ugyan a condiktol, de az eddiginel sokkal tobb lehetoseget ad burn felpakolasara. Photon Forge 4-es skill, traitelve maga a PF is burnt ad, dodge is burnt pakol fel, es ezt kiegeszitve eleg durva stacket lehet feltenni.

  Egyetlen nagy szivfajdalmam, hogy az engire most sem gondoltak WvW szemszogbol, es nem kapott tul sok mindent amivel egy csapat hasznara lenne, a legtobb skill es trait eleg onzo.

 3. Shantey
  2017. augusztus 20. - 19:19

  Holosmith és Scourge iszonyat fun és erős jelenleg, Spellbreakerben rengeteg a potenciál.
  A többi vagy inkább PvE orientáltnak tűnik vagy némi identitás zavarban szenved, mint pl a Soulbeast, de ez úgy érzem épp eléggé felrázza a jelenlegi helyzetet PvP-ben.

  Viszont PvE-ben érdemi változást nem látok így első körben.
  Holosmith talán jó alternatíva lesz power enginek, hacsak a photon forge nem lesz bugos és használja ugyanazon értékeket, mint PvP-ben (lvl78 exotic weapon strength, ha jól rémlik), mert akkor kuka az egész spec.

  Scourge sebzés potenciálja kérdéses, Dhuumfire mellett még akár jó is lehet. Viszont 2 sand shade fenntartása meg egy rémálomnak tűnik a bónusz condi duration miatt. Barrier meg eddig se kellett, ezután se fog és amúgy is nagyon limitáltak ilyen téren a lehetőségek.

  Weaver csak rota kérdése, hogy felülmúlja-e DPS-ben az eddigieket.

  Firebrand iszonyat nyakatekert és nem tudom hogy lehet megkerülni, hogy ne csak állj mint katiban a gyerek és nyomd a mantrákat.

  Mirage akár még jó DPS is lehet, nem nagyon próbálgattam és a visszajelzések másoktól is elég vegyesek, úgyhogy ez még tesztelésre vár.

  Renegade hulladék, úgyhogy revamp nélkül még a kitűzött condi DPS szerepet sem tudja majd ellátni. PvP-ben egyenesen vicc kategória.

  Spellbreaker erősen PvP orientált, meg a jelenlegi condi PS buffok után nem is nagyon van létjogosultsága bármilyen PvE tartalomban.

  Deadeye … lol. Openworld és WvW bohóckodásra kiváló, de másra nem.

  Soulbeast meg ígéretes lehet WvW-ben frontlinerként, de egyelőre a túl sok mechanika miatt nehéz átlátni mit lehet kihozni ebből a specből.

  • Rertez
   2017. augusztus 20. - 21:51

   Holosmith tiszta Marvel hős. :) Sokaknak nagy kedvenc lesz, ez már most látszik.

   Ami egyelőre kecsegtető a jövőt tekintve, hogy az új mezőnyben a korábbi HoT build-ek is tartósan jól teljesíthetnek. Így jobban fogy a bundle is. :)

   Deadeye Rifle tényleg bohóc. One trick pony. PvP-ben teljesen életképtelennek tűnik. Rifle nélkül nem tudom, mi lesz vele. Daredevil is valahogy így kezdte, ha jól emlékszem a staffal, aztán staff nélkül meta. Valamire csak jó lesz ez a Deadeye… Vagy majd erre váltanak a LB Rangerek, vagy mit tudom én.

   • Shantey
    2017. augusztus 20. - 22:30

    Abszolúte. Chrono és Daredevil kb verhetetlen PvP-ben, Condi berserker gusztustalan továbbra is, druid az alfa és omega ha buffokról van szó és healről, ele akárhogy szintén erős marad stb.
    Azért pár specet remélem rendbetesznek release után, gondolok itt engire és reaperre, bár előbbin a Holosmith sokat segíthet, utóbbinál kétséges.

    Meg aztán a jó ég tudja milyen rúnák, statok és sigilek jönnek még a kiegészítővel, úgyhogy itt még borulhat bármi.

    Deadeye esetén a Peripheral vision jó trait lenne, mert gyakorlatilag epidemic 2.0 csak semmi szinergia nincs a condikkal, nem úgy mint DD esetén.

 4. 2017. augusztus 21. - 11:39

  Kezd szánalmasan követhetetlen és értelmetlenné válni a class/profession design…
  Ha legalább lenne jó balance meg átláthatóság harcokban, de ez már elég nagy káoszt tud okozni… Eh. Mintha visszatérne a culling is, legalábbis kb az a hatása egy nagyobb WvW harcban.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: