Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Path of Fire: PvE demo véleményezése

Path of Fire: PvE demo véleményezése

2017. augusztus 12. Hozzászólás Go to comments

Nézzük kinek mi mennyire tetszett a demoban.
Írok példát szempontokra a saját véleményemmel. Nem kell velem egyetérteni, én is csak egy játékos vagyok, ha ti mást gondoltok írjátok meg hozzászólásban!

Story: 6/10. Érdemes figyelembe venni hogy ez csak egy pici rész volt, viszont az első rész, aminek azért nagyon hangulatosnak és látványosnak kell lennie, hiszen ha unalmas, márpedig szerintem picit az volt, akkor az új játékosokban azt a benyomást keltheti hogy minden story rész ilyen.

Raptor mount: 8/10. Nagyon jól kidolgozott, nagyon szép, jól animált. Az irányítás már megosztó, nekem is nehezemre esett átállni arra hogy nem lehet gyorsan fordulni vele, az apróbb, precízebb mozdulatokat, ugrásokat kifejezetten nehéz és rossz vele végrehajtani, de meg kell hagyni ettől a fajta irányítástól lesz egy picit olyan igazi mount hangulata is. Azt gondolom idővel meg lehet szokni az irányítást és akkor már szeretni fogjuk. Ami picit nekem még negatív az a skálázódás, a charr-ok, norn-ok sajnos elég otrombán néznek ki a mount-on ülve pl. egy human-hoz képest. (Pl. erre gondolok)

Bounty: 8/10. Az ötlet nagyon jó, hogy a városban fel lehet venni ilyen időre menő champion mob fejvadászat küldetéseket (egyszerre csak 1et) és teljesítve sok jutalom jár. (elvileg több jutalom jár ha felveszed a küldit előtte mintha csak simán arra jársz és becsatlakozol). A Bounty célpontok is elég jók, változatosak, viszont nehézségben nagyon eltérőek, van amit 2-3 ember is le tud nyomni, van amihez meg elég nagy csapat kell. Amitől még jobb lehetne ha ezek a mob-ok egy adott területen mászkálnának mint a guild mission-ös bounty és meg kellene őket keresni is, mert így ha elvállalod a feladatot a városban akkor lesz egy nagy célkereszt a térképeden ami megsúgja hova kell menned és így elvész a keresés élménye.

Map: 7/10. Amnoon városa igazából tetszett, hangulatos volt. Az új elemek, pl. fák, épületek szépek, jól kidolgozottak. Viszont sajnos nekem a nagyon egyszerű, egysíkú map-ok nem tetszenek annyira mint a többrétegűek. Én pl. kifejezetten szerettem felfedezni a többrétegű HoT-os map-okat (TD talán egy picit már túlzás volt azért), meg pl. az új map-okból Draconis Mons is nagyon tetszett, jó élmény volt felfedezni. Itt nem volt meg ez az érzés, egysíkú, mindent belátsz mi hol van és a mastery-k, poi-k, vista-k mind elég egyszerűen elérhetőek voltak. Én szeretem ha a map felfedezése az mellett hogy élmény mert hangulatos és változatos helyeket jársz be egy picit lehet kihívás is hogy 1-2 nehezebb helyre eljuss. Itt ezt nem éreztem. Sőt a változatossággal is voltak problémáim. Ami még szintén hiányzott az a chain-event-ek, azaz az egymásra épülő event-ek, meta event. Itt semmi ilyesmi nem volt most, megcsináltál 1 event-et és kész vége. Bár ez csak az 1. map első pici része volt, szóval azért még bizakodó vagyok hogy a map több részén vagy a többi map-okon lesz ilyesmi is. Amúgy pl. pont a demo határán kezdett egy kicsit másmilyen lenni a terep, szóval a változatossággal nem hiszem hogy gond lesz, sőt ki tudja még lehet ezen a map-on picit arréb lesz chain-event/meta event és ha jól tudom lesz olyan másik map ami picit több rétegű, szóval azért van miért bizakodnom hogy ezeknek a szempontoknak is meg fog felelni a PoF.

Új fajta mob-ok: 9/10. Szerintem nagyon jól sikerültek, jól néznek ki, jópofák, némelyik kifejezetten vicces is. Egyetlen negatív dolgot tudok felhozni: valahogy HP ügyileg még nincsenek teljesen kiegyensúlyozva, a legtöbb mob elég könnyen meghal és nincs meg az az érzés ami pl. a HoT-ban megvolt hogy bizony könnyű meghalni mert van sok erősebb mob, veterán, vagy pocket raptor vagy rolling devil. De ezen még kiadásik könnyen tudnak változtatni.

Lily of the Elon 3/10. Ezt úgy gondoltam külön ki kell emelnem, a legnagyobb csalódás volt a demoban nekem. Ez az az All-In-One exkluzív hely amit a Delux vagy Ultimate-et rendelő játékosok kapnak. Elvileg az ilyen pass-ok 1000 gem-be szoktak kerülni és egy látványos helyre tudsz vele belépni, ahol minden fontos dolog (TP, MF, crafting, bank, guild bank, portal-ok..stb) közel és egy helyen van. Nos..biztos minden szolgáltatás megvan ezen a helyen is, de elég volt csak kívülről ránézni a helyre és látszott rajta mennyire gagyi. A vízen úszkáló 2 bárka összetolva, egyáltalán nem hangulatos, se nem látványos vagy szép. Sehol nincs a legutóbb kiadott ilyen helyekhez képest, főleg az utolsóhoz (Mistlock Sanctury). A Delux+hoz járó outfit is elég gyengére sikerült (legalábbis az én ízlésemnek), így már erősen kétséges számomra mennyire éri meg Delux-ot vagy jobbat venni.

 

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Eszem
  2017. augusztus 12. - 10:03

  Igazából kár karakteres véleményt formálni még, alig láttunk valamit. Ebből a kis részletből nem sok minden derült ki, van pár rész amire ránézel és felcsillan a szemed mert ismerős gw1-ből ami tök jó. A raptor így elsőre rendben van, sikerült normálisan beültetni a játékba, az idle animációk meg nagyon jók hozzá :) A mobok erősségével egyetértek, azon van mit javítani még. Én bizakodó vagyok a jövőre való tekintetben.

  Ha más nem még arra jó ez a demo, hogy kipróbáld az adott kasztot olyan buildel amivel nem tetted, pl power/condi engi…stb pve környezetben.

  • Eszem
   2017. augusztus 12. - 10:04

   Ja és a shef-es mastery pont marhára tetszett :D Sajnos az ürge hitboxa borzalmas de nem lehetetlen. Meg volt több ilyen részlet pl. mikor a kikötőben megjelenik a consotorium, apró párbeszédek, de ezek mind feldobják a játékot :)

 2. Khorak
  2017. augusztus 12. - 10:03

  Nem próbáltam ki és nem is fogom, mert én élesben akarom átélni.

  • Khorak
   2017. augusztus 12. - 10:04

   Szerzel vele valami előnyt, ha most teszteled, pl achi, tárgyak?

   • Kozzy
    2017. augusztus 12. - 10:41

    Nem, semmi megtartható előnyöd nincs abból ha most tesztelsz (se achi, se skin, se xp, se mastery, se tárgyak..se semmit nem lehet megtartani). Egyre tudok egyedül gondolni ha ezt egyáltalán előnynek lehet nevezni: annyi csak hogy már jobban képben leszel mi merre van az első map első részén (pl. mastery-k, vista-k, HeroPoint-ok).

  • Sárki
   2017. augusztus 12. - 10:57

   Én is így voltam vele, de miután wvw-n 10 seces lag volt, csak megnéztem :D kb. 1 órát töltöttem el, kipróbáltam a raptoros minigamet, egyébként direkt csak nézelődtem, nem eventeztem, meghagytam magamnak a bejárhatóság élvezetét későbbre. A hangulat valóban más, mint hot esetében, nincs meg az a pezsgő kaotikus forgatag, amit a hot dzsungele ad, minden sokkal letisztultabb, nyugodtabb, egyben talán kevésbé tartalmas is, de ezt tudatosan nem próbáltam mélyrehatóbban megvizsgálni, ezért a véleményem nem mérvadó. Érzésem szerint visszatértek a fejlesztők a klasszikus Tyria pályáihoz, de ezt mindenkinek magának kell megítélnie hogy jó e vagy rossz. Végtére is egy map harmadát láttuk, kár lenne elhitetnünk magunkkal hogy a benyomásaink hitelesek. A pálya látványvilága egyébként tetszik, amnoon városa adja a régi kamadani piaci hangulatot, szinte hiányzott a wts mini mallyx 100k+50e felkiáltás a chatből :D a retro feelinget egyébként nem tolakodóan, de azért tolták rendesen, a bountyk, a trade contactok, a classic Kourna feeling nagyon visszajött, szerencsére egynémely régi nf zenét is leporoltak, ami számomra külön jó pont, mert annak a kiegnek voltak a legjobb zenéi (leszámítva fc shing jea és kaineng city zenéit, azok mindent vernek). a mobok nehézségi szintjével nem értek teljesen egyet, a hydrák közé leszállva rá kellett jönnöm, hogy az evolúciós versenyben bizony 251 is hosszú idő tud lenni :D Mindent összevetve tetszik amit láttam, az egyetlen negatívum az, hogy nem canthába mentünk.

 3. Ten15
  2017. augusztus 12. - 10:19

  Elég vegyes nálam is a verdikt, de mivel demo, még talán változhat ez-az. Viszont a szokásos trendekből kiindulva nem hiszem, hogy nagyon fog…
  Ha ez a sztori, akkor az elég halovány, mondjuk a Herald az tetszett (jó helyről lopni amúgy sem szégyen)… De kb. 3/10, banális és kissé gyermeteg. Persze mivel megszoktam már az LS-ek óta, így nem sokkolt.
  A raptor vicces, jópofa, egy valami idegesített fel, hogy mi a f*szé pont raptor? A Jurassic Park óta szakadatlanul tartó raptormánia sosem ér véget… Mint egy Raszputyin. Lelőhetik, szétmarcangolhatják, folyóba dobhatják de mindig előmászik és mindig rondább, mint előtte. Remélem a beígért változatosság meglesz és nem csak súlyos gemekért.
  Bounty… nem érdekel a PVE, nagyon szeretek felfedezni, végigtolom a sztorit (akármilyen is mostanában), meg a JP-ket (kell egy-két rage quit:)), de a vége mindig a lobbi vagy valamelyik border. Szóval bármennyire is jó ötlet ez nem fog lekötni, pláne, ha keresni sem kell.
  Térképek, szépek és jók, nem zavar a kalsszikus layout, nem lehet mindig minden komplex, így van egy kis “életszaga”. Bár tény, hogy nagyon élveztem a HOT-os szinteket. Meeeg, eddig nem láttunk sokat, reméljük kitettek magukért, a 7/10 előlegre simán jár.
  A Lily of Elon-t meg lesz*rom! :) WvW-n és a lobbiban úgyis minden elérhető!

  Kicsit félek attól, hogy összecsapott, sztereotip munka lesz, buta történettel, de láttam biztató jeleket… Nem akarok senkit megbántani, de szerintem Deluxot venni ostobaság. Egy totál felesleges passért, meg egy oufitért(!)… Egyébként nekem bejön. Egyszerű, funkcionális, nem olyan, mintha öreganyám gardróbjából rángatták volna ki és illik is a Crystal Deserthez. De legalább armor lenne! +15 Euroért… Az Ultimate esetében legalább jár 4000 gem és 40 Euroért (15 a lux + 25 az ulti) az még így is egy 10-es kedvezmény.

  Meg fogom venni, de szerintem semmi egyéb extra, aztán remélem kellemesen csalódok a mostani vegyes érzések után…

 4. Princessa Ivy
  2017. augusztus 12. - 11:00

  Nekem tetszik de fel ora utan ott hagytam mert szeretnem majd elesben inkabb felfedezni.Imadom a raptort szoval a tobbi is tuti jo lesz,meg az is hogy szinezheto haha fashion war <3.Amit irtal hogy tobb retegu,remelem lesz olyan resze a mapnak,bar sokan sirtak redditen hogy eleguk van a mario szeru platform erzesbol….szoval majd kiderul hogy akkor hogy is lesz ez.

 5. gwfan21
  2017. augusztus 12. - 11:41

  Story: Semmi extra. Tipikus bevezető story. Pont a sok kezdő miatt ilyen szerintem akire számítanak. Fogja a kezed végig és bemutatja a dolgokat. Szív, mount, stb. Azon se lepődnék meg ha véglegesben nem ezt kapnánk teljesen első sztorinak. Remélem a teljes sztori majd jó lesz és ismét megnyer magának a játék ezen része. Régen imádtam, de ls utolsó két részében elég nagyot csalódtam. Főleg az utolsó előttiben. Utolsónak azért volt egy kis nosztalgia faktora.

  Raptor mount: 10/10. Nekem nagyon tetszik a dolog, pedig iszonyatosan ellene voltam a mountoknak egészen tegnapig. Marha jól néz ki, jók az animációk. Jó az irányítása is. Nekem pont, hogy tetszik ez a kis késleltetés és a finom apróságok. Olyan igazivá teszi kicsit a dolgot. Ha lovagoltál már, ott se tudsz derékszögben elfordulni hirtelen, ha ahhoz támad kedved. :) Ugyanezt érzem a charr és norn dolognál is amit felvetettél. Egy lóra is ha ráül egy 160 centis 50 kilós ember, meg egy 210 centis 150 kilós ember, attól a ló mérete nem fog megváltozni, hogy ne nézzen ki furán a dolog.

  Bounty: Egyet csináltam csak meg, szóval még nem tudok igazán véleményt mondani róla. Az alap ötlet az tetszik.

  Map: Eddig tetszik a dolog. Szépek az épületek, hangulatos a kinti terület. A mobok is ötletesek. Nekem pont,hogy bejön a többszintűség hiánya. Mégis csak egy sivatag. Egy-két magasabb dűnét hiányolok csak maximum. Persze később ez majd változni fog biztosan, ahogy haladunk lejjebb a sziklásabb területekre. Jó lesz ez.

  Új fajta mobok: Sokféle van és elég jól néznek ki. Ötletesek. A hp-ra pedig ugyanazt tudom mondani, mint sztorira. Itt azért elég sok új játékost meg akarnak nyerni maguknak. Ebből sok a casual vagy aki csak könnyed kikapcsolódásra vágyik, így gondolom nem véletlen az, hogy nem kell folyamatosan küzdeni az életben maradásért.

  • gwfan21
   2017. augusztus 12. - 13:36

   Ja és ami kimaradt. Sokaknak nem tetszik a sunspeares outfit. Szerintem meg marha jó, hogy átvették egyből kb egy az egyben és nem tuningoltak rajta. :)

 6. Deru
  2017. augusztus 12. - 13:09

  Hangulatilag nagyon rendben van a dolog, úgy hogy nálam még a nosztalgia faktor sincs meg, mivel gw1 teljesen kimaradt.
  Eleve tetszenek ezek a közel keleti hangulatot árasztó kicsit egyiptomis kicsit perzsás elemek.
  A zenék is újfent nagyon szépen megkomponáltak lettek, de mondjuk ezekre eddig se lehetett panasz.
  A város meglehetősen részletesen kidolgozott a kis mini koncertekkel, és a kocsmai csetepaték nyomaival. Sajnos ezek régebben, és szerintem most se leesznek kihasználva, mert ezekbe a játékterekbe gyakorlatilag soha többé nem fog benézni egy játékos se. Ami nagy kár, mert látszik, hogy sok energiát fektettek bele.

  Az új mobok is rendben vannak, a forgottenek, főleg a veteránok néznek ki jól, és az is jó, hogy az egyéb már eddig is meglévő mob skineknél is fejlesztetek a veteránok.
  A hidrák fej elvesztéses mechanikája nagyon ötletes, remélem még van pár ilyen a tarsolyban.

  A raptor nagyon jó lett, az animációk is elég életszerűek, és az irányítás is olyan érzetet kelt, hogy valami nem 100%-ig kontrollálható lényen ülünk, nem pedig csak alánk raktak egy új skin felületet, amire lehet költeni a gemet.
  Ami külön meglepetés volt, hogy necro minionok montra üléskor eltűnnek ugyan, de ha leszállok skill használat nélkül újra megjelennek. Ilyen dolgokért általában plusz fél évet szoktak sírni az emberek mire bekerül a játékba. Ez dicséretes előrelátás volt szerintem!
  Ha a masteryk is értelmesek lesznek, és markáns különbség lesz a többi mount között, akkor ez 10/10

  A map sajnos valóban elég egysíkú, bár szépnek szép. Gyakorlatilag egy az egyben hozza a core játék színvonalát, semmi extra.
  A meta elventek teljes hiányán nagyon meglepődnék HoT után már. Valami biztos lesz.

  Ami a legnagyobb bajom azok az armor skinek, bár ezek most nem jelentek meg a demoban, de az előzetes képek alapján nagyon gyengék, és összehasonlítva a outfitek kidolgozottságával már azt is megkockáztatom hogy direkt csinálják. Amivel nem is lenne baj, mert ők is pénzből élnek, de könyörgöm, legalább gem-ért tegyenek már be pár elemeire szedhető armort. Nem akarom elhinni, hogy annyival több munka összerakni őket kombinálhatóra.

 7. gwfan21
  2017. augusztus 12. - 14:05

  Pahanos mastery pontért és a szövegért közben 5 csillag nekik. Régi szép emlékek. :)

 8. Dalma
  2017. augusztus 14. - 13:36

  Zene – egy kis Lut Gholein és Age of Conan nosztalgia.

  Az új arcok legtöbbjét baltaarcú cro-magnoni mániás régészek rajzolhatták, az előember ábrázata némelyikhez képest értelemtől duzzadó mikroprofesszor.

  Hangulat kellemes, aztán majd meglátjuk, milyen lesz, amikor 250 raptoros játékos rohangászik a keskeny kis utcácskákon. Mob-ok ötletesek. Féltem tőle, hogy a gyönyörű Vabbi és általánosan szép Nightfall / Desert feelinget elgagyiskodják, de talán, megkockáztatom, pozitív lesz. Az áthozott outfitről csak annyit, hogy 20 szebb volt a GW1-ben, azok a monk, dervish ruhák, omg! :)

  Még tényleg csak elindult – nem tudni, merre megy tovább, lesznek több szintes pályák, ez 100%. Leszenk felhővárosok, magas hegyek, szakadékok, vulkánok. Úgy gondolom.

  Hanem, az szép lesz, amikor majd le kell korlátozniuk a hot-ban a mountokat, különben a kutya nem fog légáramlatokkal és leyline-okkal ugrándozni, ha a nyuszija is felugrik vele egy olyan párkányra, ami éppen nem elérhető lentről, de 5 kilométer reülgetéssel meglenne.

 9. Yodafone
  2017. augusztus 15. - 07:37

  Hydra! Nálam ez a kedvenc az új mobok között. :D
  Raptor: én mint DH annyira nem tudtam értékelni az ugrását. Lehetne picit hosszabb az a hosszú ugrás. Ezt leszamítva imádtam.
  A mapot sztem is felesleges ezalapján megítélni. Csak egy pici, városközeli szeletet láttunk.

  • gwfan21
   2017. augusztus 15. - 09:34

   Hosszabb lesz az ugrás. Mastery-t kell majd hozzá megcsinálni, csak demoban nem engedte 2. után folytatni.

  • Shantey
   2017. augusztus 15. - 12:30

   Pici városközeli szelet? Ember több mint a térkép kétharmada elérhető volt.

 10. 2017. augusztus 18. - 10:59

  Tessék x)
  Story: 6/10 – Semmi de semmi egetrengető. Viszont sorozat-szerűbbnek tűnt.
  Raptor mount: 9/10 – MMO szinten teljesen megfelelő és korszerű, csak kevés a lehetőség és customizáció.
  Bounty: 2/10 – Unalmas bossfight, unalmas és alig működő mechanikákkal, csak már tudom hogy miért is ölöm őket… De nem egyedül, mert az 50 percnyi autoattack spammelés.
  Map: 9/10 – Itt sokat fejlődött a játék, ennek nagyon örülök! :) Még pici az a város meg mesterkélt, de jó, realisztikus (Kereskedlemi utak, táborok, stb) irányba kezd menni a dolog, amit rég óta várok. Core pályákra is, legfőképp!
  Új MOB-ok: 8/10 – Semmi új, de jól néznek ki. És nem voltak idegesítően lekötözős és lögdösődős, meg OP bigyulák.

  Lily of the Elon-t meg nem próbáltam, szerintem ezek hót fölöslegesek is.
  Egy jól feltuningolt GH kellene ‘oszt szevasz. :/ Akkor kapjon 1/10-et :D

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: