Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > A WvW és PvP patch véleményezése

A WvW és PvP patch véleményezése

2017. június 27. Hozzászólás Go to comments

Azt hiszem már bőven eltelt elég idő ahhoz hogy mindenki tudjon véleményt mondani a közelmúlt WvW és PvP nagy frissítéseiről. Én elmondom az enyémet, aki akarja hozzászólhat és elmondhatja az sajátját.

Amiket kaptunk WvW-n (csak nagyjából): új WvW legendary back ami megszerezhető akár a casual WvW-seknek is, új lehetőség ascended cuccok szerzésére WvW-n, új WvW skin szett amihez már magasabb WvW rankok kellenek (1500-2000), új lehetőség bázis fejlesztő cuccok: improvement/tatic szerzésére. Ezzel kaptunk valamilyen célt azért, mind a casual-abbaknak (legendary back), mind a picit többet WvW-zőknek (rank1500-2000 skin szett), illetve támogatva lettek a WvW guild-ek olyan szempontból hogy jön ingyen improvement/tatic így nem kell rá költeni, illetve adtak némi plusz jutalmat (+1 pip) a commander-kedésért is, bár a személyes véleményem szerint ez kevés ahhoz hogy motiváljon. Ezzel szemben viszont erős túlzásnak érzem az Outnumbered (erős túlerőben az ellenfél)-ért járó +5 pip-et, ráadásul a rendszer kihasználható (border ugrás tick előtt).

Amiket kaptunk PvP-n (csak nagyjából): új PvP Lobby, új 2v2 Custom map, új automatizált tournament-ek. Az új Heart of the Mist szép és nem rossz pár apróbb hibától eltekintve: pl. hogy az npc célpontoknál nagyon szűk a hely, egyszerűen nem lehet ott játszani anélkül hogy ne húzz be többet vagy hogy mást zavarnál. Az új free-for-all aréna a lobby-ban zsúfolt, agyatlan hülyéskedés, arra hogy pl. nyomj egy gyors 1v1-et, vagy 2v2-t alkalmatlan (mert mások folyton beleavatkoznak). Az új exkluzív hely, a Champions Rest nem tudjuk milyen, a csapdákat se, de igazából azt kell mondjam annyira kevés játékos fog oda bekerülni (havi 20 ember az automatizált tournament-ekből -első 4 csapat-, +25 az aktuális PvP szezon -már ha épp aktív- Top25 embere. Ez összesen kb 45 ember havonta..egész Európában..nem túl kevés ez picit?). Igazából én úgy érzem az egész PvP módosítás csak az elite, hardcore PvP rétegnek szólt, mert ha még a daily tournament-eken érsz is el néha valami eredményt kevés a jutalma, a monthly-ra ha bejutsz ott meg nagyon jól kell szerepelni hogy kapj a jobb jutalmakból. Nagyon kis rétegét érinti ez a PvP-s játékosoknak, én úgy érzem az átlagos, casual-abb PvP játékosoknak ez egyáltalán nem szól.

A véleményem összefoglalva: a nagy WvW patch még talán picit jobban sikerült, de a PvP patch nem volt olyan jó ami hosszabb távon olyan jó változtatásokat hozott volna ami miatt újra vagy tovább PvP-zzenek az átlag játékosok.

WvW a pip rendszer nem rossz, de kellene sokat finomítani rajta(pl. Outnumbered pip), kihasználható, sok afk pip farmert és border ugrálót eredményez, a legendary back jó (bár a másik 2 legendary back sokkal szebb szerintem), sok plussz casual-t hoz WvW-re, ad nekik egy célt, ami jó mert többen vannak a szervereken, de ugyan akkor  rossz is mert sűrűn sokat kell várni a sorban és sok az újonc, akik “bénák” WvW-n és úgy tulajdonképp akár az ellenfelet erősítik (pl. állandóan meghalnak, az pontszám ugye az ellenfél szervernek). A WvW skin-ek jók, a chest effektje szinte legendary statuszba emeli olyan menő lett, viszont a casual WvW-seknek nem igen megszerezhető, ami igazából nem is baj, ez a presztízs armor-ja a többet WvW-zőknek. Az ingyen jövő improvement/tactic jó dolog (kaja és siege kb eddig is volt ingyen, badge-ből eddig is lehetett venni). Bár én raknék be a Skirmish chest-be még valami jutalmat, mert aki nem annyira guild-es és nem akar decort/imp./tactic-okat választani annak sok jövedelmező választása nincs. Szóval a nagy WvW patch nem volt rossz, elég széles rétegét érinti a játékosoknak és ad hosszabb távú célokat (kb 16 hét ugye a heti limtált pip miatt a legendary back megszerzése, a rank2000-es chest-hez meg szintén jó sokat kell játszani).

A PvP frissítés szerintem nem igazán sikerült valami jól, a PvP Lobby pár apróbb hibától eltekintve(lásd fentebb) jó lett, tetszik, de nem fogok azért PvP-zni mert szép a Lobby. Az új 2v2 custom map pici, de talán még pont jó. A free-for-all aréna agyatlan hülyéskedés, bár lehet van akiken erre van igénye 1-1 meccse között. Az automatizált PvP Tournament-ek nagyon az elite/hardcore rétegnek szólnak csak, az átlag játékosoknak kb semmi jutalma nincs belőle, így sok motivációja sincs hogy csinálja, szóval szerintem túlzottan pici játékos réteget érint csak az egész. A PvP szezon meg szintén unalmas, kevesen játszanak, nincs új motiváció (item, skin, achi) az átlag játékosnak. Ha lennének új achi-k, új legendary skin pl. minden 2. szezonban tuti sokkal többen játszanának (bár sok lenne a PvE-s, de ez magasabb rating-en játszó PvP-seknek nem jelenthet gondot), ahogy pl. érezhető volt az új skin-ek miatti többlet  játékosok száma is WvW-n.

Nem tudom nektek mi a véleményetek, de én úgy gondolom hogy a kiegészítőig már nem kapunk semmi nagyobb WvW vagy PvP újítást (elvileg csak még 1 Living Story epizód és talán némi Current Events jön), így ezzel kell beérni és nem vagyok benne biztos hogy ezek a tartalmak még további 3-4+ hónapig jól lekötik az embereket (mondjuk az okosan kitalált heti limites pip miatt a WvW-zők lendülete sokáig eltarthat).

Mi a véleményetek?

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Ten15
  2017. június 28. - 09:06

  Azt hiszem most az állandó elégedetlenkedők táborát fogom gyarapítani… Mindkét “fejlesztés” néhány jó ötletre rálapátolt sz*rkupac, vagy ha szebben szeretném mondani, akkor szépségtapasz. Gyakorlatilag a HOT óta semmit sem kapott a játék néhány kellemes és szép térkép kivételével, amiknek az értékéből sokat levesz az, hogy ugyanarra a sablonra épülő, repetitív farmerhelyek voltak… A sztorit inkább hagyjuk. :) Kényelmesen 1 hét alatt kigyönyörködte az ember magát, megszerezte, ami kell, oszt csá! De legalább értékelhető volt valamennyire a PVE vonal, ami egyébként a legkevésbé érdekel…

  A PVP és WvW viszont évek óta pang. Nagyon kellene már oda valami TARTALOM! Amit kaptunk, azt nem nevezném annak. Ez a két “nagy patch” kb. néhány hetes fusimunka volt…

  WvW… tartalom, új térképek és egy korábbi reakciómban leírt változások helyet kaptunk egy “kis” grindet. Ugyanazon a mappokon, ugyanazt kell csinálni, csak most Bob bácsinak kétszer nyílik a ládikója. Ebben aztán sok munka lehetett. A mézesmadzag hozta is a fogalmatlan PVE hordát, akik 2-3 hét is le is koptak. Legalább is a DESO-n már nincsenek elviselhetetlen sorok, sőt… Valahogy sejtettem, hogy amikor meglátják a “követelményeket” (meg a mapcseten őket anyázó “pro” megnyilvánulásokat), akkor 70-80%-uk lelép. Szóval, ha az lett volna a cél, hogy tömegeket nyerjenek meg a pipfarmolással, meg a legendary cukorkával, akkor nem igazán jött be… Arra volt jó, hogy a külső WvW fórumot egy kicsit felpörgesse, mert az “elit” közösen orgiázhatott a PVE influx miatt. A jutalom rendszer egyébként jobb, mint volt, de egyetértek azzal, hogy erősen abuzálható az outnumbered tag-gel. A skinek nem rosszak, de nagyon semelyik cuccért nem csorog a nyálam. Meglesznek majd, egyszercsak… hurrá… Ha addig nem fulladok bele az évek óta változatlan semmibe.

  PVP… A 2×2-es módon kívül semmi… se új térkép, se új játékmód, semmi, ami motiválna. Az új Mist szép, de semmi extra. A fényhatások és a megvilágítás az nagyon jó, hangulatos lett. Piros pont, de, ahogy Kozzy említette nem ezért jár oda az ember. Mit tudok mondani? Amit a WvW-nél… Ugyanazokon a térképeken, ugyanazokat a játékmódokat tolom, nincs már E-Sport, a PVP szezonok meg éve óta ugyanazoktól a hibáktól szenvednek… túl sok random, balance-problémák, ha elkap a balszerencse verkli, akkor bronze-hell effektus, stb… Messze nem vagyok hardcore, időm se lenne rá, pláne nyáron, de azért utolsó sz*r se. Így viszont nehéz találnom 4 állandó embert, akivel egy kicsit komolyabban neki lehetne futni az auto-tournamenteknek. Akikkel lehetne kb. heti 3x “edzeni”, gyakorolni a rotációt és a taktikát, hogy legalább a “kazuár” farmereket és az összeszokottabb társaságok felét el lehessen kapni ill. egy-egy szerencsésebb napon egy-két pro bandát. A free for all jó poén semmi több, 1 óra után teljesen megunható… A Champions Rest kb. egy sznob dubai hotel szintje, értelme? Nem látom…

  Összességében kevés… NAGYON KEVÉS! Ahogy a korábbi patch-cikknél is leírtam, annyi jó dolgot lehetne csinálni, de valahogy vagy nem éreznek rá, vagy nincs pénz, akarat, tehetség? Vagy nem szeretnének sokat dolgozni, mert így is befolyik a BLTC-ből a napi párezer dolcsi? Nem hiszem el, hogy 5-10 embert nem lehetne ráállítani erre, hogy az alapokat megcsinálják, aztán, ha a papíron “gőzerővel” folyó új kieg fejlesztése finisbe ér, akkor át lehetne a munkaerőt irányítani a PVP részlegre és befejezni a munkát. Amen…

 2. Dupree
  2017. június 28. - 14:31

  Wvw-n akkor lehetett volna érdemben játékost be vonzani hosszútávra ha valamilyen arany szerzés is oda fért volna a jutalmak közzé mint a pvp ládák végén. Még most is legtöbben azért pvpt választják mert ott kapnak aranyat is a ládák végén méghozzá nem is keveset.

 3. 2017. június 28. - 19:56

  Nekem bejött a wvws újítás, régóta szükség lett volna már erre. Kicsit talán kevés a pip vagy drága az uj armor és backpack, dehát ezek hosszútávú célok.
  Egyetértek Dupreeval, a ládákba beleférhetett volna egy kis arany is, mivel még mindíg a wvw a legkevésbé jövedelmező játékmód.
  Az újítás miatti tömeg már lassan kezd eltünni, egyre kevésbé van que a borderekre.
  A pipek mennyiségét talán tényleg át kellene gondolni, az outnumbered bónusz nagyon sok, míg a commanderi stresszért járó 1 kevés.

  Persze azért jó látni, hogy több magyar játékos is gyakrabban wvwzik az jutalmak miatt, remélem ez így is marad!

 4. ana
  2017. június 29. - 18:00

  Túl kevés, túl későn…

 5. Gandarel
  2017. június 30. - 23:49

  Egy 2v2 tournament jobban megérte volna, mint conquest. Jobban működik kevesebb playerrel és legalább valami újdonság lett volna. Jelenleg 2v2-re se megy senki (mivel hotjoin) meg AT-re se (szörnyű rewardok). FeelsBadMan

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: