Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Patch 02.22: profession balance és ascended árus változtatások

Patch 02.22: profession balance és ascended árus változtatások

2017. február 22. Hozzászólás Go to comments

Történet:

SPOILER:

Aki végigcsinálta a HoT story-t elvileg egy bizonyos fontos karddal tud majd valamit kezdeni…nézzetek meg a levelet amit kaptatok és cselekedjetek aszerint!

Itt a linken találtok leírást mit kell csinálni. A jutalom egy választható statos ascended fegyver (5 fajta új skin)! Akinek kész annak 1 hidden achi és title (Knight of the Thorn): beszélj a Pale Tree-vel! Új collection is lesz, bár az első ingyenes fegyver után a többit craft-olni kell és nem túl olcsóak. Akit viszont csak a skin-ek és a collection érdekel elvileg becserélhető a meglévő skin-ed másikra 1000 Unbound Magic-ért, így 4000 magic-ért meg lehet az összes skin és a collection.

Profession balance változtatások:

nagyon sok van, nem sorolnék fel mindent(részletek az eredeti patch notes-ban), elég sok skill-t szétválasztottak PvP-re és PvE-re külön.

Pár dolog amin megakadt a szemem:

 • elementalist: Overload Air (f3) nerf -7% dmg, Meteor Shower (fire staff5) nerf
 • engineer: condi build erősítés, új passzív trait: Pinpoint Distribution: passzív 150 condi dmg for nearby allies
 • chrono: Time Warp(Quickness-es elite) erősítés, régi 5 célpont helyett már 10re hat és 1 tick 1s helyett 2s-es, azaz tovább tart
 • reaper: némi greatsword erősítés, ReaperShroud autoattack erősítés
 • druid: Grace of the Land változtatás: ezentúl nem 5 célpontra hat hanem 10-re, viszont a plussz sebzés amit ad 3%stack-ről 2%/stack, azaz az eddigi max 15%-ról 10%-ra csökken a + dmg
 • revenant: Ventari(healer) erősítés: a Natural Harmony(aoe heal) sokkal jobban skálázódik a healing power-el mint eddig és ráadásul ki lehet trait-elni hogy 3s Alacrity-t is adjon!
 • warrior: a banner-ek ezentúl 10 főre hatnak, For Great Justice (might shout) 2x annyi Might mint eddig, életképesebbé téve a condi ps-t!

A profession változtatások miatt elképzelhető hogy változik a raid meta. Érdemes 1-2 napot esetleg várni a függőben lévő ascended felszereléseitekkel. Amiket elképzelhetőnek tartok hogy erősödik raid-en: 1 perma quickness tank chrono, 1 magi druid, 1 engi, 1-2 condi ps, több condi ranger.

A Revanant healert csakis a 2. magi druid helyett tartom hatékonynak, ugyan most a rev healer lett kb e legerősebb healer, viszont ahhoz nem elég jó support hogy átvegye a fő healer druid helyét(spotter,spirit-ek, gotl,goe), csak olyan esetben ha van esetleg 2 condi druid aki ad gotl, spirit-et. Szóval leginkább csak 1-2 specifikus esetben, pl. wing4/4-nél fogják szerintem használni vagy ott ahol eddig 2 magi druid healer ment. Dps-ként továbbra se éri meg rev-et vinni.

A tempesteket próbálgatják scepter-el, mert az kapott 1 kis buffot, ráadásul könnyen lehet vele Might-ot stackelni a csapaton (firefield+blast) így elég lehet a csapatba 1 condi ps warror. Ráadásul úgy néz ki a scepter tempest is hozza kb az elvárt szintet. A nerfek ellenére még mindig a tempest lehet az egyik top dps, de nagy hitbox-os célpontok ellen már nem fog úgy elhúzni dps-ben mint régen.

PS warrrior ezentúl lehet elég lesz 1 is a raid-be, 10 fősek a banner-ek, bár egyedül 25 might-ot fentartani 9 másik emberen nem tud (se az empower trait nem hat 10 emberre). A megoldás az lehet hogy 2 condi ps megy, az új jobb Might shout-al könnyebben fentartja a 25 Might-ot és jobb dps mint a power ps. Mivel a banner-ek 10 fősek lehet akár 4 banner-t is hozni ha van 2 warrior, illetve 1-1 banner+a warik saját dps-ét tudják erősíteni +1 dps utility berakásával.

A condi engi eddig is jó volt ha valaki nagyon ügyes volt vele, de mivel nehéz vele jól játszani mindenki előítélettel kezelte. Ez nem hiszem hogy változik, hiszen továbbra se könnyű vele jól játszani, viszont kapott erősítéseket és egy party condi dmg-et adó trait-et, amitől ha sok condi build van a raid-ben elég hasznos lehet. Márpedig népszerűek a condi-k, a condi ps erősödött, a condi ranger-ek erősödtek.

A druid mindenképp marad a raid meta-ban, az utility-jei miatt kell. De előfordulhat hogy egyes csapatokban csak condi druid vagy condi ranger-ként. Viszont a condi ranger elég erős dps.

A chrono még kérdéses számomra, tud-e 1 chrono fenntartani közel 100%-ban Quickness-t az egész 10 fős raid-en? Ha igen akkor nem lesz szükség ezentúl 2 chrono-ra raid-en, csak 1-re.

A guardian, thief, necro nem kapott valószínűleg olyan változást hogy biztos helyük legyen raid-en.

A druid spirit-ek a wari banner-ekkel ellentétben maradtak 5 fősek, ráadásul megerősítették hogy szándékosan, nem lesz minden hasonló dolog 10 fős mert ezek nagyon erősen erőforrás igényes változtatások (azaz laggot okozhat), de ettől még lehet hogy majd ezt is megcsinálják.

Ti mit gondoltok mi lesz az új raid meta?

PvP:

 • ascended Ardent Glorius cuccok stat válthatók ezentúl a Mystic Forge-ban (mint többi hagyományos ascended)
 • az ascended PvP ring-eket ezentúl lehet Attuned-é fejleszteni
 • kevesebb Transmute Charge és kevesebb Dye jön a Leage ládákból
 • kevesebb Ascended Shard of Glory jön ezentúl a Leage ládákból, viszont az utolsó ismételhető láda is ad!! (kérdés hogy van-e limit, vagy így most nem lesz limit egy szezon alatt szerezhető Ascended Shard of Glory-k számában)
 • megváltozott az Ascended armor/fegyver vásárláshoz szükséges cuccok listája, ezentúl craft-olni kell, de a PvP shard-jaiddal olcsóbbra jön ki mint a hagyományos ascended craft-al

 

Fractal:

 • raid mellett már itt is ki lehet végezni magad a gyorsabb wipe érdekében: /gg paranccsal
 • megváltozotak az npc-k által árult ascended armor/fegyver szükséges összetevői, ezentúl craft-olni kell, viszont olcsóbbra jön ki mint a hagyományos ascended craft-al

WvW:

 • ha Outnumbered-elve vagytok, azaz sokkal többen vannak az ellenfélnél akkor a halálod nem ad semmi WarScore-t (pontot) az ellenfél szerverének

GemStore:

 • új Bloodstone Ascender 250 gem
 • új Shattered Bloodstone Glider

Total Makeover Kits: 6 új exkluzív szemszín

 

Forrás:

https://forum-en.guildwars2.com/forum/info/updates/Game-Update-Notes-February-22-2017

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. nazgrath
  2017. február 23. - 09:48

  Nem probaltam, de mi a Meteor Shower nerf? latom h +0.5sec CD ha non-player a target, de ez a gyakorlatban mit takar?

  • kozzy83
   2017. február 23. - 10:26

   Azt hogy nagy hitbox-os célpontok ellen eddig a MeteorShower jó eséllyel sokszor eltalálta egymás után a célpontot és hatalmas +dps-t jelentett. Most is eltalálhatja több meteor is, de csak 0,5senként 1 ami sebez is, ami eléggé visszavett a skill dps-éből (1 célpont ellen).

   • nazgrath
    2017. február 23. - 10:47

    Aha, thx a felvilagositast.
    “This skill now has a 0.5-second cooldown when hitting nonplayer targets” ezt azert lehetett volna beszedesebben is megfogalmazni :)
    “The skill can only dmg the same non-player target once every 0.5-second”

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: