Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Kejne pánik: Újabb egy évig aktív marad az oldal

Kejne pánik: Újabb egy évig aktív marad az oldal

2016. november 11. Hozzászólás Go to comments

A domain egy újabb évre megújítva. Azért csak szívügyem ez a blog… vagy valami. Ha valaki besegítene a posztok írásában kozzynak, vagy hozzájárulna az üzemeltetéshez az dobjon egy emailt.
Igazából még mindig nem hiszem el, hogy sikerült egy olyan community-nek kialakulnia itt, ami már több mint hat éve tartja magát. További jó szórakozást srácok és a köv nagyobb kiegészítőnél talán megint én is beesek egy kis időre. ;)

– Fuben

Az eredeti poszt:

Sziasztok!

A helyzet az hogy a “guildwars2.hu” bejegyzett domain-jére (“web címére”) az előfizetés hamarosan lejár(a pontos dátumot sajnos még én se tudom, amint tudom kiírom) és az eredeti tulajdonos(Fűbenalvó) már nem játszik így nem érdekelt hogy meghosszabbítsa és én is úgy döntöttem hogy saját költségen nem hosszabbítom meg az előfizetést.

Gondoltam kirakok egy posztot róla, hátha valakinek kedve támad átvenni a blog felett az irányítást és ezzel vállalja hogy befizeti a szükséges költséget.

A szükséges pénz: megközelítőleg 4.000 Ft (gondolom ez 1 éves előfizetést jelent, amint biztosan tudom ideírom)

Ha esetleg valaki befizeti szívesen segítek neki és továbbra is vállalom hogy írok híreket, érdekességeket, fordítgatom a patch notes-okat.
Gondoltam arra is hogy valamilyen módon össze lehetne dobni ezt a pénzt, de nem sok megvalósítható ötletem volt rá. Ha valakinek van ilyen ötlete bátran ossza meg a hozzászólásoknál.
Ha valaki beszélni akar engem elértek a kozzy83@gmail.com email címen.

Ha úgy alakul hogy ennyi volt akkor köszi mindenkinek aki eddig olvasott!
Kozzy

FRISSÍTVE: jó látni és örülök neki hogy több ilyen jó szándékú ember van, amint tudok ki fogok írni egy számlaszámot ahova tudtok utalni hogy ne szűnjön meg az oldal!

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Ten15
  2016. november 11. - 10:11

  Egyszerű… vidám optimizmussal kiteszel egy számlaszámot, ill. teszel egy nyilvános adatkezelési nyilatkozatot arról, hogy a birtokodba jutott, szörnyen kényes személyes azonosítókkal nem élsz vissza. 8 ember utal 500 Ft, aztán beszélsz a Zsófival vagy meghosszabítod tenmagad az előfizetést és megy minden szépen tovább. Ámen! 4000 Forintot simán elköltenek az emberek egy héten minden más világi hívságra…

 2. Khorak
  2016. november 11. - 10:18

  Igen csak rakj ki egy számla számot.

 3. 2016. november 11. - 10:41

  Így van.

 4. 2016. november 11. - 11:45

  Köszi srácok még egyszer, így hogy azonnal hárman bedobtátok, hogy támogatnátok az oldalt, láttam hogy van ennek még értelme. Befizetve, have fun! ;)

  • kozzy83
   2016. november 11. - 12:07

   Köszönjük szépen! :)
   Én ígérem továbbra is posztolgatok ahogy telik az időmből.

 5. 2016. november 11. - 12:02

  Kellene 1-2 reklám és több cikk, akár Dulfy/Reddit/egyéb postokról =)

 6. Khorak
  2016. november 11. - 12:04

  Vagy bedobni a heti woodenpotatoes videókat

 7. AGab
  2016. november 11. - 13:41

  Igen-igen, így most már nyilvánosan is felvállalhatom, szívesen támogatom az oldalt anyagilag. Egyéb módon idő és kreativitás hiányában nem tudom, de ha adtok egy számlaszámot megy donation. :) Nekem bőven megér néhány ezer forintot, hogy tovább működhessen az oldal és olvashassam a híreket.

 8. Rertez
  2016. november 11. - 21:50

  Szívesen beszállnék én is a költségekbe. A pénz a legkevesebb, amit egy ilyen oldalba tenni lehet. Köszi a munkát Kozzynak, meg mindenkinek aki a jövőben hozzájárul a tartalmakhoz, beleértve az olvasókat is!

 9. 2016. november 12. - 03:48

  Örülök, hogy marad az oldal. Nagyon durván megcsappantak a látogatók, néhányan vagyunk csak az első törzsvendégek közül ahogy látom. Már én se nagyon irogatok évek óta, de napi szinten felpillantok.
  Végig követtem a sok szerkesztőt, komolyan csodálom/lak, hogy kozzy egyedül tolja, TOLOD a cikkeket, fordításokat és hidd el hálásak vagyunk páran. :P
  Nagyon köszi az eddigieket és ha folytatod, azt köszönöm és olvasni fogom továbbra is.
  Persze könnyű azt mondani, hogy tolj bele még több időt, de jó tippnek tartom 1-2 minőségi youtube videóst követni, 1-1 érdekesebb videót betenni. Ez talán viszonylag kevés időbefektetéssel egész érdekes tartalom lehetne.

  Képzeljétek én első béta óta, minden nap belogolok, amikor csak itthon vagyok :P Durva :S

  További jó működést!

 10. Tenzeus
  2016. november 12. - 12:12

  Én is köszönöm, hogy megmaradt az oldal, kérdés nem férhet hozzá, ha feltesztek egy számlaszámot, sokan, – én is – hozzájurulunk, járulnák az üzemeltetés költségeihez. Én is napi szinten fellátogatok, gyakorlatilag itt kísérem figyelemmel a játékkal kapcsolatos információkat.

  • Tenzeus
   2016. november 12. - 12:16

   Még egy megjegyzés, jó lenne, ha mindenki nyomna egy hozzászólást nagy LIKET, köszönömöt, Kozzynak és Fűbenalvónak, akinek fontos az oldal működése, mert úgy látom ez nem pénzkérdés volt, hanem a az oldal szükségességébe vetett bizalmuk ingott meg egy kicsit.

 11. Bikuci
  2016. november 14. - 12:42

  3 havonta én is felnézek, úgyhogy hajrá.:)

 12. kisnyuszika
  2016. november 15. - 18:52

  x

 13. kisnyuszika
  2016. november 15. - 18:53

  Miért nem játszanak az emberek a játékkal, amely az életre nevel, amely forradalmasította az MMORPG-t, amely nem napi rutinra kényszerít, amelyben nem nyúlnak bele a tradingbe, nincs manuális gold-gem árfolyam állítgatás, csupa szuper gemes dolgot lehet vásárolni, a kiegészítő 4-5 évre leköti a játékosokat, s akik előre kifizették a HoT tartalmat (és benne még 1x az alapjátékot), azok olyan szuper kiváltságosok lettek, amiért mindenki irigyli őket?

  Nem is értem, miért fogy a közösség, miért hiszik, hogy egyre egysíkúbb a PvP, a WvW, a rewardok, a célok – hiszen 30k AP felett már akár érdekes dolgokat is találni (már, aki idejében kezdte, és a kimaxolt napi/havi AP-n túl is gyűjtött eleget).

  Azt sem értem, miért nem lép be mindenki tömegklánokba, hiszen akkor végre lenne értelme a Guild Hall-nak számára is, miért nem tanulja el YT videókról, hogyan kell JP-ket és MP-ket összeszedni, miért nem fizet vagy áll be raid masterekhez, miért nincs itt elég pajtása ahhoz, hogy Fractálba menni tudjon, pénzt farmoljon, acc bound új legendary-kat készíthessen, s úgy egyébként miért nem farmol valamit, ami nagyon érdekes és izgalmas?

  Viccet félretéve: Anetnek nagyon össze kell kapnia magát, nem csak csodálkozni, hogy “óh, hát, jééé, vajon miért nem veszik a kieget, és miért lépnek le a játékosok?”. Főképp azok a játékosok, akik GW-ben is lehúztak vagy 7 évet, és hatalmas reményekkel (oké, elvárásokkal is) vágtak bele a játékba, ma azt látják: oké, ökörködni jó, de többre nem.

  Csak egy példa:
  – játékosok kitalálják, hogy orr-ba járnak farmolni vagy boss-farmokba mennek – Anet elértékteleníti a rewardot (esetleg kinyírja, mint QD-ben, indok: az új játékosok morálját veszélyezteti)
  – sebaj, játékosok mennek SW-be bandit zsákot farmolni – Anet azt is eliminálja, kiürül
  – sebaj, ott vannak a HoT-os pályák – Anet nehézzé teszi, egy idő után unalmas, kiürül
  – sebaj, hurrá, itt van BF – 2 nap alatt megunják a népek, Ach-ok megvannak, kiürül
  – sebaj, Ember Bay, hurrá – 1 nap alatt túljut rajta mindenki, szentségel a JP-n, de ennyi.

  És mindenhová max. a napikért járnak vissza, de mihez kezdjünk 35k Unbound Magic-kel és 6 stack Pertified woodal? Utóbbi legalább foglalja a helyet, mert a naiv gamer bízik valami isteni csodában (és esetleg őriz még 190 helynyi vackot régről, mert ki tudja).

  És akkor elér oda a gamer, hogy áll a határon: amit eddig nem szerzett/csinált meg, arra már nincs esélye/kedve/társasága, még bemegy WvW-be, ami rosszabb balance, mint a condi mesmer vs. bármi.

  S amikor a régi pajtások közül már nem marad senki, és nem értik, te mit csinálsz még, akkor azt feleled: bosszankodom.

  Nem a moralizálás helye: de valamiképp azt az életérzést nem sikerült megragadni, ami a GW-ben megvolt. Ezen pedig a magányosan kóborló, LFG-ző (ah, Labirintus és az LFG borzalmas rendszere…) játékosok megjelenése és gyors eltűnése sem fog segíteni.

  • kisnyuszika
   2016. november 15. - 18:57

   xx

 14. kisnyuszika
  2016. november 15. - 18:58

  Ok, valamit nem olvastam el – nem veszi be a kommentem, de 2 teljesen másikat igen.
  Talán ezt is.

  • kisnyuszika
   2016. november 15. - 19:00

   Kell valami ötlet, valami szerethető játékosság.

   Kell az is, hogy Anet rájöjjön: egy MMO-ban (nem RPG, ahhoz, szerintem, semmi köze) nem lehet ráerőszakolni a játékosokra, hogy úgy és azt játsszák, amit a tulaj akar, mert fogják magukat, és lelépnek. Nem páran, hanem egyre többen, érzékelhetően sokan, és senki nem veszi a gemjüket (ma is bánom azokat az eurós packokat, amiket megvettem) – akkor pedig nem jön a pénz, a részvényesek pipák lesznek, és repül a sok mihaszna marketinges (akik szerint a 36. teljesen ugyanolyan gemes ruháért vagy effekt nélküli, alig látható kardocskáért bolondulnak majd a játékosok és rohannak a pénztárhoz)

  • kisnyuszika
   2016. november 15. - 19:02

   Minden tiszteletem az adminisztrátoroké, leveleztem már néhánnyal, mindig gyorsan segítettek.
   De a koncepciót nem ők adják, az irányt nem ők találják ki.
   Minden tiszteletem a kis programozóké, nem rajtuk múlik.

  • kisnyuszika
   2016. november 15. - 19:02

   Érdemes visszaolvasni a GW2 béta idején megjelent itteni cikkeket, mennyire másképp hitte a játékosközösség azt, ami rá vár. Személyes kedvencem az “életre nevelés” és a “dinamikus világ” volt, előbbi egy vicc, utóbbi pedig tényleg abból áll, hogy van pár event, amelyik, ha bukik, behoz egy következőt.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: