Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > A Fractal verseny érdeklődés hiányában elmarad

A Fractal verseny érdeklődés hiányában elmarad

Őszintén megmondva igen csalódott vagyok, én mindent megpróbáltam hogy legyen belőle valami és mégse jött össze. 4-5 nappal az esemény előtt már próbáltam több helyen is hirdetni hogy minél több ember tudjon róla:

 • kiírtam ugye ide a guildwars2.hu-ra (bár tudom alig olvassák páran)
 • a guild wars 2 facebook csoportba (bár nem hírként)
 • a [VAR] és [BEG] guild-ekben folyton írtam guild chat-re
 • írtam ingame levelet több magyar guild leader-nek hogy esetleg hirdessék a guild chat-jükön

 

Akárhogy is számolom elméletben azért min. 100-200 fő kellett hogy tudjon róla és így se volt egyetlen jelentkező csapat se. Visszajelzéseket se kaptam hogy xy csapat neveznénk, de ez és ez miatt nem tudunk. Pl. a minimumnak beállított 115 AR volt sok? Vagy az 1 gold/fős beugró? Nem volt jó az időpont? Esetleg a jutalmat gondoltátok kevésnek? Nyilván nem lesznek hatalmas nyerhető összegek, nem áll módomban önerőből óriási összegeket fordítani erre. Ha meg a beugrót növelném meg nagyon akkor meg azért nem neveznének a csapatok. A beugrót egy kisebb összeggel megdobtam volna és szerintem kb már 3 nevező csapatnál is a nyertes csapat 8gold/fő nyereménnyel végzett volna, ami a beugró nyolcszorosa. Bár elismerem így se nagy pénz, de reméltem hogy azért a versenyszellem is motiválja az embereket.

Kérlek titeket hogy ha szeretnétek hogy próbáljak ilyen eseményt szervezni legközelebb akkor írjatok visszajelzéseket hogy mi az ami szerintetek nem jó és másképp kellene.

 

A következő hétvégére a Dungeon és JP versenyt gondoltam. A Dungeon verseny nagyrészt ugyan az lenne mint ez az elmaradt Fractal verseny, csak nyilván dungeon-ökkel. Annyival egyszerűbb hogy nem kell ascended felszerelés, nincs Agony Resist. Egyetlen ajánlott követelmény hogy a minden dungeon WayPoint legyen meg. Örülnék neki ha ez nem maradna el, szóval ha van ötletetek hogy mit csináljak másképp mint a Fractal versenyen akkor szívesen várom. Ha erre se lesz érdeklődés akkor a jövőben nem próbálkozom csapatversenyek szervezésével.
A JP verseny talán nem fog elmaradni, azt már többször is sikeresen játszottunk a guild-en belül. Ez nyilván egyéni verseny, talán azért lesz több jelentkező. A szabályok röviden : Itt lehet nem lesz beugró se. Valószínűleg csak az első 3 beérkező kap jutalmat.  Ha nem lesz nagyon sok jelentkező akkor az első három befutón kívül mindenki aki adott idő alatt beér (pl. 5 perc) szintén kap valami jelképes összeget. Behívok minden nevezőt raid-be, együtt elmegyünk az általam kiválasztott JP kezdési pontjára (próbáljatok majd olyan karival jönni aminek a térkép nagy része megvan, hogy ne kelljen sokat várni rátok). Visszaszámolok és egyszerre indul a csapat. Én nem megyek veletek, átjelentkezek egy másik karimra ami a JP végén áll már és figyelem a beérkezők sorrendjét. Experimental fegyverek és bármilyen külső segítség használata tilos. Mesmer Portál és Necromancer Spectral Walk használta saját célra is tilos (az ellen szokták használni hogy ha leesel és túléled akkor nem kell elölről kezdeni). Szintén a becsületetekre van bízva hogy durvább exploit-okat nem használtok ki. A JP-k gyorsaságára való tekintettel általában 2 JP verseny szokott lenni egymás után.

A Dungeon és JP versenyt követő héten ha sikerül akkor 1v1 PvP és egy fun event szervezését tervezem.

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Crylo
  2016. május 7. - 13:56

  Szerintem az időpont egyáltalán nem volt megfelelő a többségnek, 115 AR mint közepes gear, ahogy korábban utaltál rá, az nagyon sok, illetve már maga az, hogy ide-oda fényképezgetni, kulcsszavak stb., az sem valami nyerő (tudom az ellenőrzés miatt van) de az emberek többsége nem szereti ha így össze-vissza meg van bonyolítva az esemény.

  • kozzy83
   2016. május 7. - 15:58

   Időpont : persze nem vagyunk egyformák, de pl.szerintem a szombat kora délután az egyik legjobb időpont lehet. Sok embernek nincs meló szombaton, suli ugye szintén, a szombati családi ebédnek már vége. Szombat este rengetegen kimozdulnak, szórakozni mennek, úgy gondoltam délután sokan ráérnének. De elképzelhetőnek tartom hogy valóban a késő délutáni órákban (pl 17-18:00 óra fele) jobb lenne.

   Bonyolultság : hidd el csináltam már pár ilyet, egy versenyre szabályok kellenek. Ez nem fun event, “komoly” verseny, “belépővel”, “nyereményekkel”. A versenyzők között is felmerülhet a bizalmatlanság, és sajnos mindig lehetnek olyanok akik a “könnyebb, sötét utat” választják. Ha ez nem lenne akkor simán lehetne csalni. Honnan tudnám ellenőrizni hogy melyik csapat mikor végzett..bármit mondhatnak. Ha nincs kulcsszó akkor meg előre a 4-5 nap alatt amíg hirdettem meg lehet csinálni a screenshot-okat és szintén csalni vele. Én úgy gondolom hogy beírni azt pl. “abrakadabra” és nyomni egy printscreen-t nem tart semeddig. Én ezt nem nevezném bonyolult dolognak, de ebben se vagyunk egyformák.

   Nehézség : ezt említettem is ha többen (csapat) is jelezték volna hogy amúgy jönnének de nincs elég jó felszerelésük akkor le lehetett volna vinni ezt az értéket. Amúgy meg komolyan mondtam : fractal kb 50 felett indul, az alatt kb semmi a nehézsége (se értelme mert lvl50 alatt loot sincs értelmes). Akik komolyan szoktak fractal-ozni azok hidd el hogy pl csak a t4 (76+) fractal-okat csinálják meg minden nap. Úgy gondolom hogy egy versenyre tapasztalt indulóknak érdemes csak nevezni. Pl. mit gondolsz mi értelme lenne ha pl. beneveznél egy sakk versenyre úgy hogy életedben csak 1-2-t játszottál? Szerinted lenne bármi esélyed a profik ellen? Ugyan ez a fractal..kell a kihívás, hogy ne lvl20-akat kelljen menni a kezdők miatt egy versenyen. A 115 AR meg szerintem kb pont jó, a lvl80 még nem olyan nehéz szint és a 115 AR-t összeszedni is elég könnyű, kb csak 2 ascended ruha/fegyver kell hozzá az ascended ékszerek mellé. Fractal-hoz kell a felszerelés, ezt el kell fogadni, akinek nincs az nem versenyre való.

   • gwfan21
    2016. május 8. - 00:28

    “Akik komolyan szoktak fractal-ozni azok hidd el hogy pl csak a t4 (76+) fractal-okat csinálják meg minden nap. Úgy gondolom hogy egy versenyre tapasztalt indulóknak érdemes csak nevezni.”
    Na látod szerintem pont ez a baj, hogy te már a hc-bb játékosokra mentél rá. Mi kell egy versenyhez induláshoz? 5 ember kapásból és ez még csak 1 csapat. Szóval kb 3 nap alatt akartál összeszedni min 10 embert aki ráér szombaton kora délután (ami lássuk be eléggé kihalt időpont) és elég “profik” ahhoz, hogy legyen 115 AR-jük és magas szintű fractalokat toljanak le rohadt gyorsan, mivel ez egy verseny. Na már most egy ilyen játékosnak semeddig nem tart kifizetni 1 goldot, de csak 1-2 goldot a keres a végén, ami lássuk be egy ilyen kaliberű játékosnak egyenlő a nullával. Innentől pedig felesleges neki összeszervezni egy csapatot és képeket lődözni, meg betartani a szükséges, de “megterhelő” szabályokat. Alacsonyabb szintű csapatok meg lehet azért nem indultak pont, mert már nem volt kedvük foglalkozni azzal, hogy vidd lejjebb az értékeket, csak szimplán elolvasták és legyintettek, hogy á ez nekünk sok. Szóval én úgy látom, hogy hosszabb időintervallum kellett volna a nevezésre és pont a casual játékosokat kellett volna megcélozni alacsonyabb szinten. Ha meg indul velük profi csapat akkor azok nyerik meg, ez a verseny lényege. Nettó ba*omság, hogy azért ne induljon valaki versenyen, mert nem akkora profi. Ennyiből a magyarok közül az olimpiai kvótát szerzők 80%-a ne induljon, mert rohadtul nincs esélye jó helyezésre. Ja hogy ez egy verseny és lesz mindig aki utolsó, mert vannak nála sokkal jobbak? Na szóval szerintem ennyi a lényeg.

    Persze az is lehet, hogy csak szimplán senkit nem érdekel már az ilyesmi, mert nagyon játszani se játszanak. :(

   • kozzy83
    2016. május 8. - 11:02

    Csak ismételni tudom magam : az időpont valószínűleg nem volt megfelelő, de mint sokan mások pl. én se értem rá szombat kora és késő este, szórakozni mentem és mint írtam vasárnap egész nap nem igazán érek rá (családi program).
    Azt gondolom hogy az 1goldos beugróhoz képest a min. 8gold/fő nyeremény nem olyan kevés. Kíváncsi lennék hogy rajtam kívül ki ajánlana fel 50-100goldot hetente erre a célra…kb senki, enélkül meg hogy is lenne nagyobb nyeremény. Nem is értem mit vártok..hiszen a beugró kb semmi hogy bárki tudjon nevezni, honnan lenne mégis nagyobb a nyeremény? Itt nagyrészt a versenyszellem kellene hogy motiváljon, hogy pl. igen is mi megmutatjuk hogy a mi csapatunk a legjobb fractal-ban.
    4 napon át hirdettem mindenhol ahol tudtam, úgy gondoltam ez elég lesz. Lehet tévedtem, de máskor se fogom tudni sokkal előbb hirdetni, mert lehetetlen sokkal előbb 100%-ra ígérni hogy az adott hétvégén rá fogok érni (ugyanis mint minden normális embernek nekem is ha közben jön valami irl dolog az a fontosabb).
    A fractal-ról ahogy látom alapban más a véleményünk..én lvl50 alatti fractalt nem tartom versenyképesnek, annyira könnyűek, semmi kihívás nincs bennük. Szóval én a lvl70-80-at tartom kb átlagos fractal szintnek ami körül az átlagos, rendszeresen(!) fractal-ozó játékosok vannak. Amint le is írtam a 115 AR-t is az ékszereken kívül 2 ascended felszereléssel ki lehet rakni, ezt nagyon nem nehéz összeszedni és nem “profi” szint. De ahogy látom nem érted a lényeget..a sakkos példa nem volt az igazi, mert itt fractal-ban ha hagyom hogy nagyon casual-ok is induljanak akkor vissza kell vennem a verseny színvonalából (lvl) miattuk. Olyan mintha azt mondanád a sakkversenyen hogy nem használhattok futót mert a kezdő nem ismeri hogy hogyan lehet vele lépni. Szóval semmi bajom azzal ha valaki kezdőként akar versenyezni (bár sok esélyt nem adok nekik), de nem szándékoztam visszavenni miattuk a verseny színvonalát gagyira (hogy pl. megyünk lvl10-30-akat). Amúgy meg 1 csapat se jelezte hogy jönnének de nincs elég AR-jük. Nem én találtam ki, de fractal-hoz kell a felszerelés, akinek nincs az nem tud bejönni, ez ilyen egyszerű. Mint mondtam is a következő dungeon versenyhez semmi ilyen követelmény nincs, szóval nem akarom én kizárni a kezdőket (pont ezért csak 1gold a beugró), csak nem szerettem volna gagyi versenyt csinálni. Mert akkor meg a rendszeresen fractal-ozó, komolyabb játékosok mondták volna azt hogy pl. lvl10-40-es fractal az “lófing nem verseny”.
    Az egy szó beírást+printscreen nyomást nem értem miért tartod te is bonyolultnak…mi ebben a bonyolult? Hogyan rendezel le másképp egy ilyen versenyt? Szabályok kellenek, különben bárki mondhat bármit. És mivel itt a verseny sorrendje úgy dől el amit a csapatok magukról állítanak, nem tudom végigkísérni őket és megnézni hogy tényleg végigcsinálták-e kell hogy legyen valami bizonyíték. Pl. elindul a verseny, 30 perc múlva az egyik csapat bejelenti hogy végzett, a többiek meg még a felénél sincsenek. Szerinted hogy döntöm el hogy nem-e csaltak? Bizonyíték nélkül akármelyik irányba döntök (ha azt mondom csalók akkor ők sértődnek meg, ha meg azt hogy nem csalók akkor az összes többi csapat) mindenképp többen megsértődnek és a következő versenyre kb senki se jönne.
    Amúgy a 2 guild-ben amiben tag vagyok legalább 40-50+ ilyen ember van akinek megvan a szükséges AR és min 15-20 online is volt az adott időpontban. Ezen felül ugye 3-4 másik guild leader-nek is írtam hogy hirdesse és ide is a blogra is ugye kírtam (sőt még a gw2 facebook csoportba is). Szerintem rengeteg nevezésre alkalmas ember lett volna, olyan is aki online tudott volna lenni, még se jött senki…szóval az is felmerült bennem hogy nem érdekli az embereket az ilyesmi.
    De egyértelműen tanulok a hibákból, próbálok hallgatni a visszajelzésekre, így fractal versennyel többet nem fogok próbálkozni és az időpontokat is próbálom majd későbbre (17-18 óra) tenni.
    Amúgy örülök neki hogy próbáltok segíteni és kritizáltok (nem jó az időpont, kevés a nyeremény, túl van bonyolítva, túl nagy a felszerelés igény), de építő jellegű konkrét ötletet eddig nem kaptam egyet se (hogy mégis hogy másképp oldjam meg ezeket a dolgokat).

   • gwfan21
    2016. május 8. - 12:08

    Ha nem tudod kiolvasni a hozzászólásokból a lényeget és folyton csak a saját gondolataidat hajtogatod akkor persze, hogy nem látsz építő kritikát. Ennyit tudok erre mondani. Viszont akkor a kedvedért:
    -Legalább előtte héten hirdesd meg. Ne azon a héten. Ez még szerintem vállalható.
    -Legyen alacsonyabb fractal nyugodtan (Magasabb szintű játékosok ott is versenyezhetnének egymás között simán, mivel időre megy. Lehet lenne pár meglepő eredmény, hogy a kezdő noob csapat elverné a “profikat”.)
    -Időpont csere. Késő délután mindig sokkal többen vannak fent. Sőt szerintem hétköznap még többen vannak fent, mint hétvégén.
    -Szabályok nem bonyolultak csak azt mondtam, hogy feleslegesnek érezheti sok ember ezzel bajlódni pár g-ért cserébe. Versenyszellem meg megint kit motiváljon ekkora szinten? Ahhoz nagy verseny kell, hogy jobb csapatokat ez motiváljon. Ami nem kivitelezhető itthon szerintem. Szóval kellene keresni még szponzorokat vagy ha tartani akarod a magasabb szintet nyugodtan megemelheted a nevezési díjat 10g-re és akkor a jutalom is nagyobb lesz majd. 10g meg még mindig semmi egy olyan játékosnak akik rendszeresen tolnak magas szintű fractalokat. Nálunk például a guildban a lottó havi 10g (egy hely). Még a kezdő játékosok is simán kifizetik általában, pedig ott kb biztos bukod, csak hát utána a több száz g nyeremény csábító mivoltát tartják szem előtt.

    Szóval kb ennyi. Persze én azt is gondolom, hogy teljesen felesleges ilyesmiket rendezni itt. Jobban vonzza az embereket a sima összejövetel meg fun event, mint ezek a versenyek, de legalább foglalkozol vele és hátha beindul.

   • 2016. május 9. - 07:52

    Béta óta játszom majd minden nap, de még csak véletlenül voltam fractalban. Egyszerűen nem tetszik a dolog, farmolni meg sosem farmolok, hogy “muszáj” legyen menni. A guildben hirdettem volna, de kicsi a guild, és aki aktív, értesült róla más forrásból.
    Szerintem először egyszerűbb versenyeket kellene rendezni, hogy a közösség kiépüljön, és a heti verseny megszokottá váljon. Utána lehet bonyolultabb, profibb versenyeket is szervezni.
    Ez a mostani JP pl. remek ötlet. Két streamer – egy az indulásnál, egy az érkezésnél – simán megoldja a “tisztességes játékot”, persze ami a két pont között történik…. VÉRJP :D Szóval ez egyszerű, követhető, izgalmas. Ha csak annyi a díj, hogy a nevezési díj összegét megkapja a leggyorsabb, akkor a versenyzőknek érdekükben lesz az is, hogy több játékost -> nevezési díjat-> nyereményt toborozzanak. Aztán lehet folyamatosan emelni a szintet, de a beugró versenyeket is meg kell tartani, hogy jöjjenek újak is.
    Egyébként, egyetértek az előttem szólókkal a kihirdetésben is. Nem lehet ide egy naptárat feltenni, és legalább egy héttel korábban jelezni?

 2. Xanyi
  2016. május 9. - 11:00

  Időpont még jó lett volna, de az a 115 AR nagyon de nagyon sok.
  Casual játékos vagyok, full ascended felszereléssel (2 év alatt jött össze) és csak úgy 80 körül van az AR-em.
  1 gold szintén nagyon sok, hetente keresek annyit.

  Te hc versenyt akartál találni egy casual játékban. Nem is olyan régen egy Wildstar is ezért halt meg,

  • [Bee]
   2016. május 9. - 13:39

   Napi 2 gold ingyen jön április 19-i patch óta. Lehet érdemes lenne erre ránézni…

   • [Bee]
    2016. május 9. - 13:40

    * ha megcsinálod a daily-t

  • kozzy83
   2016. május 9. - 17:32

   A 115 AR-hoz kb 2 ascended ruha vagy 1 ascended fegyver+ruha elég. Természetesen az ascended ékszereken felül, amiket meg lehet venni Laurel-ből. Tessék utána nézni hogy kellene kirakni pl. a 150 AR-t, nem olyan vészes mint amilyennek hangzik :

   -6 darab +7 AR a ruhákra (+7 AR = +5 AR-t 75 fractal relic-ért bent fractal npc-nél, mastery-vel az új szigeten lehet fejleszteni még 75 fractal relic-ért +7 AR-re, azaz 150 fractal relic egy ára és az offensive/defensive slot-ba lehet tenni, agony slot-ba nem!)
   -1+1 darab +7 AR a két fegyverre
   -1+1 darab +7 AR a két accessory-ra
   -1 darab +7 AR az amulet-re
   -1 darab +7 AR az back-re (az offensive/defensive slot-ba)
   -1+1 darab +7 AR a ring-ekre (az offensive/defensive slot-ba)
   -mind2 ring-et infused-é kell tenni vagy megvárni amíg olyan esik fractal-ból. Ehhez 1 Shard, 3 Glob, 5 Vial kell Mystic Forge-ba. Ezek mind csak fractal-ból esnek és account-osak, szóval ez nem drága dolog. (http://wiki.guildwars2.com/wiki/Infused_equipment)
   -mind2 infused ring-et attuned-é is kell tenni (infused után): Agony Essence (fractal vendor adja kb ingyen ha van mastery-d) +1 AR (TP/fractal dropp), 1 Philosopher stone (spirit shard mf-nél)kell. (http://wiki.guildwars2.com/wiki/Attuned_equipment) Szóval ez se drága dolog.
   -a 2 ring-be (mind2-be) az az agony slot-okba +10 AR-t (12gold) és +11 AR-t (24gold) kell rakni. Ezt TP.-ről kell megvenni, ez picit drágább dolog.
   -infused back-et kell csinálni ha nincs: MF-be : 1 Glob, 1 Gift of Ascendsion (500 fractal relic), 250 Ecto (ez drágább, kb 100gold). A Mawdrey, Spinal Blades-el-ből picit másképp kell. És aztán erre +10 AR-t rakni az agony slot-ba TP-ről (12gold).

   Ha jól megnézed akkor csak az ékszerekből ki lehet rakni 94 AR-t.
   A maradékot a 115-höz majdnem kiadja az 1fegyver+1ruha vagy 2 ruha.
   Szóval semmi “extra hc” dolog nem kell hozzá, csak utána kellene járni hogy hogyan is lehet magad felszerelni fractal-hoz.

   Igen, szerettem volna egy nem “über casual” fractal versenyt, nálam (az én ismeretségi körömben) a rendszeresen fractal-ozó átlagos játékos az kb lvl70-80ast jelent. Aki sose volt még lvl75+ az nem is értheti mennyivel jobban kell figyelni ott. Az ilyen alacsony szintű fractaloknál a legtöbb harcnál ha “becsukom a szemem és fejelgetem a billentyűt” akkor is lemegy :)
   A nagyon casual-oknak nem tudok fractal versenyt szervezni egyben a “komolyabbakkal” mert ArenaNet úgy tervezte a fractal-t hogy kötelező hozzá a felszerelés! De ettől ez még koránt sincs “hc verseny”. A hc fractal verseny akkor lett volna ha azt mondtam volna hogy mind 4 map lvl75-100 között lesz.
   De már az elején is megmondtam hogy aki nem tud fractal versenyre jönni az később a dungeon és egyéb versenyekre simán nevezhet, oda csak a waypoint-ok kellenek!

   Az 1 goldos beugróra meg nem tudok mit mondani..valaki így is kevesellte a nyereményt és ajánlotta hogy legyen több a beugró a magasabb nyeremények miatt.
   Amúgy valóban csak a 3 napi achi teljesítése 2gold naponta. Ha elmész picit gold farmolni bármelyik módszerrel (sw,fractal..stb) kb 20-30goldot is össze lehet szedni 1 óra alatt. De ha csak pl. gather-elsz 1 órán át akkor is kb 15-20goldot össze lehet szedni most.

  • Shantey
   2016. május 9. - 17:53

   Hetente egy gold? Nem játszol vagy hogy csinálod?

   • Xanyi
    2016. május 9. - 22:07

    Átlagban hétvégente tudok pár órát játszani
    Erről a napi 2 goldról nem is tudtam; megnézem, köszi :)

   • Shantey
    2016. május 11. - 21:00

    Ha nagyon kell a gold SW chest farm simán ad óránként 10-20 goldot, meg amúgy is ha csak mindenféle random vackot eladsz ami esik, akkor is heti szinten többet kellene szerezned …

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: