Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Magyar Raid Kereső Guild

Magyar Raid Kereső Guild

2016. február 19. Hozzászólás Go to comments

gw_raid_0a

Nem tudom melyik magyar guild hogy áll a raid-eléssel, de sok embertől hallottam már hogy szívesen menne raid-elni, de a guild-jében nincs elég raid-elni akaró tag hogy összejöjjön a csapat. Ráadásul nemsokára már a következő Wing-et is kiadják.
Arra gondoltam megpróbálhatnánk egy olyan közös guild-et létrehozni amely több magyar guild-et összeköt és olyan emberek alkotják akik szeretnének raid-elni. Olyanok is jelentkezhetnek akik megszoktak lenni 5-8-an és a maradék helyeket szívesen töltenék ki pug helyett magyarokkal innen keresgélve.
Pontos szabályzat nincs, nem is kell, hiszen a guild lényegében csak egy magyar raid Looking For Group/Members “csatorna” (guild) lenne. Bárki szervezhetne és vezethetne raid-et, ezen felül fix időpontokat is kiírhatnánk.
Nem tudom lesz-e elég jelentkező és hogy lesz-e a dologból valami, de egy próbát úgy hiszem hogy megér.

Minden amit alapvetően érdemes tudni a raid-elésről (+az első boss leírása) :
https://guildwars2.hu/2015/12/15/guild-wars-2-raid-utmutato/

Akit érdekel a dolog gondolja végig a következőket:

 • a legnehezebb PvE tartalom: alapvetően a raid-eket nem a casual rétegnek találták ki. A nehézségét ennek megfelelően elég nehézre állították be. Igazából nem is mindig a taktikát betartani a nehéz, sokszor a kevés dps okozza a csapatok halálát. Mindezek mellett hibázni se nagyon szabad, egy ember kisebb hibája az egész raid vesztét okozhatja. A jól felszerelt, rugalmas (több prof/build-el játszani tudó), ügyes, kitartó játékosok PvE tartalma ez.
 • min. 2 óra, de inkább 3 óra szabadidő. Ha nincs ennyi időd próbálgatni vagy bizonytalan jobb ha nem is jössz mert sokszor nehéz utánpótlást találni ha valaki kilép és sokszor ilyenkor vége is lesz egy raid-nek.
 • megbízható számítógép és online kapcsolat : aki sokat dc-zik vagy kifagy (újraindul a gépe, gw2 error-t kap) nem alkalmas raid-re. Ha kiesik visszajönni nem tud így 9 ember van csak és azzal nem lehet győzni. Az ilyen játékos inkább hátráltató. Ha neked is ilyen problémáid vannak akkor próbáld rendbe rakni a géped, a router-ed.
 • TS-en való kommunikáció. Kötelező, a kemény harc közben senkinek nem lesz ideje gépelgetni. Ha csak hallgatni jössz az is jobb a semminél, de ha az adott harcban szükséges hogy megtudj szólalni akkor az is kell.
 • megfelelő felszerelés : a full ascended az ajánlott, de még az ascended fegyver+ékszerek is elfogadottak. A full exotic már kevés, csak a nagyon jó játékosok tudják exotic-ban is leverni a boss-okat. Szükség van arra a +5% dps-re amit az ascended cuccok nyújtanak.
 • megfelelő build : sajnos a raid-ek nehézsége miatt nem túl célszerű hogy mindenki azzal a karakterrel és olyan build-el jön amivel szeretne. Önzetlennek kell lenni és a csapat érdekét nézni. Raid-re azok a build-ek a legjobbak amik a nagy dps mellett a csapatot is tudják támogatni.
 • min. 1 hard cc skill megléte (daze,knockback,knockdown,stun,launch,pull,transform,freeze,stone)
 • Food és Nourishment használata nagy előny. A legjobb fajta nem olcsó dolog, akár 50 silver is lehet fél órára! (Az olcsóbbik verziók kb 6 silver/félóra áron jönnek ki, de a legtöbben a drágábbat várják el)
 • Mastery-k : az első boss-hoz az Itzel3 kell (10% quickness az aréna szélén lévő gombák miatt), a második boss-hoz Gliding2 (updraft).
 • megfelelő viselkedés : Bár a raid megfelelő komolyságot is igényel, mind szórakozni megyünk oda. A harcok nehézsége miatt próbáljatok figyelni hogy a nem oda (a harchoz) tartozó dologról mikor beszéltek TS-en. Mert hátha valaki épp valami fontos, az aktuális harccal kapcsolatos dolgot mond és ha egyszerre beszéltek nem lehet érteni azt és akár el is bukhatjátok az aktuális harcot ez miatt. Ha lehet egymás szavába ne vágjatok. Afk-olni bejelentés nélkül nem illik, kell tartani szüneteket akkor intézze mindenki el a dolgait. Nem illik sokat afk-olni, ne 9 ember várjon rád sok percen át.  A raid előtt érdemes tisztázni hogy kb milyen hosszan tervezitek csinálni hogy mindenki tudja mire számítson. A hibázások miatt meg türelmesnek és toleránsnak kell lenni a másikkal. Minden próba után meg lehet beszélni ki mit hibázott, de csak a megfelelő stílusban.

 

Aki alkalmasnak érzi magát és szeretne csatlakozni írhat akár itt is vagy megkereshet ingame (Kozzy.5974).

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Még nincs hozzászólás.
 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: