Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > “Kincskereső” játékhoz keresünk jó történetet és szereplőket/segítőket

“Kincskereső” játékhoz keresünk jó történetet és szereplőket/segítőket

2016. február 15. Hozzászólás Go to comments

Sziasztok!

Kreatív, jó történet/mese író játékosok figyelemébe ajánlanám a következőt illetve szeretném a segítségüket kérni!

Arra gondoltam rendezhetnénk egy kisebb játékot. Amolyan kincskereső-nyomozós stílusút (scavenger-hunt).

Hogy működik:

Jó lenne egy jó történet amit esetleg a következő alkalommal akár folytathatunk is (más is írhatja a történet folytatását). Az igazi az lenne ha kapcsolódna a Guild War 2 világához, de nem baj ha picit alternatív. Ami szerintem fontos hogy kellően poénos legyen.

Kell pár “szereplő” játékos akik az npc (non player character, itt konkrétan a történet egy-egy szereplője) szerepeket alakítják. Minél több ilyenünk van annál bonyolultabb, több lépcsős történetet tudnak a többiek végigjátszani.

Minden egyes szereplő rendelkezik egy rövid szöveggel amit ha odaérnek hozzá a játékosok akkor elmond (pl. /say vagy whisper-ben a spam miatt). Ez részben a történet egy kisebb folytatása részben egy feladat, fejtörő amit megoldva eljuthatsz a következő helyszínre. A történet tehát ilyen szereplők kisebb szövegeiből állna össze.

Minden feladvány válaszát és egyéb dolgot ingame levélben kell megírni az ott lévő szereplő karakternek. (azért nem whisper-ben mert az invisible-láthatatlan módban nem működik, már pedig az kell ahhoz hogy az adott statiszta barátai/követő ne lássák hol van)
GW2.wiki-t és egyéb dolgokat lehet használni segítségnek!

Példák feladatokra:

  • Hely, táj leírások röviden: pl. : “… egy kikötővárosban lakik, ami mellett egy varázsló él egy lebegő kastélyban és elementálokkal vigyáz a városra. Ott keresd.” (*Kessex Hills – Garenhoff)
  • Account-os fehér cuccok gyűjtése: pl. : “Ha segítesz csökkenteni a környéken lévő vaddisznók létszámát akkor elárulom merre lakik. Mutass be nekem (/say link) egy vaddisznó patát () vagy egy bőrt () és segítek.”
  • Rejtvények: Guild Wars 2 világával kapcsolatosak, pl. : “Hogy hívták Marjory Delaqua nővérét? (*Belinda)”. Egy-egy szereplő akár egyszerre többet is kérdezhet. Vagy pl. : “Írd meg nekem mind a 6 emberi istenséget! (*Dwayna, Balthazar, Melandru, Lyssa, Grenth, Kormir”). A megoldásokat mint már mondtam ingame levélben kell megírni az ott lévő szereplőnek (jobb klikk, send mail)
  • A következő szereplő helyének elárulása (a közelben), ám ő egy JP végén vagy Vista-nál várakozik..

Több ilyet kellene berakni, bár JP és account-os cucc gyűjtés csak 1-1 elég, a többiből (tájleírás, rejtvény) viszont sok is lehet, attól függően hány szereplő/segítő van.

Szerintem pl. az is feldobja picit a történetet ha viccesek a szereplők nevei, pl. : Ipsz Ilonka, Cserepes Virág, Vicc Elek, Bármi Áron, Szikla Szilárd, Fejet Lenke…stb.

Sajnos ahhoz hogy a játék tudjon a megaserver-eken is jól menni sok a történetben nem szereplő segítőre is szükség van. Pont ugyanannyira mint ahány a történetben a szereplő. Ugyanis előfordulhat hogy valaki jó helyen van, de nem látja a történet szereplőjét mert rossz IP címen van. Erre lesznek a segítők akik azon a map-on és IP-n fognak állni mint a történeti szereplők csak a map teljesen más részén. Valószínűleg én leszek a segítők vezetője és aki rám whispel hogy melyik területen szeretne keresgélni és mi az IP címe annak segítek. Ha jó területen keresgél de rossz IP-n van akkor behívatom raid-be az adott területen álló segítővel így át tud menni a megfelelő IPre (utána természetesen ki lesz dobva a raid-ből), de a történeti szereplő pontos helyét nem fogja látni. A történet szereplő és segítői egy erre a célra létrehozott guild-et fognak képviselni és “láthatatlan-invisble” módban kell lenniük. Így se a guild társaik se a barátaik/követőik nem fogják tudni a helyzetük.

A végén természetesen jutalmakat is kiosztanánk az első X befejező játékos között! A jutalmazás egy részét én állnám, illetve lehetne önkéntesen is felajánlani.

Mindenben megpróbálok segítséget nyújtani, szervezés, történet/feladatok finomítása, szereplők, segítők keresése, jutalom.

Ahhoz hogy a játék ne legyen nagyon rövid és gagyi szerintem min. 4-7 lépcső kell, azaz ennyi szereplő (+ennyi segítő), ennyi feladat/rejtvény kellene. Túlzásba se szabad vinni, mert sok lépcső esetén nem fogunk tudni elég szereplő+segítőt találni.

Akit érdekel itt is írhat vagy ingame (kozzy.5974) whisper/mail formájában is megkereshet.

Aki esetleg szívesen segítene szereplő/statiszta szerepben az is megkereshet!

Időpont még nincs, én kb az elkövetkezendő 2-3 hétvége valamelyikére gondoltam, addigra mindent le lehetne szervezni. Előfordulhat hogy nem lesz aki segít történetet írni vagy nem tudunk elég szereplőt és segítőt találni akkor elhalasztjuk a dolgot..

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
  1. gwfan21
    2016. február 15. - 15:40

    Az elején tökre örültem, hogy valami “real life” kezdeményezés lesz.

  1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: