Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > GW2 Első negyedéves frissítés: Január 26.

GW2 Első negyedéves frissítés: Január 26.

Az ArenaNet csapata felébredt téli álmából és megérkeztek az első fontosabb információk az idei évet illetően. Remélik jól teltek az ünnepek, bejglis, stb… ezzel a részével nem is untatnálak titeket, inkább vágjunk is a közepébe.

Idén a nagyobb frissítés csomagok, új contentek nagyjából három havonta fognak érkezni. Ebből az első már itt is van a nyakunkon, Január 26.-án kapunk minden földi jót. A következő hetekben erről fogunk többet megtudni, posztok, videók formájában.

GW2Classes

Szárnyalj bárhol!
Eddig is voltak róla pletykák, de most már biztos. Elérkezett a szabad glide-olás ideje! Korábban több helyen lehetett olvasni, hogy korlátozva lesz bizonyos területekre (orr-ra és környékére), de ha jól értelmezem az információt akkor nem lesz ilyen megkötés. Szerintetek nem fog sok helyen túl nagy előnyt jelenteni? Jumping puzzle-ök…?

Shatterer változások
Újítanak a Shatterer-el való csatákon! Az ígéretek szerint sokkal nagyobb kihívás lesz a harc és komolyabb ajándékok is várhatóak a legyőzése után. Ráadásul egy egyedi back-slot is jár, ha teljesítitek az új Shatterer meta-achievement-eket.

Fractalok
A frissítés csomagból nem maradnak ki a Fractal-ok sem. Egyszerűbb lesz partit találni és a napi achi-k azonnal látszódni fognak, ahogy beléptek egy Fractal-ba. Emellett idén még nagyon sok balance, átalakítás és fejlesztés várható a Fractalok kapcsán. Ezekről viszont még nincsenek pontos információk.

Legyél te is support!
Támogatják a támogatókat! Január 26-tól azok is méltón lesznek jutalmazva akik egy-egy eventből inkább support-ként szeretik kivenni a részüket. Szóval ha szeretsz élesztgetni, boonokat osztogatni, vagy éppen csak tartani a lelket random halálba rohangáló kezdőkben, akkor eljött a te időd!

WvW újítások
Látszik, hogy az ArenaNet is érzi, valami nem teljesen jó most a WvW-vel így mindjárt két bekezdést is szenteltek az ehez kapcsolódó változásoknak.
Ezentúl egy-egy játékos megölése egy pontot ér a csapatnak. Ezzel a lépéssel azok is jobban hozzájárulhatnak majd a pontszámhoz akik kimondottan ezt a részét élvezik a WvW-nek.
Sokkal nagyobb hangsúlyt fognak kapni a dolyak karavánok, most már tényleg fontos lesz védeni/támadni őket.
Azok akik harcban vannak a frissítést követően már nem tudnak majd éleszteni defeat-elt játékosokat, csak azokat akik downed állapotban vannak. Illetve a rally-zásban is történt változás. Ha jól értem akkor ezentúl egy killért csak egy ember tud felkelni. Ezzel a kisebb csapatoknak esélyt adva.

Továbbá tervben vannak sokkal nagyobb szabású változtatások a WvW rendszerében. Ez érinteni fogja az egyensúlyt, a pontozást és sok minden mást. Komoly erőforrásokat fordítanak arra, hogy néhány komplikált problémát orvosoljanak ezt a játékmódot illetően. Erről több információval jelenleg még nem tudnak szolgálni, de komoly reformokra számíthatunk majd. Az átalakítások után pedig visszatérnek a WvW tournament-ek is.

Irányítás
További gomb opciókkal bővítik az action camera bindelését, a snap ground célzást és az autotargeting-et. Továbbá lesz egy checkbox, amivel bekapcsolahtunk minden nevet azokon a tárgyakon amikkel interakcióba léphetünk.

Fontos az egyensúly
Komolya balance csomag érkezik ami érinti a kasztokat, a specializációkat, a traiteket, a skilleket és sokminden mást. Ezekről még bőven várható információ a jövőben.

Lunar New Year
Január 26.-án indul a következő szezonális esemény, a Luner New Year. Viszontláthatjátok a régi rewardokat, de természetesen leszenk újak is. Emellett lesz Dragon Ball PVP, tüzijáték és sok-sok dekoráció

Raid
Érkezik a következő Raid Wing, a Salvation Pass. Új bossok, új rewardok és a hiányzó Pact Squad története is megy tovább. Még nincs hozzá pontos megjelenési dátum.

PVP Ligák
Február 23.-án indul az új PVP Liga szezon. Erről már részletesen írtunk az előző posztunkban. Ez a szezon továbbá tartalmazni fog új nyereményeket, resetelődik a league badge és a guild leaderboard és új guild board nyeremények is lesznek.

Mindezek mellett pedig még idén várható a Living World 3.-ik felvonása.

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Bikuci
  2016. január 13. - 13:08

  Kicsit az az érzésem, hogy visszavettek.

  • Rertez
   2016. január 13. - 13:36

   Szerintem azért, mert újraterveznek egy csomó dolgot (Core Tyria, Fractals, WvW, talán az új területek is), így inkább átálltak a negyedéves patch-ekre. A nagyobb patch-ek megjelenése között is lesznek kisebb dolgok, mint pl. PvP ligák. S3 sem biztos, hogy a negyedéves nagyobb frissítésekkel érkezik, mert az negyedévente lassú lenne. Új Raid szárny évente kb. hat alkalommal volt tervben. Vagy lementek négyre, vagy külön lesz. Egyszerre próbálnak minden játékmóddal haladni, ami azoknak a játékosoknak nyilván nem a legjobb, akiket ezekből csak egy-egy dolog érdekel. Jó megoldás nincs, mert az instanced PvE (dungeons, raids) + open world PvE + story + WvW + sPvP + feature patch-ek egyenként lassan tudnak fejlődni. Túl sok területen próbálják kielégíteni a játékosokat egyszerre. Nyilván ha valakit csak egy-kettő érdekel, annak mindig sokat kell várni, hogy az fejlődjön, amivel ő szívesen játszik. Most is ugye lesz egy csomó dolog egyszerre, de játékmódonként mégsem tűnik soknak.

   WvW-re is biztos sokat kell várni, mire rendbe teszik. Szerintem az legalább fél év.

   • 2016. január 13. - 15:10

    Remélem az újratervezés magába foglal valami általános wVw mechanikát is PvE-ben, értelmes és könnyen fejleszthető Lore epizódokkal, és akkor nem csak hogy lesz értelme mászkálni a rég felfedezett világban, de lesz egy proper endgame is lore play alapokon, én meg foghatom a fejemet hogy végre elért a tudatukig, merre induljanak To-Do szinten.
    Raid is mehet oda bátran, nyíltan,

    Aztán marad a To-Watch, oda pedig tényleg… sorozatot kell gyártani, apránként de gyakran. Mintha egy GoT (TH) epizódra várnánk :P

    To-Get: Még reménykedhetünk a fegyver dye-ban, ha már a moduláris crafting túl merész gondolat ~10 éve? :D
    … Legendary Armor? HoT-ot úgy se veszem meg 3,000 Ft fölött.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: