Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Üzenet a GW2 PVP-ért felelős csapatától

Üzenet a GW2 PVP-ért felelős csapatától

Öt hete elindítottuk a “PVP Liga rendszert” és azóta nagyon sokatokkal beszéltünk a játékon belül és a fórumokon egyaránt. Rajta tartjuk a szemünket a Redditen, a Twitchen és más közösségi helyeken, hogy a lehető legtöbb visszajelzést gyűjthessük be. Most, hogy végre volt időnk átrágni magunkat az ötleteiteken és a rengeteg információn amit gyűjtöttünk azzal szeretnénk indítani az évet, hogy elmondjuk milyen változások jönnek a PVP Liga második szezonjával.

gw2-living-world-860x280.png

Matchmaking változások:
A matchmaking rendszer az első szezonban vegyesen az aktuális division helyezésed és az egyedi matchmaking rating-ed (MMR) alapján számolt. Ez azt jelenti, hogy általában olyan játékosokkal párosított össze akik a te division-ödben voltak és hasonló képességekkel rendelkeztek. A probléma ezzel az, hogy az első napokban igen nehéz meccsekben lehet részed és amiatt ahogyan az MMR működik ranked játékokban, nagyon kemény dolgod lesz, hogy elég győzelmet gyűjts be tier-ekben és division-ökben való előrelépéshez. Ez különösképpen igaz, ahogy felérsz az olyan division-ökbe, mint a Ruby, ahol már veszíthetsz pontokat és tier-eket. Míg ez a rendszer biztosítja, hogy mindig kihívásokkal teli meccseid legyenek, azt is jelenti, hogy sokkal nehezebb eljutnod abba a division-be ahova valójában tartoznál – például top tier játékosként a meccseid nehézsége Amber divízióban olyanok lesznek, mintha Ruby-ban vagy még feljebb játszanál.

A második szezontól, a ranked meccsek matchmaking-je felhasználja az aktuális division pozíciódat mint elsődleges információ és olyan játékosok mellé tesz be, akik hasonló pont szinten vannak veled, tekintet nélkül a játékos tudásra és az MMR-re. Miközben a division-öket használjuk, hogy ellenfeleket találjunk neked, továbbra is használjuk az MMR-t, hogy hasonló tudású játékosokkal kerüljél egy csapatba. Ezáltal biztosítva, hogy ne kelljen sokkal jobb, vagy rosszabb képességű játékosokkal játszanod. Végeredményben, az új matchmaking változtatásokkal a PVP Ligák sokkal jobban fogják tükrözni az aktuális játékos skilljét, tudását és az egyes ligákból való továbbjutás egyre nehezebb és nehezbb lesz.

Győzelem sorozatok (Win Streaks):
Míg az új matchmaking változások a mérkőzéseket sokkal zökkenőmentesebbé teszik a szezon elején, egy másik változtatást is szeretnénk bemutatni. Ez nem más mint a “Win Streak System” ami segít a skillesebb játékosoknak hamarabb előrejutni a ranglétrán egészen addig a division-ig, ahova valójában tartoznak. Három egymás utáni győzelem után (és minden további győzelemért ezután) további extra liga pontokat kapsz, hogy előrébb lépj az aktuális division-ödben. Arra viszont figyeljetek, hogy egyetlen vesztes meccs is megszakítja a sorozatot és újra fel kell építeni a három mérkőzésnyi győzelmet, hogy kapjad az extra pontokat.

pvp_02

Zavar a pontokban: Javítások és pontosítások:
Ha nem ismered a mérkőzés jósló rendszerünket, észrevettük, hogy zavarra adhat okot a pontok elosztásával kapcsolatban. Például olyan kérdések merülhetnek fel, hogy “miért kaptam 1 pontot szoros meccsért, de egyet sem mikor durván feltöröltük a padlót az ellenféllel?”
A második szezontól kezdve, meg fogunk mutatni minden mérkőzés előtt egy lehetséges befejezést, ami olyan elemeket tartalmaz mint például a győzelmi esélyek és magyarázat, hogy miért annyival fognak változni a pontjaid, amennyivel.

Közös játék a barátainkkal:
A fenti változtatások mellett a party alapú játékokban is történnek változások. Továbbra is együtt tudunk játszani közös meccseken egy Amber és egy Diamond ligás játékos, viszont a partyból ezentúl mindig a legfelső division-ös játékos fogja meghatározni azt, hogy milyen mérkőzésbe kerülnek a party tagjai. Ez a változtatás már a követzkező release-el bekerül a játékba.

A továbbiak:
Több további olyan elem jön még ami hatással lesz a következő PVP Liga szezonokra (például a következő balance frissítés). Ezeket egy másik alkalommal külön fogjuk részletezni. Szóval tartsátok a szemeteket a friss híreken!
Továbbá mindenkit bátorítanánk, hogy ossza meg az építőjellegű gondolatait a velünk és így folytathatjuk a munhkát, hogy a PVP ligákat és a PVP-t általánosságban még jobbá tegyük együtt. Ezúton kívánunk innen a PVP csapatból mindenkinek Boldog új évet és találkozunk a Mists-ben!

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: