Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Hol végzett a Guild Wars 2 a 2015-ös évben?

Hol végzett a Guild Wars 2 a 2015-ös évben?

gw2-mesmer-elite-specialziation_Modified

Minden kedves olvasónak kicsit megkésve boldog új évet kívánunk. Végre itt az első poszt 2016-ban, a mit nem is kezdhetnénk szebb játékot illető kritikákkal és listákkal. Mielőtt viszont megnézzük, hol végzett a Guild Wars 2 2015-ben a TenTonHammer és az MMOBomb szerint, meg kell jegyezni, hogy 2016 Január 12.-vel véget ér a Wintersday. Ha valaki még be szeretné fejezni az achi-kat, ideje belehúzni!

A TenTonHammer szerint 2015 legjobb játékai:

 • Legjobb konzolos MMO: Neverwinter
 • Legjobb kiegészítő: Star Wars The Old Republic: Knights of the Fallen Empire
 • Legjobb MOBA: Heroes of the Storm
 • Legjobb RPG: The Witcher III: Wild Hunt
 • Legjobb túlélős sandbox: Ark: Survival Evolved
 • Legjobb újraindítás: WildStar
 • Legjobb új MMO: Skyforge
 • Az év játéka: Guild Wars 2

  Az év legjobb játéka címet az alapján választjuk ki, hogy melyik játék gyakorolta a legnagyobb hatást 2015-ben. Míg tradicionálisan ez a díj olyan játékokhoz kerül amik az adott évben jelentek meg, az MMO játékok különlegesek ebből a szempontból. Ezeket a címeket csak hosszabb idő elteltével lehet igazán megítélni, a fejlődés alapján amit indulás óta mutat a játék.

  Ebben a szellemben, a Ten Ton Hammer örömmel jelenti be, hogy az év játéka szerintünk a Guild Wars 2 lett.

  Az ArenaNet már Januárban nagyon erősen kezdett a Heart of Thorns kiegészítő bejelentésével és nem is lassítottak egészen Októberig, amikor terv szerint meg is jelent az új csomag.

  Az alap játék most már ingyenes és az új kiegészítő tökéletesen simul bele ebbe, a Guild Wars 2 megmaradt a domináns erőként az MMO játék piacon 2015-ben.

  Gratulálunk mindenkinek az ArenaNet-nél a sikeres évhez – és epekedve várjuk, hogy mit tartogat 2016 a Guild Wars 2 világában.

Az MMOBomb szerint ezek voltak a legjobb ingyenesen játszható MMO játékok 2015-ben:

10. PlanetSide2
9. World of Tanks
8. Dota 2
7. Warframe
6. Rift
5. SMITE
4. Path of Exile
3. League of Legends
2. Hearthstone: Heroes of Warcraft
1. Guild Wars 2

Az egyetlen játék a World of Warships mellett, amit mindegyikünk ugyanoda rangsorolt. A Guild Wars 2 egy friss és vibráló MMO ami valószínűleg a leginkább hívogató cím jelenleg a piacon. A hangsúlyos “beugrassz-kiugrassz” csoportos tartalmak nagyon barátságos hangulatot teremtenek és ez tökéletes otthont jelent játékosok millióinak. Az ingyenessé válás nem volt tapasztalatoktól mentes, de Tyria világa most már mindenki számára nyitva áll és nagyon nehéz nem benne ragadni.

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Agab
  2016. január 8. - 11:30

  A PvP-t és a kasztbalance-t leszámítva egyetértek a helyezéssel. De hát azokkal már régóta baj van, így nem sokat számít bele az eredménybe. :(

  • gwfan21
   2016. január 8. - 12:10

   PVP-vel mi a bajod?

   • Agab
    2016. január 8. - 12:34

    Ha szoktál PvP-zni tudnod kellene, hogy nagy bajok vannak mostanában az új speccekel, elit képességekkel és a kaszt balance-al. Ha nem szoktál, akkor fölösleges belekezdeni az okfejtésekbe. Ha érdekel a téma ajánlom a https://forum-en.guildwars2.com/forum/game/pvp hivatalos fórumot. Nem hiába nevezik gúnyosan BunkerWars2-nek a PvP-t a jelenlegi metában.

   • gwfan21
    2016. január 8. - 13:29

    Egy egyszerű magánvéleményre lettem volna kíváncsi, de mindegy. Főleg mivel azt írtad régóta és ebbe a speces meta nem igazán tartozik bele szerintem.

   • Agab
    2016. január 8. - 14:35

    Jajj, ne haragudj, nem akartalak megsérteni. Csak már alap a védekezési reakcióm a netes fórumokon. :)
    Személy szerint a HoT előtt időkben nekem nem volt bajom a balance-al, ezt csak a többi játékos hozzászólásaiból szűrtem le, hogy sokszor volt már gond ezzel. Most úgy érzem, hogy az új elite specekkel nagyon elszúrták az egyensújt. Én például elementalisttal játszok és jelenleg ha nem a meta tempest buildet használom, akkor szinte életképtelen. A meta build meg nagyon “unalmas”, mert lehet, hogy nehezen vernek le, de én sem tudok vele rendeset sebezni, így kénytelen vagyok bunkernek és healernek lenni. És ezzel szemben van sok olyan spec. pl. bunker mesmet, revenant, dragon huner, reaper akiknek a viszonylag jó védelem és HP értékek mellett még brutális burst lehetőségük is van. Ez most amíg helyre nem rakják eléggé kibillentette a korábbi jól eltalált egyensúlyt.
    Ráadásul az új league rendszer betett a solo pvp-t kedvelőknek és a team-ek irányába tolta el a játékot.
    Még egyszer elnézést ha megsértettelek és remélem így dióhéjban tudtam kicsit prezentálni a véleményemet. :)

   • gwfan21
    2016. január 8. - 18:05

    Nem sértődtem meg csak tényleg érdekelt, neked mi a gondod vele. Egyébként ESL-ben is brutál ez a 2 revenant, 2 meso, 1 ele felállás. (csapatok 90%-nál) Aztán sokszor első pontig és/vagy kill-ig eltelik 5 perc. Meg úgy van vége meccsnek, hogy 33-215, stb. Mi nem vagyunk annyira profik mondjuk, de inkább agresszív játékra szoktunk berendezkedni, mert az jön be. 1 “bunkerünk” szokott lenni általában. Sapphire, ruby liga még vállalható így is eléggé. Profiktól meg messze állunk, hogy annyira aggódjunk meta csapatfelépítésen.

   • Gandarel
    2016. január 9. - 09:06

    Hát igen, semmi élvezet nincs ebben a metában. Tegnap egyik meccsen 1.4 milló dmg-m volt revenanttal és összesen szereztünk 2 killt egy 15 perces meccsen (így is nyertünk 5 bunker ellen), és legendben kb az összes meccs így néz ki. Anet semmi erőfeszítést nem tett hogy valamit is balanceoljon,

    Ígértek egy patchet kieg előtt, aztán úgy döntöttek hogy nem lesz, mert a “kieg volt a balance patch” – nemtom, én nem hívnám azt balance patchnek azt hogy hozzá se nyúlnak már meglévő skillekhez és csak beömlesztenek rakás új, alig tesztelt specet.

    Annyi ideje sz@rnak bele a balanceba hogy most már szerintem ha akarnák se tudnák fixelni.

    Az új leage rendszer meg.. hát igen. Még 4/5-el sem éri meg bemenni mert nagy az esély hogy kaptok egy MMR tankert és bukjátok a 4v5-öt. Vicc hogy GW1-ben jobb rendszer volt 10 éve.

   • gwfan21
    2016. január 9. - 13:14

    Legendben vagy?

   • Gandarel
    2016. január 9. - 16:08

    Ja, már több mint 1 hete.

   • gwfan21
    2016. január 10. - 12:22

    Grat! Mi meg egy hete kezdtük el ezt a ligás dolgot csak haverokkal sajna. Fránya vizsgák, munka meg ünnepek. :D Rubyban vagyunk jelenleg. Viszont félek, hogy gyémánttól már elég gáz lesz feljutni úgy, hogy csak 3-an vagyunk és 2 ember az csak pug. Vagy feljebb is jellemző ez a felhígultság?

   • Gandarel
    2016. január 10. - 15:24

    Köszi :D Hát igen, én is a que time alatt tanulok vizsgára kb xP 3/5-el az a gond hogy gyakran kaphattok MMR tankolókat a teambe vagy bedob 5/5 abuser team ellen.

    Ha valamit könnyíteni akartok a dolgon akkor diamondot azzal kezditek hogy 10-20 lose, MMR tank. Meg ha bedob mellétek valakit aki jó volt inveljétek partyba és próbáljatok meg kiépíteni egy 5/5-öt minél hamarabb :P

    Milyen buildeket használtok amúgy? Diamondig pl DH epic de onnantól felejtős.

   • gwfan21
    2016. január 10. - 21:51

    Jelenleg revenant (shiro), daredevil és reaper (reaper helyett majd chrono lesz, daredevil helyett meg tempest, de eddig nem láttuk értelmét). Ezek ilyen kikacsintós kasztok amik megmaradtak. Aztán diamondtól mindenki megy vissza mainra az új meta buildekkel. Kivéve aki a revenantot tolja, mert ő wari volt, de jobban bejön neki a revenant.

  • trps
   2016. január 11. - 10:46

   Szerintem még egy óriási gond van a játékkal, ami számomra teljesen tönkretette az egészet: még hozzá a WvW-t a HoT-tal teljesen megölték. Elég beszédes számomra, hogy gyakorlatilag csak EB-re mennek a pug-ok, kizárólag oda van sor prime time-ban, az új borderland-eket meg karma és wxp farmra lehet csak használni. Túl nagyok, túl sok PVE elem van bennük, a guild raid-ek alatt alig lehet ellenséget találni 1-1 harcra. Emiatt baromi sok HC WvW játékos abbahagyta és nem egy WvW guild haldoklik az ebből jövő létszámhiány miatt. Én személy szerint óriásit csalódtam a kieg-ben és bánom, hogy megvettem, mert úgy érzem, hogy az árához képest alig kaptam valamit és mellé még tönkretették azt a részét a játéknak, amit a legjobban szerettem.

   • Bikuci
    2016. január 11. - 19:31

    A wvw kihalásával egyetértek.

 2. Agab
  2016. január 8. - 14:38

  *egyensúlyt. :)
  (Szerkeszteni nem tudom a hozzászólásomat.)

 3. Kozzy
  2016. január 9. - 10:57

  Elvileg elég sok minden fog változni a liga 2. szezonjában:
  https://forum-en.guildwars2.com/forum/game/pvp/Upcoming-Changes-for-PvP-League-Season-2

  Csak röviden pár dolog:
  -többet fog számítani az aktuális division-öd a csapatok összeállításánál mint eddig (eddig vegyesen division és mmr alapu volt, most többet fog számítani a division)
  -winstreak jutalmazás is lesz (3 egymás utáni győzelemtől kezdve), azaz minél több győzelmed van egymás után annál többet lépsz előre (nem csak 1 pip).
  -a meccsek végén több infó is lesz a csapatokról, pl hogy a csapat összeállító algoritmus milyen esélyeket jósolt
  -premade csapatoknál a legmagasabb divison-ös játékos division-je adja meg a csapatét is, azaz nem lehet egy alacsony divsision-össel szándékosan “lehúzni a csapat értékelését”
  -balance patch
  -lehetséges hogy a szezon2 elején a matchmaking mindenkit a szezon1-ben elért division-je alapján fog sorsolni függetlenül attól hogy a ugye a kiírt division-je mindenkinek reset-elődik.
  (így nem lesz az ami most volt, hogy az elején minden képességű játékos egy kategóriába kerül és kell x idő mire mindenki elkerül a “saját kategóriájába”).

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: