Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Tervezzük meg együtt: Közös PvP eventek minden héten

Tervezzük meg együtt: Közös PvP eventek minden héten

thief-elite-specialization-teaser_Modified

Néhány hete felmerült az ötlet, hogy jó lenne minden héten tartani egy közös PvP eseményt magyar közösségi szinten. Most következik az, hogy kitaláljuk, hogy hogyan is történjen mindez.

Nekem először az jutott eszembe, hogy létrehozunk egy custom arena-t ahova bárki bármikor becsatlakozhat, a szoba jelszó pedig kint lenne itt a blogon. Így lenne egy hely ahol gyakorlatilag bármikor játszhatnának a magyar játékosok együtt. Illetve hetente egyszer (Hétfőnként 21:00-kor) találkoznánk itt megtöltve az arénát és egy laza friendly pvp-t nyomnánk. Ha beindul a buli, akár díjazott eventeket is tarthatunk itt.

Amennyire tudom egy arena kezdő költsége 200 gold, amiből 30 napig létezik az arena. Utána pedig van egy fix napi költsége  (egy hónap kb 60 gold).

Sajnos saját zsebből nem tudom finanszírozni a dolgot, így első körben azt szeretném megtudni, hogy hányan tudnátok hozzájárulni az arena létrejöttéhez.

Természetesen a fizetés nem kötelező, inkább donate jellegű lenne.

 

 

Illetve lenne egy másik lehetőség is, ahogy hallottam a Guild Hall-ban található PvP arenak is egészen használhatóak lennének erre a célra. Ha jól tudom itt a PvE Gear-ek használhatóak csak, illetve macerásabb lenne a bejutás is, ha valaki random időpillanatban úgy gondolja, hogy most ő játszani akar. Ha valaki több és részletesebb információval tud szolgálni pro-kontra érvek kapcsán a GH-s PvP Arena-ról azt mindenképpen várom a hozzászólásokban!

Addig is a custom arena létrehozása az elsődleges cél. Annyira nem érzem drágának, ha tényleg van komoly érdeklődés a közös mókázás iránt. Szóval szavazzatok, szóljatok hozzá és kitaláljuk a többit! ;)

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Kozzy
  2015. december 8. - 19:21

  Bemásolom ide is amit egy másik topic-ban írtam erről:
  A custom arena-val több baj is van:
  -200g az induló 30 nap, utána napi 2 gold, szóval pár ember miatt fenntartani drága
  -sokkal kevesebb a szerezhető rankpoint a ranked/unranked meccsekhez képest(kb 1/3), szóval normális játék mellett pvp szintezésre alkalmatlan
  -a napi rewardtrack haladás max. 2 tier (unranked/ranked-ben nincs limit), azaz a pvp jutalmazás limitált
  -alig használják őket az emberek, leginkább csak 2 célból:
  1. rankfarm, szándékos halálozások és az egyik csapat gyors nyerése. Pont ez miatt sokkal kevesebb rankpoint jár itt (kb 1/3) és a napi rewardtrack haladás is limitált 2 tier-re.
  2. 1v1 bajnokságok, párbajok. Ez szerintem egyetlen értelmes ok ami miatt jó.
  Aki haladni akar rankpoint-ban és rewardtrack-ben az nem custom arena-t megy. Főleg hogy most itt vannak a ligák is..
  Szóval szerintem ez a fun-on kívül kb semmi másra nem jó..

  Amúgy meg a Guild Hall-ban ingyen (nem csak guild tagoknak) lehet sokkal poénosabb (bár sokkal egyszerűbb) arénában játszani, akár 3 csapattal, lerakható falakkal, csomófajta lerakható turret-el(damage, fear,push/pull..stb). Annyi a probléma vele hogy PvE cuccokban kell harcolni. De szerintem 1v1 és 2v2 harcokra (bajnokságokra) az is teljesen jól megfelelne.

  Összegezve úgy gondolom hogy fun-ra az ingyenes guild hall aréna jobb, komoly játékra meg alkalmatlan a custom arena.
  Aki komolyan játszik az csinál csapatot és ranked liga meccseket megy.

  Hozzáteszem a napi 2 goldot könnyen össze lehetne szedni ha sokan adakoznak, de szerintem az első hónap után (200g) már rá fogtok jönni hogy kb alig használják majd az arénát.
  A kezdeményezés jó, sok adakozó ember esetén még olcsó is, de a kihasználtsága szerintem kevés lesz.

  Ha már PvP-s dolgokat kezdeményezünk akkor inkább meglehetne próbálni összeszedni azokat akik most szeretnék picit komolyabban venni a PvP-t és magyar csapattal, TS-en rendszeresen ligás meccsekre járni.

  Amúgy meg ha itt tartunk ugyan ezt meg lehetne tenni a Raid-ekkel kapcsolatban is, mert szerintem több guild is van akiknél nincs mindig elég ember hogy teljes csapattal menjenek és ilyenkor ki lehetne pótolni más magyar guild-ek embereivel a csapatokat.

  • 2015. december 8. - 20:03

   GH-s Arenat szerintem mindjárt meg is nézem, most van egy kis időm ilyen célra.

   A raidek szervezésében szívesen segítek. Energiám arra viszont már nincs, hogy teljesen kezembe vegyem az irányítást e-téren. Szóval ha van olyan ember aki szívesen tol róla hetente egy posztot és összeszedi a népet minden alkalommal az szóljon és felvesszük rendszeres eventként ide meg kap posztolási jogot az oldalon. ;)

 2. Bikuci
  2015. december 8. - 19:25

  Elég sok magyar guildnek van custom arénája. Ha már mindenképp azt szeretnél, olcsóbb lenne velük egyezkedni. Ahogy az előző hozzászólásunkban írtuk, elég fölösleges, nem lesz kihasználva. Egyszer-kétszer fogják használni, és erre az alkalmakra egyébként is lehet üres arénát találni. Szerintem egyszerűbb meghirdetni a pvp eventet, és utána ha lesz elég jelentkező, megtalálni hozzá az arénát, vagy guild hallt. Ha csak random játszadozásra, vagy tesztelgetésre kell, akkor meg sokkal jobb unranked ranked arénába menni, tapasztalatból mondom. A guild hall aréna viszont újdonság, sokkal többeket érdekelhet. Amire szükség lenne, az egy belső whisper lista a guild leaderek között, hogy komolyabban meg lehessen szervezni.

  • 2015. december 8. - 20:04

   Abszolút fun miatt lenne ez az egész. Így simán jó, ha hetente egyszer egy guild felajánlja az arenáját ilyen célra. Ha van valkiknek ilyen, szóljanak! ;)

 3. 2015. december 8. - 20:33

  A GH-s Arénával az a gond, ahhoz, hogy lehessen használni a guildben kell legyen az összes jelentkező. Melyik guild vállalná, hogy a kevés szórakozásért bevesz idegen emberkéket?! Meg nem lenne igazi pvp mert mindenki zerk jóformán a játékban. :D Aki gyorsabb az győz. Akkor inkább 5 fős csapatokat létrehozni és úgy pvp-zni, ranked/unranked és a fejlődés is megvan annak akinek az kell. Vagy ahogy az előttem szóló írta keresni egy üres szervert és ott bohóckodni. Ha pedig hetek múlva is lesz rá kereslet akkor esetlegesen összedobni egy custom arena-t. Egy kisebb guild is fen tudja tartani akkor egy elszánt pvp-zni vágyó csapat még inkább! :) De tény, hogy a pvp nem a legkeresettebb játékmód ahogy elnéztem a magyaroknál. :S Bár egy kis hülyülésre szerintem itt mindenki kapható ha még kerüli is ezt a részét GW-nek. De mivel még kezdetleges a dolog és azt sem lehet tudni mennyien lennének rá vevők még felesleges lenne már a pénzről beszélni. :) Először kipuhatolni, hogy lehetne és mennyire éri meg. Utána komolyabban venni.

  • 2015. december 8. - 20:36

   Ha úgy néz ki lennének akik segítenek a fenntartásában én kifizetem az első hónapot. Ezzel nem lesz gond. Most körülbelül arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire gondolta komolyan a banda a legutóbbi szavazásnál. ..és igen nem egyedül akarom fenntartani azért ha egy mód van rá :)

   • 2015. december 8. - 20:53

    A fizetéssel nálam se lenne gond. :) Ha kell még az első hónapba is belefizetek szívesen ne csak Téged terheljen. De ez olyan, hogy minden csoda 3 napig tart. :D Szóval kifizeted ezt a nagy összeget 1-2 hétig megy a dolog és utána már senkit nem érdekel. :S Akkor viszont annyira nem jó pénz kiadás főleg, hogy most már a pénz nehezebb jön. Próbaképp meghirdetni és szemügyre venni az embereket és meglátni, hogy nah igen megéri. Mert valljuk be a PVP nem a legnyugisabb játéktér GW-ben. :D Annyit még nem szitkozódtam máshol mint ott… :D Ezért is kerülik annyira. :) Szóval összebarátkozni, szerveződni és utána tervezgetni az ilyesmit. :) De persze nem belekötni akarok. Mert tényleg jó, hogy ennyire komolyan veszed a magyarok összehozását így. De ez így eléggé nagy fejes lenne a mély vízbe. :D

  • Kozzy
   2015. december 8. - 21:46

   Sok embernek van wvw és egyéb felszerelése, nem biztos hogy gond lenne a PvE cuccokban harcolás. És a guild hall arénába be lehet hívni nem csak guild tagokat is. (olvastam hogy kell de már nem igen emlékszem).
   Amúgy meg valóban rengeteg üres és nem password-ös custom arénát lehet találni ahova be tud menni pár ember poénkodni, ezért felesleges sok pénzt kiadni. Ha meg komolyan akartok játszani akkor meg ranked-et kell menni.

 4. Bear
  2015. december 9. - 09:42

  Azért ezt ennyire nem lehet általánosítani. Ha csak magamból indulok ki, akkor azok a PvP karakterek amikkel rendszeresen járok játszani életükban összesen pár másodpercet töltöttek mystsen kívülm, mikor rányomtam hogy megyek PvP-zni. Rengeteg ember ki lenne zárva ezzel a GH-s megoldással, még ha nem is érzitek így.
  Azt is értem, hogy mi lenne a célja a saját custom arena-nak. Ha van egy fix szoba ahova mindig lehet menni és egyébként hetente van ott egy event játszani közösen kicsit, teljesen jó lenne. Szerintem indítsuk be az első hónapot és lássuk megéri-e. 200g nem a világ vége, én is szivesen beleadok akár egy huszast hogy elinduljon. :)

  • Kozzy
   2015. december 9. - 12:34

   Jó igazad van..akkor GH aréna kilőve..de akkor is ott a rengeteg kód nélküli üres aréna..minek venni még egyet?

 5. Gandarel
  2015. december 10. - 10:04

  Hát igen guild “PvP” aréna nem jó ötlet már csak a PvE balance miatt is.

  Amúgy ha vesztek CA-t nem kell minden nap fizetni érte, elég ha eventekre aktiváljátok. Csak arra figyeljetek hogy ha 2 hétig nem vesztek bele playtime-ot akkor törlődik és mehet elölről a 200g.

  • 2015. december 10. - 10:32

   CA alatt a CA Time tokent érted? :)

   • Rertez
    2015. december 10. - 11:17

    Custom Arena indításához kell a tőke. Elvileg az első hónap díját is tartalmazza a starter kit 200g-ért. Ha az lejárt, arra kell figyelni, hogy kéthetente legyen benne legalább egy-egy nap (time token), mert akkor nem kell új szervert venni. Régen használtam, de akkor úgy volt, hogy vettél egy raklap time tokent (egy nap egy token), bementél a szerverre és ott ellőttél annyi napot belőle, amennyit akartál. Bárki bemehetett és vihetett be tokent, aki a szerveren játszhatott, bárki hosszabbíthatta az előfizetést. Ha kéthetente berak valaki egy-egy napot, akkor nem szűnik meg a szerver. Ha csak hétfőn van pvp, akkor hétfőn megújítod egy napra, tehát hetente egy napot is lehet fizetni, ha csak hétfőn használják. Ha valakinek kell a szerver, bemegy és kifizetheti több napra előre.

    Szóval nem szabad hagyni, hogy két hétig előfizetés nélkül álljon, de ha kéthetente egy napot beleraksz, az elég és még olcsó is. Nem aludtam. Remélem, érthetően fogalmaztam. :)

   • Rertez
    2015. december 10. - 11:18

    Ja, leírtam háromszor ugyanazt. Megyek aludni… XD

   • 2015. december 10. - 11:40

    Teljesen érthető volt Rertez, köszi :)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: