Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk > Raid Q&A összefoglaló

Raid Q&A összefoglaló

2015. szeptember 27. Hozzászólás Go to comments

 

A Twitchcon adás a Heart of Thorns Raid-jeiről.

Merre található az első raid?

 • Verdant Brink északkeleti csücske, az Itzel falutól keletre.

Hogyan lehet bejutni?

 • Hasonlóan a dungeon-ökhöz, csak itt először egy squad-ra lesz szükséged. Kapsz egy felugró ablakot, mint a dungeon-ökben, ahol kiválaszthatod, hogy a raid melyik szárnyába kívánsz belépni.

Mi van, ha nincs commander tag-em?

 • Létre lehet majd hozni egy vezér nélküli squad-ot menet közben. A határérték ekkor 10 játékos, mely felett nincs nagyobb kontrollod. Hasonló mint a party funkciók (vote to kick, no ownership).

PUG-al le lehet tolni?

 • Mike Z: Ha, egy nagyon-nagyon jó PUG csapatod van. Talán… talán az első 1-2 boss-ig. Úgy terveztük, hogy ezek igazán nagy kihívások legyenek.
 • Igazán nagylelkű vagy. Már az első boss is nagyon nehéz.

Raid Progress

 • Az első személy aki belép az instába, ő állíthatja be a dolgokat. Az ő progressziója határozza meg a raid csoportjáét.
 • Jutalmat egy bosssból egy héten csak egyszer kapsz meg.

Raid loot

 • A loot személyes, mint a GW2 többi területén.
 • Nem úgy lesz, hogy kapsz 2 kéket, meg egy zöldet. Ascended Reward-okat fogsz kapni. Minden boss-nak új loot táblázata lesz, amelyről nagyobb eséllyel droppol, a heti korlát miatt.
 • Ascended Gear, Tomes of Experience (nagy adag XP a mastery-kre), Exkluzív skin-ek (kizárolag a raidekhez). A Tongue boss egy klassz pajzs skint ad, egy másik egy lángszórót, ami egy rifle skin, és egy napalm backpack-et.
 • A bossok precursor-okat dobnak a legendary armor-okhoz. Egy szett legendary armor költsége hasonló egy egész legendary weapon előállításának költségével.

Mi van, ha full guild csapattal megyek, kapok valami extrát?

 • A Reward chest-ek trófeákat dobnak, amit a játékosok mutogathatnak a guild hall-ban. Minden boss-nak egyedi trófeája van.

Hogy működnek a raid wing-ek?

 • A különböző wing-ek (részek/szárnyak) egyesével jelennek meg. Az első wing kicsivel a HoT megjelenése után lesz elérhető (még az ünnepek előtt). Az első wing-nek háttértörténete lesz, mely folytatódik a többi résszel.
 • A második wing-nek lesz egy hatalmas nagy bejelentése (bevallottan szét hype-olják :), ami 2016 elején jelenik meg.
 • Miután mindet kiadták, tetszés szerint válogathatsz majd közülük a bejáratnál.

Mennyi raid-et tudtok elkészíteni évente?

 • Trükkös kérdés, igyekszünk megtalálni a megfelelő iramot. Úgy néz ki 6 wing amit tudunk tartani, talán. Egy teljes raid elméletileg 3 wing-ből áll, de egy wing-el is tudunk raid-et csinálni, ha egy konkrét sztorit akarunk elmesélni.

A raid történetének időrendje?

 • A Heart of Thorns main story-ja után, ez a következő nagy kihívás az árnyékok közt.

Használhatunk potion-okat, egyebeket?

 • Nem akarjuk, hogy ez követelménye legyen a raid-eknek. Ezek meg fognak egyezni valami mással és ha már meg lesz ez a valami más, akkor inkább azt fogod használni.

Skill és egyensúly?

 • A skill és balance srácok már tesztelgetik a raid-eket és megtalálják a túl OP build-eket és egyebeket.

Waypoint-ok és revival orb-ok?

 • Egyik sem. Checkpoint rendszer, mint a fractal-oknál.

Buff-ok és egyéb cuccok 10 főre?

 • Ellene vagyunk a 5 fős buff cap 10-re emelésének, hiszen ez támogatja ezeket a szuper csoportokat és megkönnyíti a balance-ot is. Nem akarunk plusz balance-ot és a tervezőket is korlátozná ez.
 • A raid vezetőknek is rossz lenne, ha várniuk kéne egy hiányzó kulcs prof-ra.
 • Negatívan befolyásolná a WvW-t.

Speciális minik raid jutalomként?

 • Vannak pletykák.

 

Eredeti: GW2Dulfy.net

Reklámok
 1. 2015. szeptember 27. - 13:46

  Pont egyszerre írtuk össze, csak én nem használtam Dulfy anyagát. A lényeg ugyanaz mindkét összefoglalóban. (HoT trailer post alatt van az enyém.) Annyi kiegészítésem lenne, hogy 2016. elején nem csak a második szárny lesz kész, hanem a harmadik is, ha jól értettem. Tehát a harmadikra sem kell sokat várni. Ha tudják tartani az évente 6 szárnyat, az ugye kéthavonta átlagosan egy szárny, ami jól hangzik.

 2. Gandarel
  2015. szeptember 29. - 17:09

  Csak én nem bírom Rubyt? xP Úgy adja elő mindig mintha 8 évesekhez beszélne (“ooooh this is so much fuuun” – hozzászólásainak 80%-a ez).

  • 2015. szeptember 29. - 18:16

   Ááá, ő sokkal rosszabb is volt régebben. Engem sokszor nagyon bosszantott, de múlt hétvégén már drukkoltam neki, amikor rákérdezett olyan dolgokra, amik engem is érdekeltek. :D Határozottan jó irányba fejlődik a csaj, csak lassan. Voltak dolgok, amiket szándéka ellenére is lehúzott, meg mindig próbált spoilereket is kicsikarni. Nyilván tök más dolgok érdeklik a játékban, mint minket. Várhatóan nem ő lesz a raid és az spvp célközönsége. ;) Különben úgy tűnt nekem, hogy ő az utolsó, akinek bármit is elárulnak cégen belül, mert állandóan fecseg, és félnek, hogy kiszivárogtat valamit. Voltak azért jó húzásai főleg a második napon. Ha kritizálni kell, akkor én inkább a korábbi szerencsétlenkedő húzásait hoznám fel. Erre a két teljes napra odatette magát mindenki. Borzasztóan sokat dolgoztak és az utolsó beszélgetésekig tartották az iramot.

   Colin nagyot nőtt a szememben most, mert vette a bátorságot és elég sok feature miatt gyakorlatilag kiröhögte saját magukat. Pl. amikor mesélte, hogy wikit kellett olvasnia amikor craftolni akart, meg hogy mennyit bénáztak dolgokkal, mire végre egyáltalán lett valami belőle ezer év után, és hogy igazából a kiegnek köszönhető, hogy minden lényeges feature a helyére kerül végre három év próbálkozás után. Az emlékezetes Karka eventen is jókat mulattak, hogy culling miatt nem látszottak a karkák, meg lerohadtak a szerverek, de gyakorlatilag mindenben kritizálták saját magukat is.

 3. Wolfy
  2015. október 17. - 15:46

  Annyira sajnálom, hogy szinte teljesen megállt ez az oldal. Ömlenek az információk, szinte minden nap lehetne írni valamiről és pont a kiegészítő előtt mindenki elhagyta a szerkesztői széket. Pedig nagy kedvencem voltatok… :(

  • Shantey
   2015. október 17. - 17:29

   Ha valakit nagyon érdekel a játék ott van még dulfy és reddit angol nyelven.

  • Kozzy
   2015. október 18. - 14:13

   Ez nem egészen így van..a legtöbb szerkesztő már kb évek óta inaktív..május óta pedig kb csak Necrofeel adott hozzá új cikkeket/híreket és sajnos az elmúlt hetekben ő is túl elfoglalt volt. Egyedül nehéz ám..

   • Wolfy
    2015. október 18. - 22:07

    Igen, azt észrevettem, hogy már csak szinte egy legény van talpon, de az indulásnál nagy volt a lelkesedés és ezért ide is szoktam. Persze, ott van a Dulfy, meg még pár portál, de akkor is szerettem az itteni diskurzust.

   • 2015. október 18. - 23:35

    A diskurzus marad. Esetleg ha páran összeállnának és feldobnának aktuális témákat, akkor jobban működne a dolog HoT alatt is. Nagyon magasra tették a szerkesztők a lécet azzal, hogy megpróbáltak mindent időben lefordítani.

    Megváltozott az ArenaNet kommunikációja. A fejlesztők olyan iramban kezdték el nyilvánosságra hozni az infókat, hogy embertelen munka lehetett mindig időben fordítani. Ez a tempó a kieg bejelentését követően időnként még fokozódott is, noha még maga a tartalom ki sem jött. Talán ha csak címszavakban felsorolták volna a változásokat, sokkal kevesebb munkát és stresszt okozott volna hosszútávon. Nagyon gyorsan belefásultam volna ilyesmibe, szóval ezért is jeleztem elismerésem a fordítóknak alkalmanként. Mire elolvastam az angolt, már kijött a magyar fordítás. Ezt hosszútávon nem lehet kevés emberrel megoldani. Egy meg belerokkan.

    Ha a szerkesztők linkelik a forrást, esetleg mellette felsorolják a lényeget, vagy csak simán odaírnak egy véleményt, azt esetleg lehet bírni, főleg ha a játék is érdekel valakit, meg hogy mi jön a patch-ekben.

    Sajnálom, hogy elfáradtak a srácok, de teljesen érthető.

 4. Bikuci
  2015. október 19. - 20:45

  Nem lehetne meghírdetni, hogy szerkesztőt kerestek? Hátha valaki kapna az alkalmon, de lehet, hogy tök mindegy.

 5. Wolfy
  2015. október 24. - 12:31

  Sehol egy egymondatos hír, hogy megjelent a kieg? Ez már tényleg az oldal vége… :(

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: