Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk, Guild Wars 2 játékmenet, Külvilág > Ingyenes lesz az alapjáték, jönnek a raidek

Ingyenes lesz az alapjáték, jönnek a raidek

Igen srácok jól hallottátok. Nagyon úgy néz ki, hogy ingyenes lesz az alapjáték, amit az IGN szivárogtatott ki idő előtt. Volt egy trailer is amiben megkötések nélküli szabad játékot ígértek, majd felsorolták a nagyobb ficsőrjeit a játéknak (wvw, spvp, fractals stb.). Továbbá jönni fognak a raidek is a játékba. Szerintem ez az open world bossok instanceolt változatai lesznek, mint ahogy más MMO-kban megszokhattuk, de az itteni játékmechanikai csodákkal megfűszerezve.

IGN tweet

 

Reklámok
 1. Ehy
  2015. augusztus 27. - 23:45

  VÉGREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

 2. 2015. augusztus 27. - 23:51

  Hát ez facepalm.. Brace yourselves Bot Wars 2 incoming.

 3. 2015. augusztus 28. - 00:32

  El tudnék képzelni egy olyan megoldást, hogy indítanak free szervereket. WvW miatt úgyis kell majd több, különben mindenhol queue lesz. PvP összevonva toxic lenne egy darabig, de idővel beállhat egy normális szintre sokkal több csapattal. De csak ha bírják a szerverek! WvW kérdéses, hogy mi lenne jó és elég transzferszagú. Profit. PvE valószínűleg erősen guild-függő lesz, amihez meg nem árt viselkedni, ha normális közösségben akar játszani valaki. F2P accountokon esetleg kevesebb character slot, bag slot, stb. Profit.

  Csak spekuláció. Az sem biztos, hogy még több szerver lesz. De nagyon remélem!

 4. gwfan21
  2015. augusztus 28. - 01:13

  Ez az ingyenessé tétel hatalmas bukta lesz, ha nem lesz sza*rá korlátozva. Csinálok magamnak 30 accountot a napi jutalmakért és a matik ára már is lenullázódik laurel gyűjtés végett. Akkor az említett botok tömkelege. Még több gold seller. Stb… Szóval remélem nem úgy lesz ingyenes ahogy mi gondoljuk.

 5. 2015. augusztus 28. - 03:47

  na jóóóó…………. és mi lesz azokkal akik meg vették az alapjátékot?
  kapnak két pet et és köszi? vedd meg a kieget is te palek…..
  Erről nincs infó?

 6. 2015. augusztus 28. - 05:53

  Reggel van még ehhez nekem…

 7. Xinagent
  2015. augusztus 28. - 08:47

  Par eve volt datamined info trial accountokrol. Remelhetoleg most is ilyesmirol van szo:

  https://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/3imnl3/ign_just_tweeted_saturdays_reveal/cuhu0dr

 8. lolo
  2015. augusztus 28. - 09:20

  Ingyenes?
  Oké – és aki megvette most a kiegészítővel MÉG EGYSZER (tehát már kétszer) az alapjátékot – az meg h*lye volt?

  ???

  Olyan szintű botfarmolások lesznek, mint a kezdetekben, amikor 5-8 ranger rohangált rövid íjjal. Árakat lenyomja, a normál játékosoknak meg nem lesz semmijük, hacsak maguk is nem farmolnak.

  Azt hinné az ember, hogy nincs lejjebb – de anettka bebizonyítja, hogy de.

  A 25 db account bound szülinapi kvín dzsennán még csak röhög az ember.
  A 3. évi, minden karakternek járó, de csak 1 felhasználható perma finisheren kínjában röhög.
  HoT és a “vedd meg még 1x az alapjátékot” – arcpirító, de ad egy esélyt az ember.

  Ezt az ingyenességet viszont nem értem. Tényleg az a céljuk, hogy a játékosok elmenjenek?

 9. W Elementalist W
  2015. augusztus 28. - 10:51

  Szerintem ez egy marketing fogas volt hogy IGN ki szivarogtata a dolgokat. Igy latjak hogy mennyire lesznek benne az emberek vagy nem a free to playbe ugyhogy minnel nagyobb a vizhang ellene vagy nem rakjak be vagy csak korlatokal. MEHET a RIOT!!!!

 10. Csubakka
  2015. augusztus 28. - 11:11

  Ez nem rossz hír,talán visszatérek :D

 11. 2015. augusztus 28. - 12:07

  Mindenki nyugodjon le a pi..ába :D

  According to some strings dug up by that_shaman, here are the possible restrictions for free to play accounts.

  Only one or two character slots
  Limit of level 15
  Seems like a limit on how high a “rank” you can get (specific to trial or possibly PvP related)
  Only able to send mail to friends.
  Can’t send items or gold through mail
  Can’t speak in map chat
  Can’t access Team Arenas
  Can’t access main WvW maps (EB and Borderlands)
  Can’t sell items on TP.

  Eleve meg kéne várni a hivatalosat, mielőtt tényleg leírjuk az egészet. Ha ezek a megszorítások valóban lesznek, akkor no para. Asszem..

  Aki meg még mindig nem bírta felfogni h nem kétszer veszi meg az alapot a kieggel, az bújjon el valami bokorba … -.-‘

  • gwfan21
   2015. augusztus 28. - 12:58

   Csak ilyesmikkel lenne értelme, ha nem akarják megölni a piacot teljesen.

 12. Ehy
  2015. augusztus 28. - 12:21

  én egy éve azért nem lépek fel lassan, csak néha szétnézni mert a világot felfedeztem, utálok craftolni ezért nincs sok ascendedem de nem is érdekelt különösképpen…….(bár Gw1-is hasonló volt, nem vártam wow-szerű gamet) és nincs ami motiváljon mint anno wowban a raidek meg az end content, itt teljesen nincs, és senki ne merje hogy az a szar zerges wvw akar lenni a high end content grin hangulatjel mert dögunalom….a frctal meg túl sok időt vesz igénybe, jó lenne azért ennek a meglehetősen szép játéknak ha tnaulna a többi mmo-ból és lenne értelme a dungeonoknak, nem minden a kinézetről és a fashionról szólna :_D van egy rakat dungeon de csak acsiért meg kinézetért járnak (jó meg gold de nem mindenkinek van kedve, ideje és türelme frmolni, bár mondom gw1 ilyen volt…..) De azért örülnék raideknek, meg ha kicsit wow szerű end content lenne…..mert maga a játék gyönyörű és sok lehetőség lenne benne…….de hagyták egy farmolós fashion gamenek :_D

  • 2015. augusztus 28. - 12:55

   Érdekes lesz, mert nehéz úgy jó raid-et tervezni, hogy nincs heti reset, meg item level farm, amivel hetekig, hónapokig megy az idő, mire egy semi-hardcore csapat kipucolja. Itt mindenki max. “item level”-lel megy neki, tehát a hagyományos raid-ekkel ellentétben a gear nem lesz akadály. Gondoljunk csak bele, hogy ha WoW-ban így lenne, akkor az első napon már lenyomnák az összes bosst. Esetleg azt el tudom képzelni, hogy teljesen vagy részben guild content lesz, aminek lesznek előfeltételei. Vagy változó nehézségi szinteket raknak bele, amihez agony resist vagy hasonló stat megszerzése szükséges. Talán holnap ez is kiderül.

  • 2015. augusztus 28. - 12:56

   Ebben annyi ellentmondás és hibás elvárások vannak, nem is tudom elkezdjem e.
   Először nem vársz wow szerűt, majd a végén mégis. Pont olyan cikk alá írod h nincs raid, amiben arról van szó h lesz raid. Nincs mit csinálnod, ezzel szemben a fractal túl sok időt vesz igénybe… GW mindig is a külsőségről szólt, ha játszottál az 1-el, akkor meg főleg tudhatnád, ott se a szint farmolás meg hasonló volt a lényeg. Wow szerűt akarsz, akkor ott a wow. Az annyira wow szerű, hogy már wow is :P Sokan úgy beszélnek gw-ről mintha muszáj lenne vele játszani.

   • balajo78
    2015. augusztus 28. - 14:06

    Engem a Zasszony sodrófával kényszerít, hogy belogoljak :p

   • Ehy
    2015. augusztus 28. - 21:02

    én szeretném hogy wow zerű enne mert aki kimaxxolt mindent, és a kieget várja nincs mit csinálni XDDDD uncsi, gyönyörű és uncsi………11.karit meg nem aarkok felhúzni, így is ketten játszunk az accal :D

   • Ehy
    2015. augusztus 28. - 21:04

    Kinézetfarmmal meg nem lehet megtartani a közönséget :D És ezt ők is tudják….am nevetnék ha a végén kiderülne hogy az egésznek a fele sem igaz, csak kíváncsiak voltak a reakciókra.

   • Ehy
    2015. augusztus 28. - 21:28

    ui: Nem wowozok ink mert 1.csúnya 2. fizetős 3.nincs benne sylvari guardian :DDD Legyen ez a game pörgősebb, ne ennyire csajos

 13. Kutyafolt
  2015. augusztus 28. - 14:08

  Nem tenném ingyenessé a játékot, hisz a közösséget rombolná. Mivel mindenki regisztrálna és toxicus lenne a játék. (Lásd: League of Legends). Max annyit tennék meg, hogy trial verzió ami szokott lenni néha napján. lvl20 ig elmehetek meg korlátozott helyre. WvW-re PvP-re és ilyenekre nem. Ezt meg érteném, hisz senki se dobja ki a pénzét anélkül, hogy ne próbálja ki legalább egy kicsit, de többet nem adnék. Iszonyatosan rosszat tenne a közösségre és a játékra is.

  • balajo78
   2015. augusztus 28. - 14:31

   Hasonló korláttal mint pl Aionban nem lenne az rossz. Ha F2P játékos csak akkor tud Tp-n kereskedni ha X goldot kifizet, akkor annak nem gond aki rendszeresen játszik ês várhatóan a kieget is megveszi később. A Casualok meg idővel elkopnak és nem barmolják szét a piacot stb…

   • 2015. augusztus 28. - 15:31

    A free játékos szerintem nem tud majd golddal unlockolni, mert az adatbányászott korlátozásokat elnézve borzalmasan sok játékidő kell, hogy elég pénzt gyűjtsön, kivéve ha másik játékos ad neki goldot. Az is lehet, hogy nekik gold-gem konverzió sem lesz. Az sem tiszta még, hogy gem store-ban milyen szolgáltatásokat vehetnek anélkül, hogy megvennék a játékot. Bank slot, character slot és hasonlók elég értelmetlennek tűnnek egyelőre a játék megvásárlása nélkül, ha pl. valóban 15 lenne a szinthatár. De ha nem lenne szinthatár, akkor is nehezebben halmoznának fel goldot, mert várhatóan nem tudnak kereskedni sem. Szerintem itt is – mármint hogy milyen módon juthatnak gemhez – lesznek korlátozások, ami teljesen elfogadható módon tartaná kordában a feketepiacot is.

    A PvP-t én külön szolgáltatásként simán beletenném, amit pénz fizetése nélkül is kiválthatnának golddal vagy ranggal. Hát mondjuk sok sikert annak, aki hot-join játékkal akarja megszeretni a PvP-t! :D A piacon az összes jelentős PvP játék ingyenes már. Ez mostanra lassan követelmény is lett. Nyilván a verseny, a játékélmény a fontos, nem pedig az, hogy ki mennyit költ játékon belül. Ha jók a PvP szerverek, akkor ez az újításokkal teljesen rendben fel tudná futtatni a PvP-t.

    A casualt szerintem itt te az ügyetlen vagy tehetségtelen játékosra érted (rengeteg borzalmasan rossz hardcore játékossal futott már mindenki össze különböző játékokban, ezt felesleges tovább fejtegetnem), de ők nem is tudnák szétbarmolni a piacot. Ha meg a valós értelmezés szerint tekintjük, hogy a casual csupán játékidőben különbözik a hardcore-tól, akkor meg nyilván nem versenyezhetnek goldban azokkal, akik sokkal többet játszanak. Átlagban a casual fog többet fizetni, mert nincs ideje különböző javakat felhalmozni.

    Én sem tartok attól különben, hogy lesznek korlátozott free játékosok. Ideje volt három év után valami free trial lehetőségnek, ami nem csak ritka alkalmakon elérhető.

    Kíváncsi vagyok a részletekre.

  • Shantey
   2015. augusztus 28. - 14:59

   @Kutyafolt

   Lvl 15 pont arra elég, hogy kipróbáld. PvP meg így is tele van tryhard agyagedényekkel, úgyhogy sokat nem változtatna, ha egy halom LoL-os vérpisti ellepné a játékot …
   WvW érthető okokból esik ki teljesen, mert elég durva lenne, ha egy szerver azért lenne domináns, mert tolják izomból alt acc-ról.
   PvP-ben meg csak a team arena van elzárva, nem para.
   Ahogy fentebb írtam PvE-re épp elég annyi, hogy legyen valami fogalmad a játékról, bár személyes vélemény, de az NPE óta értékelhetetlen trágya, ami kezdőzónákban van és amilyenné vált a fejlődés.

   • MDAdam
    2015. augusztus 28. - 16:21

    Ammm… Remélem rossz a naptáram és most Április 1 van…

   • MDAdam
    2015. augusztus 28. - 16:26

    Amúgy egyetértek veled, az első karimat élvezet volt felvinni 80-asra, mindig volt valami ami miatt elakartam érni a következő szintet (ezt kevés játékban találtam meg, szerintem a Gates of Andaron meg a World of Tanks volt még ilyen), és igen zárjuk karanténba a F2P játékosokat, csak tönkre azt ami még élvezetes maradt a GW2-ben. :)

 14. Ishizua
  2015. augusztus 28. - 19:22

  Gondolom nagyon nagyon nagyon izgatottak már, és alig várják hogy bejelentsék…

  Mikor lesz SAB? :D

 15. Gandarel
  2015. augusztus 29. - 08:38

  Am szerintem csak félreértették IGN-nél a jelenlegi “csak a kieget kell megvenned és ingyen kapod az alap játékot” szituációt de ne legyen igazam.

 16. Kozzy
  2015. augusztus 29. - 09:24

  Tegnapi account biztonsági frissítés:
  https://forum-en.guildwars2.com/forum/info/news/SMS-Restrictions-and-New-Accounts

  Azaz: 08.28 után csinált account-ok nem küldhetnek gold-ot mail-ben és nem férhetnek hozzá guild bank-okhoz hacsak nem kapcsolják be az SMS-es vagy a másik authenticator-t.
  Ez nagyon úgy tűnik hogy az ingyenes verziós játék gold seller-jei ellen van.
  Tehát valószínűleg nem lesz limit (se level, chat, pvp, wvw, tp) az ingyenes játékban, csak annyi hogy be kell kapcsolnod az authenticator-t (és persze a HoT-os tartalmakhoz nem férsz hozzá).
  Ez elég nagy “csábítás” rengeteg embernek hogy kipróbálja a játékot..
  Anet bevétele még akár több is lehet így, hiszen az ingyenes alapjátékkal játszók is használhatják a GemShop-ot.
  Ha így lesz akkor készüljetek fel hogy rengeteg új játékos lesz, kevesebbet ér majd a gold, azaz többe kerül majd a gem.
  Én még remélem hogy miután lement a szülinapos leárazások ideje talán picit visszaesik a gem gold-ban mért ára és akkor érdemes lesz jól bevásárolni belőle.
  A raid-eket nagyon várom, de félek tőle hogy ha nehézre csinálják az lesz a baj, ha könnyűre az lesz a baj. Mondjuk be kell látni hogy a GW2 játékosbázisának nagy része casual és nem hc raider. A jutalmazással is lehetnek problémák hiszen a raid-et sokan az egyre erősebb cuccokkal kapcsolják össze, a GW2-ben márpedig ez a “jutalom” csak valami mastery vagy agonyresist szerű dolog és skin lehet. Azaz más játékokkal ellentétben itt a raid-ből származó jutalmaiddal nem leszel erősebb a raid helyszínén kívül (open world pve, dungeons, wvw).
  Nagyon sok kérdés felmerül, de már csak pár óra és remélem sokra választ kapunk..

  • Shantey
   2015. augusztus 29. - 10:54

   Kozzy a raidek kapcsán még az az észrevételem más játékokban, hogy az ottani casual réteg nagyon túl misztifikálja a témát és meg sem merik próbálni. Tény nehezebb, mint a játék másik része, de attól még nem egy Wildstar adott esetben, ahol a hc raider arcok is heteken át vért pisáltak, hogy legyen progress. :D

   • Kozzy
    2015. augusztus 29. - 11:05

    Ugyan ez amúgy jelenleg itt a fractal-al is a helyzet..mindenki azt hiszi hogy húú de nehéz, meg magas szinten még nehezebb lesz majd..
    Aztán egy frászt..ugyan azt kell csinálni kb minden szinten..
    Akár lvl20on akár lvl50en állsz rossz helyen vagy nem csinálod amit kell így is úgy is halott vagy :P
    Sokan ki se próbálják a fractal-t mert félnek tőle hogy túl nehéz. Pedig nem az.

  • 2015. augusztus 29. - 11:07

   Az a gyanúm, hogy free accountokon egyáltalán nem lesz semmilyen authenticator, és így oldják meg, hogy a közösségi interakciók megkötései működjenek. Emellett simán lehetnek egyéb korlátozások is. Olyan accountra nem is nagyon kell emelt szintű biztonság, amivel nem lehet kereskedni. Ha valaki megveszi a játékot, az meg bekapcsolja a neki legmegfelelőbb biztonsági beállítást, amivel egyben unlockolja a free account korlátozott lehetőségei egy részét. Nekem ez így logikusnak tűnik, de aztán tényleg előfordulhat, hogy a vártnál lazább trial rendszer lesz.

   A gem árak csökkenésére én már inkább nem számítok. Esetleg majd ha goldra váltják a gemet sokan HoT-ban, akkor, de abban az esetben biztosan megnő a gold-gem konverziókra is az igény, aztán megint drága lesz a gem. Szóval nem reménykedem csökkenésben.

   A raid-re én is kíváncsi vagyok, bár a PvE dolgokkal mindig úgy voltam minden játékban, hogy egyszer megnéztem, végigcsináltam, aztán annyi bőven elég is volt belőle. De most bevallom, elkapott a hype engem is. ;)

   A nehézség szerintem biztos több szinten lesz, hogy mindenki játszhasson vele. A hardcore játékosok száma általában ezrelékben mérhető, teljesen mindegy, hogy van-e HC tartalom PvE-ben vagy nincs. Kizárólag HC játékosoknak fejleszteni PvE tartalmat pénzkidobás és szélsőséges esetben akár bukás is lehet. Inkább a semi-hardcore és casual igényt kell kielégíteni, és abból érdemes megélni. Csak érdekességképpen, hogy mennyi manapság a HC arány, a WoW-ban miután elindult a legfrissebb raid, az első két hétben kevesebb mint 7k játékos ölt legalább egy bosst mythic fokozaton. Csak két hét alatt egy bossról beszélünk, ugye… Ennek a néhány ezer embernek egy része HC, a maradék semi-HC. Kevesebb volt a HC egy ezreléknél, pedig volt friss HC PvE tartalom. Aki meg az első két hétben képtelen az első bosson túljutni, az jóindulattal sem HC PvE-ben, mert az pusztán időráfordítással letolható tartalom. Vagy ma már mindenki HC, aki leül a gép elé Facebook-ozni, meg noob-ozza a többieket. :) Ha csak Mythic fokozat lett volna, akkor arra a két hétre a kb. 99,9% nem sok tartalmat kapott volna, de nyilván ott volt a többi flex fokozat a különböző igényekre. Ma már teljesen más arányok vannak. Valószínűleg azért is, mert összességében sokkal többen játszanak. Nyilván jó, ha van több nehézségi szint, mert akkor mindenki vevő lehet az adott tartalomra. Őrültség lenne másképp csinálni, ha nem raknak mellé rengeteg egyéb tartalmat, ami elérhetőbb.

   Remélem, ma jó sokat megtudunk a részletekről!

  • Kozzy
   2015. augusztus 29. - 11:26

   Ezzel az új account authenticator-os dologgal azt is megakadályozzák hogy egy csomó ingyen accot csinálj a login laurel miatt.
   Az meg hogy a Gem-gold árak elszállnak őket nem hiszem hogy nagyon érdekli..nekik úgy is csak az irl Gem vásárlásból van bevételük.
   Amúgy az is lehetséges hogy a Trial account lesz ingyenes.
   A trial acc limitjei : 2 kari slot, nincs map chat, nem adhatsz el semmit TPn, nem válthatsz át goldot Gemre, csak annak tudsz whisp-elni vagy mail írni akinek a friendlist-jén fent vagy, nem mehetsz wvw-re.
   PvP-re meg nem olyan rég vezették be hogy a ranked-hez min. rank20 kell.
   Szóval szerintem ez is lehetséges..hogy “csak” a trial lesz ingyenes.

  • Ishizua
   2015. augusztus 29. - 11:50

   El fognak szállni a gem gold árak…meg a tp is a kieg miatt…ettől félek mint casual.

   A raid nagyon jó ötlet, remélem több nehézségi fokozatot tettek bele, hogy egyik csapat se kezdjen el panaszkodni :D Talán lesz olyan bonyolult hogy ts-t kelljen használni hozzá, az már felidézi bennem a régi raid élményeket :’D Amikor az első waweben raid wipe, mert akkor ismerkedtünk csak a bossal…na remélem itt is lesz ilyen egy új boss formájában :D

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: