Reklámok

PvP ligák

44c44PvP-Leagues-wings (1)_Modified

Üdvözletem a Mists hőseinek!

Ezelőtt, felvázoltam egy útitervet a jövőképről, hogy mit szeretnénk a Player vs. Player-el. Elkészítettünk mindent a tervezettekkel kapcsolatban és még sok-sok minden mást; egyesített PvP gear, a játék egész területén, lecserélt komplex PvP jutalom rendszer a reward track-ekkel, mely megadja a választás hatalmát, hogy miként jutalmazd munkádat.

Létrehoztunk egy biztonságos környezetet, ahol a játékosok nyugodtan játszhatnak barátaikkal Unranked Arena-ban, ugyanakkor “high-end” versenyeket biztosítottunk pénzjutalmakkal az ESL kupákkal. A globális versenyünk, a World Tournament sorozat adott a legjobb játékosoknak esélyt, hogy beutazzák a világot és nagyobb nyereményeket nyerjenek. De valami még hiányzik a PvP képéből – egy tartalom az útitervből, melynek célja, helyet biztosítani a kezdő PvP játékosoknak, valamint a fejlődő és a meglévő PvP tehetségeknek, hogy versenyezhessenek, látható progresszión menjenek át, célkitűzéseik lehessenek és megfelelően jutalmazásra kerüljenek. Már rendelkezünk rendszeres versenyekkel a top PvP csapatok számára; most adunk egy olyan rendszert, amely lehetővé teszi mindenkinek, hogy versenyezzen és jutalmazásra kerüljön. Izgatott vagyok, hogy bemutathatom a PvP League funkciót a Guild Wars 2-höz.

88dc0Overview

 

A Guild Wars 2: Heart of Thorns™-al a PvP-ben rendszeres bajnoksági (league) szezonok lesznek. Egy szezon alatt a játékosok a kezdő osztályból (division) indulnak, és felküzdhetik magukat a saját osztályukban lévő játékosok legyőzésével, közben jutalmakat és presztízs tárgyakat nyerve. A PvP ligák minden képzettségi szinten rendszeres célokat biztosítanak, jobb matchmaking-et, egyedi jutalmakat és egy sokkal jobb rendszert a ranked játékhoz, a Guild Wars 2-ben.

cb9bbScoreboard

 

A Liga (league) felépítése

A ligákban hat osztály lesz. Az első osztályból kezdve – Amber Division ahonnan mindenki kezd – egészen a Legendary Division-ig, adott a hely az összes képzettségi szintnek, hogy azonos képességű játékosokkal kerüljenek össze, így fejlődhetnek és munkálkodhatnak a következő osztályba vezető útjukon.

Az osztályok (division) változó számú szintekre (tier) vannak tördelve és egy szinten belül, több pontot (pip) kell gyűjteni. Pontgyűjtéssel léphetsz magasabb szintre. Egy megnyert meccs, garantált pont, néhány esetben pedig nincs szükség győzelemre – ha olyanok ellen harcolsz akik magasabb szinten vannak, csak egyszerűen el kell érni a megadott pontszám küszöböt. Hogy a következő osztályba léphess, teljesítened kell az összes szintet az adott osztályodban. Például a legelsőben három szint van, öt-öt ponttal. Ha öt meccset nyersz, átlépsz a második szintre. Még öt győzelem után a harmadik szint jön. Megcsinálod újra és beléphetsz a második osztályba. A szezon alatt, ha először lépsz feljebb egy újabb osztályba, azzal jutalmakat nyerhetsz. Nagyobb jutalmakat és presztízs tárgyakat kaphatsz minden alkalommal, mikor keményebb osztályokba mozogsz.

Az első osztály az egyetlen ahol csak előrehaladó progresszió van. Csak most kezdted? elvesztettél egy mérkőzést? Ne aggódj; tarts ki és akkor átjuthatsz az első osztályon. Ezt a bevezetést követően a győzelem többet számít. A kettes és hármas osztályban (division) – a középső osztályok – pontokat (pip) veszthetsz a vereségek után, de szintet (tier) nem. A négyes és ötös osztály – a haladó osztályok – ahol a verseny nagyon felmelegszik és innentől kezdve pontokat veszthetsz a vereségek után és szinteket is, hogyha elveszted az összes pontot az adott szinten belül. A korábbi osztályokba nem tudsz visszaesni a szezon alatt, így ha egy rossz szériád van, lesz egy limitje meddig eshetsz vissza. Az utolsó osztály a Legendary Division. Ez egy megismételhető osztály, mely lehetőséget ad a játékosoknak, hogy olyan magasra jussanak amennyire csak tudnak és ezen keresztül jutalmakat nyerjenek.

Dicsekedj vele, ha megszerezted

Nem lenne elég a legjobbnak lenni, ha senki nem tud róla, ezért a bajnokságok jelvényeket biztosítanak a névtáblád mellé. Egy magasabb osztályba lépéssel frissül a jelvényed, így minden Tyriai megcsodálhatja harci tehetségedet. Fontos, ha látsz valakit egy magas rangú jelvénnyel, az azt jelenti, hogy az a személy jelenleg egy top játékos, mivel a jelvények bajnoki szezononként nyerhetőek. Dicsekedhetsz a jelvénnyel az adott szezonban és egy rövid szünet erejéig két szezon közt, de ha a következő indul, a jelvények törlődnek és minden játékosnak bizonyítania kell. Míg a jelvények szerzése szezonális, aki eléri a Legendary Division-t, egy állandó címet kaphat mely megmutatja ezt a kimagasló teljesítményt.

44c44PvP-Leagues-wings (1)

 

Wings of Glory

Amellett, hogy a jelvények megmutatják az aktuális helyzeted, a címek pedig, hogy a csúcsra jutottál, minden játékosnak adott a lehetőség, hogy dolgozzon a back item’-en, a Wings of Glory-n. A keményebb osztályokba belépve League Token-eket nyerhetsz. Ezeket a tokeneket át lehet váltani a szárnyak első fajtájára, majd továbbiakkal fejleszteni lehet őket, fokozatosan, egyre fantasztikusabb szintekre. A jövőben új tárgyak lesznek megvásárolhatóak a tokenekből. A legújabb tárgyak mindig kedvezményes árúak lesznek, úgyhogy addig szerezd meg a szárnyakat, míg akciósak.

A Wings of Glory mellett készítettünk egy egyedi tárgyat, melyet elérhetsz a PvP ligák versenyeinek teljesítése során – egy Legendary-t! A ligákon való részvétellel megnyílik a lehetőség, hogy megkezdj egy utazást egy teljesen új és egyedi Legendary back item építésével. Először megkapod a képességet, hogy megépítsd a kollekciót a precursor-hoz; később elkészítheted a precursor-ból a legendary backpack-et, az Ascension-t. Bár ez az új legendary a játékosok competitive PvP-ben elért jutalmaira fog összpontosítani, további elemekre is szükség lesz majd a végső kollekcióhoz.

Dicstelenség

Annak érdekében, hogy a ligákat megőrizzük szórakoztatónak minden játékos számára és csökkentsük azok létszámát akik kilépnek, AFK-olnak, vagy más mókákra vetemednek, frissítettük és újratelepítettük a dishonor rendszert. A dishonor rendszer időtúllépést ad azoknak, akik megzavarnak másokat a meccsek során.

Guild Team Leaderboards

A Guild Wars 2: Heart of Thorns-al vadi új funkciót vezetünk be: Guild Teams, mely tartalmazni fogja a Guid csapat ranglistákat is, PvP-hez. A Guild csapat ranglisták a PvP ligával debütálnak és a szezonokban lesznek aktívak. Ez a ranglista az Elo-pontrendszeren alapul, mely a csapatok képesség alapú összehasonlítása. A Guild csapatként való játékot a liga szezonok alatt, értékelés alapján fogja igazítani a rendszer és ez az értékelés lesz látható a ranglistán. Az értékelés hanyatlani kezd idővel, így inaktív csapat nem lesz képes megtartani a helyezést a ranglistán.

Bár a PvP liga jutalmak egyéni, azonnaliak, a szintek teljesítése és az osztályokban való előrelépés után, az új PvP guild leaderboard lesz ahol a csapatod rangsorolásra kerül a szezon végén. Mikor véget ér egy szezon, a csapat jutalmazásra kerül, az alapján, hol helyezkedik el a ranglistán. Ezen felül, a ranglistákat fogjuk arra használni, hogy megállapítsuk, melyik csapatok kaphatnak meghívást magasabb szintű verseny eseményekre.

Izgatottan várjuk, hogy elhozhassuk a PvP liga tartalmakat a Guild Wars 2: Heart of Thorns-al. Ez volt az utolsó kulcs darab a PvP szerkezetéhez, mely megadja a játékosoknak, minden képesség szinten a tökéletesedés lehetőségét, hogy elnyerhessék helyüket a Mists hősei között és felmutathassanak valamit. Már nagyon várjuk, hogy zúzhassuk az ellenfeleket (barátságos versenyekben) ráállhassunk véráztatta sisakjaikra (a sportszerűség keretein belül) és felemelkedhessünk a magasabb osztályokba, odébb dobva holttesteiket (mindezt a jó mókáért).

Találkozunk a csatatéren!

 

Eredeti: GW2.com

Reklámok
 1. 2015. augusztus 12. - 19:26

  Csak érdekesség a témához, hátha valakinek ez új, de az említett “Elo-pontrendszer” magyarul valójában Élő-pontrendszer, ugyanis Élő Árpád, magyar születésű fizikus, sakkozó fejlesztette ki az 50-es évek végén. Egészen addig nem volt egy épkézláb pontrendszer, ami képes volt használhatóan rangsorolni a játékosokat sakkban. Azóta ezt a pontrendszert alkalmazzák a sakkban, egyéb sportokban, valamint a számítógépes játékokban is. Angol nyelvben megfelelő karakterek híján nyilván ELO vagy Elo formában szerepel, de ez azonos a nálunk Elő-nek hívott pontrendszerrel.

  Ha már említettem, akkor elnézést! :)

 2. Ren
  2015. augusztus 16. - 20:57

  Ha jól értelmeztem, akkor ez csak a Heart of Thorns-al együtt fog megjelenni. Igaz?

  • Gandarel
   2015. augusztus 17. - 15:08

   Igen.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: