Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk > Pre-Purchase Community Address

Pre-Purchase Community Address

gw2hot (1)

Mint, ahogy azzal sokan tisztában vagytok, elkezdtük a Guild Wars 2: Heart of Thorns™ elővásárlási programot Június 16-án. Ez egy izgalmas időszak, de elismerjük, hogy van néhány zavaró és frusztráló tényező. Szeretnénk tisztázni szándékainkat és megoldani ezeket a kérdéseket.

Veterán játékosok értékelése

A rajongóinknak és hűséges játékosainknak szeretnénk köszönetet mondani és elismerésünket kimutatni. Minden játékosnak aki regisztrált 2015. Január 23. előtt és aki frissítette az account-ját az elővásárlással és regisztrációval bármely Guild Wars 2: Heart of Thorns kiadással az indulás előtt, hozzáadunk egy további karakter slotot a GW2 account-jához. A plusz karakter slot kiosztása igénybe vesz egy kis időt, de biztos lehetsz benne, azon leszünk, hogy megkapd minél hamarabb. További részletekkel látunk el majd az ütemezéssel kapcsolatban, hamarosan.

Pre-Purchase pontosítása

A Január 23-ai FAQ-ban akartuk tisztázni, hogy a Guild Wars 2: Heart of Thorns nem egy önálló kampány, mint annak idején a (Factions® és a Nightfall®), helyette inkább egy igazi kiegészítő a Guild Wars 2-höz,mint a Guild Wars: Eye of the North® volt az eredeti játékhoz képest. Azt akartuk, hogy tudd, a rengeteg tartalom ami a Guild Wars 2: Heart of Thorns-ban fellelhető, hozzáférést igényel a Guild Wars 2-höz. Néhányan úgy olvasták az FAQ-t mintha mi sürgetnénk a játékosokat, hogy vásárolják meg a fő játékot minél előbb, felkészülve ezzel a kiegészítő megjelenésére. Ez nem volt szándékunk és módosításokat eszközöltünk az FAQ-ban, a bejelentést követően jóhiszeműen kezdeményeztük a félreértés tisztázását. Mint ilyen, felkínálunk egy átfogó visszatérítési politikát.

Minden játékos aki megvásárolta a  Guild Wars 2 alap játékot a honlapunkról és regisztrált 2015 Január 23. és 2015 Június 16. között, megelőzve a Guild Wars 2: Heart of Thorns-t, annak automatikusan visszatérítjük amit fizetett az alapjátékért, hogyha úgy dönt, hogy elővásárolja a Guild Wars 2: Heart of Thorns-t a honlapunkról vagy in-game üzletből, bármikor, 2015 Július 31-ig. Ha kihasználod ezt a visszatérítést és elővásárolod a Guild Wars 2: Heart of Thorns-t, minden jelenlegi account fejlesztésed érintetlen marad. További részleteket közlünk majd hamarosan, ahogy a visszatérítések feldolgozásra kerülnek a következő néhány hétben.

Ha megvásároltad a Guild Wars 2 alapjátékot honlapunkról és regisztráltál 2015 Január 23. és 2015 Június 16. között és már nem akarsz játszani a Guild Wars 2-vel, visszafizetjük az alapjáték árát és lezárjuk az account-odat, feltéve, ha megteszed a kérést 2015 Július 31-ig. Fordulj ügyfélszolgálatunkhoz ezzel a kéréssel.

Ha egy harmadik féltől vásároltad az alap játékot, nem tudunk visszafizetést biztosítani. Azonban ha 2015 Január 23. és 2015 Június 16. között regisztráltad az alap játékot és frissítetted valamelyik Guild Wars 2: Heart of Thorns kiadással, az indulás előtt, akkor hozzáadunk egy további karakter slotot a  Guild Wars 2 account-odhoz. A karakter slot kiosztási folyamat azonos lesz a fentebb leírtakkal. Ha visszatérítést szeretnél, akkor kapcsolatba kell lépned a harmadik féllel, aki egyéni üzletpolitikája és szabályai szerint jár el.

Üzlet modell pontosítása

Azt akarom, hogy tisztázzuk az üzleti modellünket a jövőbeni kiegészítők miatt, most hogy közeledik az első fizetős bővítés a Guild Wars 2-höz. Hisszük, hogy a játék dinamikus és élénk, egy folyamatosan növekvő közösséggel, amit a lehető legegyszerűbben elérhetővé kell tenni az új játékosok számára, hogy bejuthassanak a Guild Wars 2-be. A Guild Wars 2: Heart of Thorns -szal nem akarjuk, hogy az alapjáték ára, egy tényezőként befolyásolja az új játékos döntését. A jövőben, ha kiadunk további Guild Wars 2 bővítéseket, azt tervezzük, hogy felajánljuk az összes előző kiegészítőt, az alap játékot és a legújabb bővítést egyetlen vételáron.

Elkötelezettek vagyunk a játékosainkkal szemben és hiszem, hogy megmaradunk a legjobb ár-érték arányú MMO helyén. Elindultunk ezen az úton, hogy kihívjuk az MMO konvencióját, hogy kiüssük a hozzáférhetőség akadályait és eleget tettünk az ígéreteknek, amit az online világra vonatkozóan tettünk. A folyamat során a legjobb játékos online közösség jött össze a Guild Wars 2-ben. A közösségünk felé – a múltban, jelenben és jövőben – elkötelezettek vagyunk. Köszönjük a megértést és várunk titeket a játékban.

 

Eredeti: GW2.com

Reklámok
 1. Darkuriel
  2015. június 23. - 01:16

  Ezzel kelet volna kezdeni, karakter slot, megmagyarázás normális info.

  • 2015. június 23. - 01:25

   Egyet értek! És az üzleti modellnél még fel is vezetik azokat a dolgokat, amire tippeltem, hogy kiegészítőknél megkapsz mindent és így végülis egy periódust fizetsz ki, megtisztelve a munkájukat.

   • Ishizua
    2015. június 23. - 10:37

    Nem kötekedésként, de arról én tehetek hogy 3 évig húzták az első kieget és el kellett viselniük hogy free cuccokat nyomattak eddig? Azért na…ha több bevételt szeretnének akkor valahogy szervezzék meg jobban ne sírjanak. Megértem hogy fizetni kell az embereket, de azért hülyének se nézzenek. Elvileg ez a modell nem a no lifereknek készült (nekik kevés és nagyon lassú az ami a játékban történik) hanem többnyire a casual playereknek. Velünk az a baj hogy nem köt annyira szorosan a game magához, könnyen váltunk más játékra. Néha úgy érzem össze vissza beszélnek…maguk se tudják mit akarnak. Számomra a lényeg továbbra is az, hogy amiért fizetek “nagyjából” megérje az árát bármiről is legyen szó. Most nem jött össze nekik, remélem tanultak belőle pár ember feje hullott miatta, felvesznek olyat aki ért hozzá és kövi alakommal zökkenőmentesen megy le ez a cirkusz.

 2. Sárki
  2015. június 23. - 06:39

  Helyes. Mellesleg lehet látni, hogy “tüntetéssel” célt lehet érni…

 3. Bikuci
  2015. június 23. - 08:38

  No akkor pre-purchasere fel!!!:)

 4. szkajt
  2015. június 23. - 12:36

  Szerintem ez csak egy ilyen bullshit marketing-kör volt, minden előre eltervezve, kvázi jó zsaru – rossz zsaru (egy személyben). Csak ki kellett bírniuk hogy nem olvasnak pár napig fórumot :)
  A negatív reklám is reklám, robbantotta picit az MMO közösséget a hírrel, hogy micsoda kib@szás megy itt a játékosokkal, így felfigyeltek rá többen is.
  Aztán most jön a kiengesztelő fázis, amikor a végeredmény úgy marad meg az emberekben, hogy milyen rendes a cég mert hallgat ránk és mint látjuk mindenki BOLDOGAN rendeli elő most már.. szerintem ügyes húzás :-P

 5. Darkuriel
  2015. június 23. - 13:01

  Én még mindig majd bejelentések utána és mai napi patch megtekintése utána fogok átgondolni “TALÁN” egy szeptemberi vételt meg ha cd galaxi 13500 forinton hagyja rendelést .

 6. gwfan21
  2015. június 23. - 14:14

  Mondjuk aki ez miatt veszi most mégis csak meg a kieget arról meg van a véleményem… :D

  • Bikuci
   2015. június 23. - 14:55

   Valószínüleg nem azt dönti el, hogy megveszik-e, hanem azt, hogy most veszik-e meg. Van különbség. Aki még azon vacilál, hogy megveszi-e egyáltalán, az azért teszi, mert nem tudja (vagy mert nem figyelt, és nem olvass utána, vagy mert még kevés infó van róla), hogy mit fog kapni érte. Én momentán tudom, hogy mindenképp megveszem, mert ezerszer olcsóbb, mint az a hobbim, ami helyette lenne. Ha már mindenképp megveszem, akkor az a kérdés, hogy kapok-e valami +-t azért, hogy előbb megveszem. A + kari hely egy ilyen +.

  • Shantey
   2015. június 23. - 15:01

   Engem továbbra is a síri csend zavar a PvE tartalom kapcsán, meg hogy a kedvenc kasztom (necro) indokolatlanul rommá lett nerfelve, míg akárhogy nézzük minden más kaszt kapott valamit. Most is írták, hogy egy szimpla Blood is Power és Plague majdnem megöl. Érted, belehalsz az elit skilledbe. Bullkitten ….

   • 2015. június 23. - 15:24

    Szerintem lesz júliusban 2 BWE, utána augusztusban 1, aztán ahogy a marketing igazgató mondta májusban Washingtonban, kiadják nyáron. A 3. születésnap szerintem a cél.
    A fent jelzett július végi határidő is egyre inkább ezt az elméletet erősíti.

    A 3-4 BWE (ez csak tipp, hogy ismét ennyi lesz) alatt legfeljebb a 20-30%-át lehet kipróbálni az új PvE tartalmaknak, de valószínűleg úgy fogják korlátozni, hogy lehetőleg ne lássunk sokat belőle, csak az open world zónák egy részt, a story elejét, meg a WvW-t. Ami téged érdekel, arról max. teaser meg blogpost lesz, és még az is előfordulhat, hogy a HoT megjelenése után 1-2 hónappal kerül be, mint content patch. Ugyanígy adták ki Fractalst meg Southsunt.

    Az meg hogy a HoT vásárlását ösztönzik és az alapjáték későbbi kiegészítőkkel történő teljes összevonását tűzték ki célul hosszútávra, számomra azt sugallja, (amellett, hogy nyilván a lehető legtöbbet akarják keresni) hogy a jövőben minden content patch majd arra feltételre épül, hogy megvetted a kiegészítőt, és ezt már előre eltervezték.

  • Ishizua
   2015. június 23. - 15:30

   A leírás szerint arra utalnak, hogy a kari slot akkor jár csak ha most vásárolsz elő. Tehát ezt szeretnék most inkább megtolni. (aztán ki tudja mit csinálnak mondanak írnak majd megjelenéskor, jelenleg ezt az időszakot szeretnék túlélni :D)

   • erasmus
    2015. június 23. - 15:37

    Így van csak akkor jár plusz karislot, ha kieg indulása előtt veszed meg, szóval úgy számolnak, hogy emiatt, sokan megveszik előre, mert gondolom, félnek ha kijön, utána látva, hogy mit is nyújt a kieg letennének róla.

 7. Mephike
  2015. június 23. - 17:24

  Nos mivel a kiegészítő tartalma valószínű közel sem lesz annyi, mint ami az említett Nightfall vagy Factions volt, ezért én biztos, hogy a legutolsó pillanatban fogom előrendelni a játékot. Nem óhajtok a bétára menni, a várható kevés tartalmat ellőni egy még valószínű bugos játékra, kínlódni azzal, hogy nekem lehet nem kedvező időpontban meghirdetett béta játék lesz.
  Biztos megveszem a kieget, de az is biztos, hogy nem most azonnal.

  • 2015. június 23. - 22:32

   Teljesen érthető ez a hozzáállás, ugyanis a fejlesztő kommunikációjából nem derül ki egyértelműen sok részlet.

   Ők azt mondják, hogy pl. a Heart of Thorns-ban lesz challenging group content, az viszont nem derül ki, hogy mikor és mi lesz az, de egy csomó minden más sem. A HoT nem az a termék, amit vásárláskor vagy induláskor kapsz, hanem a fejlesztő kommunikációjában az a GW2 legfrissebb, bővített verziója, amibe minden olyan későbbiekre tervezett content patch is értendő, aminek előfeltétele a HoT. Ilyen formában egyelőre simán benne van az is, hogy megjelenéskor nagyon kevés olyan dolog lesz benne, amire sokan várnak, és csak később lesznek a HoT-ban olyan tartalmak, amiket hirdettek eddig. Amíg másképp nem jelzik, a challenging group content sem garantált megjelenéskor, vagy ha lesz benne olyan, az sem a teljes tervezet szerint lesz, hanem valószínűleg később, fokozatosan adagolják, hogy legyen mindig alkalom a játékosok megszerzésére, visszacsábítására.

   Nem ígérte senki a játékosoknak, hogy megjelenéskor “teljes kiegészítőt” kapnak az összes teaserben is hirdetett tulajdonságával, tartalmával, hanem a kiadó nagyon óvatosan úgy fogalmaz, hogy a HoT először megalapozza mindazt, amit várunk tőle, aztán a jövőben ezekre az alapokra építkeznek, és ennek szellemében fejlesztik.

   Ha úgy értettétek, hogy megjelenéskor minden benne lesz, akkor tévedtek. Senki sem mondott még egyértelműen ilyet, és bizony tudni kell értelmezni azt, hogy mit mond és mit nem mond a fejlesztő/kiadó.

   Nem tudom, mennyire értelmesen sikerült ezt így leírnom. Remélem, érthető volt.
   Ha azt mondják, hogy megjelenéskor már lesz pl. challenging group content, és tudunk hivatalos megjelenést, akkor lehet arra számítani, hogy valóban lesz. Egészen addig úgy kell felfogni, ahogy ők mondják: lesz benne, de majd valamikor és valamennyi. Úgy kell az egészet kezelni, mintha szerződést értelmeznénk, és akkor nincs félreértés.

   Ezért is írtam korábban is, hogy akinek ez kell, az nyugodtan várjon arra, amikor tényleg benne lesz. Ez lehet még nyáron, de akár jövő nyáron is, mivel a HoT-hoz kiadott content patch-ek is a HoT részei az eddigi kommunikáció szerint.

   Nem azt mondom, hogy nem lesz semmi, amiről szó van, csak azt, hogy sokan mást értetek ti HoT alatt, mint amit a fejlesztő kommunikál. Azt is jó lenne megtudni pl, hogy mikorra tervezik a következő kiegészítőt és hogy addig a HoT hogyan, hány alkalommal, mennyi tartalommal bővül majd, ha egyáltalán lesz content patch, mert ugye arra sincs ígéret. Amit nem ígérnek, az nincs még, ennyi. Ha nem ígérik, hogy megjelenéskor benne lesz valami, akkor semmi garancia nincs arra, hogy az valóban benne lesz már akkor.

   Fáradt vagyok. Biztos ötször leírtam ugyanazt. Elnézést, ha így történt! :)

   • Sárki
    2015. június 24. - 06:53

    Értem én a logikát, csak mélységesen megvetem.Demagógiában, hazugságban, csúsztatásban, ködösítésben, semmittevésben egy szinten van tisztelt kormányunkkal az anet…

   • Bikuci
    2015. június 24. - 07:33

    Ez a business u know, all around the world. Vannak kereskedők, és vannak vásárlók. Minden iparágban törekednek arra, hogy függőséget alakítsanak ki, a telefontól kezdve a szappanig, csak ott márkahűségnek hívják. Eldöntheted, hogy mit akarsz, de azért igyekszenek elködösíteni a fejedet.

   • Sárki
    2015. június 24. - 16:24

    És akik nem űzik tisztességesen a műfajt, azok elbuknak. Azért bizonyos fokú politikai korrektséget és vásárlóbarát mentalitást joggal várhatunk el 2015-ben.

 8. Máté
  2015. június 27. - 16:20

  Sziasztok! :)
  Érdeklődnék, hogy ha előrendelem a játékot, de én korábban nem játszottam a gw2-vel, akkor míg meg nem jelenik a kiegészítő, addig tudok játszani a sima gw2-vel? :)
  Válaszotokat előre is köszönöm! :)

  • 2015. június 27. - 17:30

   Tudsz, mert az már megjelent. Egyetlen kulcsot kapsz, az jogosít fel minden tartalom elérésére. A kulcsot azonnal aktiválhatod, miután megveszed, és a HoT beta is elérhető lesz mindenkinek, aki elővásárolja.

   • 2015. június 27. - 21:36

    Csak hogy tisztább legyen a kép:
    – Nem előrendelés van, hanem elővásárlás. Előre megkapod, nem kell várni kiadásig.
    – A hivatalos oldalon sehogy sem tudsz már GW2 kulcsot venni, csak így. Azért nevezik elővásárlásnak, mert a HoT része az összevont GW2-nek még nem jött ki. Ez valóban megtévesztő lehet annak, aki most akar GW2-t venni.
    – Az alapjáték különálló értékesítése a kiadó részéről megszűnt. Ha valaki hivatalos shopban alapjátékot szeretne, ő is csak így veheti meg, kiegészítővel együtt. (Ha valahol látsz még alapjátékot, az a bolt nyakán maradt, és azért lehet csak olyat kapni.) Később is így marad, nem lesz külön alapjáték már. Helyette csak GW2 HoT vásárolható egyben, ami egyetlen termékkulcs.
    – Ez a kulcs aktiváláskor meglévő account-ot HoT-ra bővít, új játékosoknak pedig egyből adja az azonnal játszható alapjátékot HoT-ra bővítve, és később azonnal játszhatnak a kiegészítővel is, ha az megjelent. Nem kapnak további kulcsot, már most HoT account-juk lesz, és ezért részt vehetnek minden beta hétvégén is, amint elkezdődnek.
    – Akinek van alapjátéka, az nem kap újabb alapjátékot, hanem helyette kap egy plusz karakterhelyet, amit egyébként játékban szerzett gold gem-re váltásával is megvehetünk, de viszonylag sok goldba kerül.
    – Ha a Standard HoT csomagot veszed, akkor azt goldból később felbővítheted Deluxe csomagra, de Ultimate-re nem.

  • Kozzy
   2015. június 27. - 17:30

   Szia! Ugyebár kapsz alapjátékot is a csomagban, szóval igen, azzal tudsz játszani amíg a kiegészítő meg nem jelenik.

 9. Sakirim
  2015. július 21. - 22:04

  Üdv!

  “Minden játékos aki megvásárolta a Guild Wars 2 alap játékot a honlapunkról és regisztrált 2015 Január 23. és 2015 Június 16. között, megelőzve a Guild Wars 2: Heart of Thorns-t, annak automatikusan visszatérítjük amit fizetett az alapjátékért, hogyha úgy dönt, hogy elővásárolja a Guild Wars 2: Heart of Thorns-t a honlapunkról vagy in-game üzletből, bármikor, 2015 Július 31-ig.”

  Erről már van bővebb információ? Hogy fog működni? Megveszem most a kiegészítőt és egyszer majd csak visszautalnak 10€-t, amit anno fizettem a játékért??

  • 2015. július 22. - 12:39

   Már intézik ezeket, legalábbis a hivatalos fórumon is írták emberek, hogy visszakapták a pénzt.

   https://help.guildwars2.com/entries/94582027-Heart-of-Thorns-Pre-Purchase-FAQ

   Itt a végén találsz infót arról is, hogy ugyanarra a számlára megy vissza a pénz, amelyikkel vásároltad a hivatalos oldalon keresztül. Ha megszűnt a számla, akkor az gáz, és a banknál kell intézkedni. Hetente egy alkalommal utalnak mindenkinek, aki megfelel a felsorolt feltételeknek.

 1. 2015. június 23. - 12:48

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: