Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk > GW2 Heart of Thorns Elővásárlás!

GW2 Heart of Thorns Elővásárlás!

gw2hot (1)

A Guild Wars 2: Heart of Thorns kiegészítője, a mai naptól előrendelhetővé vált! Az előrendeléssel garantált belépést nyersz az elkövetkező béta hétvégékre.

 

Árak, Euro-ban és forintban, a jelenlegi árfolyam szerint, kerekítve:

Standard: 44,99€ ~13 500Ft

 • Tartalmazza az alap játékot bónuszként, és a kiegészítőt! ( Forrás)

Deluxe: 74.99€ ~22 600Ft

 • Standard
 • Kiegészítő karakter slot
 • Revenant Rythlock mini
 • Mordemorth’s Bane, Guild Hall dekoráció
 • Hearth of Thorns vitorlázógép skin

Ultimate: 99,99€ ~30 300Ft

 • Standard
 • 4000 Gem
 • Kiegészítő karakter slot
 • Revenant Rythlock mini
 • Mordemorth’s Bane, Guild Hall dekoráció
 • Hearth of Thorns vitorlázógép skin

Elővásárolni, itt tudtok!!!

Reklámok
 1. Ragathol
  2015. június 17. - 07:18

  Azt az alapjáték mégis ki a faxnak kell már?
  Csak a kieget nem lehet megvenni?

  • Xinagent
   2015. június 17. - 08:29

   Nem, nem is tervezik. Hacsak a sírás miatt nem teszik be mégis.

  • Andropow
   2015. június 18. - 19:47

   Egyéb jellemzők: kiegészítő program, használatához az alapjáték szükséges, internet szüksége!!!!!!!!!!!!!!
   https://cdgalaxis.hu/PC/22269/guild-wars-2-heart-of-thorns.html

   • Ishizua
    2015. június 18. - 23:03

    Nem tudom sírjak-e vagy nevessek :D Látszik hogy nem voltam itt a kezdetektől :D

   • Ishizua
    2015. június 19. - 13:58

    Átírták, cd-dvd volt rá írva, béta hétvége, cím nélkül :DDDD Most bővültek az infók és 12 990 ft.

 2. Mephike
  2015. június 17. - 07:30

  Már kb 2 hónapja szinte alig-alig lépek be a játékba. Gondoltam majd a kieg visszacsábít. Hááát ilyen áron biztos nem. Megvárom a startot, hátha jön ki olyan csomag, amiben a kieg van csak némileg olcsóbban. Ha nem, akkor részemről véget ért a GW2, és max egy év múlva veszem meg a kieget, amikor fél áron utánam dobják már.

 3. 2015. június 17. - 08:23

  Azt mondták, hogy ez a kiegészítő ára. Aki megveszi, bónuszként megkapja az alap játékot, így könnyítve az újak dolgát.
  A régi játékosok, hogy mit kapnak bónuszba?… Jelenleg úgy áll, semmit.

  • szkajt
   2015. június 17. - 09:11

   Hozzuk a popcorn-t.. Anet-eseket karóba fogják húzni az tuti.. :)

   • 2015. június 17. - 22:36

    A redditen ezen dolgoznak kb 3000-en.
    :)

 4. Ishizua
  2015. június 17. - 09:05

  Nem értem ezt. Mi van azzal aki régi vagy viszonylag régi? Nem mintha megvenném előrendelve….de úgy néz ki még slot se jár ha nem a hiperszuper csomagot veszed. Nem ér annyit a slot hogy 22 600-at fizessek ez egy vicc. Ekkora szarságot azért nem néztem volna ki belőlük :/ Akkor az előző boxom kuka lenne egyébként? Tudom hogy minden maradna az accon, de egyszerűen nem értem erre mi szükség van. Nem tudom akkor kinek a pofájába nyomták a hypot. Az újak sokat értenek belőle tényleg :D

  Remélem azért a jövőben tisztulnak a dolgok mert nem túl szimpatikus ez az irány. MAX 15 ezret vagyok hajlandó fizetni, de egy olyan csomagért ami rendesen tartalmaz is valamit. Mivel ez egy kieg, ez sok is érte. Ilyen áron pc játékok már minőségben jönnek ki (igaz nem mmo-k) amik meg is érik az árukat és vissza vissza lehet térni hozzájuk mert rendes játékélményt is adnak. Most adtam pénzt tesómnak a Batman előrendelésre…hamarosan meglátjuk ő mit kap 11 ezerért.

  De ha azt a gondolatmenetet követjük hogy full új játék vásárlására kényszerítenek (valami oknál fogva, nemtudom trollkodásból vagy technikai háttér miatt) akkor érthető az ár érték, csak nem értem miért nem adták meg a lehetőséget kizárólag kieg vásárlásra. Az mennyi lenne kb 5000 ft mert tulajdonképpen ennyi amit összehoztak az évek alatt, és hozzávágtak az alap gémhez ? :D Viszont így már nem fizetnék 15 ezret, max 11-et fizetnék soook extrával ha csak kiegről lenne szó :(

  Remélem azért változnak a csomagok és ez egy elég kezdetleges béna összeállítás volt csak, és a megjelenéskor már kizárólag a kiegre koncentráló csomagok is lesznek (extrákkal).

  (Nem voltam itt a gw2 indulásakor nem tudom milyen volt, szóval nekem ez így most egy kellemetlen élmény hogy úgy mondjam bocsi a sok pofázásért.)

 5. trabi
  2015. június 17. - 09:07

  Ez a játék egyre nevetségesebb az anettal együtt.

 6. erasmus
  2015. június 17. - 09:42

  Ezek hülyék. Lassan vagy 3 hónapja szinte csak a napikat csinálatam az utolsó pár hétben már azt sem. Gondoltam majd a kieget megveszem. Erre ilyen pofátlan rohadékok hogy vegyem meg még1szer az alapjátékot , plusz karakterslotot sem kapok (van rá pénz de akkor is mekkora nyomorékság), és egy kiegért elkérni 14000et pofátlanság.
  Ez most vagy egy elcseszett kommunikációs baki és lehet külön kieget venni, vagy komolyan gondolják és akkor nem sokan fognak visszatérni, mert azért hülyének nem lehet nézni a vásárlókat.

  • Healer
   2015. június 17. - 22:38

   Én megvettem az alapot, most azon gondolkodom, hogy beregelem újként, ugyan a régi karik ugranak, de 5 karakterhely + kieg, a régit meg majd karácsonykor felupgradelem 20 euroért.

  • Mequel
   2015. október 19. - 20:43

   “Lassan vagy 3 hónapja szinte csak a napikat csinálatam az utolsó pár hétben már azt sem.”

   ezzel én is pontosan így vagyok !

 7. trabi
  2015. június 17. - 10:11

  Vennének példát a d3rol, majd olyan áron jött a kieg mint az alap de tartalom az volt benne, és sokkal több tartalmi frissítés is érkezett a kieg előtt es után is ingyen.

  • 2015. június 17. - 12:01

   Az idő mindent megszépít. D3-hoz mi jött ki a RoS-ig? Bugfix, némi gear, meg egy végre valahára használható lootrendszer és az eredetileg fő feature-ként reklámozott RMAH teljes felszámolása, felszántása és sóval behintése. A kiegészítő előtt meg mindenki tudta, hogy a Torchlight 2 tartalomban, itemizációban, történetben, minőségben feleannyi pénzért sokkal jobb játék volt. Azt tartották a D2 rajongók az igazi D3-nak, ha játszottak vele. Már csak azért is, mert a 2005-ben szélnek eresztett D2 csapat, a felszámolt Blizzard North fejlesztette, miután 8 hónap alatt kiadtak egy Torchlight nevű tech demót, aztán abból fejlesztettek egy T2-t még a D3 megjelenése előtt. Nem véletlenül lett a Reaper of Souls és a Loot 2.0 olyan, amilyen.

   A D3 jelenlegi formájában már egy nagyon jó játék, a kiegészítő után én is megszerettem, de a kiegészítőig a T2 sokkal jobb és igazi Diablo játék volt, amiben csak a történet lvl50-ig tartott, end-game tartalomban és játékélményben pedig a D3 kínosan alulmaradt hozzá képest, de magához a Diablo franchise-hoz képest is. A több mint 1000 T2 mod-tól eltekintve is tartom ezt a véleményem.

   A GW2-höz összesen 42 db ingyenes content patch jött ki, amiből 2 patch feature pack volt.
   A kiegészítő előrendelési ára pedig valószínűleg úgy fog csökkenni, ahogy az alapjátéké is csökkent megjelenés után.

   • Sárki
    2015. június 17. - 18:29

    És milyen minőségű, mennyiségű és újrajátszhatóságú contentek is voltak ezek az ingyen patchek? GW1ben hetente hozták a balance patcheket, elite missionöket adtak és volt magas újrtajátszhatóságú, szórakoztató end game. GW2-ben 2,5 év után mi az end game? Az átlagosan ~másfél havonta 2 órányi living story vagy az a két darab erőtlen (commanderszínek és tsai) haszontalan feature pack, ami semmilyen új játékélményt nem ad? Édeskevés amit kapunk, mind az elődhöz képest, mind a kor elvárásaihoz képest. GW1-ben ilyenkorra már a harmadik kieget is kijátszottuk, itt meg kapunk egyet, azt is úgy, hogy az elmúlt másfél évben alig volt content és a kiegben feleannyi újdonság sem lesz (a jelenlegi ismeretek alapján), mint amit a gw1 bármelyik kiegében kaptunk? Ezért ennyit nem vagyok hajlandó fizetni. A 4k gemjüket meg dugják fel a s3ggükbe, tp-n 2 hét alatt összeszedem a rávalót. A mini rytlock annyit ér, mint a másik (persze, majd a molten firtestromot dobom egy ilyen tömegcikkért :D), a gh dekorációból meg guildenként megkockáztatom, hogy elég 1. GW1-es deluxe editionokban poszterek, zenei cd-k, így készült dvd-k, artbookok voltak, itt meg pár gagyi. Mellesleg gw1ben a pre-purchaseért már kaptunk pár egyedi fegyverskint…
    Az egész egy lehúzásszagú sz@r, pláne hogy az állítólag ingyen contentet adják ki most fizetős kiegben…

 8. Ridik
  2015. június 17. - 10:21

  Komolyan gondolják csak másként értelmezik mint ti. Szerintem a kieg árát gondolták ki alapbol ennyinek csak bónuszba az újak miatt akkor már legyen benne az alap is, nem a régiekkel vetetik meg még 1*. Az alap nélkül is ennyi lenne, tutira veszem. Persze ez valóban sok egy kiegért. Attól függetlenül biztos megveszem ha arra gondolok, hogy a wow-ba az évek alatt több 100 ezret tettem (nem felvágásbol, átlag melós vagyok , csak számolj ki 10 év havidijat) igy máris megérni.

  • Sárki
   2015. június 17. - 18:29

   Oké, csak azért a régieknek legalább egy character slotot odavethetnének vagy valamit…

 9. 2015. június 17. - 10:21

  Hivatalos fórumon nagyon megy a sarazás, kíméletlenül. Remélem lesz eredménye. Nálam kihúzták a gyufát és egyszerűen nem rendelem meg, azt kész. Ajánlani tudom, hogy aki elégedetlen, az várjon. Jobbat nem tehet, azon kívül, hogy fórumon kifejezi nemtetszését.

 10. Darkuriel
  2015. június 17. - 10:23

  Nyugodjatok le már még nem beszéltek arról hogy konkrétan újra meg kell venned ezek az újaknak vannak, mondták még hogy majd később időpontot árat helyszínt mikor és hogy tudod meg venni csak kieget simán kiegért nem kérhetik teljes árat ha megteszik akkor kb halálos ítéletüket írják alá szóval nyugalom még várjunk az akasztással.

  • Ishizua
   2015. június 17. - 10:39

   De aki szerette volna előrendelni és bétázni veterán játékosként az úgy gondolom jogosan őrjöng. Ennyi pénzért ez egy nulla csomag a régieknek. Mi majd várunk a normálisra ami ki tudja mikor jön ki, de hogy ezeket nem vesszük meg az tuti. És nem a pénzről van szó hanem amit kapuk érte. Én 15 ezret tettem félre, max ennyit egy ultra csomagra szánnék..megvárom azt a csomagot ami ér is ennyit :D Aki meg befizetett rá most, szeretném megtudni megérte e :D Addig is vicces dolgokat olvashatunk a gw2 fórumon, már ha nem törlik őket…

  • 2015. június 17. - 13:51

   Egyértelműen közölték, hogy megjelenéskor is ez a 3 kiadás lesz, nem lesz CE. Nem lesz core nélküli változat.

 11. Vekerur
  2015. június 17. - 12:06

  Nem értem ezt a hisztit… Alapjáték is relatív drága volt, nincs havidíj, ellenben rengeteg tartalmat kaptunk ingyen (most az mind1, hogy mostanában kb. semmit, előtte kaptunk nagyon sokat), én teljesen erre az árra számítottam már a legelejétől kezdve. Oké, egy karislot tényleg belefért volna, de nagy cucc, 2-3 nap alatt kifarmolod rá a goldot.
  Aki meg azt mondja nem éri meg a játék… nézze már meg, mennyi időt tol bele egy “egyszerű” gamebe, és mennyit egy mmoba, azért van némi különbség.

  • Ishizua
   2015. június 17. - 12:42

   Assassin’s Creed Brotherhood és Batman Arkham Origins. Tolhatod online is a solo tartalom mellett (Batmant pl mai napig…), meg acsik is vannak új térképek stb és még biztos van ilyen game. Nem az ár a probléma ezt nem értik meg az emberek. A probléma az amit ennyi pénzért kapok. Mert mi is az? Én fizetek nekik… csak adjanak érte értelmes dolgot, mert PLUSZ EGY ALAP JÁTÉK NEM KELL MERT NEM TUDOK VELE MIT CSINÁLNI pont

   • 2015. június 17. - 13:03

    Nem kapsz plusz egy alapjátékot és az alap nem kerül plusz pénzbe. A gond viszont az, hogy az alapot most külön nem lehet megvenni, mert a HoT lett az új termék és az alap gyakorlatilag “ingyenes” lett, viszont külön már csak egyéb forrásból lehet megvenni, a hivatalos oldalon nem. Az van tehát, hogy aki most vesz GW2-t, az megkap mindent, és nem választották ketté a két csomagot, tehát az újak most nem dönthetik el, hogy kipróbálják-e az alapot és utána vesznek kiegészítőt, hanem a tegnapi árhoz képest 5 EUR-val drágábban veszik a GW2-t, viszont abban kapnak egy kiegészítőt is. Vagy az van, hogy az alap teljesen ingyenes lesz, vagy visszakerül valami jelképes összegért, ha vége az elővásárlásnak.

    Az meg hogy pontosan mi lesz a kiegészítőben, még nem lehet tudni, tehát aki bizonytalan, az várjon, míg kiderül minden, azaz megjelenik a HoT.

    Ha nem kell a kiegészítő, nem veszed meg és továbbra is játszhatsz az alapjátékkal a jelenlegi profession-ökkel a jelenlegi zónákban, WvW-n és sPvP-ben.

   • Ishizua
    2015. június 17. - 15:09

    Miért nem választották ketté a csomagot azok számára akik újak vagy régiek, de szeretnének előrendelni? Ez nekem nem kerek. Miért nem teszik meg? MERT! Ez nekem nem válasz. És az sem válasz hogy nyeljem le a békát, mert ezek a fiúk x órát toltak bele a fejlesztésbe és támogassam őket mit ugrálok itt. Nekem van egy alapom, amire szeretnék csak egy kieget. Olyanért miért kéne 2x fizetnem ami nem változik? Ha olyat próbálnak letolni az ember torkát ami nem ízlik neki abból csak hányás lesz, nem értem ezen miért csodálkoznak. 13 500 ft-ér támogatom az xxxx óráig gépek előtt görnyedő fejlesztő csapatot a fantasztikus kiegért(ami tényleg tetszik, és még nem láttunk mindent), ha a HoT kieget kapom karislottal skinnel és még valamivel. Igen kinyitom a szám igen elégedetlen vagyok, az elégedetlenség mozdítja előre a dolgokat ha beletörődnék mindenbe ami nem tetszik akkor csak morgolódhatnék a sarokban. Most éppen a hype után nekem ez egy ilyen dolog, mivel nem egy vadiúj játékot kapok hanem az első kieget.

  • 2015. június 17. - 12:45

   Ezt én sem értem. A hivatalos fórumon sírás nem mérvadó, mert akármi történne, ott csak sírnak az emberek, miközben alig tudnak valamit a kiegészítőről.

   Engem pl. az éjszaka bemutatott Guild Halls teljesen meglepett, pedig csak pár dolgot emeltek ki az in-game videó alatt, mégsem arról beszél senki, hogy milyen hatalmas zóna lesz, mennyi potenciál van benne, hogy guild arénát lehet építeni, amiben akár GvG összecsapásokat is lehet vívni meghívott guild-ekkel, de guild-en belüli tagokkal is lehet egymás ellen gyakorolni vagy pl. WvW-re légvédelmi támogatást fejleszteni, lehet benne glidert használni, funkcióval bíró épületeket és kozmetikai fejlesztéseket láttunk, amik megszerzése még nem ismeretes, hogy ez csak egyetlen feature, ami mellett pl. még az open world tartalmakból gyakorlatilag alig ismerünk valamit, stb.

   Helyette az van, hogy drága a kiegészítő előrendelése, miközben elég rég tudjuk, hogy megjelenés előtt 45 EUR lesz az ára. Oké, elférne benne valami plusz skin, amit senki sem használna, vagy plusz karakterhely, ami viszont valóban hasznos lenne, esetleg plusz gem. A 100 EUR csomag nekem is sok, de én eleve az alapcsomagban gondolkodtam, amiben megkapom a kiegészítőt, oszt csókolom.

   • Healer
    2015. június 17. - 22:41

    A Guild változások valóban jók, kellettek már.

  • Sasu
   2015. június 17. - 14:12

   Azt, aki fel van háborodva az árral, azzal teljes mértékben egyetértek a következő miatt: az alapjátékban benne volt 5 kaszt, elég nagy terület, pvp mappek, dungeonok, stb., tehát elég nagy a tartalma.

   Ez volt anno megjelenéskor 15 ezer. MOsta hasonlítsuk össze ezt a tartalmat azzal, amit a HoT biztosít: 1 új kaszt lesz, meg a specek, dungeon-okról úgy tudom, hogy semmi infó (sztem nem raknak be, azért nincs), területek mennyiségéről semmi infó (kétlem, hogy akkora területet kapnánk, mint az alapjátékban), endgame-nek a Mastery-zést én nem nevezném (gyakorlatilag csak tovább fejlődsz, ami nem a szintedben jelenik meg, hanem masteryben), tehát az is kérdéses, hogy milyen tartalom lesz benne, ami leköt.

   Azt ne felejtsük el, hogy amit bejelentettek pvp mód és WvW, mint HoT feature januárban, az anélkül is elérhető, hogy a kiegészítőt megvennéd, tehát ezek nem igazán a kiegészítő részei.

   Összességében úgy érzem, hogy ami pluszt nyújt a HoT tartalom szempontjából az alapjátékot nézve (ne más játékokhoz hasonlítgassunk, annak semmi értelme), ami anno 15ezer volt, nem ér meg 10ezernél többet.

   Lehet itt jönni azzal, hogy nincs havidíj meg hasonlók, erre annyit tudok mondani, hogy az alapjátéknál se volt, mégis ezért a pénzért tisztességes tartalmat kaptunk.

   Akkor érne meg ennyit, ha beleszámoljuk az ingyenes ajándék alapjátékot, de akkor meg ugye már nem lenne ingyen, hanem 5ezer körül lenne, így meg már unfair, hogy az is megvegye, akinek megvan (de ugye elmondásuk szeritn a kieg 15ezer, nem a 2 együtt). Félreértés ne essék nem azok közé tartozok, akik úgy érzik, hogy újra meg kell vegyék az core-t, de ez az ár egy bundle esetén korrekt lenne, de így nem.

   Illetve ha már új kasztot tesznek bele, legalább adhattak volna hozzá egy karakter slot-ot is, és esetleg a többihez 2-t, mert ezt se érzem picit fairnek.

   És azokról ne is beszéljünk, akik megvették a kieg bejelentése után, merthogy közölték, hogy kelleni fog az alapjáték, közben mégse kell… A hogyan basszuk át, húzzuk le az embereket tárgyból az ArenaNet-nek sikerült levizsgáznia, ötösre…

   Szerintem érdemes várni amíg az ár leesik vagy amíg a jég meg nem törik az ArenaNet-nél (bár jelen állás szerint azt leshetjük, megvannak győződve róla, hogy ez teljesen korrekt ár).

   • Xinagent
    2015. június 17. - 14:41

    8 kaszt van.

    Allitolag akik a kozelmultban vettek meg az alapjatekot es irnak a supportnak akkor atvaltjak nekik. Info redditrol van es nem talaltam hivatalos megerositest.

    Egyebkent en nem lepodtem meg az aron. Kb erre szamitottam, bar karakter slottal. A karakter slot sirast amugy megjelenesig kb barmikor orvosolhatja Anet a gemstoreban 0 gemes akcioval.

   • Sasu
    2015. június 17. - 16:05

    Igen az 5 kaszt az elírás volt :)

  • Bee
   2015. június 17. - 17:55

   Az a helyzet, hogy az a magyarázat nem elfogadható, mely szerint mennyi ingyen patch-et és tartalmat kaptunk, és ezért ennyi az annyi.
   Mert:
   – ha eleve ingyen tartalmat reklámoztak (LS1, LS2), akkor nem túl korrekt bevasalni az árát később, mondjuk egy kiegben – máris nem volt ingyen ugyebár.
   – eleve van jópár ember, aki kinyitotta már a bukszáját, nem is egyszer azért, hogy gem-et vegyen valódi pénzért.

   Marhára nem ingyen játszottunk sztem.

   Nem kifejezés, hogy mennyire elrohant velük a ló… de a barom amcsik tuti kicsengetik akár a legdrágább változatot is.

   Mégis ki az az új játékos, aki nem vette meg eddig fél áron a rengeteg akció során az alapjátékot?!

   Kinek szól ez az óhéberduma, hogy a ‘core game free’, ennyibe fájna csak egymagában a kieg. Senkinek nem kell az alapjáték! Aki akarta, már 600x megvehette és meg is tette. Vannak páran akik eleve legalább 2 acc-ot birtokolnak. Annak pl. mi a francnak egy 3. ?! :o)

   Ezért nagyon nem indokolt azzal sem takarózniuk, hogy ez új játékosoknak szól (vajon honnan akarnak még játékost találni).

   Ha az alapjáték helyett valami használhatót is beletettek volna a kieg mellé, akkor még elgondolkodnék rajta, de ebben a formában, ennyiért?!

   Kizárt, hogy megvegyem.

 12. Bikuci
  2015. június 17. - 13:21

  Szerintem is ez csak az újaknak szól. Régi veteránoknak csak betegség esetén szabad megvenniük saját felelősségre.:) (nem vagyok beteg:)) Viszont a HoT-ot baromira várom, és simán meg fogom venni, ha normális lesz az ajánlat, és nem érzem azt, hogy átvernek.

 13. Bikuci
  • Bikuci
   2015. június 17. - 13:38

   Ez alapján inkább visszavonnám, amit fentebb írtam. Lehet, hogy megbetegszem:)
   – Go Piken Go – Hajrá SoD guild (Főleg ma este)

  • 2015. június 17. - 13:50

   De most akkor két kulcsot küldenek egy helyett, vagy hogy van ez? Már én sem értem ezt az egészet. Eleve abból indultam ki, hogy kapok egyetlen HoT upgrade kulcsot, amit rápakolok a meglévő GW2-re vagy ha nincs account-om, abban benne van a core is. Most akkor adnak egy core kulcsot is, amit elajándékozhatok/eladhatok? Még nem vettem meg, így nem látom. A fórumot nem olvasom már vagy egy éve, mert agysérvet kapok tőle, és időm sincs végigbogarászni a sok szemét közt az érdemi hozzászólásokat.

   • Bee
    2015. június 17. - 18:29

    A fórumról:

    ‘Ark Bladesteele.2943:

    I redeemed the HoT code on my current account. There are no separate codes, it appears if you redeem the code on your existing account you do not get another “free” copy of the base game’

    A fickó tapasztalata alapján, nem kapsz másik kódot, amit utána eladhatnál vagy elajándékozhatnál másnak.

   • 2015. június 17. - 19:35

    Köszi, akkor jól sejtettem, hogy akinek van account-ja, az nem kap alapjátékot, mert nincs is rá szüksége. Csak mert erről beszéltem feljebb, de már elbizonytalanodtam, mert sok helyen olyat olvastam, hogy emberek panaszkodtak, hogy mit csináljanak az ajándék core játékkal. Mivel nem kapják meg, nem tudják a hajukra kenni, tehát dilemma megoldva.

    Érdekes, hogy a Blizzard ugyanezt eljátszotta a korábbi kiegészítőkkel, hogy ne kelljen egyesével megvenni őket horror áron, csak az alapjátékot és a legutolsót, de nem panaszkodott miatta senki, sőt örültek neki az emberek és meglepődtek a húzáson. Ehhez képest itt meg bemutatták a guild hallst és senkit sem érdekel, csak az hogy az új játékosok kapnak alapjátékot, meg hogy a standard csomagban nincs karakterhely. Az ár miatt egy hónapja semmi reakció nem volt, hogy drága lenne, pedig mióta kijött a hír, hogy Amazonon már lehetett kapni 45 EUR-ért.

    Az EA pont emiatt a jelenség miatt pár éve bevezette azt, hogy mindent fizetőssé tett és inkább nem mer kiadni ingyen tartalmat, mert így érdekes módon senki sem sír, míg ingyenes pályacsomagoknál meg tartalmaknál reklamáltak az emberek, hogy az egyik miért fizetős, a másik meg miért ingyenes. Ezzel egy csomó pénzt buktak, mert az ügyfélszolgálatot is terhelték az elégedetlenkedők. Tök érdekes jelenség, de valóban létezik. Mindent fizetőssé kell tenni és akkor mindenki lenyugszik. :)

   • Bee
    2015. június 17. - 20:20

    Nekem a guild hall-lal csak az a gondom, hogy nagyon úgy néz ki, hogy azok számára lesz elérhető, akik megveszik a kieget. (Aztán ne legyen igazam.)
    Illetve csupán 2.5-3 évet késtek vele… igaz, ez csupán naív elvárás volt a Guild Wars2 elnevezésű játéktól… ha már az 1-ben megvolt…. tehát alapnak gondolná az ember.

    Letojom, hogy az új játékos “ingyen” megkapja az alapjátékot (tőlem aztán…), viszont Te, vagy itt bárki más, aki megvette 3 éve, nem kap most semmit – holott a kieg nem ér annyit tartalmilag (a guild hall-nak már itt illett volna lennie 3 éve). Még egy rühös karakterhelyet se. Ez a legbosszantóbb talán. Jöjjenek az új játékosok, a régiek már nem számítanak. Igaz, 3 év alatt azért toltak pénzt a játékba, dehát az már a múlt.

    Állítólag már nem lehet kapni magában az alapjátékot (nem néztem utána, fórumon olvastam), csak így a kieggel együtt. Akkor most hogy is van ez? ingyen van az alap? vagy mégis kifizettetik? hmmmm… o.O

    Diablo3 RoS-ra kiadtam a pénzt. De ott nem is találkoztam ennyi szaros buggal, mint itt… WoW-ot meg nem játszottam, és nem is fogok.

    Eddig én nem anyáztam ANet-re, de ezzel azért betették a kiskaput. Most nem látják a pénzem, max később, ha lejjebb viszik az árát (esetleg kijavítják a most bejövő bug-okat). Ennyit nekem nem ér. A tartalom meg ott lesz később is. Ha meg LS jönne HoT-ban (LOL), akkor ha lemaradnék, megveszem gem store-ban.

    Főleg az a bajom, hogy a képembe hazudnak (free core game – perpillanat számomra értéktelen), átverés szagú az egész. Ha ez nem lenne, akkor talán. DE csak béta accessért a franc fogja előrendelni még úgy is.

   • Healer
    2015. június 17. - 22:46

    Egy kulcsot kapsz, most vettem, ha beregeled külön akkor mindkettőt megkapod )Core + HOT),
    ha Redeem code-dal beütöd akkor upgradeli a meglévő accountot.

   • Kovács Kornél
    2015. június 20. - 01:33

    ez engem is érdekelne

 14. szilassim
  2015. június 17. - 13:51

  Hát mivel tényleg azt irta anet hogy ez már biztos ár és nincs benne az alap játék ára az ingyen van én beletörődtem és megvettem az ultimate editiont. Rip a fallout 4 re félretett pénzem mehetek nyárimunkázni

 15. trabi
  2015. június 17. - 14:19

  Ez az anet már lehetett tudni, pl gemstore ha f2p lenne akkor ok a gemstore de így 30-40 ropi a game és mellette vagy nolife vagy visa ha akarsz karislotot rendes méretű bankot stb stb

  • 2015. június 17. - 14:37

   Valamit nagyon elnéztél, mert a kiegészítő elővásárlása 45 EUR (Standard csomag), ami nem “30-40 ropi”, ahogy te számoltad. Az elővásárlás meg az alapjáték megjelenése előtt is drágább volt (55 EUR), mint a megjelenés utáni ára.

   • trabi
    2015. június 17. - 15:57

    Add össze az alapjatekot es a kieget…

   • 2015. június 17. - 17:34

    Ja hogy így értetted, így már világos. Viszont az elmúlt közel három évben laza casual játékkal eddig ezeket vettem goldból:
    +3 character slot
    +3 bank tab
    +1 bag slot egy karakteren
    +3 skin gem store-ból (1 set, 1 outfit, 1 darab)

    Egyébre nincs szükségem. Ha valamire mégis, azt játékkal megszerzem. Mindez úgy jött össze, hogy nem farmoltam dungeont vagy bizonyos területeket, csak játszottam azzal, ami tetszett. Ha nem játszom, akkor nyilván nincs szükségem semmire. Ha játszom, akkor meg szép lassan összejön. Ha nulláról kezdeném, akkor nyilván nem egy hónap alatt jönne össze ennyi, de akkor vagy vennék 45 EUR-ért egy Standard csomagot + gemet, ha kevés az 5 slot, vagy megvehetném 99-ért az Ultimate csomagot, amiben van +5 slotra elegendő gem is vagy +3 karakter +2 bank. Annyi szerintem bőven elég, még sok is egy kezdőnek.

    A nolife vagy visa szerintem túlzás, ha 30 ezer Ft-tal számolod az indulást, ami vagy az Ultimate ára vagy egy régi játékos összkiadása. Aki nem játszik sokat, annak nincs is szüksége sokra. Ha meg játszik, akkor szép lassan jön gold. Vagy ha azonnal kell, megveszi a kényelmet bankkártyával és akkor nem kell törölni karaktert. Amióta Tome of Knowledge, lvl20 scroll és másik karakternek átadható Ascended gear létezik, még akár nulláról is fel lehet kattintani 80-ra egy fullos karaktert, bár a térképet és a szakmákat így bukja az ember. De aki 5-nél több 80-as karakterrel játszik, annak meg összejönnek a plusz dolgok bankkártya nélkül is szerintem. sPvP-hez meg törölhet és csinálhat új lvl1 karaktert, mert nem számít. Ezért néztem furcsán, de már értem, hogy mire gondoltál.

 16. Shantey
  2015. június 17. - 14:58

  Nem akarok party gyilkos lenni, de ez így vicces mindenki részéről … :)
  #poorfags

 17. 2015. június 17. - 16:23

  Reggel rohanvást írtam a postot, úgyhogy most javítottam néhány dolgot.
  Előrendelést átírtam elővásárlásra és odabiggyesztettem a Standardhoz, hogy az alap játékot BÓNUSZKÉNT adják a kieg mellé, mert itt sírtak nekem, hogy téves infókat közlök.
  Szorri érte, akinek bántotta a szemét, a lényegen szerintem nem változtat.
  puszi <3

 18. Mc Wolfy
  2015. június 17. - 18:17

  15 ropit fizetni egy kiegért, ami ad 1 trait linet, 1 új profot és pár új mapot? az egy új játék ára.
  szerintem úgy vannak vele, hogy sokan így is megveszik első karikában, aztán majd majd jön megjelenés előtt pár akció, hogy most csak 40, 30 dollár, vagy 50% off. szóval gw2 bétákon ott voltam, most reménykedek, hogy ez egy gazdasági húzás

  • Sárki
   2015. június 17. - 18:41

   Majd akkora lesz az igazán nagy pofáraesés, amikor a most anetet védők az 5. pálya végén rádöbbennek, hogy ennyi volt a kieg :DDD

   • Rator
    2015. június 17. - 18:54

    Ha ez megtörténik akkor csak magamat hibáztathatom, addig is nagyon várom, nálam tuti vétel lesz, árban pedig erre számítottam csak legalább egy karakterslottal :(

   • Sárki
    2015. június 17. - 18:59

    Pedig számíthatsz rá, egy régió eddig is 4-5 pálya volt a játékban.

 19. Sárki
  2015. június 17. - 18:57

  Mellesleg akinek van már gw2 accja, az mindkét acchoz hozzácsaphatja a kieget egyidejűleg?

  • 2015. június 17. - 19:41

   Persze, sőt a szomszéd is használhatja. A Mastery sem account-wide lesz, hanem block-wide, ami azt jelenti, hogy az egy háztömbben lakók mindannyian megkapják, ha valaki unlockol egyet. Azt hallottam, hogy ha a bankautomatánál pin kód helyett ezt adod meg, még a bankszámlád is feltöltik, hogy abból vehess gemet. Totally…

   • Sárki
    2015. június 17. - 19:50

    Ennyi. Tehát nekem, mint veterán playernek, pontosan mi a halál véreres *****ért kell a plusz acc? Eleve pofátlanság ennyi pénzt elkérni egy ilyen tartalmatlan kiegért (pvp, wvw, gh, spec system mind core, csak a kaszt és a pve map+ottani featureök és az elite specek nem), de így, hogy kifizettetnek velem egy felesleges alapgamet (mondani sok mindent lehet, de tény, hogy magas a kieg ára, kivéve ha az alapgamet is belevesszük), így már tényleg egy legalja lehúzássá silányul a játék. Hát még a készítők… Az elmúlt 2,5 év a fejlesztési minimalizmusról szólt, most meg még le is akarnak húzni… Na mind1, nem kötelező megvenni a kieget.

  • Ishizua
   2015. június 17. - 19:43

   Bee linkelte feljebb

   A fórumról:
   ‘Ark Bladesteele.2943:
   I redeemed the HoT code on my current account. There are no separate codes, it appears if you redeem the code on your existing account you do not get another “free” copy of the base game’
   A fickó tapasztalata alapján, nem kapsz másik kódot, amit utána eladhatnál vagy elajándékozhatnál másnak.

   • Sárki
    2015. június 17. - 19:51

    És ez mégis mit jelent? :D

   • 2015. június 17. - 19:59

    Azt jelenti, hogy egyetlen HoT kulcsot kapsz, nem kapsz mellé külön core kulcsot. Ha van account-od, azt upgrade-eli HoT-ra, ha nincs akkor csinálhatsz vele egy újat úgy, hogy nem kell megvenned az alapjátékot hozzá. Egy account-ra szól az egy kulcs.

   • Sárki
    2015. június 17. - 20:02

    Aham. Tehát kifizettetik velem a core gamet is és még csak meg se kapom. Tényleg elmehetnek a pokolba.

   • 2015. június 17. - 20:15

    Nem fizettetik ki veled, hanem jelenleg nem létezik a hivatalos shopban külön core game. Mától új termék van, a GW2 HoT, amit vagy upgrade-ként használsz, vagy új account-ot csinálsz vele. Te három éve már játszol azzal, amit most az újak megkapnak ajándékba, ha megveszik a HoT-ot. Három éve kifizetted, játszottál SAB-bal, voltál Dragon Bash-en, láttad a régi LA-t, S1, S2 unlock ingyen volt neked, stb. Eltelt 3 év, lement az ára az alapjátéknak, most pedig kiegészítővel együtt 5 EUR-val drágábban van a játék, mint korábban az alap. Kb. olyan mint a GOTY kiadások, ennyi.

   • Sárki
    2015. június 17. - 21:24

    Fél kieget kapok teljes áron, meg mellé egy szükségtelen ingyen alapgamet. Dehogy nem fizettetik ki. A többi meg csak mese.

   • Bikuci
    2015. június 17. - 22:38

    De ha az én linkemet megnézed fentebb, abból is kiderül, hogy az újak kapnak ingyen alapjátékot, mi meg a HoT-ot.

 20. Kozzy
  2015. június 17. - 20:16

  Aki leárazásra vagy alapjáték nélküli kiegre vár az feleslegesen reménykedik..már hivatalosan is megerősítették hogy ez csak a kieg ára (az alapjáték “ajándék” mellé), és hogy sose lesz külön csak a kiegészítőt tartalmazó ajánlat, később se!!
  Azt meg hogy a sok rinya miatt csökkenteni fogják az árat felejtsétek el..tuti ennyi marad megjelenésig…ezt az üzleti részlegen kiszámlálgatták hogy ez nekik így jó. Amúgy nem biztos hogy csak ArenaNet kalkulálta ezt ki, valószínűleg a NCSoft erősen befolyásolta őket.
  Biztos lesz majd akció, leárazás..de az alapjátéknál se volt nagy leárazás (50%,75%) legalább 1 évig (vagy még több). Persze itt-ott lehet majd picit olcsóbban szerezni, de az nem jelentős szerintem. Én biztos nem várnék kb 1 évet hogy spóroljak rajta kb 3-4 ezer forintot. De ez én vagyok.
  Szóval aki még nem döntött megveszi-e ennyiért esetleg várjon, lesznek még bemutatók arról hogy mit tartalmaz még a kieg. (Pl.: Revenant dps Legend, elite specek: elementalist, engineer, ranger, thief, warrior, revenant, a challenging group content-es bemutató is vissza van még)
  Én eredetileg kb 10ezer Ft-ot szántam volna rá, de nem ez a 4ezer Ft miatt fogom elhalasztani a vásárlást 1 évre vagy nem megvenni.
  Nekem se tetszik az ára, se az hogy a Standard kb semmi bónuszt nem tartalmaz.(az alapjáték és a béta hétvége nem annyira érdekel).
  A Delux és Ultimate csomag árait viszont irreálisan soknak tartom egy játék kiegészítőhöz képest. És fizikai dolgokat, mint mondjuk egy CE verzióban (zene/valami extra dvd, poszter, könyv, figura, stb.) nem kapsz semmit se. Digitális/virtuális az összes bónusz.
  Azt viszont nem olvastam sehol se hogy lesz-e fizikai (dvd-s) kiadás megjelenés előtt. Akár ez is lehet egy üzleti fogás..mivel lehet hogy sok minden nincs teljesen kész inkább csak digitális verziót adnak el, mert azt lehet módosítani akár 1 nappal a megjelenés előtt is, amíg egy dvd-s verziót már akár hónapokkal korábban véglegesíteni kell (forgalmazók, kiszállítások..stb. Meg milyen lenne már ha első nap felrakod dvd-ről és rögön szedi le a bug fix patch-eket)
  Amit remélek hogy a Glider skin-ezést később GemShop-ban be fogják rakni és hogy több is lesz.

  • Ishizua
   2015. június 17. - 20:39

   Elég szánalmas a szitu. Ennyi pénz ezért…na majd kiderül :D Addig nem veszek semmit amig fossa magából a bugokat :P

  • Mephike
   2015. június 17. - 21:08

   Nos jó páran, köztük én is, már a GW1-et is rongyosra játszottuk. Mindig is drukkoltam az Anet-nek, előrendeltem a GW2-t is, rongyosra is játszottam. Vártam a kieget, mivel már a sima játék nem igazán kötött le az utóbbi időben.
   Erre jön ez az árazás, illetve én sérelmezem, hogy régi játékosként az alapjáték mellé nem kapok semmit sem. (Értem én, hogy a Core-t megkapom, aztán mégsem…)
   Szóval én várok a leárazásra, ha egy év lesz, akkor egy év lesz, van a piacon jelenleg olyan játék, ami leköt és hosszútávra tervezek maradni abban a játékban, ez a kieg lett volna az egyetlen remény, hogy visszajövök. Ennyiért nekem nem éri meg, az Anet meg várhatja a pénzemet…

 21. Locker
  2015. június 17. - 21:04


  Van tehát egy accountom.
  Megveszem az alap+kieget x euróért.
  Megkapom a kieget.
  Esetleg megkapom az alap 4 karakterslotját is?
  Hiszen megveszem az alap+kieget.
  Vagy nem is vettem meg az alapot még egyszer, az csak ingyenes ajándék annak, aki kieget vásárol, de még eddig nem volt alapja?

  Veszek a mekiben egy hamburgert.
  Aztán látom, hogy van sült krumpli, vehetek – de már csak menüben, hamburgerrel.
  Oké, megveszem.
  Erre a kislány azt mondja, hogy oké, de mivel már ettem egy hamburgert, azért a menü árért én csak sült krumplit kapok.

  Közgázból évismétlés…

  • Sárki
   2015. június 17. - 21:26

   És ha az alapgame ingyenes, kérhetnék belőle 500 példányt?…

   • Locker
    2015. június 17. - 23:35

    Hát ja, ez igaz. Fura logika.

  • 2015. június 17. - 22:13

   Megint a GOTY kiadásokat tudom példának felhozni, amikkel általában az alappal együtt megszűnnek a külön vásárolható DLC-k, vagy ha azután is meg lehet őket venni, drágábbak, mint az egész GOTY csomag egyben, tehát jobban megéri csomagban venni őket még akkor is, ha már egy részük megvan. Nem kapod meg újra az alapot vagy a meglévő DLC-ket, hanem kipótolja a hiányzó tartalmakkal a meglévőket. Vannak kivételek ebben is, de általánosságban elmondható, hogy a GOTY éri meg jobban, még ha megvan az alapjáték, akkor is. A 2010-ben megjelent Borderlands 2-höz pl. megmaradt a megvásárolható alapjáték külön, de ha azt GOTY változattá akarnád bővíteni a DLC-k egyenkénti megvásárlásával, akkor jobban megéri megvenni az egész GOTY csomagot, mert az olcsóbb a kiegészítő tartalmak jelenlegi áránál is. A legtöbb játéknál viszont már az alapjátékot és a DLC-ket sem lehet megvenni külön, csak a GOTY kiadást egyben.

   • Locker
    2015. június 17. - 23:39

    És a GOTY kiadások 2x annyiba kerülnek, mint korábban a sima alapjáték? Tapasztalatom szerint, ritkán. A kiegek, ha van belőlük 5, és mindegyik az alapjáték feléért kapható, akkor talán rendben. De itt nem ez történik. Van egy autód, veszel hozzá utánfutót, erre ki kell fizetned egy új autó árát is, de hát azt ugye nem kapsz, meg minek is, mert már van autód. Megkapod az utánfutót – pont annyiért, amennyiért más az utánfutót egy autóval kapja. :-)

   • 2015. június 18. - 01:05

    Egyébként nem kerül kétszeresébe, hanem 39,99-ről éjjel felment az ár 44,99-re. Ezért írtam, hogy teljesen GOTY modell.

    A 2010 fent elírás volt, de a 2012-es AAA BL2 GOTY csomagja teljes áron (Steam Summer Sale van, tehát most pont nem) eredetileg annyiba kerül, mint most a GW2 HoT Standard. Nyilván sokszor leárazzák, de hivatalosan az is pont 45 EUR és nem mai gyerek, mint a HoT. Azért írtam a BL2-t, mert elég nagy cím, sok kisebb tartalomcsomag jött ki hozzá, de kivételesen megtartották az alapjáték vásárlási lehetőségét sok címmel ellentétben. Nem egy MMO kaliberű fejlesztés, de nagy játék és minőségi cucc, tehát összehasonlítási alapnak szerintem nem rossz példa. (És rohadjak meg, ha a GearBox új játékát a BattleBorn-t nem veszem meg a megjelenés napján! :)

    Ezzel egy árfekvésben voltak a WoW, Diablo 3 és Starcraft 2 kiegészítők, amikhez alapjátékot is kellett venni jó drágán. Pont mint a GW2-nél. De a többi nagy címnél is simán elkérnek ennyit egy nagy kiegészítőért, még stratégiai játékok esetében is.

    Ott hibáztak nagyot most ANet-nél, hogy a HoT megjelenése előtt, az elővásárláskor már váratlanul, bejelentés nélkül előre összevonták a két tartalomcsomagot, miközben a HoT még meg sem jelent és nem is láttunk egy csomó lényeges dolgot belőle. Ráértek volna ezt launch után meglépni és hagyni kellett volna mellette az alapjátékot, tartani kellett volna elővásárlás alatt végig egy 75%-os leárazást, hogy az újaknak legyen lehetőségük HoT előtt olcsón kipróbálni. Mondjuk a HoT Pre ára akkor is 45 EUR lett volna, Amazonra is ennyiért rakták ki vagy egy hónapja, de hát ez pre-puchase és még szerintem többet is kerestek volna, ha mellette hagyják egy ideig 10-ért az alapot. Valószínűleg rövidesen ez is lemegy 39,99-re, miután kiadták. Az alap GW2 Standard Pre-purchase változata is 54,99-ről elég gyorsan lement 39,99-re, talán előbb még csak 44,99-re. Nem emlékszem pontosan, talán először 44,99 EUR volt megjelenés után, de biztosan 55-ért vettem 2012. áprilisában, megnéztem a mailt róla. A Heroic Edition jött a Standard helyett, és akkor lett 39,99, fene emlékszik pontosan.

    Az az érdekes ebben a helyzetben, hogy furcsán hangzik, de azok nyernek a HoT fizetős részeitől és azok minőségétől eltekintve a legtöbbet, akiknek megvan már az alap, de nem is akarták egyelőre a kieggel bővíteni. Egy csomó HoT feature-t kapnak mindenféle felár kifizetése nélkül, és pl. a PvE sok játékost nem is nagyon izgat (pl. nekem sem létszükséglet, de azért érdekel valamennyire). Nekik jön a WvW facelift az új térképpel, új mechanizmusokkal, és minden bizonnyal Stronghold-ot is megkapják és Guild Halls-ba is beléphetnek majd. Utóbbiban esetleg lehetnek helyek, ahova csak glider-rel lehet eljutni, ez még nem tiszta, de ugye ott is lehet repülni, az látszott. Nme hinném, hogy közösségi feature-t merne bárki is jelentősen korlátozni. Revenanttal nem tudnak játszani, az új zónákba nem mehetnek be, na bumm… Talán az új specializációk is lockolva lesznek nekik, de mindenképp egy nagy ingyenes upgrade-et kapnak tök ingyen. Aki biztosan jól jár, azok ők lesznek. A HoT PvE része meg egyelőre még lutri, mert nem láttunk belőle semmit még. Revenant szintén olyan, hogy az elején újdonság, friss lesz, aztán beáll a sorba a többi profession közé és megszokjuk. A specializációk nekem érdekesebbek hosszútávon.

 22. Gandarel
  2015. június 17. - 21:19

  Kieg után fog ott tartani a game mint ahol megjelenéskor kellett volna és ezért elkérnek kb annyit mint amennyit az alap game-ért :P ANetet mikor vásárolta ki az EA?

  • trabi
   2015. június 17. - 21:34

   pwnage

 23. 2015. június 17. - 22:10

  Két szempont:
  1. Ugye, aki most megveszi a kieget az bónuszként megkapja az alap játékot. Jogos lenne, hogy aki megvette az alap játékot, bónuszként megkapja a kieget? Ez verte ki a biztosítékot sokaknál szerintem. Ha úgy gondolták, hogy ebből nem lesz felháborodás, akkor az gáz. Normálisan le kellett volna kommunikálni, szépen megmagyarázva, körül írva stb.
  2. Ha azt nézzük, hogy mondjuk kifizettünk egy három éves periódust és a következő kieg is így fog érkezni, akkor jólvan beletörődök a rendszerbe, de akkor szóljanak mánn’ vagy valami. Meg akkor a tartalom is kegyen olyan.

  • 2015. június 17. - 22:21

   Ha az lett volna, hogy újaknak core game, upgrade-re meg egyéb ajándék (karakterhely vagy exkluzív veteran skin, mittudomén), szerintem a kutya sem szólt volna, és ma mindenki azzal lenne elfoglalva, hogy de jól hangzik a Guild Halls eddig. A kommunikációt valóban elszúrták. Már megint meglepetést akartak, nagy titokban, aztán teljesen fordítva sült el, és ezt látniuk kellett volna időben.

 24. Bikuci
  2015. június 17. - 22:48

  Árazás: simán a kieg ára oké, a középső csomag pénzkidobás. Az ultimate a gemek miatt megéri, ha amúgy is vettél volna gemet, de ezzel megvetted a középső lopós csomagot is. Csúnya bepalizás, van min rágódni a megjelenésig, mert addig bizti nem veszem meg.

 25. Kozzy
  2015. június 17. - 23:26

  Frissített HoT FAQ: “You will be able to upgrade to Deluxe in the gem store, but the only way to receive the Ultimate edition is to buy it from buy.guildwars2.com or in-game.”
  Azaz ha Standard-ot veszel akkor később (megjelenés után gondolom) meg lehet venni a Delux bónusz dolgait ingame, azaz Gem-ből.
  Mondjuk engem kb csak a Glider skin érdekel. Remélem lesz több is.

  • gwfan21
   2015. június 19. - 12:55

   Hát majd upgradelünk akkor ingame, mint alapnál is. :D

  • Gandarel
   2015. június 19. - 16:34

   “Mondjuk engem kb csak a Glider skin érdekel. Remélem lesz több is.”

   Biztos lesz több glider skin map rewardként vagy achiból, kieg utána meg havonta legalább 1-et be fognak dobni gemstoreba.

 26. Locker
  2015. június 17. - 23:48

  És még valami.

  Ha már ingame gemstore, és az egész gem arra lett kitalálva, hogy lám, grindeléssel is lehet fizetőeszközhöz jutni (ki emlékszik még, mennyi volt az elején a gold/gem árfolyam, mielőtt érezhetően belenyúltak az árfolyamba?) – akkor miért nem lehet a kieget (csak azt) megvenni gemért?
  Ja, igen, mert akkor a piszok játékosok kifarmolnák a gemet, és megvennék abból, ahelyett, hogy szépen fizetnének RL pénzt anetkának. Értem én, hogy ők is pénzből élnek, csak éppen azt veszik el a gamerektől, amit megjelenés előtt olyan nagyon hangoztattak: ingame megoldható minden.

  Ő játékuk, akinek nem tetszik a rendszer, az kereshet mást.
  Ha nekik ez a hozzáállás megéri, ha az igazgatótanács ezt elfogadja, akkor semmi gond, akad elég konkurens game, akár mmo, akár gazdag single – csak ne csodálkozzanak. :-)

  • Darkuriel
   2015. június 18. - 01:26

   wild Star szeptembertől ingyenes lesz:D szóval skacok:D elgondolkodtató.

   • 2015. június 18. - 03:41

    Mit kell ezen gondolkodni? :) Ingyen lesz, játssz vele! Most még ráadásul E3 Tickettel holnapig megveheted az alapot 30 napos előfizetéssel annyi pénzért, amennyit ajánlasz érte, és akkor megkapod az előfizetőknek járó ajándékokat is, ha F2P lesz. Előtte meg elhúzhatsz a kezdeti F2P roham elől, mert hogy sokáig játszhatatlan lesz az elején, az nagyon valószínű. 1-2 héten belül lecseng a roham majd, aztán nyugi lesz megint.

    https://www.humblebundle.com/
    Egy dolgot választhatsz, köztük van a WildStar is. Árat te adsz meg, de nyilván 1 USD bunkóság érte, mert az a tranzakciós és egyéb költségeket sem fedezi, és az nekik ráfizetéses. 2 USD fölött valószínűleg már nem buknak rajta.

    Annyit mondtak, hogy ősztől lesz ingyenes hozzáférés, én hivatalos forrásból szeptemberről nem hallottam. Szerintem megvárják vele még a HoT megjelenését is, mivel ugyanaz a kiadó és az infrastruktúrán is osztozhatnak. Két indulásba a legnagyobb support is belerokkanna, a hálózatról nem is beszélve.

    Nekem tetszett az az MMO, de valóban az történt vele, amit a fejlesztők is bevallottak, hogy olyan játékot készítettek, amit az emberek kértek, nem pedig olyat, amilyet akartak. Óriási különbség van a kettő között, ezért nem célszerű hallgatni a hivatalos fórumon olvasott kérések, követelések, reklamációk többségére, mert az emberek valójában nem tudják, hogy mit akarnak. A Carbine az iskolapéldája annak, hogy mennyire életképtelen egy hard core PvE MMO ma, amikor még a Facebook, a Twitter, a Twitch, a Youtube és az összes “e-sports” játék is versenytársai a MMO-knak a többi MMO-val együtt, és a célközönség időráfordítás nélkül akar célokat elérni, de közben panaszkodnak, hogy nem tetszik semmi, amit kapnak a játékokban, meg hogy túl kevés a tartalom, stb. Ma már nem az van, mint 15 éve, hogy egy ember jellemzően játszik egyetlen MMO-val egy fix közösségen belül, aztán ott lóg egész nap, hanem mindenre ráugranak, ami új.

    Egyébként a WildStar nem érdemelte meg ezt a sorsot, de a várakozásokhoz képest is óriási bukás lett az elejétől kezdve és ennek köszönhetően az NCSoft is kénytelen volt leépíteni a Carbine-t, hogy mérsékelje a veszteségeket. Ettől függetlenül drukkolok neki, hogy talán erőre kap a F2P miatt, de az engine optimalizálása is elég lassan halad, a játék még mindig indokolatlanul erőforrás-igényes bizonyos gépeken, egyes zónákban, viszont azért próbálnak lazítani a tartalmakon, hangolgatják a követelményeket, és alkalmanként kiadnak tartalomcsomagokat is hozzá, amivel szélesebb köröknek is kedvezni szeretnének, szóval láthatóan nem halt el a fejlesztése, csak kisebb cég áll mögötte. Valamikor egy-két hónappal ezelőtt játszottam vele utoljára, néha visszanézek, F2P alatt meg gyakrabban leszek ott vendég, amikor épp kedvem tartja. Szórakoztatónak tartom, elég egyedi színfolt, egy egyéniség az MMO-k között,pedig megjelenés előtt a reklámok alapján elég ellenszenves volt először.

    Próbáld ki, játssz vele!

    Jó éjszakát, közben végignéztem a teljes E3 közvetítést ma is! :D A tegnapi E3 nap jobb volt.

 27. Bee
  2015. június 18. - 06:14

  Nem kellett sokáig vágni erre :)

  • 2015. június 18. - 06:54

   Zseniális, kb ennyi hasznos info szokott lenni a Colinos interjókban is :D

 28. T.A.Z
  2015. június 18. - 12:29

  Üdv!
  Annyit szeretnék hozzáfűzni, aki SWTOR-ról jött át ide, hogy nézzétek meg, ott mi folyik! (oké tudom, az EA game) de ez akkor is semmi ahhoz a lehúzáshoz képest, ami ott folyik…

  • 2015. június 18. - 13:03

   FFXIV-ben meg ha jól tudom, karakterhelyenként kell havi előfizetést fizetni, de az teljesen más modell, viszont más fórumokon azzal példálóznak, hogy mennyire korrekt, ahhoz képest, hogy a HoT mit ad (amit ugye még nem is lehet tudni). Áll a bál különben most mindenhol, nem csak a GW2 fórumokon. A Carbine pl. épp elszúrta a Twitch promóció szövegezését, mert kiírták a vásárlóknak, hogy meglévő account-on is lehet használni az E3 Ticket kapcsán vásárolt kulcsokat, aztán nyilván csak új account létrehozására voltak jók. Az emberek elkezdtek reklamálni, mire gyorsan átírták a termékleírás szövegét, aztán mindenkit tájékoztattak, hogy forduljanak a HumbleBundle supporthoz, ha vissza akarják kapni a pénzüket. A fórumon a többség saját bevallása szerint 1 dollárt fizetett a játékért, ami egyébként jótékonyságra ment volna, de visszakérték a pénzt. :) Nyár van, zajlik az élet, kéremszépen.

   Ja, Neverwinterben meg egyetlen mount majdnem annyiba kerül (kb. 30-45 USD), mint a teljes GW2 HoT, de nem mintha ez mérvadó lenne, csak eszembe jutott… Elég jó pénzt keres a kiadó vele.

   A legviccesebb, hogy pl. MMORPG.com fórumokon a legtöbb reklamáció olyanoktól jön, akik vagy nem játszottak GW2-vel vagy rég látták és nem is akarnak visszajönni. Eleve úgy kezdik a hozzászólásukat sokan, hogy nem is akarták megvenni a kiegészítőt, rég nem játszanak, de átverve érzik magukat. A YouTube dislike-okat is főleg ezek az emberek nyomogatják és előszeretettel regisztrálnak több YT accountot ilyen nemes célokra. Hát hajrá… :)

   • Sárki
    2015. június 18. - 15:09

    Ahogy a politikai témájú buta hszeknél is szoktam írni: elő a tanulmánnyokkal meg a statisztikákkal :)

  • Kozzy
   2015. június 18. - 19:15

   Nem tudom mi folyok SWTOR-ban, vagy te mire gondolsz, de azt hallottad hogy SWTOR-nak kb októbertől ingyenes kiegészítője lesz? Most jelentették be E3-on pár napja. Azért az nem hangzik nagyon rosszul..

   • 2015. június 18. - 19:26

    Úgy tudom, hogy csak előfizetéssel lesz ingyenes, tehát havi 15 USD. Lehet, hogy rosszul tudom…

   • T.A.Z.
    2015. június 18. - 20:06

    pontosan, csak subbal lehet majd elérni, plusz előtte van két kieg. a rise of the hutt cartel, és a shadow of revan, amit ingyen! megkap az új játékos…(persze folyamatos sub kell, h elérhesd majd az új “ingyenes” kieget

 29. gwfan21
  2015. június 18. - 15:05

  Engem jobban az zavar, hogy pl a 100 eurós verzió is digitális és kapsz érte gem-t. Ennyiért inkább már valami faja gyűjtői kiadást várnék. Az alap ára kicsit több, mint szerettem volna, de ettől függetlenül meg fogom venni. Viszont érdekes, hogy mikor végre igaz lenne a “bezzeg a GW1-ben sokkal jobb volt” szöveg most senki nem írja. Pedig most tényleg nem csak az idő szépítené meg. :D

  • Sárki
   2015. június 18. - 15:10

   Én írtam sztem :D

   • gwfan21
    2015. június 18. - 16:50

    Akkor elnézést kérek. :D

  • 2015. június 18. - 18:14

   Hát ja. Ezek a fizikai másolatok is szép lassan megszűntek. Már optikai drive is csak az egyik gépemben van, de azt sem használtam vagy egy éve. Terjeszteni sem lehet már lassan a dobozos szoftvereket. Nem is olyan “régen minden jobb volt”, amikor postán adtam fel nyáron a leveleket a haveroknak, aztán nyár végére meg is jött a válasz, meg reggel a postás hozta az újságot, amiért havonta fizettünk. :) Változnak a szokások, változik a piac is. Ezt is meg kell szokni. A digitális másolatot nem kell raktározni, olcsóbb és gyorsabb eladni, nem kell hozzá bonyolult és drága logisztika, nem kell újranyomni, ha a mastert elszúrják, vagy nyomdahiba kerül rá, viszont személytelenebb, az tény.

   Jó kis dobozos kincseim vannak otthon a 90-es évekből, csak az asszony lassan kivágja az egészet, mert elfoglalnak egy előszobaszekrényt. Régen minél nagyobb volt a játék doboza, annál jobban látszott a boltban a polcon. Ha csak egy 3.5″ floppy volt benne, néha akkor is akkora dobozba rakták, mint most egy monitort, hogy könnyebb legyen eladni. Jópofa dolog volt, de valahogy mégsem hiányzik, mert nem akarok raktárban élni.

   • Sárki
    2015. június 18. - 20:52

    Nekem a mai napig a postás hozza az újságjaimat :D

   • gwfan21
    2015. június 18. - 21:51

    Hú ne is mondd. Nekem is van egy újságom amit már kezdetek óta járatok és idén megszűnt belőle a fizikai változat. Csak digitális van. Le is mondtam…

   • Bikuci
    2015. június 19. - 08:13

    Tetszik ez a beszélgetés egy számítógépes játék rajongói oldalán. Komolyan mondom. Embernek maradni ma, egyre nehezebb.

   • Sárki
    2015. június 19. - 14:46

    A nyomtatott sajtó és a nyomtatott könyvek értékek. Sokkal értékesebbek, mint az e-sz@r. Arról nem is beszélve, hogy az áruk ugyanaz, viszont az ebookot simán letöltöm netről, ahogy a népszerűbb magazinokat is. Én szívesen fizetek a minőségi magazinokért és könyvekért, de akkor a kezemben is akarom tartani őket. Sokkal jobb a feeling is és a szemet kevésbé terheli.

   • gwfan21
    2015. június 19. - 20:30

    +1

 30. Brock Samson
  2015. június 18. - 18:19

  Nem nagyon erdekel, hogy benne van-e az alapjatek, viszont a kapott tartalom annal inkabb. Ez eddig nem er meg tizenotezer forintot. Ennyi.

  Az eddig bemutatottaknal ketszer tobb is keves lenne az 50 EUR arhoz merten.

  Ami pedig az eddigi “ingyenes” tartalmakat meg Living Storyt illeti: nem erdekel. Ez az o uzeti modelljuk, ne csinaljunk Anetbol martirt, amiert az elofizetos modell osszeomlott evekkel ezelott es bevallaltak a mikrotranzakciot. Meg mindig egy ilyen jateknak van a legjobb jatekido/forint aranya, de ettol fuggetlenul ne kelljen mar orokke sajnalnom oket.

  Amugy is kihuztak nalam a gyufat azzal, hogy suttyomban megtoltak az ascended cuccok elonyet 10%-ra, mert ezzel is segget csinaltak a szajukbol. Indulhat a gear grind.

 31. ZachElf
  • ZachElf
   2015. június 19. - 00:34

   ezeket nem ide akartam, hanem chatbe .. sry.

 32. Ridik
  2015. június 19. - 11:05

  Azért nem semmi, hogy a GW-s “társadalom” itt Magyar honban is tud egy post alatt közel 100 kommentet produkálni. Van itt játékos társadalom. :)

  • Gandarel
   2015. június 19. - 16:38

   Mióta Necrofeel redbull-kávén él és ontja a postokat úgy látom föllendült az aktivitás :P

 33. Bee
 34. Ishizua
 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: