Reklámok
Kezdőlap > Guild Wars 2 játékmenet, Kasztok > Specializációk, első rész

Specializációk, első rész

golden_rule_header

Fordította: Necrofeel

Azt mondhatjuk, hogy a Guild Wars 2: Heart of Thorns™ a maga módján a meglévő kasztoknak új Skilleket és traiteket ad. Valójában a specializációk egy jóval nagyobb kiegészítést hoznak majd az új és már meglévő Skill-ek és Trait-ek területén. Íme, néhány nyomós ok, amiért izgatottak vagyunk a kiegészítőnkkel kapcsolatban:

 • A build építést a Trait választás felé nyitjuk a Stat választás helyet, úgy hogy szétválasztjuk egymástól a kettőt.
 • Több erő! Mostantól majd kilenc Major Traitet rakhatsz be a hét helyett, a Grandmaster Traitek száma pedig háromra nő.
 • Minden Trait hatásosabb, így sokkal jelentőségteljesebben befolyásolja a buildedet.
 • Az új, korszerű feloldási rendszer barátságosabb lesz az új játékosoknak és kevésbé terheli azokat, akiknek több karakterük van.
 • Az új rendszer egy azok közül, amivel folytathatjuk a bővítést, miközben megtarthatjuk az erős egyensúly érzetet.

A Trait rendszer eredeti célja, hogy a Skill-eken felül is legyen lehetőség személyre szabni a karaktered. Amit a Specializációkkal próbálunk hozni, hogy megfogunk mindent ami pozitív a Trait-ekkel kapcsolatban, lefölözzük és közben eltávolítjuk, vagy módosítjuk azokat a részeket, amelyeket úgy éreztük hogy visszatartanak minket. Ez az új rendszer szilárd alapot biztosít a terveinknek, miszerint bővítjük a rendelkezésre álló Trait-ek és Skill-ek számát a jövőben. Hogyan is működnek a Specializációk?

Core Specializációk (Core Spec)

Minden kaszt öt Core speccel rendelkezik majd, a régi Trait vonalaknak megfelelően. A testre szabás első lépése, hogy hármat választasz belőlük. Ezek határozzák meg a builded alapjait. Például egy Elementalista dönthet úgy, hogy specializálódik a tűz, föld és víz mágia vonalra. A képesség, hogy válassz egy, kettő és végül három Core specet megnyílik, ahogy fejlődik a karaktered 1-80-ig.

1aa49HeroPanel_ScreenshotSkillEquip4
Trait-ek

Egy-egy Core spechez három Minor Trait párosul. Ezek automatikusan megnyílnak és segítenek meghatározni az adott spec játékstílusát. Ezen felül kilenc Major Trait lesz egy vonalon belül, három különböző szinttel: Adept, Master és Grandmaster. Tehát, ha egy specet beraksz egy karakternek, minden szintből kiválaszthatsz EGY darab Traitet. Ahogy a feloldható Traitek száma csökken, és a szintjeik emelkednek, úgy válik egy-egy választási lehetőség sokkal vonzóbbá.

Hová lettek a Trait vonal stat pontjai?

Úgy éreztük, ha leválasztjuk a Stat függő build építést, az nagyobb rugalmasságot biztosít, így többé már a Trait vonalak nem adnak Stat pontokat. Hová tűntek ezek a pontok? Itt egy rövid összefoglaló:

 • Az alap Statokat megnöveltük 926-ról 1000-re.
 • A cuccok alap Attribute pontjait megnöveltük, így most minden felszerelés a játékban magasabb Statokkal rendelkezik, mint előtte. Ez fedezi a hiányzó pontok nagyobb részét.
 • Minden kaszt Atribute-jait úgy frissítjük, hogy a funkcionalitásuk félig a specializáció félig pedig az adott kaszt része legyen. Például az Elementalistának van egy alap 10 másodperces Attunement feltöltődése, mely 8,7-re csökken, ha az Arcane spec van berakva.

Ezek a változások képesek megtartani az összes Stat számot nagyjából ugyan olyan szinten mint eddig, ha ugyan máshonnan kapod is vissza őket. Emellet, ha belépsz PvP-be, automatikusan megkapod az összes specializációt és Trait-jeit, nem kell azokat feloldanod.

Hogy néz ki egy Spec

A dolgok tisztázása végett veszek egy példát, a Water Magic vonalat és megmutatom a változásokat pontosan. Ne feledd, hogy mindez jelenleg még fejlesztés alatt áll és lehetnek különbségek az általam bemutatottak és majd az éles játék között.

e1fa3frost-aura

Minor Trait-ek

Shooting Mists: Te és a közeli szövetségesek élete regenerálódik, miközben vízre vagy hangolódva.

Healing Riple: egyszeri Heal vízre váltáskor

Aquatic Benevolence: Minden szövetséges Heal 25%-al hatékonyabb

Major Trait-ek

Adept:

• Shooting Ice: Regeneration és Frost Aura ha Criticalt sebeznek rajtad. (10 CD)
• Piercing shards: vízen a spellek többet sebeznek Vulnerable ellenségre (20%). Vulnerable tovább tart.(33%)
• Stop, Drop, nd Roll: Dodge leszedi a Burn és Chilledet. (10 CD)

Master:

• Shooting Distruption: Cantrippek Vigort és Regenerationt adnak. Cantrippek gyorsabban töltődnek vissza. (20%)
• Cleansing Wave: Leszed egy kondit, ha vízre váltasz.
• Aquamancer’s Training: Extra sebzés(10%), ha az életed 90%-os küszöb felett van. Víz skillek gyorsabban töltődnek vissza. (20%)

Grandmaster:

• Cleansing Water: Leszed egy kondit, ha regenerationt raksz fel.
• Powerfull Aura: Fegyver skillekből származó aurák a szövetségesekre is hatnak.
• Bountiful power: több boon = több sebzés (2% / Boon)

Ha több ezek közül ismerősnek tűnik, az jóó; a Spec több szempontból a régi rendszeren nyugszik, ami egy hasonló, tisztább és könnyebben használható változattá fejlődött.

Mint látható a Trait-ek összevonásra kerültek, illetve többet átmozgattunk és leselejteztünk, újakat hoztunk létre, hogy alkothassunk egy jobban használható rendszert, mely sok szempontból megváltoztathatja a játékot. Bár egyes Trait-ek megszűntek, mindent megteszünk annak érdekében, hogy megőrizzünk a jelenlegi buildek közül annyit, amennyit csak lehet.

Core Skill-ek

Amellett, hogy a Core Speccel sok skill átalakult, néhány alap funkciójában változik meg, az eltávolított Trait-ek működésének beépítésével. Például a Necró Welljei’ mind földre célzottak lesznek, az ezt érintő Trait eltávolításával. Minden Skill kategóriát kap, aminek eddig nem volt, mint ahogy az Engineer Mortal Elit Skill-je bekerül a Kit-ek közé, ami azt jelenti hogy azok Trait-ek és Rúnák is hatnak rá, melyek a Kit Skill-ekre.
A Core Skill-ekről, Core Speccekről és a feloldó rendszerről többet megtudhatsz a következő posztban. Már nagyon várjuk, hogy magad is kipróbálhasd a speckókat saját kezűleg!

Eredeti: GuildWars2.com

Reklámok
 1. Bikuci
  2015. május 14. - 15:42

  Köszönjük a fordítást.

 2. balajo78
  2015. május 16. - 08:29

  Köszi a fordítást :)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: