Reklámok

Az eddig megtett út

twillight assault header

Guild Wars 2: Heart of Thorns egy teljesen új szintre emeli a Guild Wars 2 történetét. Mielőtt tovább haladnánk azon a ponton, ahonnan soha nem térünk vissza, úgy gondoltuk, érdemes még egy pillantást vetni arra, hogy is jutottunk el idáig.

Minden Scarlettel kezdődött

Senki sem tudja igazán, mi játszódott le a sylvari Scarlet Briar fejében, amikor elindította a Breachmakert Lion’s Archban – talán még ő maga sem tudta, figyelembe véve elméjének állapotát, és hogy nem minden gondolat volt a sajátja. De az eredményeket mindenki látta – egy város romokban és egy nagyon erős energia szökellt az égbe és szaladt keresztül a világon, hogy felébressze Mordremoth-t, a Maguuma Dzsungel mélyén fekvő Ősi Sárkányt.

7541dScarlet-Lab-1-590x331

Szívek és tájak

Zhaitan halála annyit jelentett, hogy eggyel kevesebb Ősi Sárkány verseng Tyria mágikus erőforrásait, és lehetőséget adott Mordremothnak, amit azonnal ki is használt. Kinyújtotta csápjait a Maguumából, keresztül a Silverwastes-en, a ley-line és waypoint hálózat mentén egészen Fort Salmáig és azon túl is. Számtalan ártatlan szenvedett és halt meg a dzsungelsárkány szorítása által. Marjory Delaqua testvére csak az egyik volt a rengeteg közül.

Mordremoth-ot nem igazán érdekelte, hogy területeket szerezzen magának. Beférkőzte magát a sebezhető sylvarik elméjébe, mint Aerin, a Hangtalan, aki tudatosan elválasztotta magát az Álmok Álmától. A Pale Tree védelme nélkül, Mordremoth kihasználta Aerin vágyát, hogy csatlakozhasson a Zephyriteokhoz, és rajta keresztül ellophassa a Zephyriteok legféltettebb kincsüket: Glint tojását. Mordremoth hatására Aerin felrobbantott egy Zephyrite hajót, hogy megszerezhesse a tojást, és ezzel együtt arra kényszerítette a Master of Peace-t, hogy meneküljön a tojással együtt; ezzel egy időben a játékosok összehívták Tyria nagy népeit, hogy egyesítsék erőiket, válaszul a növekvő veszedelemre. Habár sikerrel jártak, hatalmas árat fizettek: a résztvevők megnyerése érdekében, Rytlock Brimstone eltűnt a Mists-ben, és azóta sem tért vissza, ezzel elveszítve őt és tudását arról, hogy is küzdjenek meg a sárkány ellen.

Világtalálkozó, globális veszély

Mikor a világ vezetői találkoztak, Mordremoth reagált. Elküldte bajnokát, a Sárkány árnyékát, hogy támadja meg a Világtalálkozó helyszínét, és ölje meg a résztvevőket. A játékosok megelőzték a problémát, de nagy veszteséggel járt az ütközet: A Pale Tree megsérült, ereje halványulni kezdett. Mielőtt elájult volna, képeket mutatott Glint tojásáról és egy aranyló városról, figyelmeztetve őket, hogy a tojást el kell juttatni oda, hogy megvédjék azt Mordremothtól.

Magvak és tojások

Amíg a játékosok megtalálták a Master of Peace-t és Glint tojását, a sylvari Trahearne összehívta az egész Pact seregeket, hogy inváziót indítson a Maguumában, és legyőzzék Mordremoth-ot a barlangjában. A Destiny’s Edge megmaradt tagjai szintén csatlakoztak a sereghez, míg Caithe a játékosokkal tartott, hogy visszaszerezzék a tojást. A mester folyamatos támadás alatt állt Mordremoth szolgái által, és a játékosok sajnos későn találtak rá. A mester elbukott, Caithe pedig ellopta a tojást, hogy saját céljaira használja.

Caithe nyomait követve, a játékosok megismerték sötét múltját Faolainnal, és megtudták a titkot, amiért Caithe hazudott, lopott és ölt, hogy megvédjen – hogy a sylvari faj forrása nem más, mint Mordremoth maga. Ez a felismerés túl későn jött, hogy megakadályozzák a Pact léghajóinak elindulását, így Trahearne seregét egy pusztító mészárlásba vezette a Maguuma szélére, ahol Mordremoth hatása annyira erős volt, hogy számos sylvari, aki a Pact tagja volt, eddigi bajtársai ellen fordult. A flotta pusztulásával és a Pact megsemmisülésével, nem maradt más, mint hogy a megmaradt maréknyi katona és a játékosok nézzenek szembe a dzsungelsárkánnyal.

f0e62PoNR-Screenshot-06-590x331

Mégis kiben bízhatsz?

Bár a játékosok összeállítottak egy csapatnyi harcost minden fajból, ők együtt, de mégis egyedül néznek szembe a veszélyekkel. Marjory, aki még mindig siratja elveszett testvérét, ott van Braham, aki gyakran nyughatatlan. A tanonc asura, Taimi, aki a legfiatalabb tagja a csapatnak, bizonyítani akar, ér annyit, mint idős társai; és talán a legproblémásabb mind közül, Canah, a büszke másodszülött sylvari, aki elítélt bűnöző, és a megváltást keresi, hogy lezárja múltját. Ha ezek közül egyikük is feladja, miközben a játékosok Mordremoth ellen igyekeznek összeszedni a sereg megmaradt tagjait, a dzsungelsárkány elleni háború véget is ér, mielőtt elkezdődött volna.

Használd azt, amid van, hogy elérd, ami kell

A Pact szétesett, a túlélő katonák pedig szétszóródtak. A sylvarikról kiderült az igazság, bizalmatlanság alakult ki eddigi szövetségeseik szemében. Mordremoth új szolgákat toboroz a több ezer sylvariból, hogy bebetonozza határait a Maguumában, mielőtt elözönlené a környező vidéket. Minden az ellenfél előnyére szolgál: terep, számbeli és pillanatnyi.

A győzelem vasakaratot és egy született vezetőt kíván; stratégát és taktikust a csatatéren, és mindenkit összekovácsoló erőt egy ütőképes alakulattá; és a készséget, hogy új szövetségeseket toborozzon, új mágiát sajátítson el, és új erőforrásokat szerezzen.

Mégis mi más kell ahhoz, hogy legyőzzék Mordremothot, és biztosítsák Tyria jövőjét? És ki az, aki képes minderre? A válaszok a Hearth of Thorns-ban vannak.

Reklámok
 1. Bikuci
  2015. április 7. - 10:21

  Köszi a fordítást.

 2. balajo78
  2015. április 7. - 10:50

  Köszi a fordítást. :)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: