Reklámok
Kezdőlap > Guild Wars 2 játékmenet > A fejlődés újragondolása: a Mastery rendszer

A fejlődés újragondolása: a Mastery rendszer

blog_header_PAX1

Ahogy azt már sokan tudjátok, a Guild Wars 2: Heart of Thorns-szal egy teljesen új fejlődési rendszert vezetünk be. A Mastery rendszer kulcseleme az első kiegészítő egyik fő céljának. Szeretnénk bevezetni egy új keretet a játékvégi fejlődés számára, valamint egy értelmes módját annak, hogy a maximális szint után fejleszthessük karakterünket.

A Mastery-k segítségével azok a játékosok, akik elérték a 80-as szintet, folytathatják kalandjukat új, erős képességek megszerzésével az account-juk számára. PvE-ben 80-as szint után a Mastery-kkel fogsz fejlődni, de ez eléggé eltér a tradicionális fejlődéstől, vessünk is egy pillantást arra, hogy hogyan fog működni ez a rendszer.

Mik azok a Mastery-k?

A Mastery-k képességeket és bónuszokat adnak, melyeket az account-odon lévő összes karakter számára feloldhatsz játékbeli tartalmak teljesítésével és a PvE-ben való tapasztalati pont szerzésével. A Mastery-k segítségével PvE tartalmat játszva fejlődhetsz PvE-ben. A hagyományos fejlődési rendszerektől eltérően a Mastery-k a világgal együtt bővülnek. Ahelyett, hogy kis növekedést tapasztalnál az alap stat-okban, a Mastery-k jelentőség teli erőket nyújtanak neked, melyek befolyásolják a világgal való kapcsolatodat és új lehetőségek előtt nyitják meg a kapukat. Minden Mastery track több feloldható szintet tartalmaz, így egyre erősebb képességekre tehetsz szert a track témáján belül, ahogy haladsz előre. A Mastery-k lényege, hogy izgalmas fejlődési lehetőséget biztosítsanak a Guild Wars 2 PvE részének – WvW-ben ott vannak az Ability-k, a PvP fejlődés a játékos képességeinek fejlődésére fókuszál, így most már a PvE-nek is lesz játékvégi fejlődése a Mastery-ken keresztül.

Hogyan szerezhetek Mastery-ket?

A Mastery tanulási képesség minden Heart of Thorns-t birtokló játékos számára feloldódik 80-as szinten. Amikor ez a képesség feloldódik, a karaktered tapasztalati csíkja átvált Mastery tanulási csíkra, amíg PvE zónákban tartózkodsz. Ez a csík nyomon követi a fejlődésedet azon a Mastery track-en, amit kiválasztottál, megmutatva azokat a képességeket, amiket megfogsz tanulni és amiket már megtanultál. Hogy lásd az összes Mastery track-et, elkölts Mastery pontokat és megváltoztasd, hogy melyik Mastery-t tanulod, csak rá kell kattintanod a Mastery csíkra, hogy feljöjjön a Mastery tálca. Mivel a Mastery csík teljesen átveszi a tapasztalati csík helyét, a játékosok akik elérték a 80-as szintet többé nem kapnak szintet, helyette Mastery-ket tanulnak. Ez azt jelenti, hogy a 80-as szintet elért karakterek többé nem kapnak skill pontot szintezésen keresztül. Hogy kompenzáljuk ezt a változást, a nagy szintű tartalmak jutalmaként kapható lesz skill pont is.

Gliding-1

Hogy egy adott Mastery track-et tanulj, először fel kell azt oldani Mastery pontok elköltésével. Mastery pontokat különböző játék tartalmak teljesítésével lehet szerezni. Olyan dolgokkal, mint például egy fejezet teljesítése a személyes történetedből, bizonyos achievement-ek teljesítésével, nehezen megtalálható helyek elérésével, kihívást jelentő küzdelmek teljesítésével, kalandok teljesítésével Heart of Maguuma-ban, de még egy térkép 100%-os teljesítéséért is fog járni Mastery pont. Minden Mastery pontot egyszer lehet megszerezni account-onként, így miközben a Mastery pontok segítségével Mastery track-eket oldhatsz fel, azt is jelzik neked, hogy mekkora részét tapasztaltad meg a játéknak. Sőt, amint feloldottad a Mastery tanulási képességet, a szinted helyett a Mastery pontjaid száma fog megjelenni a névtáblád mellett. Mastery pontot bármelyik szinten lehet szerezni, de a 80-as szint eléréséig nem lehet őket elkölteni.

Amint feloldasz egy Mastery track szintet Mastery pontokkal, elkezdheted tanulni azt a Mastery-t. A Mastery track-eket tapasztalati pontok szerzésével tanulhatod, miközben a Mastery track a Mastery csíkon el van helyezve. A Mastery track-ek nagyobb szintjeinek feloldásához fokozatosan több Mastery pont kell és több tapasztalati pont is a teljes megtanulásukhoz.

Minden Mastery track Tyria egy régiójához kapcsolódik – olyan Mastery pontokkal lehet őket feloldani, amiket abban a régióban szereztél és kizárólag abban a régióban lehet őket megtanulni. A Heart of Thorns megjelenésével két Mastery régió lesz: a Heart of Maguuma, amely magában foglalja az összes PvE zónát, ami a Heart of Thorns kiegészítővel érkezik, valamint az alap Guild Wars 2 világ, ami magában foglalja az összes PvE zónát, ami jelenleg a játékban van. Mivel a Mastery track-eket kizárólag a saját régiójukban lehet tanulni, a Mastery csík automatikusan átváltja a tárolt Mastery track-et, ha régiót váltasz, arra a Mastery track-re váltva át, amit legutóbb abban a régióban beraktál. Lesznek olyan Mastery pontok, melyek olyan tartalmakból jönnek, amiket a játékosaink már teljesíthettek, így ezeket a Mastery pontokat automatikusan kiosztjuk a Heart of Thorns megjelenésével, így rögtön elkezdheted a Mastery kalandodat.

Mit kaphatok a Mastery-kből?

A Mastery-k account alapú képességeket és bónuszokat adnak. Íme néhány példa a Mastery-kről, amiket a Heart of Thorns kiegészítőben megtanulhatsz a Heart of Maguuma és az alap Guild Wars 2 világ régióiban.

 1. Master Lore: Hangolódj rá az új szövetséges fajokra, hogy megértsd nyelvüket, feloldva ezzel titkos helyeket és olyan harci technikákhoz való hozzáférést, melyek legyengíthetik közös ellenségeiteket.
 2. Master Legends: Tanulj legendary crafting-ot, hogy megtanuld az összes létező legendary fegyver precursor-jának elkészítését, valamint a Heart of Thorns-szal érkező új legendary fegyverek precursor-ainak készítését is.
 3. Master Exploration: A dzsungel mozgás elsajátításával feloldhatsz olyan képességeket, mint a siklás, mellyel eddig elérhetetlen helyekre is eljuthatsz vagy a különleges gombák használata, melyekkel gyorsabban közlekedhetsz Heart of Maguuma-ban.
 4. Master Combat: A Heart of Maguuma ad otthont a Guild Wars 2 néhány eddigi legnagyobb kihívást jelentő harcának, a Mastery-k pedig olyan eszközöket adnak a kezedbe, melyekkel sikereket érhetsz el ezekben az összecsapásokban. Vadássz le új ellenségeket, sajátíts el képességeket a bajnokok legyőzéséhez és válj még halálosabbá a dzsungel új lényeivel szemben.
 5. Master Fractals: Fedezd fel a Fractals of the Mists új mélységeit, hogy erős új képességekre tegyél szert, melyekkel legyűrheted a nehéz fractal kihívásokat, nagyobb jutalmakra tehetsz szert és még erősebb infusion-öket oldhatsz fel.

Mordrem-1

Hogy jobban megértessük, mit jelenthetnek számodra a Mastery-k, vessünk egy közelebbi pillantást a siklásra, a Heart of Maguuma-ban bevezetésre kerülő új felfedezési módszerre.

A dzsungelben feljuthatsz egészen a lombozati szintig, ahol elképesztő magasságokba mászhatsz. Odafent esélyed nyílik rá, hogy a csodás kilátásban gyönyörködj – és persze, ott lesz az állandó fenyegetés, hogy igen nagyot zuhansz az erdei talajra, a halálodba. De ha kitanulod a Gliding Mastery-t, akkor lehetőséged lesz rá, hogy szabadon suhanj a fakoronák között, megmenekülj a talajon váró veszélyektől, harcban használd a levegőt bizonyos ellenfelek ellen és megmentsd magadat a félrelépésekből származó zuhanási haláltól.

Amint kitanultad a Gliding Mastery track-et, onnantól bármikor előhúzhatod a siklódat ha éppen szabadesésben vagy a Heart of Maguuma-ban. Amikor először veszed elő a siklódat, észre fogod venni, hogy korlátozott energy áll rendelkezésedre a levegőben. Légy óvatos – ha siklás közben kifogysz az energy-ből, akkor a siklód összeomlik, rád pedig kemény landolás vár.

Ahogy folytatod a dzsungel felfedezését, lehetőséged lesz továbbfejleszteni a siklási képességeidet ennek a Mastery-nek a fejlesztésével. Repülj hosszabban, ugorj magasabbra, használd ki az erős légáramlatok előnyeit és rúgd magad nagyobb erővel a levegőbe – dolgoztasd meg a siklódat és használd, hogy teljes mértékben felfedezd Heart of Maguuma-t.

A Mastery-ket és a Heart of Maguuma-t úgy terveztük, hogy kiegészítsék és támogassák egymást. Ahogy Mastery-ket oldasz fel, egyre hatékonyabbá válsz bizonyos ellenfelekkel szemben a dzsungelben, új területeket érhetsz el és teljesen felfedezheted a térképeket, valamint visszatérhetsz korábbi összecsapásokhoz azokkal a képességekkel a zsebedben, melyeket közben elsajátítottál. Ahogy egyre több tartalmat teljesítesz Heart of Maguuma-ban, például elérsz bizonyos határokat a kalandokban vagy felfedezed a térképeket, még több Mastery pontot kapsz, amiket úgy költesz el, ahogy szeretnél.

Minden Mastery, amire költesz, az account-odon lévő összes karaktered számára előnyöket biztosít. A siklás nagyban növeli a dzsungelben való mozgási képességedet, míg más Mastery-k központjában a harc, a történet vagy a felfedezés áll.

A Mastery-k maradnak

Nagyon izgatottak vagyunk a Mastery-k érkezésével kapcsolatban. Úgy hisszük, ez a tökéletes fejlődési rendszer egy olyan játék számára, ahol a kaland a cél. A Mastery-k segítségével úgy tudunk új képességet adni neked, hogy nem tesszük feleslegessé a korábban elért eredményeidet. Segítségükkel folyamatosan növekedhetsz és új kihívásokat gyűrhetsz le, miközben a játékkal játszol és nem felszerelésért grind-olsz. A Mastery-kben megvan az a rugalmasság, hogy új helyekre vigyenek el minket és, hogy újralátogassunk régi kedvenceket és mivel a Mastery rendszer account alapon működik, az új karaktereket is szívesen látjuk.

Alig várjuk, hogy megosszuk veletek a Mastery-ket, mikor a Heart of Thorns megérkezik a Guild Wars 2-be.

Eredeti: GuildWars2.com

Reklámok
 1. Mc Wolfy
  2015. február 5. - 22:06

  remélem xpt kiveszik ezzel együtt wvwről és végre berakják a pavilonos event vendort

  • Cecilia Sunshine
   2015. február 5. - 22:30

   Arra gondolsz, amelyik most is ott áll a pavilon bejáratánál?

 2. szilassim
  2015. február 6. - 15:08

  vajon visszafelé kapunk mastery pontokat vagy csak miután megvettük?

 3. Tróger Hun
  2015. február 6. - 15:59

  ” Lesznek olyan Mastery pontok, melyek olyan tartalmakból jönnek, amiket a játékosaink már teljesíthettek, így ezeket a Mastery pontokat automatikusan kiosztjuk a Heart of Thorns megjelenésével, így rögtön elkezdheted a Mastery kalandodat.”

  • szilassim
   2015. február 6. - 16:32

   huppsz bocsi valamiért sikerült elsiklanom 4 sor felett :o

 4. 2015. február 6. - 17:53

  És ha mondjuk később veszem meg csak a Hearth of Thorns-t és játszok tovább, a szintlépésért nem fogok kapni se mastery-t, se skillpontot?

 5. Bikuci
  2015. február 6. - 18:30

  Ahogy én gondolom a masteryt bevezetik azoknak is, akik nem vették meg a kiegészítőt. A régi térképeken is lesznek masteryk csak épp másfajták. 80-as szint fölött megszűnik az xp, helyét a mastery track veszi át. Skill pontot más úton-módon kapunk.

  • Shantey
   2015. február 6. - 18:50

   “A Mastery tanulási képesség minden Heart of Thorns-t birtokló játékos számára feloldódik 80-as szinten. ”

   @Sasu:
   Pontosan.

  • 2015. február 6. - 19:33

   Eddig egyetlen Mastery ismertetője sem azt mutatja, hogy Heart of Maguumán kívül máshol is használhatjuk, kivéve Fractalst. A glider is kifejezetten Maguuma cucc lesz, ahogy írják is, és valószínűleg a precursor crafting is a kiegészítővel megjelenő új Legendary fegyverekre fog csak vonatkozni, amikhez várhatóan szintén kell a kieg, hogy anyagot szerezzünk az új területen. A fejlesztésük várhatóan persze mehet máshol is, a mostani területeken is, mert gyakorlatilag az XP bar cserélhető le mastery track kiválasztásával. Szerintem aki nem választ mastery track-et, az simán xp-t kap, ahogy most is.

   • Cecilia Sunshine
    2015. február 6. - 19:59

    Valahol volt, hogy minden prekurzort (régit és újat is) kivehetünk 1x.

   • nathriel01
    2015. február 6. - 20:47

    A régi (mostani) precursorokat is le lehet majd gyártani, persze kérdés, hogy eltérő anyagok kellenek-e majd a régiekhez és az újakhoz.

   • gwfan21
    2015. február 6. - 21:35

    Csak 1x lehet mindegyiket? Akkor annyira mégse esik le az áruk, mint gondoltam.

   • Cecilia Sunshine
    2015. február 6. - 21:48

    Azért szorozd be azt az egyet a playerek számával. :D

   • 2015. február 6. - 22:03

    Valószínűleg account bound lesz alapból. Nem hiszem, hogy eladásra bárki kiveheti/craftolhatja/bármi. Nagyon meglepne, ha mégis.

   • gwfan21
    2015. február 6. - 22:27

    Cecilia: Azt az egyet ha el lehet adni akkor is magadnak csinálod meg nagy valószínűséggel. Viszont számítok valami idő limitre itt is, mint ascendednél és akkor sokaknak megérné inkább megvenni, mint bajlódni vele. Ezért ha gyárthatnál többet, gyártanál is eladásra az ilyen embereknek és jobban esne az ára a precursoroknak. Mivel a craft árhoz képest olyan sokat azért nem tudnál rádobni. Lásd ascended materialok.

    Rertez: Ha account bound lesz akkor a mostani pre cursorokkal is kezdeni kell valamit. Akkor viszont azért fog kiegészítő előtt leesni iszonyat az ár, mert mindenki aki árul szabadulni akar majd tőle mielőtt account bound lesz.

   • Cecilia Sunshine
    2015. február 6. - 23:24

    Persze, csak épp ki veszi meg, ha magának is tud csinálni egyet?

   • gwfan21
    2015. február 6. - 23:29

    Mint már említettem az akinek nincs idegzete legyártani, de van pénze. Ha nem lennének ilyen emberek nem lenne az ascended materialoknak vagy rúnáknak se piaca. Viszont tényleg kár így előre találgatni, majd úgy is valami olyasmi lesz a megoldásuk amire senki nem gondolt. :D

   • Healer
    2015. február 7. - 10:07

    A core, és a HOT területeire vonatkozó masteryk is lesznek, de csak azoknak akik megvették a kieget, és igen, a mastery akkor unlockolódik AMIKOR aktiváltad / megvetted a HOT ot.

  • Bikuci
   2015. február 6. - 21:22

   Mondhatnám azt, hogy az angol szövegben olvastam, de simán csak nem lenne igaz. Rosszul olvastam, igazatok van. Nyílván abból indultam ki, hogy alapból mindenki meg fogja venni azonnal. :)))

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: