Reklámok
Kezdőlap > PvP > PvP fejlesztések és a ranglétra teszt-szezon bejelentése

PvP fejlesztések és a ranglétra teszt-szezon bejelentése

leaderboard_header

Üdvözlet, Tyria-iak!

Örömmel jelentjük be, hogy december 2-án néhány nagyobb PvP frissítést vezetünk be, melyek erősíteni és fejleszteni fognak számos PvP területet.

Párosítási (matchmaking) fejlesztések

Először is, átdolgoztuk a PvP-s párosítást. Korábban a párosításnál a rendszer csak a játékos rating-jét vette figyelembe. Justin O’Dell sokat beszélgetett a játékosokkal arról, hogy ők mit szeretnének, milyen információkat vegyen figyelembe a párosítási algoritmus, majd egy olyan rendszert fejlesztett, mely több paramétert is számításba tud venni. A rating-ek mellett a párosítási rendszer most már olyan tényezőket is figyelembe vesz, mint a csapat legnagyobb csoportmérete, a csapat összetétele, a játékosok eddig gyűjtött dishonor-ja és van még más is.

Justin összerakott egy blog posztot ezekről a változásokról, ami holnap fog megjelenni (már megjelent -N.). Ebben minden részletet megtaláltok.

Térképválasztás és meccsfolyam

Ebben a frissítésben további PvP fejlesztések is lesznek. Teljesen átdolgoztunk annak a módját, ahogy a játékosok belépnek PvP-re. A ‘roster’-ek már a múlté; most már egyszerűen csatlakozhatsz a csapatoddal. A játékosoknak most már meg kell erősíteniük a csatlakozást a meccsbe való belépés előtt, így többé nem alakulhatnak ki 4v5 szituációk amiatt, mert valaki AFK. Azon játékosok esetében, akik kilépnek, a Dishonor rendszer is fejlesztésre került, hogy jobban kezelje a rossz viselkedést.

Az egyik kedvenc dolgom ebben a frissítésben az a képesség, hogy beleszólhatunk, melyik térképen játsszunk. Evan Lesh blog posztja mindent elmesél majd a meccsfolyamról, térképválasztásról és még másról is. Ez a poszt november 21-én jelenik meg.

A PvP újrastruktúrálása

Azzal, hogy elkészült a párosítás átdolgozása, készen állunk arra, hogy elkezdjük a PvP újrastrukturálását a jövőre nézve. A PvP most három területre van csoportosítva: “Gyakorlás” hot-join-ban, “Játék” unranked arénákban és “Verseny” ranked arénákban. Ez a változás segíti a játékosokat abban, hogy a magas-szintű verseny felé tartó fejlődési folyamaton keresztülhaladjanak.

Ezzel a változtatással, minden versenyszerű játék (a solo és team is) a Ranked Arena-ba kerül. Ranked játékba bármekkora csapattal 1-től 5 főig csatlakozhatsz és az új párosítási algoritmus olyan játékosokkal fog összerakni, hogy a lehető legegyensúlyozottabb legyen a játék. Ha team arénát játszol 5 fős csapattal, akkor általánosságban olyannak kerülsz össze, akik szintén 5 fővel vágtak neki a meccsnek. Solo-ba csatlakozhatsz egyedül, hogy 2-es, 3-as, 4-es csapatokban, a játék pedig betölti a maradék csapathelyet, hogy egyensúly legyen. Az új párosítási algoritmus számításba veszi a csapat összeállítást amikor meghatározza, hogy egy játék mekkora hatással lesz a ranglétrán található pozíciódra. Tehát, ha előfordulna olyan, hogy nincs elég egyéni vagy kis csapatos játékos a sorban ahhoz, hogy megtöltsenek két csapatot és egy teljesen szervezett csapattal kerülsz szembe, amelyben egyenlő tudású játékosok vannak, akkor ez a meccs nem igazán fogja befolyásolni a ranglétrás helyezésedet ha veszítesz, viszont ha nyersz, akkor nagyobb lökést adhat. Justin posztja a párosításról mindent elfog mondani arról, hogy a meccsek minősége is kimenetele hogyan befolyásolja majd a ranglétrás pontjaidat.

Unranked arénákban a játékosok biztonságban játszhatnak egyedül vagy barátaikkal bármekkora csapatban és nem kell aggódniuk amiatt, hogy módosul a ranglétrás helyezésük. Ha szeretnél kilépni a hot-join-ból, vagy letesztelnél egy új build-et, kipróbálnál egy új kasztot, új csapattársakat vagy egyszerűen csak lazítanál egyet strukturált PvP környezetben, akkor az Unranked Arena neked való. Az Unranked Arena-kra is vonatkoznak a párosítási változások, így olyanokkal kerülsz egy csapatba, akiknek hasonló a tudása és a csapatmérete.

Ranglétra formátum teszt szezon

Hogy leteszteljük a leaderboard-ok fejlesztéseit és erősítsük a Ranked Arena versenyszerűségét, december 16 és január 13 között egy teszt szezon folytatunk le. A szezon végén, a ranglétra első 250 helyezettje egy-egy mini llama-t fog kapni. Az első 20 játékos egy-egy darab Glorius Hero páncélt is kapni fog, az első 5 helyezett pedig két darab Glorius Hero páncélt fog kapni. A Gloirous Hero páncél csak a tudás-alapú PvP játékban szerezhető meg, így ez nagyszerű alkalom arra, hogy olyan kinézetet szerezz, melyből mindenki tudja, hogy a legjobbak legjobbika vagy.

Egy másik rendszer, amit kipróbálunk a a teszt szezon alatt, az a Ranked Arena térkép rotációja lesz. A teszt szezon alatt, valamint a jövőbeni liga szezonok során, a Ranked Arena-k számára korlátozott számú térképek lesznek elérhetők, a még komolyabb versenyek elérése érdekében. A szezonok közötti időszakban a ranglétra újraindul és minden térkép elérhetővé válik, egy nem-hivatalos, sokkal casual-ebb ranked élményért.

Mivel átalakítjuk a leaderboard-ok kezelését, szeretnénk megjutalmazni azokat a játékosokat, akik a régi rendszerben a leaderboard-ok élére küzdötték magukat. Ezért mind a solo, mind a team aréna leaderboard-ok első 20 játékosa egy darab Glorious Hero páncélt kap. Mindkét leaderboard első 100 játékosa egy darab mini llama-t kap. A jelenlegi leaderboard-ok december 2-áig működnek. Akkor élesedik az új build és állunk át az új rendszerre.

Habár ez egy újabb lépés a ligák felé, ez még nem a liga rendszer. A ligák továbbra is az egyik fő prioritásunk, de még nem állunk készen arra, hogy bemutassuk ezzel kapcsolatos terveinket. Ugyanakkor, az ebben a build-ben található új rendszerek részei a PvP infrastruktúra egy sokkal nagyobb átdolgozásának, ami a ligák alapját képezi.

Az MMO PvP erősebb, mint valaha a GW2-ben

Nagyon izgatottak vagyunk ezekkel a PvP frissítésekkel kapcsolatban, mivel ezek tovább erősítik a versenyszerű játék élményét és elhivatottságát, amik kiemeli a Guild Wars 2-t a többi MMO közül.

Ebben az évben a közösségünk segítségével elhoztuk nektek a Tournament of Legends-et, ami legendary fegyverekhez vezetett; a Tournament of Glory-t, amivel egyedi skin-eket lehetett szerezni; az ESL Go4GuildWars2 bajnokságokat, ahol a játékosok heti pénzbeli nyereményeket szerezhetnek és még annál is nagyobb havi pénznyereményeket; végezetül, a World Tournament sorozatot, ahol a régiók legjobb játékosai nemzetközi szinten válhatnak legendákká.

Ezek a bajnokságok, a decemberben érkező változásokkal együtt, további nagy lépést jelentenek a Guild Wars 2 azon célkitűzésében, hogy támogassa a versenyszerű játékot az MMO-kban. Ezek a megjelenés óta megtett olyan nagy lépéseket követik, mint a Reward Track-ek, Custom Arena-k, Spectator Mode, új térképek, mindezt azért, hogy a Guild Wars 2 PvP-jét a különböző típusú és különböző szinten lévő játékosoknak is elérhetővé tegyük.

Ezekről a változásokról további részleteket is megtudhattok Evan és Justin soron következő blog posztjaiból, valamint a november 26-ai Ready Up-ból. Izgatottak vagyunk a frissítéssel kapcsolatban és várjuk, hogy megoszthassuk veletek decemberben.

Jó szórakozást és találkozunk Tyria-ban!

John

Eredeti: GuildWars2.com

Reklámok
Kategóriák:PvP
  1. Ten15
    2014. november 24. - 09:24

    Ha ettől kevesebb lesz a sok idegesítő “autobalancing, autobalancing, autobalancing…”, akkor támogatandó. Nem vagyok “pro”, van amikor megértem, hogy lelép valaki mezei meccsből (éles arénát úgyis csak az idióták hagynak el). Végül is unranked, lehet, hogy elviselhetetlenül, netán bután játszik a csapat, nem élvezetes, unalmas, stb… De szerintem a többség csak elitista-pista, vagy félti a “statisztikáit”. Ám manapság a “rank farm” arénák és a hot-join/leave korában ennek semmi jelentősége nincs… Pl. egy legendary champion-nak elméletileg körültekintéssel esik neki az ember, de az intézményesített rank farm korában előfordulnak a facepalm meglepetések… Bevezetném legendary rank-farmer titulust… természetesen csakis unraked meccsekből szerezhető. :)

  1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: