Reklámok
Kezdőlap > Guild Wars 2 játékmenet > Az új Trading Post bemutatása

Az új Trading Post bemutatása

LewisB_GW2-Header31

A közelgő feature csomag részeként egy olyan változás is érkezik, amin már régóta dolgozunk: egy teljesen új Trading Post. Rengeteg dolgoztunk vele, hogy modernizáljuk a leggyakoribb műveleteket és világosabbá tegyük, hogy mi történik amikor használod azokat. A modernizálás részeként csökkentettük a célod eléréséhez szükséges munkát, jelentősen bővítettük a keresési és szűrési lehetőségeket és alapjaiban gondoltuk újra az UI-t.

Hová tűnnek a fülek?

Korábban a Trading Post UI fülekre épült: Browsing, Selling, History és Pick-Up fülekre. Ezt a felépítést alapjaiban nem változtattuk meg, de a megvalósítását teljesen átdolgoztuk. Eldobtuk a négy UI fület, hogy a Gem Store-hoz hasonló dolgot hozzunk létre, így most a fülek közt szinte azonnali a váltás. Ehhez teljesen újra kellett írni a Trading Post felületét, de az eredmény teljesen megérte.

trading-post-front-page_1

E folyamat részeként kivettük a Pick-Up fület, de nem hisszük, hogy hiányolni fogod. Egy teljesen új módját alkottuk meg a pénz és a tárgyak felvételének, ez a Delivery Box. A legjobb az, hogy a Trading Post bármely részén is vagy, ez mindig elérhető. Most már egy pillantással látod, ha pénzt vagy tárgyat tudsz kivenni és természetesen automatikusan frissül, ha egy tranzakció sikeres volt. A Delivery Box-ot ki is tudod nyújtani, hogy több részletet láss a rád váró tárgyakról.

Böngészés, keresés és szűrés

A Trading Post-on hatalmas mennyiségű tárgy érhető el, ez az egyik előnye a valóban globális gazdaságnak. Bármire is van szükséged, szinte mindig találsz olyat, aki árulja azt. A Trading Post-on árult nagy mennyiségnek van egy árnyoldala is – olykor nehéz lehet megtalálni, amit éppen keresel. A Trading Post első ráncfelvarrása nem végzett túl jó munkát ezen a területen, ezért keményen dolgoztunk, hogy itt is fejlődést érjünk el.

Hogy segítsünk megtalálni a számodra fontos tárgyakat, a Trading Post két különböző de összefüggő használati módjára fókuszáltunk: a böngészésre, melyet azok használják, akik pontosan nem tudják, mit keresnek és a keresésre, azoknak akik pontosan tudják, mit akarnak.

Hogy jobbá tegyük a böngészési élményt a Trading Post-on, olyan kategóriákat kellett létrehoznunk, melyek ésszerűek, könnyen kiválaszthatóak és találkoznak a felhasználó érdeklődésével. Kivettük azt a követelményt, hogy egy panelt kelljen megnyitni a szűrési opciókhoz, ezeket egy állandó baloldali panelre tettük át. Most sokkal könnyebb böngészni és kategóriák között váltani. 

A keresés mindig is a Trading Post része volt, ezért annak finomításán dolgoztunk ehhez a megjelenéshez. A keresés most a baloldalon található állandó kategóriák része, így könnyedén le tudod szűkíteni a kereséseidet bizonyos kategóriákra. A teljes Trading Post adatállományban való keresés továbbra is könnyű, de most ugyanilyen könnyen szűkíthetünk is a keresésen.

trading-post-filters_1

Ezek az új, könnyen érthető kategóriák csupán egy modernizált módjai a tárgyak szűrésének. Ezeken látszik a legjobban, hogy hogyan duzzasztottuk fel a rendelkezésedre álló szűrőket, de nem ezek az egyetlenek.

A keresés közben rendelkezésre álló szűrők között megtalálható még:

 • a kategória (teljesen újraszerveztük, hogy jobban megfeleljen az elvárásoknak)
 • alkategória (szintén teljesen újraszerveztük)
 • ritkaság
 • szint
 • “Available now” azaz a most elérhető tárgyak, így csak azok jelennek meg, amiket tényleg árulnak
 • az attribute-okra (mint a power és precision) való szűrés elérhető a páncél és fegyver kategóriákban
 • a kaszt már elérhető szűrő a páncél és fegyver kategóriában; a páncélnál light, medium és heavy-re szűrhetünk, fegyvernél pedig azokra, amik a karakternek megfelelők
 • zsák méret
 • crafting szakma és szint

Ezeknek az új szűrőknek a hozzáadása jó kezdet, de fontos volt az is, hogy láthatóak legyenek a jelenlegi szűrő beállításaid.

Ha csak egy bizonyos tárgyat keresel, akkor lehetséges, hogy túlságosan sok szűrőt kapcsolsz be, így nem lesz megfelelő az eredmény. Szerencsére van pár fejlesztésünk a keresés munkamenetét illetően, amik segítenek ebben. A szűrők most már azonnal hozzárendelődnek a keresési eredményekhez, így egyszerre tudod, hogy a jó irányba haladsz-e. A Trading Post most már az eredmények fölött mutatja, hogy milyen szűrők vannak bekapcsolva, ahol egy kattintással ki is kapcsolhatod valamelyiket. Így többé nem lepődsz meg a keresési eredményen, ha megfeledkeztél a bennhagyott szűrőkről. 

Vétel és eladás

Az újradolgozás nagy része az volt, hogy azonosítsuk azokat a területeket a Trading Post-on, ahol hasonló dolgokat csinálsz és ezeket úgy oldjuk meg, hogy ugyanúgy működjenek. Ezt a munkát láthatod az új baloldali kategóriákban, zsákokban, tranzakciós fülekben vagy az egységesített szűrő megjelenítésen a tárgyak felett. Bár talán ez a munka még nyílvánvalóbbá válik, amikor eladsz vagy veszel valamit.

Az egyik legnagyobb kihívás a Trading Post-tal kapcsolatban az, hogy biztosítsuk, a felhasználók értik mi történik. Nem túl gyakori, hogy egy játékbeli piac úgy működik, mint egy tőzsdei piac és nem csak mint egy aukciós ház, így jó munkát kell végeznünk az üzenetek eljuttatásában. Amikor aranyat költesz vagy eladod az egyik nehezen megszerzett tárgyadat, akkor rendkívül fontos a tiszta kommunikáció és a hasznos, időben történő visszajelzés.

A Trading Post-on való eladás és vétel között rengeteg a hasonlóság: mindkettőben a tárgyak vannak központban, mindkettőben mennyiséget kell kiválasztani és mindkettőben létező listákat látsz, amik alapján a legjobb döntést tudod meghozni. Minél többet vizsgáltuk ezt, annál biztosabbak voltunk abban, hogy tudunk olyan megoldást alkotni, amely egységesíti az élményt.

Minden (tárgy) részlet megszerzése

Az új, egységesített rendszer sokkal könnyebbé teszi a piacon való vételt, eladást vagy egyszerűen csak egy tárgy ellenőrzését. A keresési eredmények mindig elérhetőek, így bármikor vethetsz egy pillantást egy adott tárgyra anélkül, hogy elvesztenéd a keresési beállításaidat. 

trading-post-selling_1

Az új felület segíteni próbál abban is, hogy jobban megértsd a cselekedeteid eredményeit. Most amikor eladsz vagy veszel valamit, akkor az UI-n azonnal látod a te ajánlatodat, valamint a már meglévőeket is. Úgy éreztük, hogy ez nagyban segíthet azoknak a játékosoknak, akik még újak a Trading Post-on, ugyanakkor a tapasztalt kereskedők számára is nagy segítség lehet.

Eladás

A Trading Post talán egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy bárhol is légy Tyria-ban, eladhatod a táskáidban lévő tárgyakat. Evon Gnashblade éveket töltött el és rengeteget ölt bele abba, hogy megépítse azt az infrastruktúrát, aminek segítségével Tyria legsötétebb sarkaiból is eladhasd a tárgyaidat és te most learathatod a jutalmakat. Azt nem mondanám, hogy ezt a te érdekedben tette (ez nem olyan amit ő megcsinálna), de teljesen úgy érződik. Amikor a világban kalandozol, akkor majdnem mindig jobb eladni a nem kívánt tárgyakat a Trading Post-on, mint odaadni a legközelebbi kereskedőnek.

Mivel a Trading Post-on való eladás olyan hasznos a játékosoknak, tudtuk, hogy azoknak a dolgoknak, amiket most építünk, szintén magas minőségűnek kell lenniük. Az addig rendben van, hogy rámutatunk, a Trading Post-on jobb eladni, mint a kereskedőnél, de ha a folyamat bonyolult, akkor a játékosok nem fogják használni. Rengeteget beszélgettünk arról, hogy milyennek kéne lennie a Trading Post-on való eladásnak és izgatottak vagyunk e beszélgetések eredményei láttán.

Az egyik legnyilvánvalóbb változás, hogy a tárgyaid többé nem a nevük alapján rendeződnek. A tárgyak ugyanolyan sorrendben jelennek meg, ahogyan az inventory-dban is. Minden zsákod a baloldalon van szűrési célzattal, pont mint a böngészésnél a kategóriák. Az eladási felület figyelembe veszi a láthatatlan zsákot, így el tudod dugni a legértékesebb tárgyaidat, hogy biztonságban legyen a véletlen kattintásoktól. Ha éppen befejeztél egy jó dungeon menetet vagy WvW csatát és rengeteg a tárgyad, akkor használhatod a beépített valós idejő szöveges szűrőt.

A Trading Post használatával járó költségek láthatóságának növelése szintén fontos volt. Korábban a listázási árat és a várható profitot mutattuk meg, amikor eladtál valamit, de nem láthattad azt a profitot, ami az eladót illeti meg minden tranzakció esetén. A sok madár etetése, amik az áruidat cipelik a Trading Post-hoz, nem olcsó, legalábbis Evon ezt állítja. Ez jobb volt mint a semmi, viszont rengeteg visszajelzést kaptunk arról, hogy a várható profit zavaró volt, mivel nem jelenítettünk meg minden költséget. A Trading Post új eladási UI-ja, most már kiemeli a listázási árat és a váltási költséget, így nem érhet meglepetés az eladás során.

Tranzakciók

A My Transactions nem változott annyit, mint a Trading Post többi része, de természetesen nem feledkeztünk meg róla. A legnagyobb változás, hogy megkapta ugyanazt az oldalirányú navigációs törődést, mint a többi fül, ezzel a lehető legegyszerűbb módon közvetlenül eléd kerülnek a jelenlegi és múltbeli tranzakcióid. Történt pár kisebb szervezési változás is az adatok listázása terén, hogy a részek között gyrosabb és simább legyen a váltás.

Jobb technológia a gyorsabb Trading Post-ért

Sosem csináltunk titkot abból a tényből, hogy a Trading Post egy nagyon egyéni web applikáció, amit azért építettünk, hogy a játékon belülről fusson. A felületnek darabjainak ilyen módon való megépítése rengeteg előnnyel járt számunkra. Számos kihívással is járt, hiszen hozzá kellett illeszteni a maradék UI-t és biztosítani kellett egy elfogadható teljesítményt. Egyértelmű, hogy a leglátványosabb hátránya ennek a döntésnek az volt, hogy a Black Lion Trading Company panel első betöltése lassú volt. A Trading Post élményen való munka egyik nagy része a teljesítmény technológiai oldalának javításával telt. Ennek eredményeképp egy teljesen új böngésző motort vezetünk be a játékba. Amikor az új Trading Post-ot készítettük erre az új, gyorsabb böngésző motorra, akkor a technikai döntéseinket úgy hoztuk meg, hogy gyorsan működjenek a dolgok.

Amikor azt vizsgáltuk, hogy hol ment el az idő a régi Trading Post töltése közben, kitűnt néhány igen drága dolog. Hatalmas teljesítménybeli növekedést tudtunk elérni azzal, hogy úgy frissítettük a játék kliensét, hogy a beépített böngésző hozzáférjen olyan dolgokhoz, amit a játék már tud. Nincs oka annak, hogy egy játékbeli tárgy ikonját a Trading Post szerverekről töltsük le, mivel az már ott van a játék fájljai között. Ugyanez az optimalizáció elvégezhető az olyan alap tárgy információkon, mint a név, leírás és kereskedői ár. Az új Trading Post-nál ahol csak lehet elkerüljük a szervert, ezért az élmény gyorsabb és jobb.

Még nem vagyunk készen

A technikai változásokat nem csupán a teljesítmény miatt léptük meg. Amikor visszatekintettünk arra, hogy mit szerettünk a korábbi Trading Post-ban (és főleg arra, hogy mit nem), tisztává vált, hogy új megközelítést kell vennünk ahhoz, hogy folytatni tudjuk a fejlesztéseket. A régi Trading Post-ot egy sokkal kisebb csapat készített, szoros határidővel, ezúttal több ember dolgozott az ügyön és több időt adtunk magunknak. Ez egy jobb termékhez vezetett, egy olyanhoz, amire büszkék vagyunk. Ez egy olyan termék, amihez könnyebben tudunk javításokat és frissítéseket adni, ami rendkívül fontos számunkra.

Mi itt az ArenaNet-nél szeretünk újragondolni dolgokat, akár még azok megjelenése előtt, illetve azután is, a játékosok visszajelzései alapján. A Trading Post ettől sem tér el. Időbe telt, mire elkészültünk ezzel az újradolgozással, de reméljük olyannyira élvezni fogjátok a használatát, mint mi a készítését.

Ne feledjétek, az új Trading Post a szeptemberi feature csomaggal érkezik, ami szeptember 9-én, kedden jelenik meg.

Eredeti: GuildWars2.com

Reklámok
 1. blabal
  2014. szeptember 4. - 20:01

  jééééé TP olyan lesz mint amilyennek alapból kellet volna micsoda fejlődés :)

 2. 2014. szeptember 4. - 22:01

  Nekem az egész szeptemberi mizériából ez ér a legtöbbet. A balance-változások után persze…
  Ja nem, a WvW tournament, mert olyankor minden pörgősebb. Csak majd nem lehet bejutni, mert minden matchup-ban lesz reward, nem a legvégén.

  Az sPvP-t majd nézem, meg amennyi időm lesz rá, kipróbálom a változásokat.

  Van még pár apróság, amit hasznosnak tartok, de azért már szinte művészi, hogy sikerült ezt az egészet három héten keresztül, összesen 13+1 postban közölni. Más egy kiegészítőről nem ír ekkora beharangozót.

 3. MDAdam
  2014. szeptember 4. - 22:11

  Mostmár végre nem kell végignézni kb. 100 páncélt/fegyvert, hogy megtaláld a megfelelő statokat.

 4. 2014. szeptember 5. - 07:29

  Ennek én is nagyon örülök! A jelenlegi tényleg nagy katyvasz, és még hotfixnek se jött hozzá pár alapvető szűrő, de okosan azért meg lehetett oldani – useable by me kivételével.
  Lássuk milyen gyorsan kalibrálják be hozzá a TP botokat :P

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: