Reklámok
Kezdőlap > Guild Wars 2 játékmenet > A Collections achievement kategória bevezetése

A Collections achievement kategória bevezetése

gw2_city_blogheader

Szeretném bemutatni nektek a teljesen új Item Collections rendszert.

Az Item Collections egy új szett achievement, amikkel új, egyedi jutalmakat adunk a tárgyak és skin-ek megtalálásáért. Az Achievement panel új, Collections részlegében több új achievement-et fogsz találni. Kezdetben nem tűnhet soknak, de több olyan rejtett gyűjtemény is van, amik csak a világ felfedezése közben nyílnak meg.

Spirit-Backpiece-A

Jutalmak

Minden Item Collections achievement-nek van tárgyi jutalma, az achievement pontok mellett. Ezek a jutalmak bármik lehetnek. Van több új felszerelés, receptek és funkcionális feloldások, amiket csak az Item Collections jutalmaként lehet megszerezni, mint például az új Spirit Crafter back tárgy, amit a hasonló nevű achievement teljesítésével lehet megszerezni.

Feloldás típusok

Három módon lehet feloldani a gyűjteményeket: automatikusan, felfedezve és feloldva.

Az automatikus gyűjtemények azonnal elérhetők és láthatók az achievement panelen. Ezek képezik az alap gyűjtemény szetteket és egyfajta bemutatását jelentik a rendszernek.

collections-achievement_1

E kezdeti szett mellett számos felfedezhető gyűjtemény található. Ezek automatikusan láthatóvá válnak, amint gyűjtesz valami olyat, ami annak a gyűjteménynek a része. Például, ha rendszeresen jársz dungeon-be, akkor valószínűleg azonnal felfedezel több rejtett gyűjteményt.

Végül, vannak olyan gyűjtemények, amik feloldásához használni kell egy tárgyat, ezután válnak láthatóvá. Látogasd meg Rednax Youngblood-ot Lion’s Arch-ban és ő majd ad neked egy Collectible Spoon Box-ot, amivel elkezded a Koutalophile gyűjteményt. Ez az achievement akkor teljesül, ha megtaláltál minden kanál csecsebecsét Tyria-ban. Legtöbbjüket a renown kereskedők árulják bizonyos helyeken, de néhány kanál igencsak veszélyes helyekre bújt el.

Más feloldó tárgyakat Tyria lényeiben és ládáiban lehet megtalálni.

Gyűjtemény típusok

Három módja van a tárgyak gyűjtésének. Egy tárgyat magadhoz köthetsz (a karakteredhez vagy az account-odhoz), használhatod vagy feloldhatod skin-ként a wardrobe-ban.

collections-exotic_1

A használható tárgyakat akkor tekintjük begyűjtöttnek, ha használod azokat. Például kinyitsz egy loot zsákot vagy elfogyasztasz egy ételt. A kötött tárgyakat akkor gyűjtöd be, amikor azokat magadhoz kötöd. Tehát, ha egy olyan gyűrűt loot-olsz, ami felvételkor rögtön kötődik, akkor gratulálunk, máris bővült a gyűjteményed. Ha egy olyan bizsut loot-olsz, ami eladható, akkor meg kell hoznod a döntést – magadhoz kötöd, hogy a gyűjteménybe rakd vagy eladod a Trading Post-on egy másik gyűjtőnek? A gyűjthető skin-ek akkortól számolódnak az achievement-ekhez, amikor azok feloldódnak a wardrobe-ban.

Egy gyűjtemény tartozhat csak az egyik típushoz, de akár mindhárom típusú tárgyat is tartalmazhat.

Az első nap

Felmerülhet benned a kérdés, “Mi van, ha én már gyűjtögetek dolgokat, mert én ilyen vagyok?” Jó hírek! Mindent megteszünk azért, hogy a megérdemelt előrehaladást megkapd az Item Collections achievement-ek terén. Bármely skin, amit eddig feloldottál, automatikusan hozzáadódik a megfelelő gyűjteményhez. Minden kötött tárgy, ami nálad van, szintén hozzáadódik a gyűjteményhez, amint belépsz az egyes karakterekkel. Ugyanakkor, a használható tárgyakat újra kell használnod, szóval egy múlt évben elfogyasztott steak nem fog számítani. Ugyanígy, ha megvolt egy tárgy, de már kidobtad, akkor újra meg kell szerezned.

Sokatok számára ez azt fogja jelenteni, hogy amikor a feature csomag megjelenése után először beléptek, sok értesítést fogtok kapni a feloldott gyűjteményekről, az azokban történő előrehaladásról és ha szerencsések vagytok, akkor talán már pár jutalomról is.

Egy kis takarítás

Gyűjtemények és alapanyag tárolás

collections-materials_1

Azzal, hogy a minik a Wardrobe-ba kerülnek, a bankban található régi Collection panel elnevezés már nem igazán állja meg a helyét. Most már Material Storage-nak nevezzük. Minden ezzel kapcsolatos szöveget frissítettünk. Például, a “Deposit All Collectibles” felirat mostantól “Deposit All Materials” lesz. Így minden Collections és Collectibles elnevezés az Item Collections-re fog utalni. Elnézést kérünk az átállás során esetlegesen felmerülő zavarodottság miatt.

Achievement-ek

Hogy könnyebb legyen navigálni az achievement-ek között, az Item Collections érkezésével együtt az Achievement panelt is átszervezzük kicsit. A meglévő achievement-ek továbbra is ott lesznek, csupán csoportosítottuk őket, hogy áttekinthetőbb legyen és könnyebb legyen megtalálni az egyes achievement-eket.

A WvW, PvP és Activity achievement-ek a Competitive achievement kategóriában lesznek megtalálhatók.

A Region, Boss és Dungeon achievement-ek a General achievement kategóriában lesznek megtalálhatók.

Végezetül, az Item Collections achievement-ek számára készült UI-t fogjuk használni az összes achievement esetében. Úgy éreztük, hogy az új UI sokkal tisztább, egyértelműbb és jót tesz az összes achievement-nek.

Collection-A

A jövő

Annyi biztos, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, amikor az Item Collections-t láttátok. Sokon most is dolgozunk, egyesek magukban is megállják a helyüket, míg mások nagyban kötődnek majd a Living World-höz. Izgatottan várjuk ezt azt új rendszert és, hogy mit fog a játékhoz adni a jövőben. Rengeteget szórakoztunk a tervezése és elkészítése közben és reméljük ti is ilyen jól érzitek majd magatokat, miközben játszotok vele. Szóval gyerünk felfedezni és megkeresni azt az utolsó darab zsákmányt!

Eredeti: GuildWars2.com

Reklámok
 1. eszem
  2014. szeptember 3. - 19:36

  Kicsit olyan érzésem van ezzel a páncél gyűjtögetéssel mintha félig meddig átemelték volna az első részből a Hall of Monuments-et. De jobban is tetszik mint a tegnapi :) Főleg, ha az ebből kapott achikért normális jutalom lesz.

  • Sárki
   2014. szeptember 3. - 21:00

   Nekem a minik miatt is ugyanilyen érzésem volt :P

   • eszem
    2014. szeptember 4. - 08:38

    Jogos de valamiért ott nem jutott eszembe :D:D

  • Healer
   2014. szeptember 4. - 10:21

   Ezek szerint a harmadik részen dolgoznak a háttérben?

   • Sárki
    2014. szeptember 4. - 14:55

    a negyediken. a harmadikat feladták mert túl bonyolult volt a programozás. Pedig szerepelt volna benne a choromancer kaszt is :(

 2. Cecilia Sunshine
  2014. szeptember 4. - 00:08

  Mániákus gyűjtögetőként ezt imádni fogom! :)

 3. Mc Wolfy
  2014. szeptember 4. - 18:40

  és vajh még mindig 1 milla dollyt kell kupán vágni a yakslaperért?

  • Gandarel
   2014. szeptember 4. - 20:52

   Majd ezt is “meg PvP rankolják” és leviszik 1000 dolyak killre, akinek meg már a fele megvolt az.. hát, megszopta :D

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: