Reklámok
Kezdőlap > Guild Wars 2 játékmenet > Minik és Finisher-ek az account wardrobe-ban

Minik és Finisher-ek az account wardrobe-ban

sylvari2_blog_header3

Üdvözlet, Tyria polgárai! Ha ti is olyanok vagytok mint én, akkor nagyon élveztétek felfedezni a rendelkezésre álló páncélok és fegyverek kinézeteit a 2014 áprilisi feature csomaggal érkezett Wardrobe bevezetése óta. Ezzel a következő feature csomaggal  tovább fejlesztjük a wardrobe-ot, még könnyebbé téve a tömegből való kitűnést.

Fejlesztések a Wardrobe-ban

Először is, keresési lehetőséget raktunk be a Hero Panel-en található Wardrobe és Equipment részlegekbe, így gyorsabban meg tudod találni a keresett felszerelést az egyre növekvő a gyűjteményedben.  Az Equipment rács tetejénél találod a keresés szövegdobozát, ami folyamatosan szűri a lehetőségeket, miközben írod be a nevet. A keresés még a szöveget is aktívan tartja, miközben felszerelés slot-ok között váltasz. Ez nagyban segít abban, hogy leszűkítsd a listát, amikor sok slot-ba keresel összeillő darabokat.

wardrobe-expansion_1

Az outfit-ek is külön részleget kaptak, így elkülönültek az equipment skin-ektől. Teljesen tisztává akartuk tenni, hogy a felvett felszerelésedet módosítod, ami transmutation charge-ba kerül, vagy egy teljes testet outfit-et választasz ki, ami mindig ingyenes.

Az új Outfit részlegben most már látni fogod az összes elérhető outfit-et és azokat előnézetben meg is tekintheted a karaktereden. Ez a feloldott és nem-feloldott outfit-ekre is vonatkozik; mindkettő látható lesz és előnézhető, de amik megvannak, azok lesznek felül. A zárt ikonokhoz hozzáadtunk egy sarokjelzést, ami mindig tudatja veled, ha egy új vagy korlátozott ideig elérhető outfit éppen megvásárolható, vagy ha valami éppen le van árazva.

Finisher-ek a Wardrobe-ban

“Mindez szép”, mondhatod, “de mi a helyzet a finisher-ekkel?” Jó híreim vannak: ezek is bekerülnek a Wardrobe-ba, így véglegesen elismerjük őket, mint karakter testreszabást segítő dolgokat, amik segítenek nyomot hagyni Tyria-n – és az ellenfeleiden.

A Finisher panelt teljesen átszerveztük, hogy megoldjuk a most rendelkezésre álló rengeteg finisher problémáját és, hogy hasonló legyen a többi karakter felszerelés választékhoz. Ugyanúgy, mint az outfit-eknél és a felszereléseknél, most már rájuk kereshetsz és berakhatod őket az aktív slot-ba.

wardrobe-finishers_1

A legjobb az, hogy most már előnézetben megtekintheted a finisher-eket a Hero panelen. Amikor megnyitod a Finisher nézetet, akkor a jelenleg aktív finisher-ed lejátssza az animációját. A keresőmező alatt egy hálót látsz, amin a feloldott és nem-feloldott finisher-eket láthatod. Minden finisher-t olyan gyakran tekinthetsz meg, amennyiszer szeretnéd. Szeretnéd összehasonlítani a Super Explosive-ot a Whump the Giant-tel? Rajta! Tánc csata a Llama Finisher és a Quaggan Finisher között? Igen! Nem kell többé a PvP térképeken ellenfeleket keresni, hogy teszteljük a mozdulatainkat. Az előnézet skálázódik, hogy a legjobb rálátást adja a finisher-re. Miközben a finisher lejátszódik, forgathatod is azt és a fel nem oldott finisher-eket is megnézheted és újrajátszhatod, hogy megtaláld azt, ami legjobban tetszik. Valószínűleg meg fogsz lepődni a választékon (és az árakon, nyehehehe – N.).

Mi a helyzet a Minikkel?

Úgy gondoltuk, hogy a minik is a Wardrobe-ba valók. A játékosok már jó ideje kérnek egy mini slot-ot, így most megkapják – többet is. Sokat változtatunk a minik gyűjtésén és tárolásán, hogy jobbá tegyük a dolgokat.

Kezdjük az inventory hellyel. Innentől minden mini account feloldás alapú lesz a Wardrobe-ban. A Wardrobe-ban található új mini részleg segítségével az inventory-dban található minden minit account alapon feloldhatsz. A feloldással megsemmisül a mini az inventory-dban, de ha feloldottad, akkor az már az összes karaktered számára elérhető lesz, akár egyszerre is, plusz költség nélkül. 

A dupla kattintás továbbra is ugyanúgy működik. Az inventory-dban található bármely minit megidézheted és visszahívhatod. Ugyanakkor ez nem oldja fel az account-od számára a minit és nem is teljesen veszed fel vele. Egyszerűen így csak megtekintheted a minit a világban, mielőtt döntenél a feloldásáról.

A minik gyűjtése

A legnagyobb változás a minik account alapúvá válásával kapcsolatban valószínűleg az, hogy a bankban található mini gyűjteményt a Hero panelre raktuk át.

wardrobe-miniatures_1

Minden mini, ami jelenleg a bankodban vagy annak gyűjtő részében található, belépéskor továbbra is ott lesz. Egyenként ki kell őket venned és döntened kell, hogy feloldod-e őket az account-od számára vagy megválsz tőlük valamilyen módon. Hogy ezt könnyebbé tegyük, az ugyanolyan típusú minik most már halmozódnak az inventory-ban.

A miniket többé nem tudod a bank gyűjtőrészlegébe helyezni. Amint egy minit kiveszel a bankból, a nyersanyagoknál található helye eltűnik. Ezek a helyek a Wardrobe-ba kerültek. Új achievement-ek is elérhetők lesznek a Wardrobe account alapú feloldások alapján az 1-es, 2-es és 3-as mini-szériákkal kapcsolatban.

Wardrobe, tele minikkel

A Hero panelen minden olyan lehetőséget megtalálsz, amit más Wardrobe  területeken is. Keresés, felvétel és előnézet.

A panel tetején lesz a keresőmező, aminek segítségével könnyedén kiderítheted hol bujkál a gyűjteményedben Scarlet vagy a Mordrem. Ezalatt, ahogyan a felszerelés skin-eknél is, látni fogsz minden minit, amik jelenleg a karaktered inventory-jában vannak. Innen közvetlenül le tudod őket idézni vagy fel tudod őket oldani az account-od számára.

Az inventory lista alatt az account-od számára feloldott minik táblázatát találod. A feloldott miniket a karaktered részeként felveheted és cserélheted, bal kattintással. Amint felvettél egy minit, a mutatás/elrejtés (show/hide) pipa segítségével beállíthatod, hogy a felvett minid megjelenjen vagy ne. Mutatás helyzetben bármerre jársz, a minik megjelennek melletted, nem kell azzal foglalkoznod, hogy leidézd őket. 

Végezetül, látni fogod az elérhető, még fel nem oldott minik teljes listáját, amiket előnézetben is megtekinthetsz. Lesz pár mini, amik feloldatlan állapotban rejtve maradnak, így hagyunk egy kis rejtélyt a világban.

Bármely minire kattintasz, legyen az feloldott vagy nem-feloldott, a jobb oldali ablakban megjelenik a karaktered mellett. Forgathatod és megtekintheted a minit, könnyebben láthatod a részleteit és méreteit. Ami még jobb, a miniket most már a Trading Post-on, az inventory-ban és chat linkeken keresztül is meg lehet tekinteni előnézetben.

Reméljük élvezitek majd a wardrobe új részleteit. Remélem találkozok veled és miniddel Tyria-ban!

Eredeti: GuildWars2.com

Reklámok
 1. 2014. szeptember 2. - 18:41

  Azt hittem, nem lehet jobban összekutyulni a dolgokat. Nyilván tévedtem. :S
  Az első két mondat ért valamit az egészből, azt is Nathriel írta.

  Figyejjémá’ Nátrijel! Ahelyett hogy fordítgatnád szüntelen ezeket a szuperfícsörpekkdúskálunkajóban retteneteket, egyszer írj egy saját, “képzeletbeli” post-ot! ;) Ha nem is valósul meg, legalább szórakoztató lehetne. Ez a naponta egy post a semmiről már olyan sok, hogy az első kettő után unalmas olvasni is, nemhogy fordítgatni.

  Ismételten is riszpekt egyébként. Tudjuk, hogy ezt nem épp jókedvedben csinálod…
  Valaki mondjon egy jó viccet, mert bárcsak meghalhatnék! :D

  • nathriel01
   2014. szeptember 2. - 18:47

   Persze, aztán a végén meg majd jönnek hozzám a felháborodott emberek, hogy ez meg az nincs is benne a játékban, pedig csak azért vették meg. :D

  • Healer
   2014. szeptember 4. - 10:18

   Volt egy ilyen képzeletbeli változások tavaly a redditen, még a feature pack előtt, valamelyik állat feltette, hogy kiszivárgott fejlesztői jegyzetek, borzasztó volt amikor kiderült hogy fake, szerintem annak a listának 70%-a máig nem valósult meg…

 2. eszem
  2014. szeptember 2. - 18:42

  Most komolyan, valaki gyűjti a miniket? :D

  • nathriel01
   2014. szeptember 2. - 18:44

   Én gyűjteném, ha a 98%-uk nem kizárólag a gem store-ból lenne elérhető. Abban nem túl nagy az élvezetfaktor, hogy megveszem őket.

  • 2014. szeptember 2. - 18:59

   Én gyűjtöm. Eddig van négy, de az egyik nem számít, mert azt eladtam.

   • eszem
    2014. szeptember 2. - 19:19

    De csak azért mert a Balthazart meg Jennat nem lehet eladni? :D

  • Cecilia Sunshine
   2014. szeptember 2. - 19:12

   Multkor redditen volt egy post, ahol csávónak csak a GW1-es minik hiányoztak… :D

  • Sárki
   2014. szeptember 2. - 20:00

   én most elkezdtem gyűjtenui. megveszem->achi meglesz->eladom másfélszeres áron. hát nem csodálatos? :D am mini molten firestorm kellő megelégedettséggel tölt el, elég nekem az :D

  • Healer
   2014. szeptember 4. - 10:19

   Én igen, van asszem 4 vagy 5 Priest of Balthazar-om,
   meg 5 Mini Jennah….

 3. Sárki
  2014. szeptember 2. - 20:03

  egyébként ez az első igazi feature amit betettek ebbe a feature packba, szóval a mai napért nincs ok rinyálni. A miniknél visszahozták a régi jó ded rendszert, ez nekem hiányzott is szal ez a része tetszik. A finishereknél meg végre nem kell youtubera szaladgálnia az embernek ha venni akar/látni akarja a kitűzött rank célt szal az se borzadály rossz. egy napi featurek szvsz megfelel :P

  • Mc Wolfy
   2014. szeptember 2. - 22:10

   persze, jó ez, de egy veterán játékos mit kezd vele? :D nem lett a játéknak nagyobb az élményfaktora. valljuk be, a játékidő viszonylag kis részét töltjük azzal, hogy a karakterünket csinosítsuk

   • Sárki
    2014. szeptember 3. - 06:43

    Ez egy feature update, ebben csak quality of life cuccokat kapunk.

 4. Mephike
  2014. szeptember 2. - 20:52

  Ez most tényleg normális update, itt a finisherekre gondolok, és az outfitekre, a minik miattam ki is pusztulhatnak, bár rengeteg játékos szereti őket. (Megy is fel az ára a miniknek a piacon.)

 5. mert
  2014. szeptember 2. - 20:55

  Üdv!

  “A feloldással megsemmisül a mini az inventory-dban, de ha feloldottad, akkor az már az összes karaktered számára elérhető lesz, akár egyszerre is, plusz költség nélkül.”

  Eddig voltak soulbound minipetek GW2-ben?
  Egyszerre hogyan tudom több karakterrel elérni a minipetet? Egyszerre. Nem kilépek, belépek másikkal, hanem egyszerre. Két ablakban indítok 1 accountról 1-1 karaktert? Az szép lenne. Mindenki egyszerre csinálná meg Tekilát :D és n00bozhatnám saját magamat dungeonban. Végre.

  Feltételezem, akinek van 19 Jennája (éljen az 1. szülinapos, eleve account bound és ezért kiváltképp hasznos mini), az most boldog, hogy milyen értékes ajándékot kapott minden karaktere. :D (pláne, aki bug miatt anno duplán megkapta)

  Nem akarok tippelni, de a sok destroyed minipet hosszabb távon rendesen kiirtja a piacról a miniket, amelyre válaszul, tá-dám… vissza-visszahozzák majd a series 1-2-3 mini packokat gemért (amely gem goldért már drága, de még szerencse, hogy lehet venni juróért)

  Arra kíváncsi leszek, milyen buggal indul majd, amikor van 10 Tybaltom, aktiválom, és mind a 10 tönkremegy, azért az 1 darabért, ami bekerül a szekrényembe.

  • nathriel01
   2014. szeptember 2. - 21:00

   Ugyanúgy fognak működni, mint az armor skin-ek. Feloldás után berakod a helyére és kész. A berakott pet ugyanúgy megmarad a listában. Ezt megcsinálod a többi karinál is. Ott a kép is, hogyan működik.

   • mert
    2014. szeptember 2. - 21:32

    Értem, hogy gőzgép, de mi hajcsa?

    Nem mondom, egy monkey king-nek van presztízs értéke, oké, de máskülönben a minipeteknek a GW1-hez képest – véleményem szerint – inkább haszontalansági faktora van (illetve aktívabban lehet velük kereskedni anyagi haszon reményében).

    Szóval, ha nagyon akartam mini karkák bébiket sétáltatni, eddig is megoldottam, 1 perc a wvw láda és vissza – hogy lássák kőgazdagságom ékes bizonyítékát. Az összes karakteremmel. Egymás után (nem egyszerre). Értem, hogy kényelmi faktor, és persze, értékeljük, hogy ilyeneken dolgoznak, meg különben is az életre nevelés a céljuk – de egyéb más fejlesztéssel is foglalkozhatnának (új fajok, megaszerver-rsz átgondolása, gathering toolok felhasználóbarátabbá tétele – oké, ez utóbbi ütné a gemért everlasting elvüket, stb.)

    Na, mindegy. A 2. évi szülinapi ajándék magasztosságához képest most egy ideig úgy sem lehet felérni. :)

    Ami nekem ebből lejön, az az, hogy kivesznek egy fontos elemet a piacról, erősítve a gemért vett vagy BL chestből pottyanó pack értékét.

 6. Kutyafolt
  2014. szeptember 2. - 23:50

  “első igazi feature amit betettek ebbe a feature packba”,”Ez most tényleg normális update”
  Igen, mi? A meglévő rendszert áthelyezzük egy másik menüpont alá, húha igazi programozói munka.Most nem a bankodba fogod őket elérni, hanem a H betűnél egybe…Finisherrel mit csináltak, ugyanaz csak áthelyezve annyival megspékelve, hogy ott látod videóba.. nagy ügy..a minik meg még mindig használhatatlanok hogy ilyeneket csináljanak miattuk.. ez nem egy normális update, hanem egy baromság amivel ki akarták tölteni a helyet. felesleges…

  • Sárki
   2014. szeptember 3. - 06:49

   rögzítsük: a featuere pack egy senki által nem kért sz@r, amit a fejlesztők azért találtak ki, hogy még kevesebb munkaórát fektessenek gw2-be. Oké. A feature pack céljának (a játék csinosítgatása) viszont ez a tegnapi 2 feature igenis megfelel, quality of life szutykokat kapunk, ráadásul azért lesz legalább 1-2 mini aminek tényleg lesz respectje. persze jobban örültem volna vmi játszható tartalomnak nyilván, de feature packban featureök vannak nem más :(

 7. 2014. szeptember 3. - 14:45

  Ahogy elég sokan írják fórumon, fészen, jútyúbon és twtittyeren, ezek QoL updatek, jók, de hol a content?
  Ha meg már minipet, most megint kattintgassunk hero panelben, ahogy az outfitteket se lehet már quickswappolni? Ctrl+Alt+M(inipet), ha már mount nincs. Vagy felső menüben egy gyors-aktiváló gomb már igazán odaférne Com tagnak, mininek, outfitnek, boostereknek…

  U.i.: HOM-os minik Soulboundosak. Acc bound is lehetne mondjuk, de már mind1.

  • Sárki
   2014. szeptember 3. - 15:27

   HoMos minket betörsz 1-1-et és akk acc boundosok lesznek.
   És hogy hol a content? Na igen, ez már húzós kérdés. idén ami perma, nem living storys content volt eddig:
   edge of the Mists
   great jungle wurm
   dry top

   Volt még vmi?-.-
   amúgy ha nem teszed acc boundá a minket, akkor ugyan úgy ott lesznek az inventorydban és ki-be teheted őket.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: