Reklámok

Megtámadott waypoint-ok

blog_header_PAX1

A ma érkező frissítéssel folytatódik az Élő Világ második évada, ami sokkal izgalmasabbnak és változatosabbnak ígérkezik, mint az előző volt. Nem csupán azért érdekesebb az egész, mert új területeket fedezünk fel, hanem a történet is mondhatni több szálon fut, több dolog történik egyszerre. Ott van ugye a Zephyrite vezér, akinek hirtelen valami dolga akadt Maguuma-ban, ott van Scarlet is, aki bár meghalt, de rengeteg titkot hagyott hátra, amikre most úgy tűnik fény derül, vélhetően a Soundless sylvarik is szerephez jutnak még, nem véletlenül lett kiemelve, hogy a merénylő közéjük tartozott és akkor Kasmeerben is kezd valamiféle erő éledezni, amitől képes ráérezni arra, hogy valaki igazat mondott-e (többen feltételezik, hogy esetleg ez a különös erő Kormirhoz, az igazság istennőjéhez köthető).

Ez a cikk azonban főleg azért született, hogy egy olyan jelenséget mutassak be, amit bizonyára már ti is láttatok, hallottatok róla. Dry Top-ból kiindulva tüskés indák/csápok kezdték el megtámadni a waypoint-okat, a jelenség pedig folyamatosan terjed kelet felé. Pár játékos indított is reddit-en egy posztot, amiben folyamatosan figyelik az indák terjeszkedését sőt, az is feltűnt nekik, hogy egyes waypoint-oknál, amikor a játék tölti be annak textúráját, akkor egy másodpercre megjelenik az inda is, ami majd vélhetően később ott lesz. Ez alapján a jelenség két meghatározott irányba tart: Infinity Coil és Chaos Crystal Cavern

2GBo51U

Egy másik reddit posztban pedig olyan képeket és gif-eket tettek közzé, amiken látszik, ahogyan az indák energiát szívnak ki a waypoint-okból, sőt az egyik waypoint már el is pusztult, összetört.

33bdd3063c5c99ac9e68bcf1ffa74da8

35720c86c9874890fff1ab95198aacbe

Az elpusztult waypoint Brisban Wildlands-en található, Mirkrise Waypoint a neve. Az egyik posztoló azt állítja, hogy ismer olyanokat, akik éppen ott voltak, a waypoint pusztulásakor, látták ahogy az a földhöz csapódik és széttörik. A waypoint belsejében egyébként igen érdekes mintázat található.

0wgLoGa

Ha ránézünk a fenti térképre látható, hogy sok waypoint érintett, vajon ezek mind el fognak pusztulni? Mi lesz, ha az indák elérik feltételezett céljaikat? Visszakerülnek majd vajon ezek az elpusztult waypoint-ok vagy más utazási mód fog érkezni?

Este talán már okosabbak leszünk, de ez a jelenség valószínűleg még több frissítésen keresztül tartani fog, lehet, hogy az évad végéig is.

Reklámok
 1. 2014. július 15. - 13:46

  Na ezt vártam a gw-től! :D Majd ha teheted még ilyen posztot! :D

 2. Drakehun
  2014. július 15. - 14:26

  Kíváncsian várom az eseményeket :D
  Hátha a más utazási mód a Mountok lesznek :D
  A Charrommal szívesen felülnék egy full páncélozott Dredge hátára és vágtatnék vele A -ból B -be :D:D

  • Gandarel
   2014. július 15. - 14:35

   Azt csak sajnálni tudom aki még mindig reménykedik mountokban :P

   • 2014. július 15. - 14:45

    Gandarel nem tudjuk mi lesz ebből… elvégre fejlődést mutat a gw2 több tekintetben is. kezdik foltozgatni a játék hiányosságait, még akár a mount fogalma is felmerülhet. Mountok elférnek a gw világában. Elvégre sok concept arton is megmutatkoznak, valamint rengeteg állatot használnak a gw-ben ellátmány hordására… Mért ne lehetne dolyak vagy marmox, esetleg lovak a játékban? De a sima mountolás dolgot belerakni nem lenne nagy dobás. Mindenképp hasznos lépés, de szerintem minimum a mount gearelés és ágakról-ágakra való fejlesztése. Arról nem beszélve, hogy a gw2 epikusságát rombolná is, ha csak egy ilyen kattintok és megjelenik mount-rendszer lenne a játékban. Ha már van dolgozzák ki. De mondjuk ez még nagyon halvány találgatás :)

   • Shantey
    2014. július 15. - 14:59

    Pont azért, mert léteznek waypointok teljesen értelmetlenek. Max gem store itemként van értelme, mint a boszorkány seprű meg a fúró. Semmi előny csak egy játék. De farzsebből előhúzok egy mamutot dolog valahogy itt nem hiányzik, a waypoint rendszer legalább egész tűrhetően ki van találva lore ügyileg is és mint mechanika, jól működik.
    Egy kimenetele lehet a dolognak, talán, hogy megritkítják a WP-k mennyiségét, mert még egy kezdő zónában is annyi van mint a bánat és ha ide-oda rohangálsz a térkép egyik végéből a másikba, akkor kimarad a felfedezés és adott esetben eventekről is lemaradhatsz.

    Kicsi off. Ez hasonló téma, mint az állandóan felmerülő housing. Személy szerint semmi értelmét nem látom, mint játékos, de sokaknak van rá igénye és HA jól van megoldva, a gem store által irdatlan pénzt hozhat a cégnek.

   • Mc Wolfy
    2014. július 15. - 15:51

    Csak hatasokat ne… Tenyleg max ilyen sepru szeru jatekkent tudom elkepzelni, hogy pl lovagolsz egy quagganon
    Bizonyos formaban jo lenne wvwre, mint gw1bol a luxonok rohamteknose, vagy gyik, amit egyszer egy torpe boss hasznalt.

   • Sothor
    2014. július 15. - 18:14

    Komolyan feelingesebb WPre kattintani az utazáshoz mint páncélozott csatalovon vágtatni? Ne már gyerekek.

   • gwfan21
    2014. július 15. - 19:35
   • 2014. július 16. - 23:10

    Ne gyertek azzal, hogy juj de unrealisztikus zsebből kirántani egy mountot… Mert aztán staknyi köveket, meg száz fegyvert, satöbbi – sokkal logikusabb, ugye? Ez Fantasy és Játéktechnikai kérdés, pontosabban; megoldás.

    Mount hasznosságát nem érdemes vitatni. Nagyon sokan szeretnék, nem véletlen, és nem is csak a “jaj de cuki” faktor miatt.

    Ami alapból vágja gallyra Tyriát az pont a Waypoint.
    Ugrálsz pontról pontra, a fejecskékben nem éri meg ugyan azt élvezetből felfedezni, hátha valami érdekes is történik a veszélyes (lehetne) úton, nem csak ezredjére megyek oda farmolni…

    Egyedül annyi, hogy a Mountnak legyen annyi exkluzivitása, hogy ne tömjék meg vele a térképeket. Minipetezésről már szinte leszoktak, az ugrálgatás még megvan. Most jöjjön az ötven lovas állja körbe a TP-t, öli Sunlesst és más?

    Meg persze az se segít egy tipikus overdesign betegségnél, ha mégkevesebb átlagot látsz körülötted…
    Nekem ez a legszörnyűbb.

 3. nathriel01
  2014. július 15. - 15:23

  Jön az Ambrite fegyverszett. Unidetified bug-okat kell majd gyűjteni, amiket olyan anyagokra válthatunk be, amikből legyárthatjuk a fegyvereket. (Az egyik képen látni az Ambrite GS-t).
  http://www.zam.com/story.html?story=34721

  • 2014. július 15. - 15:56

   Bátor húzás egy tartalomban bug-nak hívni valamit, még akkor is, ha az tényleg bogár. :D A fegyverek stattól függő borostyánokat tartalmaznak, vagy mindegyikben ugyanolyan ízeltlábú lesz? Pár óra, és megtudjuk. Szerintem nem lesz a skinen látható a stat, csak eszembe jutott a lehetősége.

   • 2014. július 15. - 16:30

    1. Mért nincs több gw2 videó és a beígért sztorizás a világ körül gw módra?
    2. Nagyon királynak néz ki ez az Amberite gs :D pedig elég szkeptikus vagyok a furcsaságok iránt, ez valahogy mégis vagány :D Vajon a shield egy nagy amberite lesz fakörítéssel? :D

   • 2014. július 15. - 18:59

    @nishhawk
    1. Ja hogy téged ez még érdekelt is. :) (Mármint a még mindig egyrészes Világjáró Livestream?) Olyan vagyok, mint a kiadók, mindig csak ígérgetek. Elnézést ismét!

    A nyári program eredetileg az lett volna, hogy Endrosz közreműködésével megismerkedtem volna a játék első részével, de az élet máshogy hozta, és nem volt időm játékra az utóbbi két-három hónapban. Az első videó egy jó kis utazás volt. Megpingelem Endroszt egy mailben, hátha kedvet kap egy második videóhoz. Az elsőben rengeteg munkája volt, sokat készült rá, és érthető hogy ez nekünk egy hobbi, szórakozás, sokadik dolog az életünkben, amit úgy tudunk csinálni, ahogy.

    Végül is, ha azt nézzük, utólag elég sok embert érdekelt, mert 600+ alkalommal nézték meg csak YT-on, Twitch-en meg 100+ megtekintés volt arra a felvételre.

    Úgyis rég beszéltem Endrosszal, majd szóba hozom, hátha össze lehet hozni egy második alkalmat is. Nem csak rajta múlik!

    Teljesen megfeledkeztem róla. Igazából jól megvoltunk második rész nélkül is, de ha van rá igény, természetesen lehetne folytatás.

    Ha erre voltál kíváncsi…

   • nishhawk
    2014. július 19. - 13:05

    Erre, és remélem lesz még minnél több gw2 videótok :D Csíptem, és még a kezdetek kezdetén reméltem, hogy nagy csatorna fog ebből kiépülni, de eltűntetek :( Lennének ötleteim miből csinálhatnátok videót, ha ez a gáz. De én csak mit rajongó mondom: folytassátok! :) Mennyiért éri meg, ha nem 600+ emberért? :D

   • 2014. július 19. - 21:05

    Nekem 10 emberért is megéri. :) Van ötletem bőven, csak olyan kevés az időm rájuk, hogy kevesebb készül el, mint ahogy szeretném. Launch óta szinte minden jelentősebb dolgot megörökítettem a magam szemszögéből. Gondolhatod, mennyi felvételem van, ha egy 1TB-os partíció csak ezekkel van tele, és csak GW2-vel. Napokig konvertáltam avi-ból mp4-be, hogy elférjenek. Van idegesítően “zenélő” Charr LA bank tetején, a semmiből a fejemre pottyanó hulla, dodge közben a levegőben megkövülő játékosok idióta pózokban, Piken WvW akciók, szinte az összes átmeneti patch, bugok, poénok, és minden ami közel két év alatt történt velem. Ezeket nem törlöm, majd felhasználom. Streamelni persze egyszerűbb, mert nem kell válogatni, szerkeszteni, vagdosni, viszont szerencse kell a jó pillanatokhoz is. Október óta egy komolyabb munkán dolgozom, ami minden figyelmem igényli, amit a családom mellett a vállalkozásomra tudok fordítani. Kötődik a játékokhoz, de egyelőre inkább munka, mint szórakozás. A megvalósítása nem tart örökké, remélem. Szerencsére nem csak rajtam múlik. ;) Közben meg néha aludni is kell. Ez van, de ez nem panasz. Valahol rendben van ez így.

  • gwfan21
   2014. július 15. - 17:59

   Végre egy GS ami tetszik nekem is. :)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: