Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk, Videók a játékról > Gates of Maguuma – Július 1.

Gates of Maguuma – Július 1.

Július elsején megnyílnak Maguuma kapui, érkezik az Élő Világ második évada!

Reklámok
 1. Kaktusz
  2014. június 24. - 20:32

  Erre kíváncsi leszek.
  Kíváncsi leszek mit hoz ki belőle Anet, úgy gondolom sok múlik az új season kezdésen.

  • Kaktusz
   2014. június 24. - 20:32

   *remélem +1 lépés a jó irányba

  • Sárki
   2014. június 24. - 21:03

   Ha tényleg sikerül megütni a tévésorozatok feelingjét és színvonalát (kiváltképp a Trónok Harcáét, mellyel szeretnek példálózni), akkor nagyon nagy királyság lesz ebből. Hiszen mi jobb egy nagyszerű tévésorozat megnézésénél? Ha te magad vagy a főszereplő :P
   A vidiről:
   Az első amit kiszúrtam, hogy a zephyr hajót nem megtámadták, hanem robbanás történt rajta. Ez eddig oké is (leszámítva hogy simán lehetett merénylet is). Na de mit kerestek Maguuma Wastes felett? :P
   A színvilág nagyon bejött, pláne a kanyos kép volt nagyon élettel teli.
   Valószínűleg Fort Vandalból jutunk át az új részre és a golem alapján az inquest is benne lesz a buliban. Egyébként Brisban délnyugati csücskében felsejlik vmi toronyrendszer féleség, kérdés, hogy arra vesszük e az irányt.
   Ja és az világosan látszik, hogy maguuma wastesbe megyünk. Azt ugye tudtuk eddig is, hogy gw1 történései után rejtélyes módon kiszáradt a térség; hogy van arra egy bloodstone; hogy lehet arra egy sárkány; hogy a white mantle arrafelé is bohóckodott; hogy ventari (a kőtáblás ürge) arrafelé tevékenykedett; hogy a druidák ősi népe arrafelé élt. Szóval gyanítom lesz 1-2 gw1es vonatkozása is a storynak :P
   Remélem megtapasztalhatjuk azt a hangulatot, amit a pre-post ascalonnál :)

   • Gandarel
    2014. június 24. - 21:42

    Aki a Living Story-t a Trónok Harcához hasonlítja azt keresztre kéne feszíteni. Adsz 5 percet jobb sztorit írok mint amit 1 évig adagoltak, de csak azért mert szinte nemlétező mélységekbe rakták a mércét.

    Remélem season 2 mérföldekkel jobb lesz. Meg hogy az összes jelenlegi szereplő meghal. Az lenne az egyetlen amiben megközelíti a Trónok Harcát. Valar Mordremothis.

 2. nemetharnold
  2014. június 24. - 22:38

  Hát úgy tűnik, hogy sokunkhoz hasonlóan jól gondoltam, hogy új map lesz. Most már csak az a kérdés, hogy bevállalnak egy új map rendszert, vagy csak 1 nyamvadtat kapunk (hé! hawk ne élj vissza az ANet jófejségével! kussolj és örülj!) A videó tetszik, szerintem nem maguuma feledt repkedtek amúgy, és a legutóbbi patcheket látván azt gondolom lehet ebből még valami. Szerintem rájöttek a dolog nyitjára.

  • nemetharnold
   2014. június 24. - 23:09

   Edit: jobban megnézve tényleg Maguuma fölött vannak. Ja és a “Gates” szóból következtetek, hogy map rendszer lesz, nem csak egyetlen egy új map.

   • Gandarel
    2014. június 25. - 09:18

    GW1-es Gates of Kryta mission is csak egyetlen átjáró, valószínűleg itt több map lesz, de azért létezik hogy nem.

 3. Solefald
  2014. június 25. - 01:45

  Pofára esés 1 hét múlva. :D No persze nem nekem, max pozitív irányba bár erre nem képesek úgy sem. A trónok harcához meg a gw-t hasonlítani….rossz vicc, hagyjuk már ezt a baromságot Sárki. :D Ott egy mellékszereplő kidolgozottabb mint itt az egész történet….

  • Sárki
   2014. június 25. - 09:07

   gm mondta, ne kövezz meg, én nem mondanék ilyet :D
   Amúgy meg LS1-nek rossz volt a tálalása, de nem lett volna rossz az a story. Meg úgy eleve, gw loreja elég erős, csak nincs eléd téve, meg ha nem játszottál gw1et, akkor bizonyos összefüggéseket nem fogsz megérteni.
   Én nem nézek trónok harcát, de azt tudom, hogy 8 éve elvarázsolt tyria világa és a loreja és ez máig így van. Az már egy másik kérdés, hogy van mibe belekötni a játékon belül :D

  • Gandarel
   2014. június 25. - 09:16

   Na igen, a legszebb rész a,z hogy kiadtak egy sztori szempontból szinte értékelhetetlen season 1-et és a *saját munkájukat* hasonlítgatják ilyen kaliberű alkotásokhoz :P

   Maguuma-tól azt várom, hogy valamilyen szinten visszajön a mágia a történetbe. Bár megláttam az inquest gólemet, biztos megint annyi lesz a mágia hogy megy az inquest és lecsapolja. Konkrétan a mágiát át lehetne nevezni árammá mert teljesen az a szerepe és ez valahogy nem jön be. Hiányzik a miszticizmus a játékból.

 4. 2014. június 25. - 07:30

  Ki akartak csempészni egy adag Scarlet meglepetésdobozt :3

  • Cecilia Sunshine
   2014. június 25. - 10:25

   XDDDDDD
   (Y)

 5. Alohaaa
  2014. június 25. - 11:12

  Remélem nem derül ki hogy Scarletnek van egy “gonosz” ikertestvére :_____D
  Amúgy jó kis vidi, a sivatag már amúgy is hiányzot, meg no az új map :D (az összes jelenlegi map tök üres, ahol nincs world boss, vagyevent……itt ott egykét craftingolós gyűjtöget, de ennyi, múltkor fedezgettem, és furcsálltam mennyire kietlen minden map, sok palyer csak a kezdőhelyeken farmolja az eliteket :_D Á lá Queensdale :_D)
  Szal ha jön új map, új owerflowok ^^
  A storyra meg kíváncsi vagyok…..de miért is furcsa h a Zephyritek a amguuma felett repkednek? :D ők utazó kereskedő izék nem? :D

  • Healer
   2014. június 25. - 13:06

   Elvileg Cantha ill a Crystal Desert felé szoktak kolbászolni, ha jól emlékszem a legénysége is Canthai és Elon, és mindkét földrész az ellenkező irányban van. (nyilván megkerülhető felfelé is hamár bolygóról beszélünk, de hátha :))

  • Sárki
   2014. június 25. - 13:24

   Kereskedni nyilván oda mennek, ahol tudják, hogy van kivel. kik vannak azon a területen, akik miatt érdemes odamenni?

   • Healer
    2014. június 25. - 13:41

    Crystal Desertben Glint öröksége miatt járnak/tak, lakosság az egyben sem volt arra sok, ha jól emlékszem szellemek, Hydrák, óóóóóó a Hydrákat de utáltam :D , és az őrzők voltak (A kígyófaj ha jól emlékszem) valamint az oázisokban kentaurok.

   • Shantey
    2014. június 25. - 13:52

    Sinister tryad, White mantle? Jobb ötletem nincs mi mászkál arrafelé. Esetleg a másik fa, bár meglepne, ha ilyen mélyen kussolnának egy ennyire nagy kaliberű dologról.

   • Gandarel
    2014. június 25. - 21:18

    Elvileg a Maguuma-ban élnek tenguk. Persze, túl szép hogy igaz legyen és “miért nem a Domonionba mentek”, de ez is egy magyarázat lehetne.

   • Sárki
    2014. június 26. - 08:22

    Honnan veszed hogy élnek? :P

   • Gandarel
    2014. június 26. - 08:55

    Valamelyik régi lore interjúban volt, még a wikin is fönt volt másfél évig, nemrég leszedték amikor újraírták a tengu oldalt.

  • nemetharnold
   2014. június 26. - 02:05

   Hallod te melyik játékkal játszol? Szerintem a 5-6 hónappal ezelőttivel… a MS óta nincs kihalt terület. A legkevésbé populárisabb mapokon találkozok annyi emberrel, mint anno LA-ban.

   • Sárki
    2014. június 26. - 07:38

    Azért ez attól is függ, hogy egy éppen most megnyíló, vagy egy majdnem telítődött szerverre kerülsz e.

 6. 2014. június 25. - 12:35

  A sanctum szerintem jóval arrébb zuhant le, nem csak a Maguuma fog nyílni imho ( A redditen is errefelé tapogatóznak a népek)

  Meglátjuk 1 hét múlva, valamivel tutira eltöltötték az elmúlt fél évet,
  remélem nem NERF gunokkal.

  • Sárki
   2014. június 25. - 13:25

   Pedig a warira ráférne pár lövés :)

   • Healer
    2014. június 25. - 13:41

    Időnként NERF-elnek eztazt, de az nem ugyanaz ;)

   • Kutyafolt
    2014. június 25. - 14:01

    Nem a Warriorra férne rá a nerf, hanem az ele FGS re :)

   • Shantey
    2014. június 25. - 14:10

    Azért a warrior is elviselne még egy kis csinosítgatást, mert a low risk (0?) & high reward semmilyen class design kapcsán nem tűnik jónak.

   • Kutyafolt
    2014. június 25. - 14:16

    Meta set up PvE re: 1 Guard, 1 Warrior, 1 Tief, 2 Ele. A 2 ele az FGS miatt van. Az FGS 4. spellje iszonyatosan OP, a játékban nem tudsz nagyobb dmg et adni más spellel még a warrior 2 essel sem. Vagy ilyenre szánták, de szerintem bugos.. Be stackelsz a sarokba (szokásos dungeon dolog, még FGS nélkül is). Az elek lerakják az FGS-t 2 en felveszik, és a 4 es spell-t kell használnod befele a falba úgyhogy a boss ne legyen kijelölve.(És mivel közel vagy a falhoz, és nincs kijelölve semmi a tüz egy helyre fog stackelni) Így a boss 1-2 másodperc alatt meg fog halni a 4db FGS sel… Iszonyatos DMG et ad(de még egyenként is).

   • Shantey
    2014. június 25. - 15:03

    Tényleg? Wow, taníts még.

  • Kutyafolt
   2014. június 25. - 22:17

   Ha így tudod akkor ne mondd, hogy a warriora fér rá a nerf.

   • Shantey
    2014. június 25. - 23:09

    Valószínűleg warriorral sem játszottál eleget, hogy ennyire véded. Az a kaszt annyira pofátlanul noob barát és mindemellett olyan teljesítményre képes, ami egyáltalán nincs összhangban egymással. Teszem azt Lupi szólónál egy hiba elével és úgy elken, mint a harmatos taknyot, míg warriorral benyelsz ezt-azt, tök mindegy mész tovább és arányaiban nézve még mindig tophoz közeli dpst produkálsz.

   • Kutyafolt
    2014. június 25. - 23:50

    Látszik, hogy te nem játszottál eleget a játékkal. Amúgy közel 4 ezer óra játék időm van warriorral, úgy hogy vitatnám a feltevésedet. Hidd el mindegy kivel vagy lupi solo-n, ha hibázol meghalsz. Kérlek írd le nekem mit szeretnél rajta nerfelni?

   • Shantey
    2014. június 26. - 00:36

    Azt leszámítva hogy nem. Míg egy kick mondjuk 12k körül sebez a warriorba és még bőven túléli, addig az ele majd’ másfélszer meghal egy 15k feletti sebzéstől. És Lupi az egyik legnagyobb sebzésű boss a játékban, minden mást kiröhögsz warriorral.
    Hogy mit? Weapon skilleken másba nem lehetne belenyúlni. Az alap armor és hp adva van, ami hatalmas előny, de hogy egyik fegyveren 8s CD-s evade a másikon 15s CD-s block van, az OP. Főleg, hogy az erre a célra kitalált shield kétszer akkora cooldown-t kapott a fene tudja miért. A healing signet meg már csak hab a tortán, de ha az nem lenne, a healing surge még mindig remek heal lehetne. Persze az is újradolgozva, mert elég retard módon adrenaline alapján gyógyít és még vissza is tölti, ahelyett hogy elhasználná. De ez már csak személyes nyafi.
    Lényeg a lényeg. Kell egy egyszerű kaszt. Kell egy túlélő kaszt. Ha ez a kettő ugyanaz, az még mindig nem baj. De hogy mindemellett csak azért nem garantáltan top 3. dps, mert két másik kaszt nagyon jó csillagállás mellett képes túl dpselni, az vicc. És akkor még a supportról szó sem esett, ami egyszerű de nagyszerű.

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 00:48

    Nem szeretnék erről beszélgetni itt, mert elég hosszú téma lenne.. Whispelj rám in game, ha érdekelnek ezek a dolgok.

   • Sárki
    2014. június 26. - 07:35

    Nem hosszú ez a téma. A warrior OP sht, ezt nem lehet megmagyarázni, elég hozzá játszani a játékot :)

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 10:40

    Nem csak a warrior OP sht, elég játszani a játékot hogy tudd.

   • Sárki
    2014. június 26. - 13:18

    Najó, de most warról van szó :D Am meg rögzítsük: pve gagyiról beszélsz v pvpről, ahol tényleg lényeges kérdés ez?:P

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 13:31

    És mindent összevetve beszélek. PvP ben nem a warrior a leg OPbb szerintem, meg amúgy ott nincs olyan hogy OP.. attól függ ki játszik vele…

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 13:35

    PvEben meg nem a warrior a legeslegjobb, a meta sem ezt mutatja. Egy tieffel is elérsz akkora DMG et mint a warriorral, sőt mesmerre és guardal is eltudsz. Healingről meg annyit, hogy engineernek jobb a healingje, mint a warrionak (lásd PvP). WvW-n megfelelő a warrior, nem is kell rajta már változtatni, (Nah jó elismerem az perma immobile build elég durva, de más kasztnak meg más az előnye). Én nem a karaktereket nerfelném, hanem a condition-t az egész játékban.

   • Shantey
    2014. június 26. - 14:02

    PvE-ről beszéltem, de a balance a többi játékmódban is halott ügy, lásd a legutóbbi Ready up adást, ahol a kitűzött céljaikkal ellentétben a warrior 180 fokos fordulatot vett. Nem mintha másoknál sokkal jobb lenne a helyzet.
    És nem is arról van szó, hogy a warrior a legjobb. Közel sem. Rengeteg rekord született 0 vagy legfeljebb 1 warrior jelenlétével, ami tényleg csak az FGS túltápoltságát mutatja meg. Azzal egyet is értek, azt teljes egészében szét kell nerfelni a francba. DE!
    Ahogy fentebb is írtam, a warrior ahhoz képest, hogy mennyi mindent képes túlélni, mindezt játszi könnyedséggel (gyk: risk), ahhoz képest még mindig jó DPS-t képes produkálni arányaiban nézve. Persze, hogy a thief és ele többet kitol magából, de egy papír kari rizikót is hordoz magában, még szép hogy az élre törnek.
    Remélhetőleg Brazil végez a kis listájával a közeljövőben a DPS rangsorokat illetően, de az eddigi számítások alapján ugye Ele és Thief top dps a rengeteg sebzés módosítójuk miatt, aztán warrior, kivéve HA guardian full dps buildben, ami nem mindig adott ugye, Unscathed Contender bónuszát viszonylag sokáig fenn tudja tartani vagy egy agyon buffolt dagger necro minionokat is használ vagy Lich formba megy. Ennyi. Ranger csak burstre képes, ami 8 másodperc múlva le is száll a béka segge alá, mindenki más ez alatt van.
    Elméleti síkon a mesmer top dps lehetne, de sok idő míg 3 phantasm leidéződik és nehéz is őket fenntartani adott esetben.
    Remélem tiszta így már tiszta. :/
    tl;dr: A warrior risk-reward aránya még mindig unfair másokhoz képest.

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 14:15

    PvEbe oly mind1 amúgy, semmihez nem kell tudás, és sehol nem vállalsz kockázatot, mert nem nehéz. Akkor tudnánk beszélni amiről te, hogyha nem lenne meg az hogy, stackelj a sarokba, és nem lennének ennyire alulra programozott bossok.

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 14:21

    WvWben a balance szerintem jó. PvP ben sincs semmi bajom vele. Lehet PvP ben OP builded, ha nem tudsz vele játszani.. Minden karakterrel ellehet verni minden karaktert, ahogy már mondtam, nem mindegy ki van mögötte. PvE re meg nem, hogy a warriorhoz nem kell tudni semmit, de egyk karakterhez sem. PvE egyszerű, nem igen lehet wipeolgatni, max ha recordokat akarsz és új dolgokat próbálsz nézegetni, de ha simán mész az semmi. Igazából az egyes spell nyomogatásával letudod a dungeon-t és az összes PvE-t. World Bossokról ne is beszéljünk. Jó tequatl hez kell többet nyomogatni, akik a turretekbe ülnek, meg a 3 fejű wurmhoz, de az összes dobi boss álj a pew pew spotra és nyomogasd az egyest, itt nincs olyan dolog amiről te beszélsz. Ha ennyire szidják a Warrior-t , hogy milyen OP és lenerfelik, utána majd szidják a mesmer-t, hogy milyen OP és azt is lenerfelik, aztán majd szidják a tiefet, hogy milyen OP. Szerintem nincs olyan karaktert, hogy TOP1, mindegyik OP valamiben, és mindegyikkel ellehet érni ugyanazt a DPS-est (majdnem). Guardiannal is tudsz akkorákat ütni , mint warriorral, és ott is nagy a túlélési esélyed a folyamatos block és healel, sőt mesmerrel is elég jól túllehet élni és elég jó dps-t produkálni, erről tudnánk vitatkozni jó sokáig, mert nem mindenben értek veled egyet. Viszont lenne egy kérdésem Shantey. Melyik guildbe is vagy?

   • Gandarel
    2014. június 26. - 14:45

    Fogadd el hogy a wari minimális idő befektetéssel maximális eredményeket ad.

    PvP-ben meg vert már el noob wari csak azért, mert 30 secig kb hozzám se tudott érni de utána beért egy Eviscerate és elével instant meghaltam miközben full tankra van építve 3 féle godmode-al és egy heallel ami stun alatt is healeli és szakítani se lehet mivel használnia se kell.

    A wari az egyetlen kaszt aminek bármilyen weapont adsz a kezébe, OP lesz.

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 15:14

    Hát akkor lehet te nem voltál jó az Elevel. :) Elevel is simán ellehet verni a warrior-t, Sőt elével tankosabb is tudsz lenni like d/d ele.

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 15:15

    Mint már mondtam, nem mindegy ki játszik a karakterekkel.

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 15:17

    Ismerek például egy olyan tiefet, aki ellen mehetsz a legOP warrior buildel vagy akármivel, úgy fog téged megölni, hogy hozzá sem fogsz tudni érni, 1vs1 ben biztos nem.

   • Shantey
    2014. június 26. - 15:19

    Rendes PvE partyval teljesen más az élmény, mint egy béna (mod.-N.) puggal, amihez eleve fél óra szűrés kell, hogy legalább gear terén használhatóak legyenek. A traitelés meg lutri. És persze, próbáltam én is noskilled WvW builddel és traitekkel, de az AFK harcokat nem szeretem, de remélem nem így tolod WvW-sként az instákat.
    A mesmer rommá lett nerfelve és csak nagyon niche helyzetekben használható a portál miatt, minden másra ott a master card és a guardian. Thiefet meg pvp téren szidják, mint a bokrot stealth miatt, de az most nem téma. Papír karinak legyen nagy sebzése, ez így fair és rendben is vannak e téren.
    Na akkor olvasd el újra, amit írtál. Guardian aktívan kell, hogy használja a blokkjait, mivel azért az a low HP nem mindenre elég, míg a warrior benyeli, röhög egy nagyot és megy tovább.
    Team Bible, miért?

    @Gandarel: Maximálishoz közelit, de amúgy egyetértek.

   • Gandarel
    2014. június 26. - 15:26

    Hidd el, tudok elézni :D Csak arra akartam rámutatni, hogy ha 1x nem dodgeolsz ki valamit belehalhatsz max hp-ról. Ilyen nem igazán van másik kasztnál, nem kell semmi skill hozzá, dodgeolnia se nagyon kell mert full tank és ha nagyon rosszul megy akkor np, akár dupla endure painnel is mehet.

    Egyes eseteknél mind1 ki van a karakter mögött. Egy teljesen átlagos thief simán beveri a létező legjobb mesmert mert hardcounter.

    –Ha valakit leültetsz 5 percet warizni el fogja verni azt aki 1 hetet töltött bármelyik másik kaszttal, ugyanakkora tapasztalattal meg lesöpri a mapról, és ez a gond.–

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 15:33

    Én bármilyen random partyval letudtam tolni bármilyen dungeont. Persze, ha szervezetten mész le akkor jobb és társaságod is van (TS3). Nem WvW-s buildet használok PvE re. 2 Warriorom is van, az egyik csak PvE ra van rakva, másik csak WvW re. Hidd el még mindig OP a mesmer PvP-n, és dungikba is jó. Gandarel ezek szerint nem tudsz elezni, ha általad mondott “noob warrior” megölt. Hidd el nekem nem fogja 5 perces wari megölni az 1 hetet töltöt bármilyen más kasztal lévő játékost.
    De ha ennyi OP a warrior hogy mindenkit überel, akkor miért nem 5 Warrior a meta?:O. Miért nem csak Warriorok vannak WvW-n és miért nem csak Warriorok vannak spvp be?

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 15:35

    Nem tudom, hogy mióta nem játszotok de a 4 warrior 1 mesmer meta már rég nincsen…

   • Shantey
    2014. június 26. - 15:40

    Nem is arról van szó, hogy le tudod-e tolni, hanem hogy miként teszed azt. Gondolom te is láttad már az rT guild “zero dodge Arah” videóját. Lentebb linkelem, ha nem.
    PvP még mindig nem téma. Célnak megfelel pár helyen, Arah-t kivéve nem nagyon használjuk, max ha valakinek olyanja van, hogy mesmerezni akar.
    Olvasd már el újra, amit írtunk. Nem überel mindenkit, csak egyszerűen OP a risk-reward aránya miatt. Ennyi.
    Amúgy toltunk már 5 warrior Arah futamokat, blockreflect Lupi killek stb, poénnak elmegy. :D S azért nem 5 warrior a meta, mert vannak dolgok, amiket a warrior sem tud. Még.

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 15:45

    Ismerem az rT-t. Ők már egy más téma, de rossz példát hozol fel itt is csak 1 warrior-t látok, tehát az összes többi kasztot is nerfelni kell meg OP. De amúgy láttad a dátumot (?), mert ez nem a Current Meta. Az általatok leírt (risk-reward arány) minden karakterre vonatkozik és minden játékosra aki PvE ben játszik. Nem a karakterrekel és a warrioral van a baj, hanem avval, hogy a PvE nem túl komplikált. Egyszerű és a gyengébb játékosoknak van kitalálva. Felesleges a PvE-t elővenni. Amúgy a current meta folyamatosan változik, most teljesen lényegtelen, hogy legyen-e warrior a csapatban vagy nem, a lényeg hogy legyen 2 ele FGS el (Ez a jelenlegi állás). De még mindig nem válaszoltál melyik guildben vagy.

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 15:50

    Ha már rT akkor P1: https://www.youtube.com/watch?v=4UAZ5T-scog&feature=youtu.be
    És nem is igazán a warrior miatt.. Itt sincs az általatok mondott “risk-reward” jéé.. nerfejük az összes kasztot mert túlélik.

   • Shantey
    2014. június 26. - 15:51

    Esetleg nézd meg a videót, mielőtt hülyeségeket írsz megint. A videó lényege csak egy cleric és pvt cikizés volt anno, amikor a fórumon hemzsegett a “zerker faceroll és noskilled” témák tucatjai. Úgyhogy tankos cuccban 0 dodge mellett végignyomták a játék egyik legnehezebb instáját. Mint mondottam volt, nem az a lényeg, hogy végigviszed-e, hanem hogy miként. A teljesség kedvéért, a jelenlegi rekord 10:40 itt.
    Egyáltalán nem igaz. Próbáld meg arcon rúgatni magad meta elével majd meta warriorral Lupinál (mivel egyik legtöbbet sebző boss, csak azért). Az utóbbi nem hal bele megsúgom.
    Válaszoltam, de tessék újból. Team Bible.

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 15:56

    Nem fogok veled vitatkozni :D De legalább jót nevetek magamban. :) Majd nézd meg a PvE tournamentet streamen és utána mondd el a véleményedet ezekről a dolgokról.

   • Shantey
    2014. június 26. - 16:01

    Tudom, FGS mindehol. De hidd el, pont a community azon része lenne a legjobban letörve és hisztizne a nerf után, aki pont a stacking és zerker meta ellen van. :) Így meg a leglámább csoportok kezébe kerül egy olyan eszköz, ami trivializálja a tartalom nagy részét és biztosítja a sikert. Anet így elérte, hogy az abszolút casual játékos is sikerélményhez jusson, ne csak az elité legyen a dungeon futamok privilégiuma. Hogy ez jó-e, azt most mindenki döntse el magában. Személy szerint én is szeretném, ha változna ez a meta, mert annyira nem poén így több hónap után.
    És köszönöm, hogy igazat adtál. :)

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 16:02

    Az a baj, hogy azt nem értitek meg, hogy nem a balance-al van a baj, hanem avval hogy semmilyen skill nem kell a dungeonokba, kívétel az rT és ehhez hasonló guildeknek, de ott sem az számít, hogy te warrioral mész vagy mi mennyire OP, hanem az, hogy milyen ügyesen is csinálják, és persze pár játékhibát azért kihasználnak. :) Amíg a PvE nincs rendben, és nincs megfelelően kidolgozva (dungeons) addig felesleges bármit is balancolni, és felesleges bármire azt mondani, hogy OP. Ahova kell játék tudás az az PvP/WvW/GvG.

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 16:05

    Valamilyen szinten igazat adok neked, és jobb lenne az egész pve rész, ha nem a sarokba szorításról lenne szó. És ha ez meglenne oldva utána lehetne beszélni arról, hogy min kéne változtatni, és milyen karakterek iszonyat erősek. Falnak könyebb dogdelgatni, és evadelgetni és a dolgokat nyomogatni, ezek az rT és hasonló guildek akik csinálják a recordokat, 2x ugyanazt a rekordot nem tudják letolni egymás után. Tudod hogy csinálják? Egymás után minden nap legalább 20x letolták ugyanazt a pathot minden egyes részt felvették videóra és a legjobbat felrakták. Elvetemültség számít, és az hogy ne hülyülj bele a több ezer körbe.

   • Gandarel
    2014. június 26. - 16:09

    Igen. Egyértelműen szörnyű ele vagyok mert 10-ből 1x el tudott találni az oneshotskilljével, ami.. oneshotol? Mesmer meg csak noobok ellen OP, nem jó ha te annak érzed.

    Az egyik része a dolognak amiért nem 5 warival mennek GW2 minden részén az az amiért nem D/D elével megyek hanem S/D-vel: lehet, hogy a D/D valamivel erősebb de én egyáltalán nem tartom fun-nak. Nem mindenki szeret warizni, ezért ha tudják is hogy az jobb, azzal akarnak majd menni sokszor ami tetszik nekik.

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 16:10

    @Gandarel: Én is akarok egy ilyen Warrior-t ami oneshotol :O Írd le a buildet légyszi. S/D elével meg kilehet szivatni a Warrior-t. Voltam már sPvP be, jött már rám olyan S/D ele aki 1 másodperc alatt takarított el a pályáról, úgy hogy fel sem fogtam mi történt. Igen k**rva jól játszott.

   • Shantey
    2014. június 26. - 16:24

    LoSing így is lenne, max a többség továbbra sem tudja mit miért csinál, csak követ másokat birka módjára. Így ha kevesebb burst lenne, talán rájönnének pár játék mechanicára és nem az az 1-2 tapasztaltabb játékos vinné el a hátán az egész csapatot. AC jó példa erre, post-patch senki nem akar stackelni, pedig ugyanúgy működik, de ranged se megy, mert azt se tudják mit kell elkerülni és mibe halnak bele. Vagy mikor TA-ban minden második thiefnek meg kell magyarázni, hogy tudja az egész csapatot láthatatlanná tenni, mert a sok idióta még Shadow refuge-t se ismeri, nemhogy a smokefield kombókat.
    Amúgy meg tisztában vagyok vele hogy megy ez, múltkor nosferatut kísérgettük mikor az engi rekordra készült.
    Ha ezek az “idiot proof” megoldások kezelve lesznek, a PvE is sokkal izgalmasabbá válhat. Persze a contentre is ráfér már a vérfrissítés így közel 2 év után.

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 16:30

    Ezekkel teljes mértékben egyet értek. Lenne ám baj a játékosoknál, ha nem lenne stackelés. Tudod mi tenne jót a játéknak és az egész mechanikának, és a WvW is stratégiásabb lenne, sőt a PvE is.. A “BodyBlock”

   • Gandarel
    2014. június 26. - 16:36

    A különbség az S/D ele és az átlag wari között az, hogy az ele nem 7 secenként dobálja a burstot és az a burst kb 10 skillből áll amit 1-2 sec alatt kell eltolni, nem pedig 1 gombot kell megnyomni a killhez.

    Have fun:
    http://gw2skills.net/editor/?fJAQNAncTjMdUFaXImhwJaghgCdOUCxgpAQ9ZE7dBA-TpBFwAOOCAIOBAl2fwaZgFHCAAPAAA

    Használati utasítás: weapon swap, F1, balanced stance, F (stomp), /laugh

   • Shantey
    2014. június 26. - 16:40

    A stackelés természetes velejárója a melee fegyverek fölényének és hogy a buffok hatótávja kicsi. Az hogy most egymás mellett vagy egymásban álltok, tök nyolc játékmechanikailag, max esztétikailag lehet kifogásolni, de az részemről kit érdekel kategória.
    Body block most is működik pár támadással szemben vagy pl guardian focus#5 is képes erre, ha a karakteredben állnak a többiek. Pl Mossman ellen jó, ha FGS killt akartok. Vagy kicsit reálisabb példa SEp1 Tazza, amikor mesmer GS#2 skillt használ, az kivédhető, ha eléd állnak. Tudom, dodge-olható, de érted.

    Kissé off-topic. WvW-t a bugyuta capture rendszeren kívül az aoe cap fogja meg. Mondjuk elég könnyen mészárszékké fajulna az a játékmód, de azért kipróbálnám úgy. :D

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 16:46

    Hmm Gandarel.. Ez nem egy jó warrior build (remélem nem hari, ha nem használom, főleg olyanét aki nem is játszik [elvileg?]), ha ilyennel one shotolnak téged.. :’D. Tudom, hogy működik az ele, elére jó ha vannak makrók írva.., és jó sok ember használ ilyeneket…, aki megteheti. :). Másrészt sosem használtam Endure Pain-t warriora PvPben.. Egy felesleges slot amit elhasználsz rá. Amúgy is könnyű kijátszani, ha valaki benyomja, arrébb mész és megvárod míg lejár \o/.

    WvW-n most a Heavy Melee train a divat és a nyerő. :)

   • Gandarel
    2014. június 26. - 17:16

    Miután 2 kemény percig mérlegeltem, hogy te most trollkodsz vagy tényleg ennyire nem értesz hozzá, a 2. mellett döntöttem.

    Ez a warrior build annyira “szörnyű”, hogy megnyerték vele pár hete a Tournament of Legends-t, és 1v1-ben kb legyőzhetetlen. Kb 500 rated meccsem van warival (multiclasserként ez nem olyan kevés) és 2 warim van lvl 80-on, de ha te azt mondod hogy rossz akkor biztos az. Azon kevesek egyike vagyok aki nem azért warizik mert Op hanem mert maga a class az fun, és általában a saját buildjeim csiszolgatásával töltöm az időt, és nem nehéz észrevenni multiclasserként hogy a wari az egyetlen aminek tényleg mindent a kezébe adhatsz, random eldobálod a trait pontokat, random bedobsz egy amuletet, és sikereket fogsz elérni.

    Igen, egy átlag teamfight úgy néz ki, hogy amint a wari eltolja az endure paint az egész enemy team visszavonul a respawn pontig, ez egyértelmű. Hotjoinon kívül voltál már Pvp-n?

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 17:19

    :DD És nem az van, hogy te nem is játszol ? :DDD Te vagy Pro :D Nem szeretnéd kiosztani az egész guildemnek a buildeket, mert lehet rosszakat használunk és nem a tournamenten használtakat :O. Tudod néha a build személyiség függő és játék stílus függő is. Másrészt az OP warriorod most ütött belém 2K-t az Axe F1 el és igen Papír elével voltam :’D

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 17:20

    Megnéznék egy ilyen random összedobott Warrior-t, hogy egy GvG-n milyen sikereket fog elérni, de az tuti, hogy 5 másodpercen belül a földön fog könyörögni a bannerért. :D

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 17:24

    Jajj de jót röhögtem most rajtad :D Szerintem előbb telepítsd fel a játékot és kezdj el játszani, utána jöhetnek a pro dumák. =)

   • Gandarel
    2014. június 26. - 17:40

    Úgy tűnik eddig az egész életem egy hazugság volt. Nem is tudtam, hogy ha abbahagyok egy dolgot akkor minden azzal töltött időm hirtelen visszamenőleg eltűnik.

    Honnan veszed, hogy azzal a builddel ütött beléd? Valami random axe-al odament és az egyből ez a build? Ha belépek a Fehér Házba akkor csak Obama lehetek? Azért a logikád üt. Az, hogy te még ezt a buildet se tudod használni, az még jobban.

    Arra pedig, hogy voltál-e hotjoinon kívül, még nem kaptam választ.

    A buildet pedig kisebb fightokra tervezték nem zergbang-re.

    És ha az egész guildednek annyit kéne magyarázni a buildket mint neked akkor nem, nem osztanák ki buildeket a guildednek.

   • Kutyafolt
    2014. június 26. - 17:53

    Te pampogsz arról, hogy bármilyen noob warrior megcsinálja a legnagyobb dmg-et és nem kell hozzá semmi csak 5 másodperces játékidő, hát ennek a warriornak nem jött össze ellenem. Csak tournamentre megyek PvPben. Persze abbahagytad a játékot, és az ami volt az nem veszett el, csak tudod folyamatosan változnak a dolgok, és avval, hogy csak olvasgatsz róla, és nem te magad vagy benne, nem sokat fogsz tudni a dolgokról.De én is kérdem én. Mit érdekel téged már, hogy milyen karakter és a buildek milyenek, ha abbahagytad a játékot? Menj olyan játékkal játszani ami a te stílusodnak megfelelő, Egy szóval sem mondtam, hogy avval a buildel ütött belém. És te honnan tudod, hogy az a warrior avval a buildel ütött beléd? ;) Másrészről S/D elével nem könnyű játszani, nagyon sokat kell és ez nem 1-2 hetes játék idő, ahogy egy jó tief sem 1 hét alatt lesz jó, hanem 1 év vagy több…De szerintem ezt te is jól tudod. És amíg nem játszol, csak állandóan a kommenteket írod, de úgy hogy igazából már téged nem is érint, ebből kifolyólag a te okoskodásodból nem kérek. Mutass fel valamit előbb, szvsz lezártam a veled folytató beszélgetésemet. :)

 7. Gandarel
  2014. június 25. - 14:59

  Az ütne hogyha éppen Janthir felé mentek volna Mursaatokkal vagy Mursaat romokhoz tradelni. Végülis a bazaar tele volt mursaat relicekkel.

  • Shantey
   2014. június 25. - 15:05

   Megint az az érzésem, hogy a rajongói konspirációs elméletek sokkal jobbak a valóságnál. :D De azért tessék, itt egy like.

   • Gandarel
    2014. június 25. - 21:14

    Ty :D Amúgy az eddigi LS lore teammel kapcsolatos tapasztalataimra hallgatva egyszerűen azt akarták, hogy a Sanctum lezuhanjon a Maguma fölött, ezért beleírták hogy a Sanctum lezuhan a Maguuma fölött.
    Persze semmi értelme, semmi indoklás, de ha nagyon sokan látják a plothole-t akkor azt mondják, pár hónap és mindent megtudunk, majd remélik hogy pár hónap múlva már nem emlékszik rá senki és ügy letudva. Khm Tequatl.

  • 2014. június 25. - 23:24

   nudge-nudge

  • 2014. június 26. - 23:15

   Ezt a hozzászólást amúgy Shantey-Gandarel-Kutyafolt triónak küldöm szeretettel. Ha nem esett volna le.

   • 2014. június 26. - 23:22

    Nem esett le. Akkor én az a madár vagyok, amelyik nem csípett a macska farkába. :)

   • 2014. június 26. - 23:33

    Olyan érdekfeszítő volt olvasni, hogy 1 perc után inkább továbbgörgettem! Lehet sikerül is rávenniük, hogy soha többé ne olvassam itt a kommenteket.

   • Shantey
    2014. június 27. - 01:15

    Szeressé’! :C

 8. Mc Wolfy
  2014. június 26. - 00:38

  nem tudom kik írták eddig sztorikat gw2höz, de ugyanaz a csapat maradt? mert ha igen, akkor ne várjatok tőlük jobbat.
  mellesleg meglett rank 1200 wvwn :D

  • EnadiZ BladeTriCk!
   2014. június 26. - 10:15

   kutyát nem érdekli ; D

   • Mc Wolfy
    2014. június 26. - 11:17

    féltékenykedsz mi? te táncoslábú :D amúgy megint De
    son vagyok

  • Kutyafolt
   2014. június 26. - 10:41

   De érdekli :D És grat hozzá, így tovább.

 9. Shantey
  2014. június 26. - 20:11

  Gandarel kipróbáltam a buildet, amit linkeltél annyi módosítással, hogy soldier helyett berserker amulet volt betéve, de 4k felett így is csak elvétve sikerült sebezni.

  • Gandarel
   2014. június 26. - 20:17

   Én 6k alatt még nem ütöttem heavy-be vele. Ugye max adrenalinnal tolod az axe F1-et és egyből weapon swap után? Amúgy ha maxolni akarod a dmg-t, bow 3-as skill ellövöd és amíg az a levegőben van weapon swap, így az is megkapja a 100% crit proc-ot és utána még mindig tudsz Eviscerate-t tolni 100%-ra.

   Annak ellenére hogy 0 condi dmg-d van a torment és a burning így is szép mellékes sebzést oszt pluszba.

   • Shantey
    2014. június 26. - 20:20

    Alap, hülye azért nem vagyok. Próbáltam ele ellen is már amikor nem volt rajta protection, mesmerbe is, de fura mód egy warriorba sikerült 5k felett nyomnom, de a nagy átlag az 3-4k környéke.
    Hozzáteszem hot joinba lestem csak be, remélve találok valami papír karit. Na még próbálgatom, hátha, de egyelőre nem vagyok meggyőzve.

   • Gandarel
    2014. június 26. - 20:31

    In game név? Lehet felnézek.

  • Kutyafolt
   2014. június 27. - 11:09

   Nem is leszel meggyőzve, mi tesztelgettük, nem fogsz vele oneshotolni senkit, ha 25 ös vuln van valakin akkor se, de ugyebár az már nem 1 hit lenne, ha rajta van (De tfh más rakta rá)

   • Gandarel
    2014. június 27. - 12:45

    Mi is teszteltük és 10 might stackel egy thief meglett, wariva pedig a legnagyobb 8.2k lett. Erre rájönne még a rakás condi ami fölkerül menet közben.

   • Kutyafolt
    2014. június 27. - 13:03

    Nem fog összejönni, az hogy egy embert megölj úgy, hogy csak egyetlen egy spell-t használsz.

   • Kutyafolt
    2014. június 27. - 13:04

    De szívesen leszek a teszt alanyod, kíváncsi vagyok, hogy ölsz meg egy gomb nyomásra.

   • Gandarel
    2014. június 27. - 13:16

    Ok, nem klasszikus oneshot. Az oneshottal arra céloztam, hogy ha ezt a skillt 1x nem dodgeolod elbuktad a duelt. Thieffel voltam, 1x megütött bow autoattackal hogy combatba kerüljön és procoljon a sigil, utána beért Eviscerate és kemény 200 hp-m maradt.

    Éles szituációban ott van rajtad a burning, a bleed, a torment, és ezután az Eviscerate el is dönti végleg a dolgot. Lényegében ez az 1 skill az ami megöl, a többi csak filler.

   • Kutyafolt
    2014. június 27. - 13:18

    Akkor még sem egy spellel öl meg, akkor nincs miről beszélni.

   • Gandarel
    2014. június 27. - 14:22

    De, 1 skill öl meg a többi csak filler. Egy átlag kasztnál a burst több, akár 10 skillből is állhat, akár nagyobb, 40 seces CD is lehet rajta miközben a player feladja a defenzív statokat az offenzívakért.

    A warrior build amiről beszélünk egyetlen skillel burstol amin 7 sec CD van és full tankra van kiépítve.

    Ha nem is öl meg 100% hp-ról, azért az eléggé oneshotnak tekinthető, hogy van egy skill ami akár 70% hp-ról is a halálba küldhet 7 secenként.

   • Kutyafolt
    2014. június 27. - 14:32

    Ezért nincs annak a buildnek olyan burstje mert tankra van építve, sosem fogsz 7K kat sebezni avval a buildel.. Próbálkozhatsz nem fog összejönni, de ha igen akkor videóra is vedd :)

   • Kutyafolt
    2014. június 27. - 14:36

    Mindig nézem a combat logot amikor meghaltam. Sosem sebeztek a warriorok akkorákat belém, pedig sosem megyek tankos buildben.

   • Gandarel
    2014. június 27. - 15:36

    Igazad van, sose fogok 7-et sebezni.

    Inkább 9.4-et. Ráadásul nem volt az enemyn invuln, rajtam pedig nem volt might mert a mesmer leshatterezte.. Might, ami a rúna miatt 7% dmg-t növelt volna + a power amit a might ad, amiből 15 stacket simán fenn lehet tartani.

    Maradhatsz elvakult wari fanboy, rád van bízva csak csináld csendben. Én is bírom a warit de attól még az összes kasztról amivel játszok bevallom ha OP, ha OP.

   • Kutyafolt
    2014. június 27. - 16:54

    Sose sebeztem ekkorát full DPS buildem sem, ahogyan belém sem. Lehett a csávón weakness vulneb. rajtad meg jó sok might és iszonyat szerencse, hogy a critet beadta. Viszont ez jó ha 100 ból egyszer összejön. :3

   • Kutyafolt
    2014. június 27. - 16:55

    írj rám in game. Bemegyek veled egy Arenaba és üss belém ekkorát.

   • Gandarel
    2014. június 27. - 17:58

    Arra nem vagy képes hogy megnézd mit írtam. Reménytelen vagy, komolyan. A te mentális kapacitásodat a warrior még le is terheli ahogy látom, semmi értelme neked bizonyítani mert akkora se hiszed el ha látod.

    És k @Zhorak, btw észre sem vettem hogy ez nem a chat, szóval én itt ki is szállok :P

   • Kutyafolt
    2014. június 28. - 00:18

    Te már csak tudod, mikor nem is játszol.

   • Gandarel
    2014. június 28. - 08:48

    Komolyan, te tényleg ennyire retardált vagy? No offense de azt a képet tegnap csináltam az egyetlen meccsen amit játszottam hogy legyen egy screen. Season 2-re pedig visszanézek hátha jó lesz, és kb csak 2-3 hétre hagytam abba egy balance patchez meg minimum fél év kell, nem hagytam ki semmit.

    Mondd hogy nincs belőled egy egész guildnyi. De ha mégis, adhatnál egy névlistát akiket ignorolhatok és akkor kizárom a lehetőségét annak hogy agyhalottakat győzködjek akik még egy screenshotnak se hisznek.

    Nem csak a warrior terhel túl hanem az olvasás is. Már vágom miért vagy WvW-s és wari is: legeasybb kasztot kiválasztod és csak autoattackolsz vele egy zergben utána megpróbálod behazudni magadnak hogy még jó is vagy és amit csinálsz az nehéz.

    Úgyse olvasod el azt szóval mindegy. I’m out for real.

   • Kutyafolt
    2014. június 28. - 15:05

    Ha neked a WvW autoattackről szól. Látom sosem voltál WvW-s guildben, sem magyarban, sem internationalban. Látom sose jártál fel WvW TS ekre, és úgy érzem te is csak a tipikus Eternalon játszottál, a public commandert követve. Egy tipikus pve scrub, nincs több mondani valóm. Befejeztem az írást én is, nem fogok offolni többet, mert ezek tényleg nem ide tartoznak már.

 10. 2014. június 27. - 17:33

  Kutyafolt, Gandarel és a többiek. Ne offoljatok, ha nem az adott bejegyzéssel kapcsolatos a mondani valótok, menjetek át a Chat-re.

 11. 2014. június 28. - 16:44

  Kutya, Gandarel, utolsó figyelmeztetés. Ne csapjatok át személyeskedésbe.

  • Scip
   2014. június 28. - 17:09

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: