Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk > Lion’s Arch sirató

Lion’s Arch sirató

bfla_aftermath_header

Lion’s Arch nem egy olyan hely, amit könnyű megfogni zeneileg. Amikor már éppen úgy tűnik, hogy a városnak kialakult egy identitása, jön valami, ami felborítja a dolgokat. Az eredeti Guild Wars játékok rajongói tudják, hogy Lion’s Arch eredetileg Kryta ember királyságának fővárosa volt. Zhaitan az ősi sárkány mindent megváltoztatott amikor felébredt, hiszen kiemelte Orr-t az óceán mélyéről, a régi várost pedig elmosta egy hatalmas szökőár.

Lion’s Arch azonban újra felemelkedett, immár mint szabad város. Kereskedelmi központként a város nyitva állt minden faj számára és egy sokkal fesztelenebb szellemiséget vett fel, hiszen nyüzsgő kikötőjét kalózok, csempészek és más független népek töltötték meg.

Minden jól is ment, amíg meg nem érkezett Scarlet és az ő kegyencei. A Lion’s Arch-ért zajló csata ismét elpusztította a várost. Scarlet és hajója, a Breachmaker, az égből támadt az új Lion’s Arch-ra, mélyen belefúrva a földbe, hogy megkísérelje a város alatt futó ley vonal megzavarását.

Képes lesz Lion’s Arch túlélni még egy kataklizmát? A válasz még várat magára, de van remény.

Lion's Arch Lament - Ruins

Ahogy közeledett az Élő Világ első évadának lezárása és eljutott hozzám Lion’s Arch sorsának híre tudtam, hogy szükség lesz egy új zenére, ami tükrözi majd, min ment keresztül a város. Az a zene, ami a Guild Wars 2 megjelenése óta a városban hallatszott, az élettel teliség és a melankólia keveréke volt. Az akkori város számára ez meg is felelt, de úgy éreztem nem igazán illene már oda, amikor egy halom rom között állsz. Kis töprengés után úgy döntöttem, valami olyat írok, ami Lion’s Arch egész történetét elmeséli, egyesítve a régi várost az újjal.

A zene egyfajta harsonával indít, lassú és szomorú, ez megalapozza az elmesélendő szomorú történetet. Innentől egy oboa gyengéden elkezdi játszani a Guild Wars Prophecies-ből ismert “Sands of Kryta” melódiát, ami erősen köthető az eredeti Lion’s Arch-hoz. A szemfüles játékosok már észrevehették, hogy ha a Guild Wars 2-es Lion’s Arch-ban a víz alá merülsz, akkor megtalálhatod az eredeti város romjait és ekkor elindul a “Sands of Kryta” dal.

Old Lion's Arch Ruins

Ahogy a melódia eléri a konklúziót, a fafúvósok beállnak egy eltérő akkordra, jelezve a régi Lion’s Arch végét. A tempó lelassul és egy klarinét utal a “The Sea of Sorrows” melódiájára, ami a Guild Wars 2 újjáépített Lion’s Arch-ának témája.  Azonban mielőtt befejezné a teljes melódiát, hirtelen átvált a “Scarlet’s Theme” első pár dallamára, jelezve érkezését. A dobok tovább szólnak és a halk rézfúvós elcsitul, jelezve, hogy a város elpusztult Scarlet által. Ahogy a zene fel-le lüktet, egy trombita szólal meg a részlet csúcspontján a fő Guild Wars témával együtt, felidézve az amerikai hadsereg tradicionális temetési dallamát a “Taps”-et.

A zene tovább lüktet és építkezik, ismételve az új Lion’s Arch témát, egyre erősebben. Hamarosan elér egy győzedelmes lüktetést, amikor az egész zenekar becsatlakozik. A rézfúvós erős akkordokat játszik, többé nem annyira sötét és baljós. A húrosok, fafúvósok és trombiták még egyszer elszállnak a magasban a fő melódiával.  A Scarlet által okozott szomorúság és végzet nem veheti fel a versenyt Lion’s Arch lakosságának akaratával. A város egyszer már kiemelkedett a mélységből és most már tudjuk, hogy megvan hozzá az ereje, hogy ezt újból megtegye.

Ugyanaz a harsona, ami nyitotta a darabot most visszatér, hogy lezárja azt, azonban most halk erővel szól. Nem számít mi a fenyegetés, ami egykor egy nagy város volt, újra az lesz.

Eredeti: GuildWars2.com

Reklámok
 1. Punisher
  2014. június 23. - 23:18

  Jó érzés végre igényes munkát látni Arenanet kezéből

  • 2014. június 23. - 23:59

   Lion’s Arch már lerombolása előtt is az volt. Na jó leszámítva azt a pár lyukat a térképen, de azért azokat keresni kellett, nem kiabáltak, hogy hé itt be lehet ám esni a map alá.

 2. nemetharnold
  2014. június 24. - 00:44

  Én nem is tudtam ilyen pontokról? Rávezetnél? :D Amúgy első hangulatos cikk, ami még érdekel is az Arenanet visszatekintő cikkei közül.

  • Sárki
   2014. június 24. - 08:01

   Első és utolsó :D

   • nemetharnold
    2014. június 24. - 10:26

    A remény hal meg utoljára, de az lesz a legszörnyűbb halál.

   • Sárki
    2014. június 24. - 13:48

    Nem értetted :D Ez volt az utolsó LS1 visszatekintős cikk :D Am ha jól olvastam, ma LS2 ready up, végre vmi érdekes :)

  • Scip
   2014. június 24. - 13:15

   Vagy mert ő a gyilkos

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: