Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk > Frissítve: Megaszerveres térképek

Frissítve: Megaszerveres térképek

gw_celebration_blogheader

Bár hivatalosan még nem érkezett róla információ, úgy tűnik, hogy minden térképen bekapcsolásra került a megaszerver rendszer, annak minden előnyével és hátrányával.

Reklámok
 1. Kozzy
  2014. április 16. - 23:17

  Ti is azt vettétek észre hogy a MegaSzerveres térképeken elég sűrűn beszélnek mapchat-en nem csak angolul? Piken-en vagyok és már megszoktam (ahogy szerintem kb mindenki más is) hogy a mapchat az angol…de úgy látszik voltak olyan más nemzetközi szerverek amikkel most összekerültünk ahol ezt nem igazán tartják be…mert elég sokan beszélnek németül és franciául. Engem eléggé zavar. Titeket nem?

  • 3D
   2014. április 17. - 09:05

   Innentől kezdve keress rá a „Megaserver” szóra; látni fogod, hogy elég sok a kérdőjel, hogy ez miért lett így: https://forum-en.guildwars2.com/forum/game/gw2/Reasons-you-don-t-like-the-new-patch/first#post3905488 .

  • 2014. április 17. - 12:17

   Szerintem mindenki nyugodtan használja a saját nyelvét, ahogy mások szokásaiba, nevébe, vagy másba sem szólunk bele. Nem tudok olyan kritériumról, vagy szabályról, ami miatt bárkit bánthatna az ember, csak mert saját nyelvén szólal meg, még akkor sem, ha ne mérti mindenki maradéktalanul a nyelvet. Ha egy angolt invelünk a csapatunkba, mi sem szabjuk meg neki, hogy magyarul beszéljen, mert mi vagyunk többen, és mi azt értjük. Aki akar alkalmazkodjon, aki nem, az pedig ne, ha pedig nehéz elviselni, a map chat-et ki lehet kapcsolni. Bocsi ha esetleg megsértettem valakit ezzel, leszögezem, kizárólag magánvélemény :)

   • Shantey
    2014. április 17. - 12:37

    Elég szar hozzáállás. Ha a szerver nem dedikált nyelvű (értsd francia, német avagy spanyol) avagy nem a saját nemzetiségedbe valókkal vagy egy csapatban, akkor az angolt illendő használni.
    Ezt megtagadni ugyanolyan paraszt dolog, mint amit a franciák művelnek és akkor még te vagy az utolsó primitív mongoloid szemét, hogy nem vagy hajlandó megtanulni a nyelvüket, ha már az LFG egy csapatba vágott benneteket.

   • blackhun2
    2014. április 17. - 12:51

    Nem bunkóztam, hanem a véleményemet fejtettem ki, de akkor szerintem meg ez a szar hozzáállás. Az hogy mit illik, az egy más dolog, de aki a nyelvhasználat miatt kezd el pattogni, keressen Magyar szervert… Ha az nincs (mert persze nincs) akkor hol használjuk, példának okáért a Magyar nyelvet? ahol megengedik? :) És itt nem a Magyar nyelvet akarom védeni, lehet szó bármi, nem támogatott nyelvről, az lfg-ben nem véletlenül “opcionális” lehetőség a nyelvválasztás. Nehogy már azért kritizáljunk valakit, vagy nézzük le akár a teljesitményét, vagy hogy mennyit tud érdemben egy party értékéhez adni, hogy milyen nyelven beszél. (olyan jópofa vitákat lehet itt indítani XD pörögjön ez a poszt is :D )

   • 2014. április 17. - 14:06

    Amit Kozzy kifogásolt, az teljesen jogos, mert a szervereknek ezután is el kell különülni a támogatott nyelvek szerint, és a szolgáltatónak is ez a célja, csak ez jelenleg még nem működik, vagy nem minden szerveren működik úgy ahogy kellene. Az általa felsorolt nyelveket támogatja a játék, de valamiért mégis összedobta őket egy szerverre, és ez baj.

    A nem támogatott nyelvek használatával kapcsolatban meg vannak íratlan szabályok, szokások, amennyiben írottak nincsenek. Zárt közösségen belül, pl. magyar guild-ben, magyar party-ban semmi kifogása nem lehet az embereknek az adott nyelv használata ellen, viszont map chat-en pl. nem illik olyan nyelvet használni, amit mások nem érthetnek. Vannak játékok, ahol ezt kifejezetten szabályozzák is, máshol meg az etikettre bízzák.

    A nem támogatott nyelvekkel az az alapvető probléma, hogy a regisztrációval és a játék használatával elfogadja a felhasználó, hogy a támogatott nyelveken használja a terméket. A játékhoz alapvető feltétel legalább az egyik támogatott nyelv ismerete (felhasználási feltételek megértése, elfogadása; játékon belüli információk, párbeszédek, egyebek megértése). Ha valaki nem beszéli a támogatott nyelvek egyikét sem, annak tiszteletben kell tartania a közösséget, ugyanakkor tudomásul kell vennie, hogy nem azt a játékélményt kaphatja, amit egy támogatott nyelv ismeretében bárki más.

    A nem támogatott nyelvekkel még van egy olyan probléma is, hogy maga a szolgáltató sem érti, tehát pl. a chat logból sem tudja megállapítani egy vizsgálat során, hogy amit mondjuk magyarul írt valaki a map chat-re, azt azért reportolták, mert spam, sértő vagy bármi más miatt ütközik a felhasználási feltételekkel, vagy csak simán nem tetszett a közösségnek, hogy senki sem érti.

    Szóval szerintem zárt közösségben nyugodtan lehet magyarul beszélni, de ne reklamáljon senki, ha a map chat magyar nyelvű használata miatt, a közösségi report-ok alapján egy idő után kizárják a játékból, mert magát a felhasználói szerződést is angol (vagy más) nyelven fogadta el az illető, tehát elvileg beszéli a nyelvet, és illene azt használni a szerver nyelvén, ha a szerverrel vagy az adott zónával kommunikál. A közösség egyébként nagyon jól tolerálja a magyar vagy más nyelvű guildtoborzókat, mert értik, hogy az nem nekik szól, de egyéb céllal nem érdemes map chaten vagy /s-sel dumálni magyarul, mert esélyes hogy reportolnak, és az életben nem magyarázza meg az ember a supportnak, hogy ő nem akart rosszat ezzel. Szervere válogatja, persze.

   • 2014. április 18. - 11:16

    @Rertez: ezzel kb. egyertétek, de annyit azért hozzátennék, hogy /say-en sztem mindegy, hogy milyen nyelven megy. Kb 2000-es range-ben fogják látni az emberek. Ha valaki ezt nem tudja elvilselni, ne játsszon MMO-t. Hülye hasonlat, de a valóságban se “suttogva” beszélgetek valakivel, csakhogy ne sértsem meg a körülöttünk állókat. ;)

   • kindzsal
    2014. április 17. - 15:22

    Sok esetben ha magyar nyelvu is lenne az “elfogado nyilatkozat”, akkor se ertenem…neha mar mar jogaszbojtar szinten kene kepben lennem + vonatkozasokat nezni a magyar joggal…szoval az ember elfogadja es jatszik, kozben meg remeli, hogy nem fut valami remek kis jogi buktatoba:P

   • Gandarel
    2014. április 17. - 16:47

    Azt szögezzük le, hogy ha a mapon van 100 player, és abból 1-nél több a magyar, akkor a map hivatalos nyelve innentől a magyar.. és én még a franciákat szidom.. :P

 2. Bikuci
  2014. április 17. - 17:07

  Amiatt senkit nem zárnak ki, mert a saját nyelvét használja. Leszögezem, mindig angolul szoktam map chatelni, de nincs gondom, ha más nyelven írnak akár parti vagy map chatre. Miért ne írhatna, írhatnék. A chat pörög. Annak írom, aki érti. Például map chaten magyar guildet magyarul keresnék, de csomó példa van. Nem tudom titeket miért zavar, csak egy megaszerver lesz, és nem lesznek nyelvi szerverek. Magyar meg eddig se volt. Ez az egész arról szól, hogy fogadjuk el egymást, és tiszteljük mások kultúráját, azt is ha az anyanyelvén beszél.

  • Gandarel
   2014. április 17. - 17:15

   Rengetegszer volt olyan pl, hogy egy francia kérdezett valamit franciául és semmi választ nem kapott. Lehet hogy én vagy valaki más tudna válaszolni pl.

   • Bikuci
    2014. április 17. - 20:07

    Erre nyilván ő is rá fog jönni, és legközelebb angolul fog kérdezni. De nehogy már ez neked problémát jelentsen. Vagy ez annyira felidegesített? Imho nem kell ezzel foglalkozni:)

 3. 2014. április 18. - 11:25

  Ó istenem , szerintem mindenki ragequitekjen ha idegen nyelvű mapchatet lát.

  Örömmel látom hogy ismét van viharabiliben, sosem unjátok meg?

  Értemén hogy Variance guild (van még olyan?)chatjében sem lehet magyarul beszélni, de ha téged zavar hogy olyan nyelv amit nem értesz, akkor tessék nekiállni nyelvet tanulni, nem pedig elküldeni mindenkit az anyjába aki azon beszél nem?

  • nathriel01
   2014. április 18. - 13:35

   “Variance guild… chatjében sem lehet magyarul beszélni” wut?

   • Healer
    2014. április 19. - 08:32

    Sorry, halovány emlék volt utánaolvasás nélkül,
    erre gondoltam:

    “Csak angolul a /map chaten: A°°°Be sem fejezted a mondatot , már találgat.°°° guild tagjai vállalják, hogy csakis angolul szólalnak meg a /map chaten, ezzel is hozzájárulva egy jó szerverközösség megalakulásához.” bár én vétségek/kirúgás kategóriában kicsit erősnek tartom, de úgy gondolom ez a guild magánügye, aki belépett ezt a feltételt elfogadta, nekem ebbe beleszólásom nincs, úgyhogy utólagosan is elnézést.

  • Shantey
   2014. április 18. - 13:43

   Te is rossz felől közelíted meg a problémát.
   A gond egyrészt az, hogy Anet úgy reklámozta ezt az új featuret, hogy nyelvek szerint is választja neked a szervert, innentől fogva meg tök jogos, hogy a nemzetek, akiknek van 2-3 dedikált szervere mégis mi a tökömet keres a nemzetközi szervereken játszók között?
   Másrészt ez ismét az íratlan szabályok megszegése. Hébe-hóba egy guild recruit senkinek sem fáj vagy ha valaki kérdez valamit az anyanyelvén, de nagy tömegben aka. map chat illendő a nemzetközihez tartani magad.
   Harmadrészt a másik oldalról is érthető a dolog. Franciaként mi a fenét keres a sok német és angol stb a szerveremen, ugye? De lásd fentebb, megkülönböztetés nélkül, mivel egybe vannak vonva a szerverek gyakorlatilag, illendő lenne (!) a nemzetközihez tartani magad.

   tl;dr: Várjunk míg patch érkezik, ami orvosolja ezt a bábeli zűrzavart.

  • 2014. április 18. - 15:31

   Jó látni, hogy képviseled azon embereket, akik szeretnek úgy nyilatkozni, hogy fogalmuk sincs miről beszélnek.

   • Sárki
    2014. április 18. - 20:11

    Napi tízes :D

   • Healer
    2014. április 19. - 08:34

    :) Valóban?

 4. gw2oldplayerkiégtem
  2014. április 18. - 14:43

  van egy egyszerűbb része a dolognak nem azért van ez a pach hogy neked jó legyen csak annyian ott hagyták a játékot hogy összesíteni kell a mapokat hogy ne legyen üres …

  • 2014. április 18. - 16:24

   4 guild-nek vagyok tagja, ebből a legrosszabban 75% jelentkezett be az elmúlt 3 hónapban, és a 4 guild-ben nagyjából 50% – de inkább több – volt online az elmúlt két napban, az elmúlt 24 órában pedig kb. 30%. Aki teljesen abbahagyta a játékot (idén nem volt online), az olyan 20%-a a tagoknak, figyelembe véve, hogy ebből két guildben nem volt kirúgás, azt pedig biztosan tudom, hogy az egyik kisebb, 94 főt számláló guild-ben a játék megjelenése óta egy embert tettem ki, és őt sem hosszú távollét miatt, hanem mert suttyó volt. Az hogy mennyi időt töltenek az emberek a játékban átlagosan, azt nem tudom, de hogy a túlnyomó többség rendszeresen bejelentkezik, az biztos. Közben meg élnek, ilyen életet vagy mit.

   A felsorolt zónák közül LA és HotM kivételével kb. ha ötben jártam idén, egyébként meg nem vagyok oda a PvE-ért, de szórakozom vele néha.

   Hozzáteszem, hogy abból amit én látok a barátlistámból és guild-ek taglistájából, a patch óta többen játszanak, mint az elmúlt egy évben bármikor, de biztos csak nálam van ez így, és máshol tényleg elment mindenki örökre, végleg, direkt, mérgesen, válóper, soha vissza de most komolyantényleg. Vége, mind meghalunk sajnos. A map-ek összevonása meg szerintem jelenlegi módon inkább árt, mint használ, és van még rajta bőven javítanivaló. Szerencsére még nem az összes map-en működik.

 5. 2014. április 19. - 08:28

  No, mindenki legnagyobb örömére bekerültek text filter opciók a kliensbe, 30 perccel ezelőtt:

  Added a chat option – enabled by default – that shows only the messages coming from players sharing your client’s text language.

  This option is only applied in to the /map and /say channels, as well as the /team channel in the Edge of the Mists. Other channels are not affected.
  Messages from players in your friend list are never hidden.
  Messages from players from the same World as yours are never hidden.
  Messages from players currently in your party are never hidden.
  Messages from players representing the same guild as you do are never hidden.
  Reminder: if you encounter players using abusive or rude language in chat, please report them by right-clicking their name in the chat window and selecting ‘Report.’
  Blocking a player still functions the same way.

  Tehát: egy alapértelmezetten engedélyezett chat filter opciót kaptunk, amitől csak az azonos nyelvű klienstől származó üzenetek jelennek meg a map, a say és a team csatornákon, más csatornákra nem vonatkozik.

  Kivételek a szűrő alól:
  Friend list
  Azonos home szerver
  Partitagok
  Azonos Guild képviselői

  Úgy gondolom, ennél kultúráltabban nem nagyon tudták volna megoldani.

  .https://forum-en.guildwars2.com/forum/info/updates/Game-Update-Notes-April-15-2014/first#post3925921

 6. Kutyafolt
  2014. április 19. - 22:32

  Guild Mission: Fele csapat egyik térképre került, másik fele meg amarra. Akkor, hogy is van ez?

  • Gandarel
   2014. április 19. - 23:16

   Nagyobb *eséllyel* rak össze, nem mondták, hogy ténylegesen össze is rak :P Valószínűleg megtelt a map.

  • Sárki
   2014. április 20. - 08:45

   Még csak néhány map van összevonva.

   • 2014. április 20. - 17:01

    Ő úgy értette, hogy egy térképhez tartozó megaserverek.

   • Nhienyl
    2014. április 21. - 08:16

    Mondjuk hasznos lenne, ha meg lehetne állapítani első ránézésre, hogy amin landolsz, az pontosan melyik “szerver” is (beszámozni vagy bánom is én). Pl mi 6 champit szoktunk keresni, és elég nagy volt a káosz. Commander jelzéseken kívül sehonnan nem tudod, hogy jó helyen vagy, jó eséllyel más guildek elindítják stb. Lényeg: 2szer kellett megcsinálnunk, hogy ne maradjon senki jutalom nélkül :)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: