Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk > Dolyak Express – Március 28.

Dolyak Express – Március 28.

Norn-Header-F

Íme a legújabb Dolyak Express, ami a hétvégén jelent meg. Ez alkalommal a holnap érkező feature csomaggal kapcsolatban kaptunk válaszokat. A kérdések és a válaszok túlnyomó részét már ismerik azok, akik eddig is követték az ilyen jellegű posztokat.

Trait változások

Kérdés: Mi a helyzet azokkal a játékosokkal, akik csak PvP-vel játszanak, így csak alacsony szintű karaktereik vannak? Az új trait rendszer azt jelenti, hogy többé nem kísérletezhetünk új build-ekkel hacsak nem kezdünk el PvE-zni?

John Corpening: PvP-ben a játékosok hozzáférnek minden “alap” képességhez, rúnához, sigil-hez és trait-hez. Az alap szettbe tartozik minden, amivel a játék indult. Az új trait-eket és más tárgyakat, amiket később raktunk a játékba, fel kell oldani. A játékosok rengeteg dolog közül válogathatnak. Az új Reward Track-ek segítségével pedig, amivel aranyat, loot-ot, tome of knowledge-t és skill pontot kapnak a játékosok, az új dolgok feloldása is viszonylag könnyű lesz.

K: A trait pontok változása miatt és mert csak 30-as szinttől kezdve kapjuk őket, mostantól csak 50 trait pontot szerezhetünk?

JC: A trait pontokat összesűrítjük, így a 70-ből 14-et csinálunk. Ezen új pontok mindegyike gyakorlatilag annyit ér, mint korábban 5 pont. Emiatt, mindig amikor elköltesz egy pontot, azzal feloldasz egy minor vagy major trait helyet, valamint 50, a sornak megfelelő stat pontot, így a jutalom nagyobbnak érződik valamint hibát is nehezebb elkölteni a karakter formálásakor. A pontokat 30-as szinten kezded el kapni, utána pedig minden 6. szinten kapsz egyet-egyet. 66-os szint után 6 szintenként 2 pontot kapsz, egészen 80-as szintig.

Szociális játék és LFG változások

K: A guild-eknél az utolsó bejelentkezés az utolsó reprezentálást jelenti?

Bill Freist: Az account-tal való utolsó kijelentkezés időpontját jelenti – függetlenül attól, hogy milyen guild-et reprezentált.

K: Csak a guild vezetői látják az utolsó bejelentkezés dátumát vagy az egész guild?

BF: Ezt az információt az egész guild látja.

K: Az utolsó bejelentkezés visszafelé is érvényes? Április 15-én minden utolsó belépést látni fogunk vagy csak az április 15-e utániakat?

BF: Ez a feature magyar idő szerint március 13-án reggel 9-kor került be. Azoknak a játékosoknak, akik ezután a dátum után jelentkeztek ki, már rögzült a legutóbbi online időpontjuk. Tehát amikor ez a feature megjelenik, akkor a maximális leghosszabb távolmaradás, amit látni fogtok, egy hónap lehet. Azoknál a játékosoknál, akik március 13 és április 15 között nem léptek be, “Unknown” felirat lesz látható.

Megaszerver

K: A nyelvek szerinti csoportosítás csak a hivatalosan támogatott nyelvekkel fog működni (angol, francia, német, spanyol)? Ha nem, akkor hogyan kerülnek csoportosításra a nem-támogatott nyelvet beszélők (lengyel, orosz, stb.)?

Samuel Loretan: Hogy meghatározza a játékos nyelvét, a Megaszerver a játékos home szerverének nyelvét használja (vagy azét a szerverét, amelyiken éppen guest-ként van). Ez azt jelenti, hogy csak a hivatalosan támogatott nyelvek szerint lesz csoportosítás. Ha valaki egy nyelvhez társított szerveren játszik, akkor aszerint kerül csoportosításra, a külön nyelvmegjelölés nélküli szerverek angol nyelvűnek minősülnek. Ha egy játékos valamilyen nem-támogatott nyelvet beszél, a fenti kritériumok alapján kerül csoportosításra.

K: Milyen hatással lesz ez azokra a játékosokra, akiket blokkoltam? Ők egy másik térképre kerülnek, hacsak a guild-emből valakinél nincsenek blokkolva?

SL: A Megaszerver rendszer jelenleg nem használja a barát listát, sem a blokkoltak listáját információként. Ez olyasmi, ami a jövőben változhat: ahogy mondtuk, a megaszerver rendszer csupán a kezdet, meg fogunk vizsgálni mindenféle megközelítést, hogy értelmes és erős szociális egységeket hozzunk létre, amiket a rendszer használhat.

K: Mi lesz a guest rendszerrel?

SL: Április 15-én a guest rendszer továbbra is élni fog. Ha egy bizonyos szerverre guest-elsz, akkor a megaszerver rendszer ezt a szervert fogja figyelembe venni és nem a home szerveredet. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül egy másik térképre kerülsz, de a megaszerver rendszer annak a szervernek a tagjának tekint majd, amelyikre guest-elsz.

Egységes timer-ek és guild események

K: A szerverek között már meglévő influence, merit, consumable és feloldások össze lesznek vonva a közös guild-be?

SL: Jelenleg is dolgozunk a guild összevonás részletein, de az általános cél az, hogy ha megoldható, akkor elkerüljük bármiknek az elvesztését a folyamat során valamint, hogy ne menjünk túl a maximum értékeken (250 merit például). Ez még elég képlékeny dolog, a részletekről akkor fogunk beszélni, amikor már gyakorlatban is működik.

K: A különböző szervereken lévő guild bank-ok hogyan lesznek összesítve? Hogy elkerüljék a tárgy/arany veszteséget, a guild-eknek ki kell majd üríteniük a bankjukat az összevonás előtt?

SL: Ahogy korábban mondtam, az összevonás részletein még dolgozunk. A guild bankok egy bonyolult problémát jelentenek, de jelenleg egy olyan megoldáson dolgozunk, amihez nem kell a játékosok felkészülése. Ugyanakkor, semmi sem biztos még, a részleteket majd akkor közöljük, amikor már konkrét megoldásaink lesznek.

K: Mivel a megaszerver változások kezdetben csak pár területet érintenek, a world boss menetrendek is csak ezeken a területeken lesznek az új táblázat szerint, vagy globális lesz a rendszer, függetlenül attól, hogy a nagyobb területeken még nem fog működni a megaszerver rendszer?

SL: A world boss menetrend globálisan érvénybe lép április 15-én. Megjegyezném, hogy a megaszerver rendszer elindítási sorrendje még most is változhat, mivel most is folyamatosan tesztelünk és a megfigyeléseink alapján módosulhatnak a paraméterek. Bár tudom, hogy a blog posztban nem ez szerepelt, azért módosítunk, hogy mindenki számára a legjobb élményt nyújtsuk, valamint a lehető legsimább megjelenést, mivel ez a feature nagy területet fed le és óvatosan kell vele eljárni.

Wardrobe és festék változások

K: Minden gem-es páncél, amit megvettünk vagy megszereztünk feloldásra kerül, még ha egy részüket be is törtük?

Curtis Johnson: Automatikusan csak azok a skin-ek oldódnak fel, amiket viselsz vagy az inventory-dban vannak. Ha egyetlen darab is nálad van egy gem store-os szettből, akkor az az egész szettet feloldja. Tehát ha a primeval szett minden darabját betörted, de a kesztyű még megvan, akkor azzal feloldod az egész páncélszettet.

K: Mi a helyzet a gáz maszkkal vagy a Mask of the Queen-nel és más tárgyakkal, amiket bármilyen páncéltípusra rá lehet rakni de utána ahhoz van kötve? A Wardrobe-ból már bármely páncéltípusra rárakhatók?

Matt Wuerffel: Azok a tárgyak, amelyek bármely páncéltípusra rárakhatók (gáz maszk, Mask of the Queen, Radiant és Hellfire páncélok) mindegyik típusra feloldódnak a Wardrobe-ban.

K: A faji és típus korlátozások továbbra is élni fognak a wardrobe rendszerben?

MW: Amikor egy kinézetet ráteszel egy karakterre, akkor a faji és típus korlátozások továbbra is élnek. Ezeket a skin-eket bármely karakter fel tudja oldani az account számára (pl.: a mesmered szerezhet heavy páncélt, aminek a kinézetét feloldhatja az account-odra, amit aztán rátehetsz a guardianodra).

K: A szükséges transmutation charge-ok száma függ valamitől?

MW: Minden transmutation tárgyanként egy charge-ba kerül, a Hall of Monuments és az achievement skin-ek kivételével, melyek ingyen felrakhatók.

K: Ha feloldok egy skin-t a wardrobe-ban, utána szabadon törölhetem azt a tárgyat, miközben azt a kinézeted használom a jövőben a wardrobe-ból?

MW: Igen. Tulajdonképpen, ha törölsz egy tárgyat, annak a skin-je feloldóik a wardrobe-ban.

K: Mostantól használhatjuk a town cloth-okat páncélként?

MW: Minden outfit használható lesz harcban.

K: Miért nem alakítottátok át a town cloth-okat páncél skin-ekké, hogy a darabokat külön is lehessen használni?

CJ: Egyes town cloth-okat technikailag és művészetileg nem kompatibilisek, hogy lehessen keverni őket az összes meglévő páncéllal, ezért nem volt lehetséges az ilyen átalakítás.

K: Az outfit-eket vagy egyben viseljük vagy sehogy. Mi a helyzet azokkal a tárgyakkal, amelyeket egy darabként árultatok?

CJ: Azok a town cloth-ok, melyek egy darabból álltak, vagy páncél skin-ek lettek, amiket bármely páncéltípusra fel lehet rakni, vagy endless tonik lett belőlük.

 K: Mi lesz azokkal az extra tárgyakkal, amik a kosztümökhöz jártak, mint a seprű vagy a fekete macska?

CJ: Minden ilyen játék továbbra is használható lesz az inventory-ból, bármely páncéllal vagy outfit-tel. Ezek a játékok továbbra is lekerülnek rólad, ha harcba kerülsz.

K: Ezek használhatók lesznek WvW-n? Mi a helyzet azokkal a játékokkal, amelyekhez kosztüm tartozik, így ki vannak tiltva WvW-ről?

CJ: A WvW felszerelések és a wardrobe ugyanúgy használható lesz, mint PvE-ben. Azok a játékok, melyek nem engedélyezettek WvW-ben, egyenként kerülnek kikapcsolásra.

K: Ha egy, a wardrobe-unkban már meglévő skin-t felrakunk egy transmutation charge-gal, akkor onnantól az a skin már ingyenesen felrakható lesz a későbbiekben?

MW: A skin-ek feloldása végleges, ingyenes és az account-ra hat azzal, ha a tárgyat az account-hoz kötöd vagy széttöröd. Mindig, amikor egy skin-t felraksz egy tárgyra a wardrobe-ból, az egy transmutation charge-ba kerül, a Hall of Monuments és az achievement rendszer skin-jeit leszámítva, amelyek továbbra is ingyenesen felrakhatók. Amint egy tárgyra ráraktad a kívánt skin-t, onnantól azt annyiszor veheted fel és le, amennyiszer csak akarod, a skin-je megmarad.

K: A Gift of Color-hoz szükség van unidentified dye-ra. Hogyan fogjuk ezeket mostantól megszerezni?

MW: Unidentified dye-t a Mystic Forge-ból, bizonyos játékbeli jutalomként és a trading post-ról lehet szerezni. Valamint, a Gift of Color-hoz szükséges unidentified dye mennyiségét csökkentjük.

K: Amikor feloldok egy legendary kinézetét, akkor a vizuális effekteket is feloldom (lábnyomok, aurák). Ha igen, ennek is 1 transmutation charge a költsége vagy arannyal kell fizetnem érte?

MW: Minden vizuális effekt ami egy legendary fegyverhez kötődik, rákerül arra a fegyverre, amire a feloldott legendary skin-t rárakod. A transmutation költsége mindig tárgyanként egy charge, a Hall of Monuments és az achievement rendszer skin-jein kívül, melyeket ingyen lehet felrakni.

K: Ha már újra-skin-eztem a legendary-mat valami másra, akkor is megkapom a legendary skin-t a wardrobe-ba? Valamint, mi fog történni a transmutation splitter-ekkel?

MW: A transmutation-ön átesett tárgyak esetében két skin oldódik fel, egyrészt a stat-ot adó alaptárgy skin-je, valamint a legutóbb rárakott megjelenés skin-je. A transmutation splitter-eket továbbra is lehet arra használni, hogy elkülönítsük a stat alaptárgyat és a legutóbb felrakott megjelenés tárgyát.

K: Mi a helyezet a back tárgyakkal (jetpack, dwayna, ascended, stb.), ezek is skin-ek lesznek?

MW: A back tárgyak skin-jei berakhatók a wardrobe-ba és transmute-olhatók is ugyanúgy, mint bármely más felszerelés.

K: Lesz rá lehetőség, hogy jutalomként transmutation charge-okat szerezzünk vagy ezeket csak gem-mel tudjuk majd megvenni?

CJ: Transmutation charge-okat térképek teljesítése során lehet szerezni, valamint alkalmanként más jutalmak részeként is megjelennek majd. Az arany is gem-re váltható, így bármit meg tudsz venni a store-ban.

Eredeti: GW2 fórum

Reklámok
 1. 2014. április 14. - 17:35

  Dolyak Express!
  Válaszolnak amiket maguktól kérdeznek ;)

  • puma
   2014. április 14. - 18:49

   nekem is ez az érzésem. ki kérdez ilyeneket?

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: