Reklámok
Kezdőlap > Guild Wars 2 játékmenet > A megaszerver rendszer: guild-ek és a jövő

A megaszerver rendszer: guild-ek és a jövő

charr-interior-header

Tegnap bejelentettük az új megaszerver projektet, egy rendszert, mely maximalizálja a játékosok szociális élményét a nyílt világban. Arról is beszéltünk, hogy milyen hatása lesz a megaszerver rendszernek a world boss eseményekre, a térkép-szintű eseményekre és még másra. Itt az ideje, hogy a jövőbe tekintsünk és megbeszéljünk pár változtatást, ami később fog érkezni.

Guild-2

Ahogy azt a megaszerver rendszerről szóló blog posztban már említettük, április 15-én a rendszert az 1-15-ös térképeken, a PvP lobby-ban és a fővárosokban vezetjük be. 2014 egy későbbi időpontjában fogjuk az egész játékra kiterjeszteni a rendszert. Még az év vége előtt további frissítéseket végzünk a guild-eken és a WvW-n, hogy tükrözzük a játék állapotát a már meglévő megaszerver rendszerrel.

Az ebben a blog posztban közölt változások nem érkeznek április 15-én, valószínűleg 2014. decemberében kerülnek majd a játékba. Ezek az információk csupán azt a célt szolgálják, hogy megértsétek, merre tartunk majd, ha a rendszer teljesen online lesz.

A megaszerver rendszer és a guild-ek jövője

Jelenleg, ha egy guild-nek különböző home szerverekkel rendelkező tagjai is vannak, akkor az a guild máshogy néz ki a különböző szervereken. Habár a tagok ugyanabban a guild-ben vannak, külön oldják fel a fejlesztéseket és külön szereznek influence-et és merit-et, ami töredezett guild közösséghez vezethet. Az új megaszerver rendszerrel sokkal könnyebb lesz együtt játszani minden guild társaddal – és ami még jobb, egy nap egyszerűen egy guild-etek lesz.

Guild-1

Mivel a szerverek többé nem különítik el a játékosokat, el fogunk jutni oda, hogy a guild-ek sem különülnek el, hogy minden egyes guild tag ugyanazt a guild-et gyarapítja és ugyanannak a guild-nek az előnyeit élvezi. Amíg ez a rendszer meg nem érkezik, addig a home szerverednek megfelelően látod a guild-et, annak a szervernek a verziójába gyűjtöd az influence-t és azt látod a guild panelen.

Tudva, hogy sok guild több home szerveren is létezik, amennyire csak lehetséges fair módon próbálunk dolgozni, amikor ezeket a külön influence mennyiséggel és feloldásokkal rendelkező szeleteket egyesítjük az összes tag számára. A guild minden tagja tag marad, amikor ez megtörténik, függetlenül attól, hogy melyik szervert nevezik otthonuknak. Fontos azonban, hogy ez nem lesz hatással az 500-as guild tag limitre és nem leszünk képesek külön guild-eket egyesíteni. Ez a változás csak arra lesz hatással, ahogy most egyetlen guild másolatai működnek a különböző szervereken.

A megaszerver rendszer és a WvW jövője

Habár PvE-ben bevezetésre kerül a megaszerver modell, rendkívül fontos nekünk, hogy megtartsuk azt az azonosságot és versengést a WvW-ben, amit a Guild Wars 2 megjelenése óta felépítettünk. Az egész játékmód arról szól, hogy a játékosok a többi, nevesített szerver játékosai ellen harcolnak, ezért nincsen arra vonatkozó tervünk, hogy kivegyük ezt a koncepciót a WvW-ből.

WvW-Environment

Ezekről a változásokról részletesebben is beszélni fogunk, amikor ez a rendszer az egész játékba bekerül, de most is szerettünk volna említést tenni róla, mivel ezek a kérdések természetes velejárói a megaszerver rendszernek.

Eredeti: GuildWars2.com

Reklámok
 1. Stan
  2014. április 3. - 23:36

  hát igen, ez aztán nagy hír az új WvW re való tekintettel és, hogy még meg is várakoztattak ezzel a kemény info morzsával… nem semmi.

  • 2014. április 4. - 00:17

   Azt hittem hosszabb rant lesz. Kár, már készítettem a bögrémet, amiből a könnyeket ihatom. :’D

  • Anokaa
   2014. április 4. - 11:26

   Látom értelmezni a szöveget nem sikerült. Elmagyarázni nem fogom MAGYAR nyelven van.

   • Sárki
    2014. április 4. - 15:17

    Látom a blog newbieja azt hiszi hogy felkérték magyarázatadásra :D

  • 2014. április 8. - 16:39

   Icipici házi trollunknak mondanám, hogy anyagiakat tekintve még mindig a GW2 a leg “pénztárca-barátabb” megoldás. Én úgy félévente előveszem a GW2-őt és megnézem hova fejlődött, mi változott, mik az új tartalmak, orvosolták-e a farkasordító hibákat. (Többnyire a trading post-os tranzakcióknál szokott elszállni az agyvizem, mikor azt tapasztalom hogy változatlanul egy lag-os, bugos, nehézkesen döcögő tákolmány, amit 1-2 év után még mindig nem bírnak normálisan működtetni,…habár kb egy fél éve játszottan utoljára, lehet azóta foltozgatták…) Miután az ArenaNet-nek nem fáj ha nem játszom, ugyanis nem szednek havidíjat, nincs értelme azon túráztatni magam hogy így szar, meg úgy szar, egyszerűen félreteszem és várom hogy a fejlesztő munka odáig jusson hogy jó legyen. De nem is kérnek el havi 15 dollárt, csak abból fejlesztik amit az egyszeri eladásokból (meg a Gem vásárlásokból) bejön. A TESO-ban megveszed az alapjátékot és utána havonta perkálhatsz. Nem utolsó sorban: a GW2 a legszebb és legváltozatosabb látványvilágú mmo amivel eddigi pályafutásom során játszottam, valóban művészi munka -a látványra tényleg nem lehet panasz, azért abban meglátszik a hozzáadott művészi érték, ebben legalábbis a fejlesztők nem túloztak. Én azt értem, hogy neked a TESO a non plus ultra, azt már kevésbé hogy miért tekinted szent küldetésednek, hogy egy GW2 fun oldalon oszd a játék rajongóinak az észt és feszíts keményen mint a tanyasi kutya a betonjárdán…Erre élvezel? Vagy valami egyéb lelki bajod van amit itt foltozol? Ha így van, akkor bocs, isten őrizz hogy megzavarjam a pszichológusod által előírt terápiát, csak szólj, hogy beteg vagy és itt kell önkielégíts. Akkor tényleg nem tehetsz róla, megértően és nagyvonalúan félretekintünk olyankor, és reméljük hozzájárultunk az egészséges lelki működésedhez.

 2. 2014. április 4. - 07:37

  Jólvan jólvan, még 2 hét, addig mi lesz?
  És azután?

  • Stan
   2014. április 4. - 10:12

   akkor idén már elleszünk a feature updattel, jöhet a csupasz S2 azt majd jövőre tán jön már valami kieg…

 3. icipicipacipoci
  2014. április 6. - 06:43

  Ne rágódjatok, egymás torkának ne ugorjatok. Inkább nézzétek meg az Elder Scrolls Onlinet. Működő megaszerver, klasszisokkal jobb craftrendszer, klasszisokkal jobb történet. Amit a gw2 miatt drogokra és gyógyszerekre költötök, fordítsátok inkább havidíjra. Nekem amúgy nem tűnik túl biztonságos ötletnek az amúgy is felheccelt gw2 játékosbázist éles időszakban megaszerver bétateszteléssel ingerelni. Ezért az óvatoskodás a kezdőzónákkal. Remélem azért nem lesz túl nagy a balhé.:)

  • Sárki
   2014. április 6. - 08:46

   Nem tom miért kell engedni ezeket a rohadt TESO reklámokat, ez állítólag egy gw2-es rajongói oldal…

   • nathriel01
    2014. április 6. - 10:14

    Szerintem az ilyen hozzászólások inkább a negatív reklámot képezik. Én legalábbis nem szívesen ugranék be olyan játékba ahol ez a szint.

  • Endrosz
   2014. április 6. - 08:56

   Mert semmiféle kárt nem okoznak, és mert nem ütköznek egyik tiltásba sem. És ha netán az ESO is a Warhammer Online sorsára jut pár éve múlva, akkor jókat lehet kacarászni rajtuk.

  • erasmus
   2014. április 6. - 08:58

   Ott szerintem még többet idegeskednének a millió bug miatt….

  • Mephike
   2014. április 6. - 10:34

   Szólásszabadság van, bárki bármit írhat, max nem kell komolyan venni. Szóval ez a TESO a tökély is ebbe a kategóriába tartozik, le lett írva, de aki egy kicsit is jártas az MMO piacon tudja, hogy ott is bőven megvannak a hibák.

  • icipicipacipoci
   2014. április 6. - 11:46

   Tényleg nem kell komolyan venni. Bár reméltem, hogy ez azért nyilvánvaló. Ez csak piszkálódás, nem reklám. Aki még nem tájékozódott az ESO-val kapcsolatban, az nem igen létezhet ezen a fórumon a fizika törvényei szerint. Bugok vannak benne bőven, de még csak most jelent meg, valószínűleg javítva lesznek (Amúgy sokan idegeskednek, de hát a világ már csak tele van ideges emberekkel. Emlékszem én még olyan időkre, amikor a GW2-ben nem lehetett bejutni instába, mert a játékosok sehogyan sem akartak egy layeren megjelenni.) Lehet, hogy pár év múlva megbukik, de most a GW2 készül éppen megbukni, akkor már örömködjünk inkább ezen és kacarásszunk nagyokat rajta. A felháborodók meg örülhetnének, hogy még saját trollja is van a fórumuknak.

   “A t(r)oll erősebb fegyver mint a kard.”

   • W Elementalist W
    2014. április 6. - 12:21

    Na ezt honnan veszed kicsi troll hogy megbukik? Szerintem rosszakat almodsz.

   • Stan
    2014. április 6. - 12:22

    Ecsém, messze vagy még te a trollkodástól de látom nagyon atomnak hiszed magad, a GW2 hibáival és contentnélküliségével sem készül megbukni, van és maradni is fog benne annyi player amit a te TESOd csak remélhet az ingyen hónap után, aztán kis idő múlva, ahogy már mondták, bejelentik, hogy jönnek F2P be, de csak azért, hogy “nagyobb közönséghez is eljusson az a csoda”.

    Ha tetszik játssz vele, és élvezd, aki gw zik valószínűleg hasonlóképpen tesz az ő játékával.

   • Shantey
    2014. április 6. - 13:20

    GW2 megbukik? ( ._.) Úristen … MIND MEGHALUNK! Amúgy komolyan, a TESO nemhogy AAA kategória, de örülhet ha ZS-nek elmegy. Bár már a Skyrim is csak 5 percig bírta a gépemen, lehet bennem van a hiba, hogy a széria hányingerrel tölt el már csak a látvány miatt is, ez van. A játékmenet meg majd kiderül milyen lesz és mennyit hazudott össze az ottani PR részleg, de mivel az itteni 2-3 posztolgatón kívül még egy árva jó szót nem hallottam a játékról, még olyantól sem, aki imádta az előző részeket, akkor túl sok reményem nincs a sikerét illetően. De ez persze ez csak egy vélemény, ami tudjuk, senkit nem is érdekel.

   • Sárki
    2014. április 6. - 13:41

    hlye n00b :D Megbukik, persze :D és mi buktatja meg? A bétaverziós tesó?:D

   • Zarache
    2014. április 6. - 14:47

    majd Royal Predatpr egy jolmegfontolt Anetes pucss utan :DD
    2015-re jon a Royal Wars 2 kiegje a Royal Destiny.
    Hatalmas inovacio varhato nalunk hala Royalnak mig a TESO mar most levan szolva mert sablonos,semmi uj, TESO legkor messze nem az eredeti, az MMO veteranoknak se az erdeti a game :P oszver jatek 0 inovacioval es sok ctrl+c ctrl+v megoldassal nemjutnak sokkra. A Wildstar sokkal jobb mint a TESO meg is az se fogja evekig tartani a p2p-t. Nem mellesleg, hogy a Everquest NEXT f2p-t erositi es abban is mar most tobb van mint a TESCO-ban :P . Viszont remelem te jot jatszol majd ott es neked tetszik a jatek ha mar a tobbsegnek ugyse.

   • Sárki
    2014. április 6. - 15:52

    Másnak is feltűnt a burkolt Royal oltás? :D

   • 2014. április 6. - 16:31

    Most mé’ kapom? :S
    Annyi biztos, hogy nagyon szívesen átrendezném a dolgokat AN oldalán, mert érdemi változások alig történnek, visszakerülnek az eredeti alpha/beta dolgok és óriási parasztvakítás hype kíséri.
    -> full MAP újradolgozás, tisztelve a jelenlegi felállásokat
    -> Igazi Balance
    -> Frissített WWW és Eventek
    -> Minimum hetente, de akár kétnaponta lépésenként frissülő story line, perma, cloud-ban tárolva, új itemekkel.
    -> Jobb; Moduláris Craft, Customization.

    Ide öngeneráló tartalom kell, és folyamatosan bővülő világ.
    Nem helyenként cserélődő, vissza-okosított, BŐVÜLŐ!

   • Stan
    2014. április 6. - 16:36

    A WvWs updated még mindig az a hülyeség lenne ahol PvE ben “PvEWznél”? :)

   • 2014. április 7. - 07:23

    @ Stan: Alapvetően nem. Az a rendszer arra szolgálna, hogy WWW-n kívül is tevékenykedhessen hasznosan a PvE játékos, akik miatt most szenvedünk a szezon elején (rallybots).
    Edge of the Mists azóta lett, ami kb ugyan ezt a logikát követi, de mégis WWW-n parasztkodnak ezek a szerencsétlenek, és bármennyire “oké hogy valahol el kell kezdeni”, de nem most, főleg amikor nem létezik queue EotM-ra és szebbek a mapok is.

    Amit itt ténylegesen javítanék, az a szervezett ostromok, a nightcapping kivédése, a rushfarm lassításával, illetve a 3 borderlands témájának bevezetése, hogy ne kajak ugyan az legyen.

    Tehát hogy ne csikicsuki harc legyen állandóan, hanem taktikát felépítve lehessen okosan elfoglalni és védeni.

 4. Gandarel
  2014. április 6. - 18:17

  Sárki :
  Másnak is feltűnt a burkolt Royal oltás? :D

  Ez minden volt csak nem burkolt :P

  • 2014. április 6. - 18:56

   Erre az a vicc jutott eszembe, amiben a legény megkérdi a lánytól: “Julcsa, akarsz-e [cenzúrázott nemi aktus, WP letiltaná]-ni?”
   Mire a lány: “Értem én a célzást!”

   • Gandarel
    2014. április 6. - 19:16

    Kb :P Sárki amúgy szerintem szed valamit mert szokatlanul optimista/boldog mostanában :D

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: