Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk > Kérdések és válaszok: wardrobe, town cloth, festék

Kérdések és válaszok: wardrobe, town cloth, festék

gw2_dr_blogheader

A tegnapi két cikkel kapcsolatban sok kérdés merült fel a játékosok körében, itt a blogon is. Az ArenaNet több fórumon is igyekezett ezekre válaszolni, például saját kis bejegyzést kapott mindhárom téma a GW2 help részlegén. A válaszokat érdemes lehet még azoknak is elolvasni, akik eddig is értettek mindent, hiszen olyan dolgok is elmagyarázásra kerültek, amik a posztokban nem voltak benne. Amennyiben további válaszok érkeznek, frissítem a posztot.

Wardrobe

Mi az a Guild Wars 2-es Wardrobe?

A Wardrobe egy új transmutation rendszer a Guild Wars 2-ben. Ez veszi át a korábban használt transmutation rendszer helyét.

Hogyan oldhatok fel skin-eket a wardrobe rendszerben?

Egy felszerelés felvételével, szétbontásával vagy elpusztításával feloldod az adott skin-t a wardrobe-od számára, ha az eddig még nem volt meg. Azt is megteheted, hogy a jobb egérgombbal rákattintasz a tárgyra és kiválasztod az “Unlock Skin” opciót. Ha már megvan az adott skin, akkor ez a választási lehetőség szürke lesz és nem lehet rákattintani.

Hogyan változtathatom meg a kinézetem a wardrobe rendszeren keresztül?

A kinézetedet úgy változtathatod meg, hogy megnyitod a Hero Panel-t (alapbeállításként a ‘H’ billentyű) és a baloldalon megjelenő listából kiválasztod a Wardrobe-ot. Itt megváltoztathatod a karaktered kinézetét azzal, hogy kiválasztod a módosítani kívánt felszerelést, majd rákattintasz a skin-re, amit rá szeretnél tenni. Fontos megjegyezni, hogy a páncél osztályok (light, medium és heavy) továbbra is érvényben lesznek és a karaktered csak a saját páncél típusának megfelelő skin-eket tudja használni. Amennyiben elégedett vagy a kinézeteddel, a Hero Panel jobb felső sarkában lévő  ‘Apply’ gomb kiválasztásával véglegesítheted a változtatásokat. A folyamat során módosított minden egyes felszerelés darabért egy-egy Transmutation Charge fog elfogyni.

Mit tehetek az Inventory-ban lévő Transmutation Stone-nal, Transmutation Crystal-al és Transmutation Splitter-rel?

Ezeket a tárgyakat Transmutation Charge-á tudod alakítani, a következők szerint:

 • 3 Transmutation Stone = 1 Transmutation Charge
 • 1 Transmutation Crystal = 1 Transmutation Charge
 • 1 Trasmutation Splitter = 5 Transmutation Charge

A tárgyakra duplán kattintva alakíthatjuk őket át, így a Charge a Wallet-edbe kerül (ahol minden más fizetőeszköz van). Ha több ilyen tárgyad van, akkor mindegyikre duplán kell kattintanod, hogy Charge-á alakítsd őket.

Mi történik azokkal a skin-ekkel, amik már a karakteremen/a bankomban/az inventory-mban vannak?

A játék észlelni fogja, hogy mit visel a karaktered, így amikor az betöltődik egy térképre, a rajta lévő skin-ek automatikusan feloldódnak. Az inventory-dban és a bankodban lévő skin-eket a fent említett módszerek egyikével tudod feloldani.

Milyen hatással lesz a Wardrobe a Gem Store-os vásárlásaimra?

Ha bármely karaktered viseli vagy a tulajdonában van egy páncél szett darabnak (mint például a Profane páncél szett vagy a Magitech páncél szett), akkor a rajtad vagy az inventory-dban lévő darabok mellett minden, a szetthez tartozó darab feloldásra kerül a Wardrobe-ban. Az újonnan vásárolt páncél szetteket levélben kapod és a csomagot használva kell feloldanod a teljes páncél szettet. Fontos megjegyezni, hogy azok a skin-ek vagy részleges skin-ek, amelyeket korábban megvásároltál de már nincsenek a tulajdonodban, nem lesznek feloldva az account-od számára. A Guild Wars 2 Support csapat nem tudja feloldani azokat a skin-eket, amik ebbe a kategóriába esnek.

Ha valamilyen felszerelésnek a fejlesztett változata van a birtokomban (például Fractal Capacitator, Spinal Blades, Legendary fegyverek, stb.) akkor a korábbi verziók skin-jeit is feloldom?

Igen. Ha például feloldasz egy Legendary skin-t, akkor azzal annak a precursor skin-jét is feloldod.

Mi történik azzal a felszereléssel, ami nálam van és már transmute-olva volt?

A legutóbbi transmutation során használt mindkét tárgy skin-je feloldódik. Ez azt jelenti, hogy meglesznek azok a skin-ek, amiket a legutóbbi transmutation során a stat-os és a kinézetes felszerelés birtokolt.

Mik azok az outfit-ek?

Az outfit-ek valójában town cloth szettek, mint például a Mad King outfit vagy a Wintersday outfit, amiket a karaktered a páncélján tud viselni. Ezekről bővebben a Town Cloth szekcióban olvashatsz.

Town Cloth

Mi történik a town cloth-okkal a 2014-es áprilisi feature build-ben?

A harci és harcon kívüli megjelenés különbséget átveszi egy teljesen új páncél skin-elési rendszer, a Wardrobe. Ez a váltás a már meglévő town cloth-okra háromféleképpen hathat:

 1. A town cloth szettek, mint például a Pirate Captain’s Outfit vagy a Mad King’s Outfit, egy darabos (tehát nem lesz külön kesztyű, fejes, stb, hanem egy szettként lesz az egész -N.) account feloldássá, ún. outfit-té válnak, amit a páncélod helyett jeleníthetsz meg, akár harcban is.
 2. A legtöbb olyan darab, amit külön árultunk, például a Fuzzy Animal Hat-ek vagy a Phantom Hood, a megfelelő páncél skin-né válnak, bármely páncél fajta számára (light, medium, heavy).
 3. Némely promóciós town cloth, mint például a Dragon Emblem T-shirt vagy a már nem árult town cloth-ok, mint a hoodie-k, endless tonikokká válnak, így harcon kívül továbbra is viselheted őket.

Továbbra is keverhetem a town cloth-aimat?

Azok a cloth darabok, amelyek páncél skin-né válnak, keverhetők lesznek a többi páncélra vonatkozó korlátozások szerint. Az outfit-eket nem lehet keverni, mivel mindegyikük egy darabként oldódik fel és úgy is van tárolva az account-on. Azokat a tárgyakat, amelyek endless tonikká válnak, nem lehet keverni és festeni.

Mi történik a játékokkal (toy)?

A Wardrobe rendszer megérkezése előtt beszerzett játékokat be kell váltani egy új játékra a Black Lion Armor Trader-nél, mielőtt használni lehetne őket. A Costume Brawl felszerelések, mint például a Boxing Gloves vagy a lovagló játékok, mint például a Witch’s Enchanted Broom – amiket korábban a Town Cloth oldalon lehetett felvenni – mostantól közvetlenül az inventory-ból lesznek használhatók.

Ha nekem nem kell egy tonik, kaphatok gem visszatérítést a vásárlásomért?

A Customer support csak azokban az esetekben lesz képes gem visszatérítésre, ahol a town cloth endless tonik lett. Ezeket az igényeket a Town Cloth rendszer változása után lehet benyújtani; a visszatérítési igényeket nem tudjuk feldolgozni az áprilisi feature build érkezése előtt. A Customer support nem teljesít olyan igényt, amely nem a town cloth-okból lett endless tonikokra vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a town cloth-ból lett páncél skin esetében nincs visszatérítési jogosultság.

További válaszok a fejlesztőktől a fórumon:

Az outfit-eket továbbra is lehet színezni, outfit-től függően legfeljebb négy festhető részük van.

Sajnálják, hogy az outfit-eket nem lehet többé kedvünkre keverni, ez egy kompromisszum volt, amit meg kellett kötniük. Viszont így most már bármelyik karakterünkre ráadhatjuk a feloldott outfit-eket és ezekért nem kell Transmutation Charge-ot költenünk.

Az outfit-eknél is lehetőség lesz elrejteni a fejfedőt.

Festékek

A festékrendszer változásával hogyan lesznek elosztva és kiosztva a festékek?

A festék rendszer frissítésével a festékek már nem csak az account-odon lévő egyik karakterhez fognak tartozni. Ez azt jelenti, hogy ha feloldasz az egyik karaktereden egy festéket, akkor az minden karaktered számára elérhetővé válik.

Hogyan szerezhetek a jövőben festéket?

Azzal, hogy a festékek account alapon oldódnak fel, a festékek iránti kereslet csökkenni fog és többé nem esik loot-ként unidentified dye, de Mystic Forge-ból és bizonyos játékbeli jutalomként továbbra is elérhetők lesznek.

Hogyan oldódnak fel a festékek az új festék rendszerben?

Minden festék, amit az egyik karaktereddel már feloldottál, elérhetővé válik az összes többi karaktered számára, ha azzal a karakterrel belépsz a játékba. Ez azt jelenti, hogy ha az ‘A’ karakter feloldotta a zöld festéket, az egészen addig nem lesz elérhető a többi karaktered számára, amíg az ‘A’ karakterrel be nem lépsz a játékba. Amint ezt megteszed, minden karaktered használhatja azt a színt.

Mi történik azokkal a festékekkel, amiket több karakteren is feloldottam?

Amikor belépsz egy karakterrel, akkor a játék ellenőrzi, hogy a karakternél lévő összes szín feloldásra került e.  Ha egy bizonyos festék már fel van oldva, mert azt egy másik karakterrel már megtetted, akkor a játék minden ilyen esetet azonosít és annyi unidentified dye-t küldd neked levélben ahány festéket duplán oldottál fel. Ez azt jelenti, hogy ha négy karakternek van Violet festéke, akkor az egyik válik az account Violet festékké, míg a többiért cserébe kapsz egy-egy unidentified dye-t, amikor a másik Violet festékekkel rendelkező karakterekkel belépsz a játékba. Ha a dupla festékért járó levelet nem kapnád meg, akkor ellenőrizd, hogy nincs e 10/10 leveled. Ha ez a helyzet, akkor törölj párat (azokat, amik fehér borítékkal vannak jelölve), hogy helyet hagyj az új levélnek.

További válaszok a fejlesztőktől a fórumon:

A Gift of Color unidentified dye költségét 250-ről 100-ra csökkentik.

Eredeti: Wardrobe, Town Cloth, Festék

 

Reklámok
 1. 2014. március 26. - 13:13

  És akkor mi értelme lesz mostantól h Medium alappal nem hordhatok Heavy vagy Light skint, ha már a megkülönböztetésre hivatkoztak… Így Town Clothing kapcsán.
  Keményen megnőne a lehetséges mixek száma!

 2. Healer
  2014. március 26. - 13:20

  Te is tudod, hogy a modellek/textúrák ott nincsenek meg, csak az adott típusú armorra, tehát nem tudja csak úgy ráhúzni a skint.

  Ami meg működik skinként ott nagyon valószínű hogy megvan a textúra minden páncél modellhez.

 3. Kharsus
  2014. március 26. - 13:36

  Jól hangzik, kivéve azt, hogy town cloth-ot lehet harcban használni.Fantasy helyett valami diliházra fog hasonlítani a karakterek megjelenése..

  • chuckygwzik
   2014. március 26. - 13:48

   Eddig is úgy nézett ki :) A karakterek műanyag kirakati bábúk, innen kezdve már mind1 mit aggatsz rájuk. Nagyobb a választék még egyedibb lehet a karakter, na meg ingyen reklám felület. Ha tetszik meg tudd venni, nem marad rejtve.

   • 2014. március 27. - 11:53

    Nézd meg a TESOT, ott látsz műanyag kirakati bábukat nem itt :D

   • chuckygwzik
    2014. március 27. - 17:03

    Igen is főnök! :) “Az üzenték, hogy nem üzentek semmit!” :D

  • Syrio
   2014. március 26. - 15:03

   Nekem pont ez tetszik legjobban. Így nagyon hasonlít a GW1ben található rendszerre, ott is ugyanúgy ha megvettél egy costumet használhattad városba/combatba, bármikor elrejthetted vagy felrakhattad és ingyen reprodukálhattad bármelyik karira bármennyiszer. Így talán végre fognak jönni értelmesebb “outfit”ek például ha mondjuk megjelenik egy új ellenséges faction ami egyenruhát hord azt meglehet majd venni

   • 2014. március 26. - 17:42

    Elképzelni könnyű, hogy na de fain, most felvehetek egy szemüveget, vagy milyen iszonyatosan jól fog állni az a Mad King kesztyű elden, viszont a valóság a quaggan hates quaggan backpackes és pink mustache guardianok lesznek ugrabugrálva.

   • Gandarel
    2014. március 26. - 19:31

    http://wiki.guildwars2.com/wiki/Fuzzy_Panda_Hat – GW2
    http://wiki.guildwars.com/images/4/40/Aegis_of_Unity.png – GW1

    Azért kicsit más kategória, bár mindkettő costume. Az, hogy a GW1-es viselhető volt combatban teljesen logikus.

    Engem általában érdekel a lore és szeretném komolyan venni a történetet, de most pandasapkás Charr hátizsákos pónilövő patkónyomos arcok lesznek mindenfelé.. undorító.

   • Syrio
    2014. március 26. - 20:12

    to be fair, GW1 be is ott voltak a hóember fejek , bohóc sapkák és társaik amiket ugyanúgy lehetett viselni, és a costumek közt is volt pl ilyen http://wiki.guildwars.com/images/3/30/Wedding_Couple_Attire.png ami például egy female warrioron nem kéne hogy max védelmet nyújtson

    de igen én is örülnék hogy ha az outfitek GW1 irányába terelődnének kinézet ügyébe , ez az amit le is irtam :P

    lehet tul optimista vagyok de most hogy mindenki meg fogja kapni a lehetöséget hogy az olyan tárgyakat reprodukálja amiböl eddig csak 1 volt acconként szerintem inkább az olyan lesz gyakoribb mint Mad Memories backpack tavalyról vagy ghastly shield skin esetleg az ascended backek meg bármi ami eddig is megvolt csak tartogatták mert nem akarták felhaszálni

   • Solefald
    2014. március 26. - 20:18

    Jó reggelt kívánok Gandarel, a játék ilyen már úgy kb a megjelenéstől számított 3.-4. hónaptól.(és akkor lehet még sokat mondtam) Asszem akkor jöttek be a quaggan táskák? Mindegy is, a lényeg hogy komolytalan az egész, eddig is az volt, ezután meg…hát csak rosszabb lesz.

  • Sothor
   2014. március 26. - 19:01

   Az LFG óta ez a feature tetszik a legjobban, diliház ide vagy oda.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: