Reklámok
Kezdőlap > Guild Wars 2 játékmenet, PvP > Összefoglaló a 21-ei Ready Up-ról

Összefoglaló a 21-ei Ready Up-ról

leaderboard_header

Pénteken lezajlott az eddigi talán leginformatívabb Ready Up adás. Dulfy erről remek összefoglalót készített képekkel kiegészítve, így én csak röviden, pontokba szedve összegezném a legfontosabbakat.

Új PvP térkép

 • Az új térképen nincsenek foglaló pontok, ez egy team deathmatch térkép.
 • Ennek megfelelően kisebb a játékterület.
 • Az aréna egy külső és egy belső körből áll.
 • A térkép egyik felén a piros, míg a másikon a kék szín dominál, hogy segítse a játékosok tájékozódását.
 • A térképen maximum 5v5 harcokat lehet lejátszani.
 • A térkép és a mód csak Custom Arena-ban lesz elérhető (de nincs kizárva, hogy később teljes értékű játékmód lesz).

Tournament of Legends

 • PvP bajnokság mely Európában április 26-27-én, míg Amerikában május 3-4-én fog zajlani.
 • Április 4-étől lehet jelentkezni 5 fős csapatokkal.
 • A nyereményekről és a szabályokról a hivatalos oldalon olvashattok: Tournament of Legends.

Critical damage változások

Sigil és rúna változások

Trait változások

 

Reklámok
 1. Mc Wolfy
  2014. március 23. - 22:40

  sok hűhó a kvázi semmiért

  • Stan
   2014. március 24. - 04:35

   +1, komolyan, 1 kör alakú map? Ez készült a sok hónap alatt? ….

 2. Eszem
  2014. március 23. - 22:43

  Miért érzem tökön szúrásnak, hogy az “új” játékmód pvp-ben csak gem-es custom arena-ban lesz elérhető? :/

  • Sárki
   2014. március 23. - 22:48

   Számomra már az tökönszúrás, hogy nem gvg, ha, ctf stb. stílusú az új játékmód, hanem a lehetőlegprimitívebb: egy szimpla tdm. Eleve ehhez nem kellett volna egy deka új map sem, elég lett volna a meglévő mapokról kiszedni a cap pontokat+remélhetőleg tdm mellé gyorsan bekerül a free for all is, az legalább lolos lenne :D

   • Eszem
    2014. március 23. - 23:07

    Most komolyan még reménykedsz/valaki reménykedik belátható időn belül rendes igazi gvg-re, saját guildhall-al? Talán majd a kiegészítőben, már ha lesz… Szeretem a játékot, pvp-ni szoktam de csak ritkán és néhány régi gw1-es dolog itten gw2-es megvalósításával már elég skeptikus vagyok… :/

  • 2014. március 24. - 00:25

   Sajnos egyelőre azt mondták, hogy ez a map még nem egy új játékmód, amit be akarnak vezetni, csak kísérleti jelleggel berakják tesztelni, hogy visszajelzést kapjanak a közösségtől. Javaslatokat várnak, hogy egy ilyen vagy más mód milyen formában kerüljön be a map rotába, ha kész lesz. Gyorsan átalakítottak egy másik map-et, mert látták, hogy sokan játszanak 2v2, 3v3 formátumban (főleg NA szervereken gyakori), és erre szükség van. Együtt kipróbálták, és kiderült hogy működhet a dolog, de még alakítanak rajta, és pl. lesz csapatonként 3 spawn exit pont a mostani 2-2 helyett, hogy elkerüljék a spawn camp-elést. Arra is várnak javaslatokat, hogy milyen egyéb map-eket szeretnének az emberek. Ami jó, hogy van egy csomó előkészített map, amiket nem tart sokáig megfelelő módon átalakítani és betenni a játékba. Ha tényleg foglalkoznak vele…

   Szerintem ha ez a map bekerül a CA-ba tesztelésre, akkor hirtelen sokan vesznek CA-t, ami nagyon jó visszajelzés lehet, és őket is ösztönözheti, hogy újabb térképeket adjanak ki, amik idővel a rendes rotába is bekerülnek. Meg persze be kell hozni több játékost spvp-be. Örökké nem maradhat CA-ban, vagy át kell alakítani a CA-t, hogy többet tudjon. A magam részéről simán bevállalok egy szervert, beállítom 5v5-re vagy 3v3-ra, hogy tudjanak játszani rajta mások is. Biztos vagyok abban, hogy sok ilyen szerver lesz. Egyelőre örülnék, ha tudnék egy ilyenen játszani, és több hasonló is kijönne.

 3. 2014. március 24. - 07:32

  Azért új mapokat készíteni rohadtul nem nagy feladat, valljuk be…
  És még ennyi se megy…
  Guild Hall & Cape ennéll még bonyolultabb, mit várunk hölgyeim és uraim…

  • 2014. március 24. - 10:22

   Nem akarsz egy stúdiót alapítani, és valami fasza játékot csinálni? Annyira jó ötleteid vannak, nagyon szívesen kipróbálnám.

   • 2014. március 24. - 18:02

    Ezt most inkább komolyan veszem, mert trollkodásnak itt nincs helye (Van közös ellenség, AN! :D)…
    Szóval ha megoldod az alapokat amiket én nemigazán tudom hogy kéne jól – lehet olyan fasza játékokat is csinálni, hidd el, segítek. Csak valahonnan oldjad meg a párszázmilliós kezdőalapot…

    Most konkrétan, használtál már mapeditort?
    Itt nem GTK Radiant (Q3) van, ahol egyesével kell minden építőkockát megformálni és összedolgozni…
    Itt már egy modellplacer van egy gyurmázós terepre.
    CryEngine-n kipróbálhatnád hogy mennyire pofon egyszerű, ha tudod mik a szabályok.

 4. 2014. március 24. - 12:11

  Most akkor az nem nemjó, hogy lesz egy ilyen map? XD

  • 2014. március 24. - 12:46

   Sosesemmisemnemjó.

  • 2014. március 24. - 13:20

   Nem az a baj, hogy lesz egy ilyen map hanem az hogy kicsit kevés. Kb másfél éve van kinn a játék (egész pontosan 5 hónap múlva 2 éves) és a PvP ezalatt a másfél év alatt kapott 3 új mapot… Ezt mind.
   Mindenesetre én örülök ennek az új mapnak és játékmódnak, még ha kevés is de már ez is haladás :)

  • Gandarel
   2014. március 24. - 14:58

   Hotjoin-ba kerül be, amivel értelmét veszti az egész. Egy PvE buildes daily achie zergelés lesz, amiért btw fizetni kell valakinek, mivel hotjoinon belül csak custom arénába kerül be.

   Olyan mintha nem is lenne ez a map.

   És tudod miért van ez custom arénákra? Pont azét amiért a spectator mode is csak custom arénákban létezik, nem a playerek miatt. Hanem hogy ha a community akar szervezni twitch-re egy tournamentet, akkor #megintcsakamagamutogatás lesz egy map a deathmatch-re. A cél vele az, hogy twitch-en jobban nézzen ki a dolog, nem az, hogy az átlag player használja és élvezze.

   És ez kb megmutatta, hogy állnak az új játékmódokhoz. Max 2016-ban.

   Komolyan, ha 1 évet késnek a játékmódok, de kiszednék hotjoin-t a gw2-ből, én belemennék az alkuba. Ez a Pvp champ train-je.

   • 2014. március 24. - 16:31

    Spectator mode nem csak CA-ban van, viszont valóban nincs a felhatalmazott shoutcaster accountok kivételével ranked queue-ban. Minden hot join szerveren van, elég kevésre szokták letiltani.

    Ezt a map-et a stream előtt pár nappal dobták össze, éppen csak kipróbálták, semmi komolyabb erőfeszítést nem igényelt. Még egy kicsit variálnak rajta, és kiadják CA tesztre. Egyelőre pontosan arra készült, amit fent leírtál. Ha népszerű lesz, kiadnak több hasonlót, és végleges játékmódként is lehet rá tekinteni. Sharp hangsúlyozta a bemutatóban, hogy ez még nem egy új játékmód, csak egy átmeneti próbálkozás, amit jelenleg könnyen meg tudnak oldani.

   • Gandarel
    2014. március 24. - 17:46

    Nagyon nehezen megy ez a deathmatch újrafeltalálás.. mi lenne ha egyedit kéne alkotni?

    Azt meg nem hiszem hogy csak úgy összedobták, szerintem vagy fél évet melóztak rajta és stream előtt nemsokkal készült el.

   • 2014. március 24. - 23:35

    @Gandarel: pedig ha figyeltél, láthattad, hogy a shadowstepek nagy része failelt :D még egy tisztességes pathing se került arra a mapre.

 5. Mc Wolfy
  2014. március 24. - 19:00

  tesztelni, visszajelzések a tököm… fogsz egy mapot, levágsz belőle pár részt oszt had szóljon.
  gvg térképük is van már. mind játszunk/játszottunk rajta! guild lord, kapuk, split út, ami kell. egyszerűen mindent addig húznak, ameddig csak lehet. új wvw traitek, wvwrank egyesítés, minden benne van már játékban több mint egy hónapja, csak nem élesítik. nyugi, majd ha jönnek a kínaiak, oda kelleni fog tartalom. a milliárd kínai torkán nem lehet csak úgy lenyomni egy pvp módot ezzel a pár térképpel (túl sokáig), 27 órát játszanak egy nap alatt…

  • Gandarel
   2014. március 24. - 19:49

   Azért a community próbálkozások bebizonyíttoták, hogy minimum 4x ekkora map kéne gvg-re, erősebb lorddal, secondary objectekkel meg több npc-vel :D

  • 2014. március 24. - 23:38

   Ha utánaolvastál volna és nem csak a sztereotípia beszélne belőled, tudnád, hogy Kínában kormányzati szabályozás kötelezi a cégeket, hogy pár óra játék (3-6) után a jutalmakat nagyon (0 jutalom) le kell vágnia és csak bizonyos hosszúságú szünet után jár megint. Ezt a GW2 is megkapta ott.

   • 2014. március 25. - 06:27

    Örülnék ha a daily itt is 1-3g-t adna, nem 5 ezüstöt. Vagy legalább több gemstore cucc eshetne.

   • Mc Wolfy
    2014. március 25. - 06:56

    és a több accounttal hogy állnak?

   • Zarache
    2014. március 25. - 10:56

    howellq nincsen ott is korhoz kotve ez mint Koreában? Mert ott a KSN alapjan kapod a szabalyozast.

 6. Mephike
  2014. március 25. - 06:40

  Royal Predator :
  Örülnék ha a daily itt is 1-3g-t adna, nem 5 ezüstöt. Vagy legalább több gemstore cucc eshetne.

  Ugye ezt Te sem gondolod komolyan? Kb fél óra sincs megcsinálni a dailyt… Aztán mi kellene, hogy essen a gemstoreból? Az új torment weapon setnek kellene potyognia? Könyörgöm, azért mindent ne akarjunk már, nem egy vörös kereszt az ANet sem, kell a bevétel nekik, és én inkább lemondok a lufikról, sárkányrepülőkről, seprűkről.
  A másik baromság ez a kapjunk napi szinten 1-3g-t. Amikor ez megtörtént, hogy a dungik több pénzt adtak, pillanatok alatt reagált rá a piac, mindennek feljebb kúszott az ára, mert több pénz jött be a játékba, így többet is kértek mindenért. Szóval kétlem, hogy előrébb lennél (max a T1-3 páncéloknál járnál jobban, de azt már ha kellett megvehette bárki őket) ha napiért több pénz járna.
  Ugyanakkor továbbra is fenntartom a véleményem, hogy a napiért szinte alig kell valamit tenni. Ja és a laurel éri a napiban a legtöbbet számomra.

  • 2014. március 25. - 08:10

   Az igaz hogy ha daily-t akarod megoldani, 5-10 perc alatt is megoldhatod, fél óra alatt bőven.
   Viszont azért normalizálni lehetne a dolgokat. Egy frankó loottable tartalmazhatna Black Lion Scrapeket dailybe, és picit esélyesebben Monthlyba. lvl1-79 transmute stone is kész vicc lvl80-as karaktereknek, amik már ascendeddel szórakoznak.
   Önmagában elég keveset adnak szerintem, de csak mert kevés a felhasználható lehetőség.
   Mystic Coinokkal mit kezdjek ha nem kell semmi? 5s, vicckarma meg +10 luck így összesen semmi.

   Mondjuk az lehetne, hogy megnevezetlenül de többet kérnek tőled, elegánsan.
   A lista jóformán K10R, amit legalább leplezhetnének :D

   P.s.: https://dviw3bl0enbyw.cloudfront.net/uploads/forum_attachment/file/142983/54.jpg

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: