Reklámok
Kezdőlap > Lore - történetek a GW világából > A 14. Lionguard Biztonsági Egység története

A 14. Lionguard Biztonsági Egység története

arch_header

Még Lion’s Arch ostromának kezdetekor kezdett bele az ArenaNet egy rövid kis történet közlésébe flickr-en. A történet egy írnok szemszögéből mutatja be az egyik Lion’s Arch-ban harcoló csapat küzdelmét. Anno öt részletben került ki a mese, mivel azonban nem túl hosszú, itt egyben olvashatjátok a fordítást.

Első bejegyzés – Arch vagy semmi

Miközben Lion’s Arch Gendarran Fields felőli bejáratánál gyülekeznek, a 14. Lionguard Biztonsági Egység egy újonca egy tetoválást mutat nekem, mely igen népszerű a csapatban. A bőrébe rótt szavak jelenlegi céljukat testesítik meg: “Arch vagy semmi”

Ma a 14. egység megkísérli, hogy első rajként állást építsen ki a megkínzott és megszállt Lion’s Arch-ban.

Küldetésük egyszerű, mégis rettenetes: betörni a városba és megtartani Trader’s Forum-ot, míg erősítés nem érkezik, bármikor is legyen az. Tudva, hogy Scarlet hadai mennyire beásták magukat a városba, a Lionguard Parancsnokság nem számít rá, hogy a 14. egység túléli az éjszakát. Ennek ellenére, ők maguk vállalták, hogy elsőként mennek be.

A 14. egység egyes tagjainak ez lesz az első csatájuk, míg mások már nehezen lélegeznek a mérgező köd által mart tüdejükkel. Sérüléseiknél súlyosabb azonban a büszkeségükön esett csorba. Ez a város az otthonuk és most ellenséges kézen van. Ez a gondolat kísérti őket, miközben az invázió során elvesztett szeretteikről mesélnek nekem.

De most már várják, mikor léphetnek be Lion’s Arch-ba és bosszulhatnak meg mindent, amit Scarlet elvett tőlük.

Ela Makkay írnok, beosztva a 14. Lionguard Biztonsági Egységhez/ “Marriner Ereje”

Második bejegyzés – Erősítésre várva

Lion’s Arch szagát már azelőtt megérzed, hogy látnád, mi történt vele. A rothadó hullák émelyítő bűze keveredik a puskapor szúrós szagával. Ez váltotta fel Scarlet fojtogató, halálos méreg-leplének szagát, melyet most a tenger felé fúj a szél.

Délben eldördültek az első lövések. A 14. Lionguard Biztonsági Egység harcba szállt az Aetherblade csapatokkal a Trader’s Forum irányításáért. Honeclaw hadnagy vezette a rohamot, visszaszorítva az Aetherbladeeket lángszórója csóváival.

A harc majd egész nap tartott. A 14. egységé a fórum, de Honeclaw gyorsan elejét vette annak, hogy emberei ezt győzelemnek könyveljék el. A 14. egység most vár… várnak az erősítésre, az ellenség következő lépésére. Tudják, hogy Scarlet harc nélkül egy macskakőnyi helyet sem fog feladni Lion’s Arch-ból.

A távolban harc hangja hallatszik és maró, acélkék füst terjeng.

Ela Makkay írnok, beosztva a 14. Lionguard Biztonsági Egységhez/ “Marriner Ereje”

Harmadik bejegyzés – A támadás korán jött

A támadás még azelőtt érkezett, hogy a 14. egység felállíthatott volna egy védelmi vonalat. Az alkonyat leple alatt az Aetherblade erősítés több oldalról támadott a 14. egységre, frontális támadásukat távoli lövések leadásával egészítették ki.

Honeclaw hadnagy és katonái azon küzdöttek, hogy sikerüljön körkörös védelmet kialakítaniuk. Lövegeket telepítettek, melyek a frontvonalat képezték, mögöttük egy pajzsokból és kardokból álló élő gyűrű védte a 14. egység mesterlövészeit.

Az Aetherblade több oldali támadása minden menekülési útvonalat elvágott. A 14. egységből néhányan pánikba estek és a káosz közepette futásnak eredtek, az ellenséges pengék azonban hamar felnyársalták őket.

A 14. egységben vészesen fogy a katona és csökken a morál.

Az ellenség túlerőben. Az éj közeleg.

Ela Makkay írnok, beosztva a 14. Lionguard Biztonsági Egységhez/ “Marriner Ereje”

Negyedik bejegyzés – A fogaskerékkel borított fenevad

Hajnalban láttuk meg őt, mikor Honeclaw alakzatba rendezte a 14. egység maradékát a Trading Forum romjai körül.

Egy igazi emberi fenevad volt, kékbe öltözve, réz fogaskerekekkel borítva. Parancsot adott Aetherblade katonáinak a megállásra, minket pedig megadásra szólított fel. Honeclaw válasza olyan szitkokat tartalmazott, mely nem illik bele egy történelmi feljegyzésbe. Válaszként az ellenség vállhoz emelte puskáit, hogy mindannyiunkat agyon lőjenek.

Egyetlen szó nélkül, Honeclaw előugrott fedezékéből, miközben lángszórója tartozékait a hátáról a mellére vette. Őrülten tüzelt az Aetherbladeekre, miközben soraik felé rohant. Utoljára akkor láttam Honeclawot, mikor pisztolyával az üzemanyagtartályba lőtt, olyan poklot teremtve ezzel, mely elnyelte őt és az ellenséget is.

A robbanás újult dühvel töltötte meg a 14. egység megmaradt tagjait. Az ellenség pillanatokon belül megtört és elvérzett. A fórum biztosítása után a 14. egység megtalálta Honeclaw maradványait és egy Lionguard köpenybe tekerték azokat.

Ela Makkay írnok, beosztva a 14. Lionguard Biztonsági Egységhez/ “Marriner Ereje”

Ötödik bejegyzés – Végső állás Trader’s Forum-nál

Reggel. A hatalmas veszteségek ellenére, a 14. egység továbbra is tartja Trader’s Forum-ot. Honeclaw halálával a hangulat nyomott, de határozott. Ezekben a feszült, csendes pillanatokban a 14. egység alkalmi barikádokat épít az Aetherbladeek testéből, hogy a megmaradt néhány mesterlövésznek fedezéket biztosítsanak.

Ez a borzalmas látvány fogadja a Lion’s Arch-ba belépő friss erősítést. A 14. egységnek köszönhetően, számtalan Lionguard és önkéntes tud most behatolni a városba, hogy közelebb vigyék a harcot Scarlethez.

A 14. egység ezt még nem fogja diadalnak elkönyvelni. Továbbra is összpontosítanak és a horizontot figyelik. Habár nem mondják ki, ők is azokra a szavakra várnak, melyeket minden Lionguard hallana: Scarlet halott.

Ela Makkay írnok, beosztva a 14. Lionguard Biztonsági Egységhez/ “Marriner Ereje”

Eredeti: Flickr – 1, 2, 3, 4, 5

Reklámok
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: