Reklámok
Kezdőlap > WvW > 2014 tavaszi WvW bajnokság

2014 tavaszi WvW bajnokság

Norn-Header-A1

2013. október 18-án megkezdődött az első WvW idény. Az idény hét hete alatt vívták meg a Mists eddigi legádázabb csatáit, a győzteseket pedig dicsőségben koronázták meg. Az azóta eltelt hónapokban bekerült egy teljesen új, bármikor elérhető csatatér, az Edge of the Mists és ezzel együtt a sorok is fejlesztéseken estek át. Azért, hogy további érdekes jutalmakat és harcokat vigyünk WvW-be, örömmel jelentjük be a 2014 tavaszi WvW bajnokságot, amely március 28.-án kezdődik és május 16.-án ér véget.

De mi történt a szezonokkal?

Az egyik nagy változás, amit végrehajtottunk a WvW bajnokságok formátumán az az, hogy a sport ligákhoz hasonló elképzelés helyett, inkább valami bajnoksághoz hasonló felé mozdultunk el. Egy új, svájci-stílusú párosítási rendszert vezetünk be az egyes ligákon belül. Ez azt jelenti, hogy a hét hét folyamán a párosítások sokkal kiegyenlítettebbek lesznek, mivel a győztesek a győztesek ellen harcolnak, míg a többi szerver a hozzá hasonló eredményekkel rendelkező más szerverekkel kerül össze. Ezért döntöttünk úgy, hogy a versenynek új nevet adunk, amely jobban tükrözi az esemény természetét.

2b308Ogre-1920x1080Mi teszi mássá ezt a bajnokságot?

Az új párosítási rendszer mellett más jelentős változások is lesznek a bajnokságban az első szezonhoz képest. Kezdésképp mindjárt itt van, hogy egy teljesen új típusú jutalmat vezetünk be a bajnokságban való részvételért. Minden játékos, aki teljesíti a meta achievement-et, kap egy bizonyos számú bajnoksági jegyet, a szerverének helyezésétől függően, amelyeket a bajnokság végén egy kereskedőnél lehet beváltani különböző tárgyakra. Ezek között található két teljesen új szett fegyver skin, amelyek sehol máshol a játékban nem találhatók meg, obsidian shard-ok, dragonite ore, ascedned ékszerek és még sok más. Úgy éreztük, hogy az első szezon jutalmai több okból sem találkoztak a játékosok elvárásaival és ezt szeretnénk most orvosolni, amennyire csak lehet. A jövőben még részletesebb információkat közlünk majd a jutalmakról, beleértve azt, hogy mennyi jegybe kerülnek majd a tárgyak és, hogy a különböző szerverek mennyi jegyet kapnak.

A bajnoksági achievement-ekből visszavettünk egy kicsit, hogy több játékos számára elérhetők legyenek. A számok most jobban összhangban vannak azzal, amit a legtöbb játékos képes elérni a hét hetes bajnokság alatt. Ugyanakkor azzal az elvárással is készültek, hogy a játékos aki az egész bajnokságot az Edge of the Mists-ben tölti, képes legyen elérni a meta-t. Minden egyes achievement-hez jár tárgyi jutalom és achievement pont is.

Végezetül, azon is végeztünk pár változtatást, hogy hogyan állapítjuk meg, hogy melyik szerverhez tartozol a bajnoksági jutalmad átvételekor. Ahelyett, hogy ahhoz a szerverhez tartoznál, amelyikre először belépsz a bajnokság idején, nyomon fogjuk követni a különböző WvW-s tevékenységeidet, hogy a jutalmadat még jobban az általad játszott szerverhez kapcsoljuk. Ezen kívül, minden WvW térképre beraktunk egy NPC-t, amely megmondja, hogy éppen akkor melyik szerverrel vagy párosítva.

a3039Jungle-Keep-1820x1080Találkozunk a Mists-ben!

Ezzel a sokkal igazságosabb bajnoksági rendszerrel, a jobban elérhető célokkal, jobb jutalmakkal, sor fejlesztésekkel és a választási lehetőséggel, hogy az Edge of the Mists-en harcolhass még ha a többi térkép tele is van, a 2014 tavaszi bajnokság a következő lépés a WvW evolúcióban. Epikus csaták lesznek Mists-szerte és a végső győztes kilétére egészen a végéig nem derül fény. Új jutalmakért lehet majd küzdeni, új achievement-eket elérni és mindezt a Mists soha véget nem érő csatáiban. Előre a győzelemre!

Eredeti cikk: GuildWars2.com

Reklámok
Kategóriák:WvW
 1. 2014. február 13. - 14:38

  Na most ugrik a majom a Mists-be. :) Majd kiderül, hogy mennyivel lesz jobb mint az előző bajnokság, de nem kell nagy jósnak lenni, hogy előre tudjuk, hogy jutalmak szempontjából ez csak jobb lehet. :P Az előző sem volt rossz, és elég szépen beszippantott főleg a végére. EotM bajnokság is lehetne később. Egyre jobban tetszik az a térkép.

 2. Shantey
  2014. február 13. - 15:24

 3. Kutyafolt
  2014. február 14. - 00:04

  Megint lesz SFR-től DDoS. Yuhé. Alig várom.

 4. 2014. február 14. - 08:39

  2 zöld mellé már sárgát kapunk, nem kéket?
  Legalább egy stacknyi lyukas zoknit plíz!

 5. Kutyafolt
  2014. február 14. - 14:42

  Azért tartom feleslegesnek ezt az egész bajnokságosdit, mert úgy is a toplista szerint fognak a szerverek nyerni, már most feltudnám állítani a sorrendet… akkor már ki is oszhatják a jutalmat, nem kell 7 hétig szenvedni olyan játékosokkal akik egész nap csak Roll Playeznek Queensdale kocsmáiba. Legyen Bajnokság, AP nélkül.

  • 2014. február 14. - 19:56

   Annyiban mindenképp javul a helyzet, hogy a csak achievement-ek miatt jövők kevesebb időt töltenek el WvW-n. Ezért teszik könnyebben elérhetővé, valamint kizárólag EotM-ben is meg lehet szerezni őket, ami “tehermentesítheti” a bajnokságot. Az első hét után érdekes lesz az új párosítási rendszer is.

 1. 2014. március 8. - 19:24

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: