Reklámok
Kezdőlap > Általános cikkek, Kasztok, Leírások - Tutorialok, PvP > Stream a balance patch PvP-re gyakorolt hatásairól

Stream a balance patch PvP-re gyakorolt hatásairól

guildwars2_header11

Streamnek vége. Köszönjük az érdeklődést, jól éreztük magunkat reméljük ti is.
Aki lemaradt róla itt megtekintheti.
(Felétől van kb PvP demonstráció és más érdekességek)

XerreX, aki kis hazánk legjobb sPvP játékosa második nagyobb streamjét tervezi (sztár) vendégeivel aminek a főbb témáját és időpontját az általa írt pár sorban megtudhatjátok.

“Megrendezésre kerül Pénteken 17:00-kor a 2. magyar pvp stream, ahol többek között tárgyaljuk majd a 15-i balance patch változásait, a meta esetleges változását, új buildeket és a pvp jövőjét. Kérdéseket is sokat várunk. Komplexebb kérdéseket írjatok a commentek alá, hogy ha kell ingame demonstrálhassam. Kérhettek tippeket, trükköket a streamemen található buildekhez vagy akár 1v1 ben is kipróbálhatjátok magatokat a stream közben.

Ts-en vendégem lesz Rertez, aki mindig képes a kellő oldalról megvilágítani a témákat és ezzel sokoldalúvá tenni a beszélgetést, valamint Terawattkun (Variance nagyúr) [Oh stop it. -Tera]. Várunk minden kedves érdeklődőt pénteken.”

A stream ezen a linken lesz elérhető. Jó szórakozást!

Hozzászólások

Reklámok
 1. 2013. október 17. - 12:32

  még hozzá fűzném hogy ma egész nap az oldalon található buildek patch utáni korrigálásán és új specek feltevésén fogok dolgozni tucatnyi új buildet feltéve a nap végére:D

  • szajhavész
   2013. október 17. - 14:58

   Link az “oldal”

   • 2013. október 17. - 15:36

    Twitch.tv-s oldalán lesz fent gondolom azt meg a cikkben benne van a végén. :)

   • szajhavész
    2013. október 17. - 15:41

    Ja-ja. Ott van,csak nem láttam. Köszke

 2. 2013. október 17. - 13:55

  Mi ennek a lényege?
  PVP jövőéről lehet annyit mondani, hogy ilyen ütemben semmi se lesz belőle egy jódarabig.
  Patchnote-ot minek felolvasni?
  Meta esetleges változása? Erre azért kíváncsi vagyok, hogy mi a meglátásotok vagy mit szeretnétek.
  Új buildek? Rég rossz, ha buildekkel kell még szórakozni, mert onnantól már meta-sakk, és nem az egyén stílusa és skillje van a középpontban, hanem a “fav”.

  Amíg élek, visszasírom a JKA féle fullskill alapú harcokat ^^

  • Punisher
   2013. október 17. - 16:40

   Hiába lehet másolni a buildeket azt rutinosan kell tudni használni is…. találkoztam már olyan elével ami 1 másodperc alatt rámzongorázott 8 instant skillt, én meg már downed voltam, meglestem mivel megy, golemen kiprobáltam mőködött, de playerek ellen már ennyi nem elég :D leginkább az volt a bajom hogy csak 5 ujjam van egy kezemen… de mindegy is, az elék 0.5%-a tud igy játszani, ugyhogy továbbra is ők a potenciális céltáblák :P

   • 2013. október 17. - 21:50

    Ha ez komoly, akkor Macro…
    Máskülönben shortcut vagy egyszerűen egérre programozta, ahogy én is szoktam.

  • 2013. október 17. - 21:51

   A múltkori adásnak ez egyik lényeges pontja épp az volt, hogy Xerrex direkt nem meta buildekkel játszott eredményesen, többek közt staff elével spvp-ben. Mellesleg az ESL bajnokságon Team Pugging (a végén ők nyerték a bajnokságot) tagként is kiverte a kommentátoroknál a biztosítékot az engi build-jével, amit rajta kívül senki sem használt. ;)

 3. Daeve
  2013. október 17. - 14:39

  Meglessük!

 4. helosz
  2013. október 17. - 15:12

  Ha lesz időm én is jelen leszek. Ha meg nem sikerülne, akkor utólag megnézem és a kérdéseimmel zaklatlak utána. :P

 5. Mephike
  2013. október 17. - 15:35

  Ha végzek a melóval kezdésre, akkor megnézem.

 6. Pont
  2013. október 18. - 14:40

  Ki szerint ő a legjobb sPvP játékos? ;)

  • 2013. október 18. - 15:38

   Guild Wars 2 Leaderboards ;)

   • Pont
    2013. október 18. - 16:36

    Az semmit nem jelent. Amúgy is eléggé bugos mert nekem pl 1 hónappal ezelötti dolgokat jeleníti meg :D

 7. mivanmi!?
  2013. október 18. - 15:20

  összesen kb 3 ember foglalkozik csakis pvp vel gw2 ben magyarok közül , de ebből csak 1 embernek van rendes csapat ott is mindenki más külföldi a team ben

  • Gandarel
   2013. október 18. - 15:26

   Foglalkozott sokkal több is, csak mind abbahagyták. vagy átmentek PvE-re ahol jár is valami az idődért és content is van.

 8. szajhavész
  2013. október 18. - 16:55

  jo

 9. szajhavész
  2013. október 25. - 00:50

  A legutóbbi stream után lenne kérdésem, kis fölvezetéssel.
  Nekem személy szerint az spvp nem jön be, mégpdedig a pályák miatt. Itt is látom annak a perverz tervezőnek a kezemunkáját aki a sok ugrálos hülyeséggel telerakta wvwt meg a dungeonokat, visztákat stb. Televan tereptárgyakkal amit kikerülni elbujni alámászni fölmászni….nekem sokzor egy ajtón portálon nem sikerül bemennem elsőre. A wowbol jöttem és máig jo szivvel emléem vissza a wsg re, ahol el lehetett bujni is, de nem volt telerakva a tér.
  A másik pedig hogy legtöbbször zergelés folyik spvpn is. Tehát marad wvw-n a borderek határvidéke. ahol lehet 1v1 1v2 tolni…

  Tehát a kérdés: én szintén mesmerrel játszok legtöbbet, és igen a powereset szeretem. Amig össze nem futottam néhán puttyogtatós pisztoly/daggeres thiffel.
  Ughogy maradt a fullbunker condi confusion torch build amivel csak a glasscannonos nubokat ölöm meg, viszont legalább engem se ölnek meg.
  Kiváncsi lnnék hogy oldanál meg egy pisztoly/daggres thief feladványt milyen builddel.
  Szerintm a mesmer nagon drágán tudja leszedni a condikat…

  Ja és nem olyan buildre gondolok amit külön thifre terveznél, mert nem csak thifek jönnek szembe hanem minden ellenfelet számitásba véve.

  Tehát a thifek miatt lett a másik mainem engi toolkites eliires condis…és minden jo is volt mig egszer egy warri 5 böl 4 szer elvert. Pedig már azt hittem megtaláltam azt a professiont ami bármi ellne kiállhat…

  Volt szó a warrior shout healjárol is, ami nem csak engem hanem a társakat is healoli-ezzel megviccelted a népet

  Ui: bocs a néhol zavaros irásomért, asszon lemosta a laptopot és még nm záradt ki a billentüzet

  • Gandarel
   2013. október 25. - 22:42

   Btw nemhiszem hogy Xerrex túl sokat nézi variance-t, szóval megpróbálok ideiglenesen válaszolni.

   PvP-n a zergelés egyáltalán nem kifizetődő, Hotjoin pedig nem PvP hanem egy mini WvW, ne tévesszen meg a név :P

   Power mesmer alatt gondolom a shatter-t érted, én Staff + Greatsword-ot ajánlanék.

   Staff, mert:
   2-es skillje akkor is elteleportál ha stunnolva vagy, warriorok ellen gyakran elég időt ad arra, hogy a stunchainjét megszakítsd, de bármi ellen jó ha távolságot akarsz tartani. Valamint egyes mapok televannak olyan helyekkel ahol ez a skill extrém hasznos pozíciókba teleportálhat (pl hidakra)

   Chaos storm, #5 skill szintén nagyon hasznos skill, downed ellenfél stompolását / downed csapattárs élesztését is segíti a random daze / aegis-el. + ha egy thief stealthezik, magad alá is rakhatod, nagy eséllyel úgy jön ki a stealthből hogy nem tudott megütni (kivéve hosszabb stealthnél -> Shadow refuge, azt lásd lentebb). #2-es és #5-ös skillel raádásul Chaos Armor-t combózhatsz össze, ami #4-es skill formájában is elérhető.

   —Fun fact— > thiefnek van egy elite skillje, a Devouer Venom, ami stunnol téged pár másodpercre. Miután használja a skill-t ez az első ütésnél el is fogy. Ha beletalál az Aegis-be vagy egy klónodba, máris kivédted.

   Greatsword:
   Epic dmg nagy távolságból és nagyon rövid idő alatt. Thiefek ellen ráadásul a #5-ös skillel kiütheted őket Shadow Refuge-ból, ettől 4 sec revealed-et is kapnak.

   Condik ellen Null Field egy extrém hasznos skill, mivel boon-t is szed az ellenfélről, teamfightban nagyon hasznos tud lenni. Szintén meta a 6/6 Lyssa rúna Mass Invisibility elite skillel, mivel a Lyssa rúnák leszedik rólad az összes condit és megkapod az összes boon-t (5 másodpercre), Mass Invis-nek meg kicsi a cd-je és nagyon jól lehet vele taktikázni, mivel a skill maga stealth-et ad.

   Pistol/Dagger condi thieffel nem gyakran találkozom, de szerintem ha beállsz mindig a klónjaid mögé és nem tud meglőni, annak működnie kell. De hamar le is lehet őket burstolni.

   Warrior meg OP, 0 skill kell hozzá és semmi sem igazán jó ellene, ne foglalkozz vele. :P Sword/Dagger thief pedig egy warriornál is nehezebb, szinte lehetetlen duel egy mesmer számára.

   • 2013. október 26. - 18:48

    A stunolós nem a Basilisk Venom, ami elite?

   • Gandarel
    2013. október 27. - 08:03

    Mindig keverem valamiért azt a 2 venom-ot, ty :P

  • szajhavész
   2013. október 26. - 19:20

   Szép dolgokat irtál a power mesmerröl, megmelengetted a szivem vele. De mint irtam is nem ajánlott build annak aki utál meghalni. wvw n bármikor bele lehet futni egy kissebb csapatba és ezzel nehéz tulélni.
   Nullfield nagyon op skil 40 secenként. De ha condileszedős skileket teszek jobbra akkor nemmarad más.pisztoyl-daggeres thief pedig annyi condit ozt amennyit akar.

   Nem a leggyakoribb build de azért van belőlük jópár. Wild Bill a spec mestere egy kis izelitö

   Tehát én mindig a legyroszabbra készülök, és egy ilyen thiefet nem lehet power mesmerrel megölni. Mámilynnel se nagony.

   • Gandarel
    2013. október 27. - 08:26

    Pár másodpercig van stealthben és azalatt még burstolnie is kell. Ha beállsz egy klónod mögé és 2 sec múlva dodgeolsz 1-et akkor hozzád sem tud érni. Második szetten ha nincs black powder és nem tud perma stealthezni, akkor elvileg Mass Invis elite skillel később jössz ki a stealthből mint ő. Ráblinkelsz, daze, gs#2, dodge (gondolom megvan a trait ami klónt csinál ha dodgeolsz) és azonnal shatter. Ez így kb 10k dmg. Ha elteleportál akkor gs#4. Ha stealthezik ráállsz egy klónodra vagy elfutsz az egyik irányba és mire rangen belülre ér már kijött stealthből. Nagyobb a ranged elvileg mesmerrel.

    Szerintem van egy ok amiért ez a build hotjoinon és random WvW-n kívül nem jó.

 10. patkany
  2013. október 25. - 22:07

  hazank legjobb spvp jatekosa :D

  • szajhavész
   2013. október 27. - 16:41

   ” Ha beállsz egy klónod mögé és 2 sec múlva dodgeolsz 1-et akkor hozzád sem tud érni.”

   Először is egy stealtben lévő thif esetében nem tudjuk miaz hogy mögé, mert ugye nem látjuk, de jo ötlet a klón fedezéknek használása, bár szuerintem ez csak nagyon ritkán jöhet be.

   A fókusz 2 skilje, amikor is elkezdi forgatni a kardot a fantazm,az elvileg háritja a lövedékeket de szerintem a világon senki nem használja igy.

   “Ráblinkelsz, daze, gs#2, dodge (gondolom megvan a trait ami klónt csinál ha dodgeolsz) és azonnal shatter. Ez így kb 10k dmg.”

   Daze-val megsemmisülnek a klónok, gs 2 skil -az egy klón, dodge még 1 klón, legyen 2 dodge-3 klón. Most nemtudom ellenörizni de szerintem tulságoan optimitán becsülöd 10 k sebzére a 3 as shattert.

   Amire viszont rájöttm hogy eddig nem becsültem megfelelöen a vigor-boont, bizony szükség van rá, mert egy jo builddel még nem lehet csatát nyerni föleg ha meghalsz közbe.
   És érdemes megfigyelni hogy wild bill sok támadást dodge nélkül kerül el, pl a lövedékeket állando irányváltással.

   “Ha stealthezik ráállsz egy klónodra vagy elfutsz az egyik irányba és mire rangen belülre ér már kijött stealthből.”

   A pisztolnak 900 a rangedje, nem feltétlen kell közeljönnie, ha egy klónba vagy arrajáró nyusziba beleüt már stealtbe van.

   “Szerintem van egy ok amiért ez a build hotjoinon és random WvW-n kívül nem jó.”

   Persze hogy nem jó, zergelni biztos nem, de most nem is arrol van szo.

   • Gandarel
    2013. október 27. - 20:02

    Ráblinkelsz, daze -> ekkor még 0 klónod van, és csak magaddal csinálod a shatter effektet (Illusionary Persona kötelező trait). Így a gs#2 és 1 dodge = 3 shatterként hat és 1 sec alatt kivitelezhető.

    Állhatsz konkrétan 1 centire a klónodtól az ellenkező irányba mint amerre a thief stealthezett, kicsit balra jobbra mozogva. Vagy csak simán elfutsz és kirangezed, 1 klónt hátrahagyva ami ilyenkor már nem ér sokat, de bejöhet.

    A GS range pedig 1.2k, ami elméletben nem, de gyakorlatilag hatalmas előny a 900-al szemben.

    Én nem zergelős buildekben gondolkodok, egy ilyen thief builddel egy sima teamfightot se élnél túl, még talán 2v2-t se, de 1v1-ben sincs túl sok ami megvéd.

    A gond szerintem az hogy valami pve builddel próbálkozhatsz :P

 11. szajhavész
  2013. október 27. - 21:36

  Én sem zergelős buildben gondolkoztam.

  “…egy ilyen thief builddel egy sima teamfightot se élnél túl, még talán 2v2-t se, de 1v1-ben sincs túl sok ami megvéd.”

  Ezt nem értem, Wild Bilre gondolsz hogy nem életképes a buildje? Nézd csak meg jutubon sok videoja van. Általába 1v4 es meccseket nyer meg.

  Dehogyis pve a buildem. 1 év alatt 2 szer voltam dungeonba-ez egyáltalán nem érdekel.
  Jelenleg ez a tulélős bunkerbuildem

  http://www.gw2db.com/skills/calc/mesmer#6|20|2647|4089|271|4088|0|20|1751|2300|0|20|1759|1815|0|30|1818|2218|2219|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|

  perpleiti runával nagyon op

  http://wiki.guildwars2.com/wiki/Superior_Rune_of_Perplexity

  • Gandarel
   2013. október 27. - 21:49

   Próbáld ezzel:
   http://intothemists.com/calc/?build=-Ng-Z;1VPk1197BVF71;9;4JJ;0T16-19;526AU-k6;2Ewk2Ewk25BA

   Kevés időd van elkapni 2 stealth között de akkor nem nagyon tud mit tenni szerintem.

   Lehet hogy jól tolja de azt tegyük hozzá hogy olyan ellenfelek ellen van akik még egy Whirlwind-el se tudnak normálisan célozni meg full faceroll burstot rátolnak az npc-re aki idéz elite skillel :P Szerintem egy necró 100%-on elverné.

   • szajhavész
    2013. október 27. - 22:06

    Tehát ezem van most http://intothemists.com/calc/?build=-N3l;2VPVz067cV-71;9;4JJT;048-19-46Bq

    Kifogom probálni. De mint mondottam volt az ilyen buildekkel az a baj hogy egy ellenfelet tutira meg lehet ölni, de ha fölbukkan még 2-3, akkor nem tudok elbujni és nemszeretek lootbag lenni. Inkább öljek kevsebbet csak ne keljen visszagalogolnom.

    Bár idönként fölöltöm magamra a power preces gunyámat ha nagy számokat akarok villogni látni…

 12. szajhavész
  2013. október 27. - 21:55

  http://www.gw2db.com/skills/calc/mesmer
  #6|20|2647|4089|271|4088|0|20|1751|2300|0|20|1

  ha egysorba teszed akkor talán jolesz

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: