Reklámok

Twilight — Készülődés

sylvari2_blog_header3

Turma helyettes járőrparancsnok felismerte, hogy ez a keményfiúkból álló banda balhézni készül. A norn nő kicsit előhúzta a kardját a hüvelyéből, hogy biztosan ne szoruljon bele, ha majd szükség lesz rá, aztán visszaeresztette, és elidult feléjük.

Ahogy Turma megközelítette a banda fészkét, egyikük, egy félszemű ember nő feléje rántotta a fejét, és azt mormolta: — Figyu. Lionguard. — A többiek, mind férfiak, követték a nő tekintetét.

— Ki engedett ki téged Hoelbrakból, kislány? — vágta oda a sötét hajú norn.

— Jah — mondta egy másik, szőke és széparcú, de hideg és üveges tekintetű. — Én asszeretem, ha ennél kisebbek, de miattad kivételesen ott maradtam volna, drágaságom.

— Hát jó nagy, ammán biztos — mondta a charr, farka tekergőzött mögötte. — Dögös a harci festés, parancsnok. — Ajkát nyalogatva felmérte Turma testét, de ő tudta, hogy nem a vágy hajtja, hanem taktika: a fegyvereit vette szemügyre, és hogy hamarabb  elő tudná-e rántani a sajátját.

— Csak helyettes — mondta Turma. Aztán előre lökte a kardját, a markolat gombját egyenesen bele a torkába, egyetlen sima mozdulattal.  A charr gurgulázott, majd összecsuklott.

Turma megpördült, és pofán verte az ember nőt a penge lapjával. Másik kezével fellökte a sötét hajú nornt, aki a charr mellé zuhant, aztán a szőke mellé pördült, és a torkának szegezte a kardját.

— Még mindig maradnál a kedvemért? — sziszegte. — Drágaságom?

A szőke megadóan emelte fel a kezét. A banda többi tagja követte példáját.

— Nem csináltunk semmit — mondta a nő.

— Mifelénk nem csinálsz, hanem engedünk csinálni. Ürítsétek ki a zsebeiteket.

— Hogy mit?

— Jól hallottátok. Pakoljatok ki, mindenki. A bűnözés nem kifizetődő Lion’s Archban, hanem kifizetős. Kupacot akarok látni.  Nem szólok még egyszer.

A banda tagjai morgolódva raktak össze egy kisebb érmekupacot Turma lábánál. Lehajolt, és gyakorlott kézzel markolta fel a zsákmányt.

Miután újra megcsomózta az erszénye szíját, így szólt hozzájuk. — Ez egy nagy város. Keressetek egy másik lyukat, ahol cincoghattok. Ha még egyszer meglátlak itt titeket őrjárat alatt, nem leszek ilyen nőiesen gyengéd. Most pedig tűnés.

Turma figyelte, ahogy távoznak, fájdalmasan nyögdécselve és halkan szitkozódva. A másik irányból Lionguard csizmák közeledését hallotta.

— Hé, Turma! Magnus kapitány látni akar téged.

S-01-Lionguard-Turma

Felismerte benne Magnus egyik csicskáját, de a neve nem akart beugrani. Bólintott, és — erszényében a jólesően csilingelő szerzett javakkal — elindult a Lionguard főhadiszállás felé.

Mihelyt belépett a szobába, Magnus rákiabált. — Remek! Megjött. Kaptunk egy fülest az Aetherblade-ről, és azt akarom, hogy valaki, akinek jó nagy pofonzsák van a kezében, átadja nekik az üdvözletemet.

Turma állkapcsa megfeszült az égi kalózok említésére. — Örömmel, uram.

— Ezt már szeretem. Hány barátot és bajtársat veszített el, amikor megrohanták a Dragon Bash fesztivált, és kinyuvasztották Theo Ashfordot?

— Barátot, uram? Hetet. Bajtársat? Sokkal többet.

— Akkor megfelelően motivált — mondta Magnus. — Idon őrző azt mondja, hogy Caledon Forestben készülődnek. Azt akarom, hogy állítsa le őket. Állítsa le és fogja el őket, és tegye tönkre, amit építenek. Csapjon le rájuk keményen. Kegyetlenül.

— Nem kell kétszer mondania, uram.

— Szükség lesz némi improvizációra. Még nincs teljesen kiépítve a hely, de a biztonsági rendszerek már működnek. Sokoldalúbban kell majd terveznie, mint ahogy szokott — mosolygott rá Magnus kihívóan. — Mit gondol, menni fog? Azt tudom, hogy mennyire szeret a szabályokhoz ragaszkodni.

Turma legalább olyan kihívóan mosolygott vissza rá. — Tudom, hogy képes vagyok rá, uram. Bízom benne, hogy otthon lesznek, amikor bekopogtatunk.

S-02-Caithe-and-Turma


Spur munkafelügyelő keresztülvágott a Caledon Forest-beli Aetherblade hajógyáron. Minden olyan kalóz, aki nem volt éppen egy fontos munkával elfoglalva, messzire kikerülte őt. Általában ez elég lett volna ahhoz, hogy Spur egy kicsit felviduljon, de most még erre sem volt ideje.

Slicket és Sparkit a a fő szerelőcsarnok mellett találta meg. Szokás szerint be voltak öltözve a speciális vértezetükbe, ami a nornnál egy ráadás olajszórót jelentett, az asuránál pedig beépített lángszórókat.

S-03-Foreman

 — De nem szaladnak el — mondta éppen Slick. — Látják, mire vagyunk képesek, aztán mégis csak állnak ott, mintha azt várnák, hogy magyarázzuk el nekik.

— Növények — mondta Sparki. — Nem a gyors reagálásukról híresek.

— Bajban vagyunk — mondta Spur. — Scarlet bajban.

— Vagyunk? — felelte Sparki. — Slick és én nem vagyunk Scarlet bajban. Mi, agyaras barátom, megbízhatóak vagyunk.

— A megbízható már nem elég. Kimagaslónak kell lennünk. Scarlet egy egész flottányi léghajót akar, és egy hadseregnyi holografikus kalózt a húsos fajták mellé.

— Tudjuk — mormolta Slick. — Mindenki ezért van itt.

— Bár azt nem igazán értem, hogy a Nightmare Court miért van itt — tette hozzá Sparki. — Sose fogok rájönni, hogyan vette rá ezeket a mérgező muskátlikat, hogy átengedjék neki ezt a helyet.

— Ezt most hagyjuk — hörögte Spur. — Scarletnek van egy megállapodása a Courttal. Ők adnak helyet a gyárainak, cserébe ő segít nekik… nem is tudom, hogy mások szomorúak legyenek, vagy mi a fenére izgulnak.

— A lényeg, hogy több hajót kell felküldenünk. Ha nem háromszorozzuk meg a termelést, vissza fog jönni. És akkor nem sértéseket meg parancsokat fog osztani. Testeket fog osztani, kisebb részekre, azokból a brigádokból, ahol nem teljesítették a kvótát.

Slick vállat vont, láthatóan nem zavartatta magát. — Akkor csattogtasd az ostorodat, meg pörgesd a fejszéidet. Mi bírjuk a strapát. A te nyápicaiddal van a baj.

S-04-Sparki-and-Slick

— Kétségtelenül, mert Slick és én az ütemterv szerint haladunk. Máris kipucoltuk az új telek felét. Ha szeretett lobbanékony flottaparancsnokunk ismét dühöngeni kezd, az nem miattunk lesz.

Spur bajusza megremegett az idegességtől. — Tipikus. Mentitek a saját bundátokat, mi meg boldoguljunk, ahogy tudunk.

Sparki egy lekicsinylő horkantást hallatott, ami a sisakján belül visszaverődve még durvábbnak hangzott.  — Ó bocsáss meg, a “kalóz” koncepciója ismeretlen számodra?

Slick bólintott. — Ühüm. Nem úgy jutottunk hozzá ezekhez a vértekhez, hogy pacsi-puszit játszottunk.

Sparki kihúzta magát teljes magasságára, és dacosan bámult fel Spurra. — Még valami?

— Eeegen — mondta Spur. — A “nyápicaimnak” szüksége lesz Ferndog Backwoodsra, még napfelkelte előtt. Hely hiányában nem tudnak dolgozni. Helyet csinálni a ti dolgotok.

— Amit remekül végzünk — sóhajtotta Sparki. — És határidőre.

— A határidők lerövidültek — mondta Spur. — És most várom tőletek a nyugtázást.

— Nyugtázva — mondta Sparki. — És most eredj vissza ordítani a segédmunkásaidhoz, és hagyd, hogy az elit alakulat elvégezze a saját munkáját.

Spuron átszaladt az inger, hogy lerúgja az asura fejét a válláról, de az még több késedelmet okozott volna. — Ezt majd később kitárgyaljuk — mondta, és képzeletében egy nagyon éles fejszék közreműködésével folytatott társalgás jelent meg. — Üzenjetek, ha a Backwoods terület tiszta.

Megfordult, és eldübörgött. Scarlet őrá bízta a gyártósort, és szénné fogja égetni, ha nem tudja tartani a tempót.

Ha ezután még valaki késleltetni fogja, néhány végtaggal kevesebbje lesz, mielőtt egyáltalán befejezi az első mondatát.

Eredeti: Scott McGough — Twilight Preparations

Reklámok
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: