Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk, nyereményjátékok, Versenyek > Ma délután: Világjáró Maraton 1. forduló

Ma délután: Világjáró Maraton 1. forduló

2013. szeptember 19. Hozzászólás Go to comments

gw2_SylvariGuardian

Mikor-hol

Regisztráció: (lásd lejjebb) szombat délután 5 (17.00) óráig.

Verseny: szeptember 21, szombat, este 6-8.
(A tényleges verseny a TeamSpeak gyülekező végeztével, 5-10 perccel később kezdődik.)

TS szerver: ts.kockabrigad.hu:9988, jelszó: youtube, GW2 csatorna

Minden csapatból egy embert várok, mihelyt elkezdődött, lehet menni a saját csevegőre. (A verseny ideje alatt a Kockabrigád élő GW2-es adásában leszek, én is kilépek erről a csatornáról, de a vége előtt visszamegyek.)

A verseny menete

A versenyen 3 fős csapatok vehetnek részt, és előzetesen regisztrálni kell.

A feladat: a verseny kezdetekor megosztott albumban mintegy 80 kép látható, amelyek interfész nélkül készültek a világ különböző zugaiban. Fel kell ismerni, meg kell látogatni, egy minél hasonlóbb beállítású, de interfészes és megnyitott Contacts listás képet készíteni (hogy látható legyen a fióknév), majd a verseny vége előtt feltölteni egy albumba. A verseny időtartama másfél óra (90 perc), időbélyeg alapján eddig lesznek érvényesek a feltöltött képek.

Minden kép adott pontszámot ér, 1-3 között, ez látható, számolni lehet vele. A helyes megfejtésekért járó pontok összegzésre kerülnek csapatonként, de egyénileg is nyilván lesznek tartva (hogy különböző fordulókban ne kelljen mindig ugyanazzal a csapattal menni). Egy adott fordulóban a csapatpontszám és az egyéni pontszám megegyezik.

Minden forduló összdíjazása 120 arany.

 1. hely 60 arany
 2. hely 40 arany
 3. hely 20 arany

A három forduló összesített pontszáma adja a végső győztest (győzteseket), aki egy ArenaNettől származó Eir pólót nyer.

dc4a7DR-Screenshot

Album és regisztráció

 1. A részvételhez mindenkinek egy saját és külön erre a célra szolgáló Google Fényképek (Google Photos) albumot kell létrehoznia. Akinek már van Google fiókja, az egyszerűen válassza a felső menüsorból a Fényképeket/Photost (lehet, hogy végig kell kattintgatni egypár üdvözlő-oktató képernyőt, de semmi komoly). Akinek nincs, annak előbb regisztrálnia kell egy Google fiókot.
 2. Utána a Fényképek saját menüsorában jobb oldalt a Képek feltöltését (Upload Photos) kell választani. Itt megnyithatsz egy jól ismert fájlböngészőt, vagy rá is húzhatod erre a lapra a feltölteni kívánt képeket.
 3. Tölts fel egy próbaképet, amin az egyik karaktered látható megnyitott Contacts listával.
 4. Miután feltöltötte, bal felül a Hozzáadás albumhoz (Add to album) gomb menüjében válaszd az Új album nevét (New album’s name), és gépeld be, hogy Világjáró Maraton.
 5. Ezután a megosztási ablak jön elő, a Címzett (To) utáni dobozra kattintva válaszd a Nyilvános (Public) opciót, majd alul Megosztás (Share). Ezzel készen állsz a versenyre.
 6. A csapat egyik tagja küldje el nekem (endrosz@gmail.com) a három album URL-jét (címét). Ezzel a csapat is készen áll az adott fordulóra. Szombaton délután 5 óráig fogadok el csapatjelentkezést.

(Annak több oka van, hogy miért Google Photos, de a legfontosabb, hogy a népszerű képmegosztók közül csak az használ precíz időbélyegeket a feltöltésnél, amelyek a szerveridőn alapulnak.)

Első forduló területei

Rata Sum, Metrica Province, The Grove, Caledon Forest, Brisban Wildlands, Divinity’s Reach, Kessex Hills, Gendarran Fields, Harathi Hinterlands, Lion’s Arch.

Nincs olyan kép, ami dungeonben, fractalban, WvW-ben vagy PvP-ben készült. Csakis és kizárólag PvE zónák és az azokból nyíló, mindig elérhető történeti insták (fővárosokban, rendek főhadiszállásán).

Asura-Jumping-Around

Egyebek

 • A pontozás az én teljesen szubjektív megítélésemen alapul, ami két tényezőt vesz figyelembe: mennyire könnyen felismerhető, egyedi a hely, illetve mennyi munkába kerül odajutni (nagyon kevés olyan van, amihez végig kell csinálni egy ugrálós rejtvényt, olyanból több, amikor be kell menni, de máshol készült a fotó, nem a végén). Biztosan lesznek olyan 3 pontos képek, amiket könnyen felismersz, és olyan 1 pontosak, amik “elbújnak” előled. Az összes pontozással kapcsolatos sírásra (“de ez miért ennyi, az meg miért annyi?”) teljesen süket leszek. Küzdj, ne rinyálj.
 • Ez a verseny egyfajta nyomozás. A képeket jó alaposan nézzétek meg, teljes méretben, mert sokszor mobok, NPC-k, az építészeti stílus, a fényviszonyok, stb. alapján lehet jó nyomot találni! Ha valami rajta van a képen, akkor nem véletlenül van rajta, hanem a nyomozást segíti!
 • Sokszor azzal trükköztem, hogy egy elég jól ismert helyen/helyről egy szokatlan látószögből készítettem képet. Már előre röhögök azon, hogy hányan fogtok elsétálni akár 2 pontot érő helyek mellett, mert nem néztek fel/le/oldalra/hátra. :)
 • Akad egy-két kép, amihez végig kell csinálni egy dinamikus eseményt, de ezek garantáltan egylépcsős, egyedül is gyorsan letolható események, amikkel a kutya sem törődik általában, szóval gond nélkül letolhatók. Ha mégis éppen pihenőn van, akkor 1. lehet várni és később visszamenni, 2. lehet guestelni másik szerverre. (Szívesen raktam volna be képet Font of Rhand belsejéből, például, ami egy remek is mini-dungeon, de annak a megnyitása kb. 15-20 perces eseménysorozat, szóval kihagytam.)
 • Az eredményes versenyzéshez ajánljuk: JÓ SZERVEZÉS ÉS KOMMUNIKÁCIÓ, falatozásra rántott quagganrudacskák diessai epermártással (charr séfünk specialitása), JÓ SZERVEZÉS ÉS KOMMUNIKÁCIÓ, a koncentráció fenntartásához Inquest Megablaster energiaital (bár a Moto’s Super Bomb márka is feljövőben van), JÓ SZERVEZÉS ÉS KOMMUNIKÁCIÓ. A szervezők gearjét a Beigarth Kovács Csodaműhely kölcsönözte (“Ütős, mint egy norn pöröly!”) , a rendezvény biztosítását a Skritt Fényesgyűjtő Kft. végezte 3 kopott fogaskerékért és egy recsegő, gyári hibás Boom Boxért cserébe (plusz ami megtetszett nekik).

Miért ez a sok vesződség?

Messor néven futó olvasónk a kihirdetésnél ezt írta a verseny lényegéről:

Egy valós kincskeresési helyzetben is a legjobb, a leggyorsabb, a legSZERENCSÉSEBB jut el a ládához és kaparintja meg az aranyat. Ez az egész zsigere. Nincsenek sémák, nincsenek legjobb útvonalak, sem leggyorsabbak.

Így van, pontosan. WvW-ben és PvP-ben az emberi tényező az igazi kihívás, mind az ellenfél legyőzése, mind a saját csapat szervezése, ami mindig új élményt ad. PvE-ben sokkal nehezebb olyan kihívást adni, amit nem lehet YouTube-ról, reddit okosságból, stb. kiszedni, lemásolni, röhögve végigtolni. Én azért dolgoztam és dolgozok ezzel, hogy legyen egyedi és megismételhetetlen kihívás PvE játékosoknak is.

Na még egyszer

A versenyhez előzetesen regisztrálni kell: egy saját Google Photos albumot létrehozni, a csapat nevében pedig egy evelet küldeni nekem három albumcímmel (ez utóbbit minden forduló előtt).

Remélem, elég nagy betűkkel írtam ki…

Reklámok
 1. nemetharnold
  2013. szeptember 19. - 15:59

  na jó én nem gw1-eztem, és ebbe a versenybe se fogok benevezni mert nem érzem esélyét hogy gyözzek, de meg kell kérdeznem, hogy ezek a fotók amiket kiraktatok msot ide gw1-esek? vagy gw2-sek és ha igen ezek hol vannak mert én még sosem láttam öket de 2 karival van meg a full explore :D:D

  • Endrosz
   2013. szeptember 19. - 16:38

   Igen, a képek GW1-esek, és csak illusztrációnak tettem be. Nyilván nem a verseny képeit fogom betenni.

   Ez ne vegye el a kedvedet, természetesen GW2-es képek lesznek a versenyben. :)

 2. Punisher
  2013. szeptember 19. - 16:01

  Grove, Wizard’s Tower, Tahnnakai Temlple, Kodash Bazaar déli előtere. Nyertem? ;D

  • Gandarel
   2013. szeptember 19. - 16:36

   Nem Kodash hanem Garden of Seborhin. Get your facts right!

  • Endrosz
   2013. szeptember 19. - 16:50

   A kérdés mindig az, hogy hol készült a kép, és bár az első képen a GW2-ben is szereplő Wizard’s Tower van, maga a kép Fisherman’s Havenben készült, a “túlodalt”, Sanctum Cay mission fölött. :)

   • Punisher
    2013. szeptember 19. - 20:09

    Akkor tapasztalatot már nyertem ^^

 3. Messor On Kryel
  2013. szeptember 19. - 16:28

  Ahogy egy ősrégi mondás tartja: Nem a győzelem, nem a részvétel, hanem a fontos! ;]

 4. Endrosz
  2013. szeptember 19. - 18:52

  Lecseréltem a GW1-es képeket, hogy szűnjön a félreértés meg a para.

  • 2013. szeptember 19. - 23:02

   Aw, pedig lehetett volna GW1-es screenshot hunt is!

 5. 2013. szeptember 19. - 20:32

  Közben készítettem egy rövid meghívót, mert Endrosz vállalta, hogy “kiokosít” minket egy kicsit minden héten, és én majd szaván fogom jól. Aki nem vesz részt a versenyben, és szívesen csatlakozna nézőként, minden infót megtalál ebben a videóban:

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: